Written by Bella | November 6th, 2018

Tidak tahan suaminya Datuk Seri Aliff Syukri terus dikecam oleh netizen, Datin Seri Nur Shahida meminta agar jutawan kosmetik itu selepas ini tidak lagi muncul di kaca TV mahupun hadir ke konsert GV 5 meskipun beliau adalah penaja utama program tersebut.

Shahida akui tidak semua orang faham dengan sikap Aliff yang sering terlepas cakap semasa siaran langsung walaupun ia berlaku secara tidak sengaja.

Menerusi status yang dimuat naik di akaun Instagramnya, Shahida juga merasa terkilan dengan sikap sesetengah pihak yang masih terus ingin mencari kesalahan mereka sedangkan Aliff sebelum ini menerusi Instagram Live sudah pun memohon maaf atas keterlanjurannya itu.

Pada masa yang sama, beliau turut menjelaskan apa yang berlaku sudah pun dirancang terlebih dahulu dan penonton wanita yang Aliff gelarkan hodoh itu sebenarnya adalah pekerja mereka.

Isu ini memang agak sensitif untuk dibicarakan. Jika benar ia sudah dirancang sekalipun, ramai yang berpendapat masih ada banyak lagi cara untuk Aliff mempromosikan produknya itu. Harapanya insiden seperti ini tidak berulang lagi dan terimalah setiap teguran dengan hati yang terbuka. Apa pula komen anda?

67 responses to Tidak Tahan Dikecam, Isteri ‘Haramkan’ Aliff Syukri Keluar TV

  1. Anonymous says:

    Bila org cakap xde adab, pandai plk nak melenting. Laki dia cakap ugly women siap tenyeh dkt muka pmpn tu, ko xrs ke apa perasaan pmpn tu? Tak nmpk pun itu staff dorang sbb pmpn tu sndr terkejut.kalau betul staff dorg, logik akal la ngokkk. sape suka org ckp diri sndr ugly.lain kali plan memolek skrip kalau dh tau husband ko tu jenis suka lepas ckp. diri sndr bodoh, nak emo bila org kecam.laki bini sama je.

    67

    2
    • farahdib says:

      Dua2 dah lah tak educated, bodoh and iq tahap karot. Geng2 UMNO le lebih korang

      10

      17
      • Sesapa je says:

        Ye ke geng UMNO, penyokong kuat PH tu… Cek balik ig dia… Tp sapa pun dia jgn hukum n buat keja Allah.. Sebab kita hnya hamba sahaja

        31

        0
    • ALIFF BERSYUKUR says:

      Belajar lah dari Founder Maybelline, SK-II, NARS, L’OREAL.
      Brand mereka lebih bagus malah berkualiti.
      Sponsor masih sponsor.
      Tapi tak GILA PUBLISITI.
      Tak tunjuk rumah besar.
      Tak tunjuk kereta berderet.
      Malah, diorang kalau boleh tak mahu dikenali.

      63

      -1
      • Hujung dunia says:

        yaka pasti ke taktunjuk?? Lainkali buka akbar holleywood n SST amerika. Baru boleh tahu apa yang kau cakap tak berasas… Tapi bab alif ni memang sakit hati. Suka hati ja kata orang ugly. Kenpa dia hemsem sangat ke? Macam tu hemsem ke yang nak kata orang hitam n ugly?hidung dagu pon palsu ada hati nak jual prodak kecantikan. Sebelum ni kan ada kisah dia cerita. Dia sendiri buat pembedahan.macam mana nak orang beli?? Pelik pelikk.. 2×5 ja produck semua tu.. Hakis kulit last last dapat penyakit alahan sebab kulit dah nipis.

        3

        3
      • Anonymous says:

        Btul tu saya sokong

        0

        0
    • Anonymous says:

      ALHAMDULILLAH!!!
      MAKE SURE TAK KELUAR TV DAH YE.
      JANJI TAU. JGN PROPA JE LEBIH.
      SBLM TIDO PLS ADA PILLLOW TALK DGN EN SUAMI BG DIA TU SEDAR DIRI SKIT. MULUT MCM LONGKANG LAKI BINI.
      ANAK2 JD APA LA NANTI. UGLY & DUMMY MAYBE? YELAH KITA TGK PADA MAK BAPAKNYA LA KAN..KAN!

