Written by Bella | May 31st, 2016

Sebelum ini, Kamal Adli telah meluahkan hasratnya yang sudah bersedia untuk melamar Emma Maembong menjadi isterinya dan hanya menunggu restu daripada ayah Emma.

Namun, sehingga hari ini masih belum ada sebarang perkembangan terbaru mengenai hubungan mereka.  Walaubagaimanapun, mereka seakan masih tetap mesra bersama dan ramai yang menaruh harapan untuk pasangan ini ke jinjang pelamin.

Emma juga akui ada sesetengah pihak mempertikaikan mengapa Emma seakan bermain tarik tali dan menyembunyikan status hubungan mereka.

Kami masih lagi dalam peringkat mengenali hati budi masing-masing. Sesetengah pihak yang tidak faham mungkin akan menghentam dan menyelar seolah-olah kami tidak serius merencana perjalanan masa hadapan.

Tidak kurang ada yang pertikaikan mengapa saya seperti main tarik tali mengenai hubungan kami. Mereka mempertikaikan mengapa saya masih muat naik gambar berdua tetapi masih membiarkan hubungan kami tergantung.

Seperti pasangan bercinta lain, saya juga ingin mengenali insan yang dicintai dengan lebih mendalam. Proses itu memerlukan masa.

Jelas Emma, pengalaman lalu dalam bercinta banyak membuatkan beliau untuk lebih berhati-hati dan