      15

      1
  2. Anonymous says:

    kalau sekali terlepas cakap takpe..tapi ko sendiri kata ‘sering’ terlepas cakap..itu dah kira penyakit nak sewel…si alif ni pandai plak nak nasihatkan dsv…nak satukan dsv dgn aishah..tapi hakikat nya sendiri pon macam biol…masa dia mekap pompuan kat go shop tu pon dia tenyeh2 muka pompuan tu..pastu dia boh blusher dah macam clown jadinya… pastu dia kata cantik..sumpah tak cantik macam badut ada la.: sape la yg beli produk dia..

    32

    0
  3. One says:

    Perempuan ni tak abis2 spin salah sendiri Jadi salah org lain, dia harap kan Bila mintak maaf org diam, nyah lu.. Mintak maaf hang yg berulang beratus Kali tu sekadar 2 patah prkataan sbb hang tak maksudkan tak lebih Dari tu.. Sebab itu yg hang tunjukan

    20

    0
  4. A says:

    Ni lh…marahkn nyamuk kelambu dibakar..datin jgnlh terikut2 lagak dato’ nk cover pun agak2lh..diam lbh baik datin ooii…

    23

    0
    • noname says:

      x sgke aku datin ni jtuh kn kelas die utk isu ni..yg salah ttap salah.bangge ckp nti dtg mnta tahe la sumbangan la..euwww angkuhnye.serisu aku ckp spe supprt produk die irg ni thap mangkuk ayun bodoh.bgus la cmne aku x ingin la nk bli n pkai..korg support die org utk naikkn level sombong die org.korg jgk yg duk bli thap2 duk pprt je

      8

      3
      • noname says:

        aku taip geram no smpai byk typo.huhu ..maaf kn typo dri ini,moral nye cume nk ckp da salah better diam dr mnyalak bukit.nmpk makin dungu.kt dunia ye ko mampu bli smue.tp ni smue smntare

        3

        1
      • Anonymous says:

        Jgn sedap cakap je oii…sok kat akhirat merangkak carik nak mohon maaf…

        4

        3
        • noname says:

          pd anonymous 6nov 11.44pm..pe ko merepek ha???betul la aku ckp jgn sombong ,klo salah laki kite just diam.bio laki settle.yg g back up ungkit last2 mnta taje knp?nk tnjuk smue org ni miskin mngate pndai ble ape2 mnta taje.ko blh la,xpun ko ni suku sakat xpun tuan badan.ni zmn ni 2018,bio ajo generasi y ckp eii org tu hodoh,bodoh kuo kat tv.bio nti generasi akan dtg ase smue tu zmn nenek die pun da kuo.hine2 je org tu biase ,marketing..sewel la ko ni.ayat mrangkak kat akhirat???blajo ilmu agame kasi tggi bru nk sembang kencang dgn aku eA

          2

          0
    • Anonymous says:

      datin ni pun 2×5 macam suami dia IQ rendah

      3

      0
  5. Anonymous says:

    Aku paling benci org yg senang2 buat salah yg sama pastu minta maaf, mcmane lah org x kata bodoh bebal segala? Tlg jangan buat perkataan maaf tu terlalu murah boleh tak?

    30

    0
    • Anonymous says:

      bila MAAF itu terlalu murah..sekadar sebuah UCAPAN di BIBIR dan bukan dari HATI.

      3

      0
    • Muka X Malu says:

      Betul tu! Suka sgt ngan komen ko. Aku pun benci manusia brmuka2 spesis cam ni. Salah sendri x dikaji tp menunding jari kt org lak. Pelik tol cara pmikiranya. Muka tebal x malu.

      4

      0
  6. Noname says:

    Datin shahida ni cantik..lembut..sopan..akhlak baik..
    Memanjang backup aliff syukri setiap kali viral yg org x suka..
    Backup celupar mulutnya..riak menunjuk nunjuk..
    Tapi suami ko anggap dia x buat salah apa pun..
    Tak kn x terfikir kena ada perubahan la bila dh selalu
    Bkn budaya yg baik sentiasa menunjuk..menjerit2..celupar sesukanya..
    Maaf cm dh x de nilai bila kerap sgt..bkn org suruh pn..
    Yg mencanang duit juta2 pn dia juga..bkn fitnah manusia..
    Yg buat kerenah overacting pn dia juga…bkn idea org lain..
    Yg tanggung datin…x yah laj..awab bagi pihak dia dh..
    You all deserve hidup mewah n senang org x nafikn..
    Tingkah laku yg x bole dicontrol oleh hatta keluarga sentiasa menjadi kecaman..

    0

    0
  7. Manahe says:

    Simpan lah laki tu kat rumah…laki tu selalu cakap lepas, cakap tak pikir. Jangan salahkan orang sebab bukan sekali buat begitu tapi berpuluh kali.

    19

    0
  8. Anonymous says:

    Tahun ni tahun terakhirlah Gv.
    Semua sponsor stop. Pengacara..yg kurang ajar dan ckp lepas jugk.
    Juri2 yg dah ada byk wang..buat je projek lain.
    Stop lgi baik.
    Byk je cara nak sedekah wang fgn ikhlas. Tak perlu msuk pertndingn baru nk sponsor
    Simpanlh duit ko.
    Mengelabah ke tak semua org yg terlibat dlm tu termasuk musican.

    15

    0
    • Wan Tu Tri.. says:

      Btul. Sbab klau tahun ini, kalau tak stop GV juga, maka tahun dpan, mulalah semua “retis” hartawan and d gang yg “seangkatan/selevel” dgn DAS/DSV (contoh: SAJAT/SAFIEY) mula berebut2 nak jadi sponsor pulak.. maklumla depa2 tu semua kan hartawan2, berlumba2 nk sponsor sbab nak kan publisiti berlebihan & laku kan produk memasing! Tiap2 satu tak habis2 dgn kontroversi… isyh, isyh, isyh…

      0

      0
  9. vida says:

    Diam adalah lebih baik dpd pung pang pung pang begini begitu…
    Tak pernah ambik iktibar dr kesilapan lalu….
    sebab tu org menyampahhhhhhhh…..
    Diam adalah ubat sebenar.
    Lagi byk ko cakap, lagi nampak keangkuhan ko.

    11

    0
  10. noname says:

    alhamdulillah lega kalau dia dh x keluar tv.. moga terus xkeluar tv sampai bila bila

    23

    0
  11. AuntyOnion says:

    Org lain yg muka kena tonyoh..org lain lak yg sentap. Nk ckp pasal adab tatasusila bagai mostly yg bg komen smpai maki memaki pun apa kurgnya 2×5…

    Kelakar betul telatah netizen ni. Ckp rupa mcm diri malaikat..
    org tu dh tau live nk masuk tv of course le seme benda tu dh di plan…yg di tonyoh tu muka tu pun dh tahu muka dia akan ditonyoh..strategik diaorg lerr tu .. yg korg tu xpasal2 berbakul2 buat dosaaaa memaki hamun org. ?

    10

    10
    • Anonymous says:

      Betul.. tapi kenapa perlu plan sesuatu yg sangat bodoh? Kenapa nak galakkan body shaming? Kenapa nak tunjukkan kebodohan sendiri? Kenapa jadikan program gegar vaganza low class dgn kehadiran org2 mcm ni? Malu aih nak support product or program mcm ni. Nanti kena associate dgn mentality mcm alif syukri ni. Jijik

      5

      1
    • Pendita says:

      Tak ada apa justify aksi hari tu. Nk drama or iklan pon jgn ada content yg membodohkan org atau mnghina org. Kau nk anak cucu ko meng UGLY kan kau masa kau dh kerepot atau gemok nanti ke. Semoga future generation kita semua dijauhkan dari ilmu yg x bermanafaat seperti ini.

      2

      0
  12. Anonymous says:

    datin dia mst la terasa..x abis2 semua orang cari salah dato ja..setiap manusia semua ada slahnya..bukan kita ni malaikat..kita manusia biasa ja xlari dengan kesalahan..kalau allah boleh ampunkan umat dia xkan manusia sesama manusia xboleh ampun..kalau ye pun nak tegur orang kena la tegur dengan bahasa yang baik2 xpayah la nak maki-maki hamun dato dengan datin..orang yang dok maki-maki tu x pasal-pasal dapat dosa sekali. .pasal dato cakap macam orang kampung pun ada yang p’tikai adoooooiiii…nama pun banyak makan belacan nak buat macam mana dato nak ckap macam tu..yang nak cari salah orang tu semua tu xboleh tengok orang senang ada ja salah di mata diaorang..

    8

    1
  13. eroy says:

    dah plan? berapa byk dia bayar pekerja tu smpai snggup di label hodoh?
    murahnya harga diri pekerja dia smpai snggup dimalukan boss sendiri dpn tv.
    Kalau plan sekali pun, fikir lah org lain jgk. Habis semua org kulit gelap, hodoh ke? pecah rumah ke? tak terasa ke org lain?

    10

    0
  14. pemerhati dari kejauhan says:

    yg memberikan komen pelbagai itu tidak tahu pun itu adalah strategi pemasaran datin dan dato.. yg mereka tahu .. yg mereka nampak dn dengar ialah cara perempuan itu dperlakukan dan diperkatakan.. ugly woman.. kalau sy terkena secara pun tersentak juga tiba2.. pulak kalau sy ne jenis low self esteem.. mau tk menyorok sy lepas gv5 tu.. datin tk boleh nk melatah hanya sebab dato dikecam.. sebab ini bidang yg datin sendiri tau pancarobanya.. ke datin melatah utk back up dato ne pun salah satu strategi marketing.. jujur sy tk tau.. kita ne melayu yg beradab.. sebelum nk buat skrip utk apa2 gimmick skali pun telitilah dulu.. tanak nampak skema skali pun.. santai skali pun.. telitilah dulu.. netizen ne manusia yg punyai pelbagai kerenah dan semestinya dato atau datin tk boleh nak kawal.. yg boleh dikawal ialah apa yang dato dan datin nak sampaikan kepada org awam.. pelik sbenarnya bila org menceburkan diri dlm bisnes ne nak sentap.. kot nk sentap2.. terasa sini sana.. tkyah la nak berbisnes.. tu je lah..

    0

    0
  15. mimi says:

    kenapa dengan semua orang yang komen2 kat sini.. menghukum orang lain seolah2 diri sendiri tak penah buat salah seolah macam diri tu sesuci sangat. doa yang baik2 sudahlah.

    3

    1
    • Anonymous says:

      Tak semua menghukum. Ada je yang menasihati. Kalau dah salah, dah kurang ajar memang patut la dinasihatkan. Dia cakap tu pekerja dia, duit boleh beli maruah orang sampai macam tu ke? Yang dia kutuk warna kulit santesh tu, santesh pekerja dia jugak ke? Kalau dah tau suami awak salah, duduk diam diam. Tak payah nak hangatkan lagi isu. The price you have to pay for being a public figure, unfortunately a not so smart one.

      14

      0
  16. aih says:

    hmm good idea jugak.. nak tgk apa producer rancangan GV bila tgk main sponsor x dtg … its gonna be good marketing ni… nanti rating naik… gara2 semua nak tgk tempat aliff syukri kosong..

    3

    0
  17. Wekkkkkkk says:

    Dua dua bongol. Otak andak di lantuhut . Ya am teh..masa halui kada minum susu. Sepatutnya minum susu lambu jadi bongolkan.. tapi minum sirap jadi bongol.
    Urang berfikir huluk sabalum memadah org tu rmuhak macam warik (ugly face).
    Klau kada fhm bahasa kuk ni..ayuhak ikam takunik umak. Fahamai inyak. Amun sudah tahuk..mahu umak ikam pengsan. Tapi asan kuk tahu ai inyak..sabab GV tuh semunyaan boleh meintih amun menakan siaranyalah.

    Ikam ada kadai lauk banjarkn..masti ikam faham bahasak kuk ni. Sbb umak ikam bjar yaam.
    Org banjar kada bongol..yg bongol ikam . Ikam ni harat kada bartampat.

    5

    0
  18. Joey says:

    Kita ni kutuk2 orang buat salah, jangan sampai esok dia masuk syurga dulu.

    8

    0
  19. aj says:

    satu je nak cakap, those yg bertegur secara berhikmah tu Alhamdullilah, in shaa Allah sejuk hati yang mendengar.. tpi yg sy faham, those yg maki hamun, mencela dan menghina sesama manusia tu nnti kene mintak maaf dgn tuan punye badan tu sndiri sebab dosa sesama manusia kan.. dato’ alif dan kluarga dah pun mohon maaf dgn pihak yg terlibat, dah settle urusan antara mereka.. dato’ dah pon mohon maaf, jadi mohon berlapang dadalah semua org dalam memaafkan manusia yg lain, niat dato’ dan kluarga itu urusan yg Maha Pencipta.. spread the love..

    14

    -1
  20. Miss j says:

    Aku dulu respek gila kat perempuan ni. Aku rasa dia perempuan paling penyabar, sopan, humble, iklhas dsbnya lah. Rupanya sama fesyen mcm laki dia. Dia boleh reply komen fan yg mengutuk fazley pastu ken block. Boleh jawab, oh iye ke? Satu2 dia reply………

    7

    1
  21. liom says:

    manusia ni klo pasal mengutuk mmg no 1, ingat pula dosa dn salah org tp dosa sendiri x sedar, tp yg sodih nya pengutuk2 ni sllu nya duit poket x smpi ujung bulan bhahahahahaha dlm erti kata lain pokai :) klo la boleh tgk status setiap pegomen kt sini kn best..bru tahu mengutuk org tp diri sendiri sodihhhhh

    4

    0
    • Azie says:

      Satu fakta yg boleh dipakai..sb mmg betul org yg suka maki hamun.. kutuk kecam..carut bagai tu kebykkn nya mmg ujung bln diorg asyik meminjam x cukup duit belanja..ramai kat tmpt kerja mcmni…ngendeng petty cash..jiwa lara xcukup duit belanja..yg poket penuh mmg senyap n tersenyum manjang..hihi..

      2

      0
      • Wekkkkkkk says:

        Tak semua dlm ni remaja. Org yg dh lama keja..tahu uruskn prbelnjaan dan sedar pndapatan diri sendri..tak akan pokai awal.
        Ini ada yg x sedar…hutang melbihi gaji tu yg pokai awal.
        Contoh..lh..gaji 2000…byr mv or alza 700 sebulan ..tu belum- epf, pakai moto jelh bb masih bujang. Atau yg kawen..somi isteri x smpai 3 ribu…pakai honda city.
        Duduk dgn mkbapak x apalah.
        Tunggulh PH bagi bantuanlah.

        1

        0
  22. pemerhati dari kejauhan says:

    nak berniaga bukan senang.. sape yang berniaga ne bukan calang2 org sbb once dah start berniaga, dah tau dah apa risiko yg nak d hadap.. even makcio jual ns lemak tu pun kena kecam apatah lagi perniagaan mcm datuk n datin ne.. kitorang golongan marhaen ne tk tau pun apa yg berlaku tu adalah strategi pemasaran.. yg kitorang nmpk dn dengar ialah dlcr seorang perempuan diperlakukan dan diperkatakan.. kot la sy digelar ugly woman tgh2 public secara live pulak tu.. mnyorok sy.. len kali kot nak buat marketing strategy secara santai, skrip yg nk dlontarkan tu telitilah dulu.. jgn la sebab nak gain publicity smpi ketepikan adab.. datin pun dah tau datuk jenis ckp lepas tu pepandai la buat skrip utk dia.. bukan skali dua kan.. kecam tu mmg kena kecam lah.. cer duduk kt tmpt kitorang ne.. yg mmg tk tau apa benda ttg marketing strategy tu.. cer try cer try..

    0

    0
  23. Anonymous says:

    Sebodoh2 Aliff syukri lg pandai dari ko yg hina2 dia kat sini tapi gaji cukup makan je setiap bulan. Aliff syukri quite obviously x matang dan x fikir panjang bila bercakap tapi obviously dia tak ada niat untuk menyakitkan hati atau merendahkan org dgn sengaja. Dia cuma carried away sangat. Lain kali jangan live aje, and bagi dia skrip siap2, habis citer.

    5

    0
  24. Ms comel says:

    Sebodoh2 Aliff syukri lg pandai dari ko yg hina2 dia kat sini tapi gaji cukup makan je setiap bulan. Aliff syukri quite obviously x matang dan x fikir panjang bila bercakap tapi obviously dia tak ada niat untuk menyakitkan hati atau merendahkan org dgn sengaja. Dia cuma carried away sangat. Lain kali jangan live aje, and bagi dia skrip siap2, habis citer.

    0

    2
  25. Tak mau ugly pakai d’herbs says:

    Laki bini tu sama je, ting tong. Paling kesian bila org semua dah kutuk2 mengaku pulak itu staff asben dia. La…kata jual produk kecantikan, tapi staff sendiri ugly muka pecah bla…bla…. cmna tu? Nak tutup apa nk bukak apa sebenarnya. Kan sendiri dah malu. Tak payah pakai la kalau staff sendiri pun ugly jadinya, bahaya weiiii. Betul la apa yg orang cakap tu…Kaya tapi….??? Jawab sendiri.

    2

    0
    • 50 sen says:

      ko pn sama tin tong..mcm ko kenal n tahu cite sebenar d sbalik kejadian tuh, klo c alip tabur duit beribu2 mesti ko org pertama yg p amik kan :)

      1

      1
  26. Anonymous says:

    X fhm, maybe mmg dah zaman socmed la kot, bini nasihat laki kat socmed vice versa.
    Nak nasihat, nasihat je lah kat meja mkn ke, kat bilik ke. Ni nmpk ngat nak kaber line, nasihat pastu berkajang2 bash org lain.

    2

    0
  27. mak cute says:

    dulu aku suka & respek shahida ni…sejak tgk youtube dia cm sokong sajat sori la..siap ckp pasal org sebok nak tgk ic sajat…dlm diam menyokong rupanya…pastu viralkan org yg dm ko siap tag lagi…apa motif xtau…talam dua muka dia ni…harap bisnes melingkup la…

    4

    0
  28. Anonymous says:

    dia org dah rancang apa nak kisahkan..lantaknye ler.. kita org ni tak de aper2 baik diam jer..dia nak buat bisnes cara gitu dan pekerja nya pun tak de hal..yang kita ni suka cari hal dengan dia..rilek je..

    1

    3
  29. cik mek molek says:

    Suami isteri sama je perangai. palay victim pulak .Mmg tak faham apa yg netizen cuba bgtau or memang sengaja buat2 tak faham or suami isteri ni memang sewel / tak normal.

    Nasihat saya : 1) pergi la berjumpa doc untuk tahu kesihatan mental anda berdua.

    sekian , terima kasuh

    7

    0
  30. phew says:

    kalau la ada perempuan kaya yang tersinggung dengan show aliff syukri haritu, lepastu buat kes saman sebab terkesan/trauma etc. mampus la aliff ni nak menjawab dekat mahkamah.

    0

    0
  31. Sis-tur-sung-kur-jua says:

    It’s obvious.. Kita lebih suke melihat dan mencaci dosa orang, dari memperbaiki dan malu dengan dosa sendiri..

    4

    0
  32. unknown says:

    santesh pon part of your team gakk ehh

    2

    0
  33. Anonymous says:

    bini dia rupa nadia brian

    0

    0
  34. Anynomous says:

    Korg smua cemburu kan. Hahahaha… lwk btul geng bawang. Cuba jgn sibuk mengecam org lain. Manusia mana xpernah buat silap. Dlm quran pun ada ckp xkan ada manusia yg sempurna. Cermin diri kita dlu sebelum berbicara. Yg mengecam tu pun bknnya xpernah mengutuk org lain. Kita klo xsuka jgn tgk.

    0

    1
  35. Tak nak d kecam jgn masuk tv says:

    Lahhhh dalam diam bini pun sama ropenya ye? Patutlah laki tak pernah berubah!!!! Laki bini 2×5 nak kaya je

    1

    0
  36. Fabulouskaujah says:

    minta maaf je lah. ni sampai berderet deret dia pergi tulis essay. lepas tu, kalau ada orang kecam lagi, off comment. simple.

    0

    0
  37. aagera says:

    Yang i puji datin nih, dia sayang benar kat husband…susah senang bersama..laki kena kutuk dia turut terasa..dia kena jaga perangai laki, marah sikap menunjuk laki, mengadap laki yang suka merajuk, kena buat damage control untuk laki .. I rasa tak ramai perempuan sanggup jadi bini lelaki macam nih…dia dah macam mak yang melayan anak kecik 12 tahun pulak

    0

    0
  38. han says:

    org kritik benda baik..terima lah..baiki diri..tp sombong..betullah..money can’t buy class..

    0

    0

Leave a Comment

Optional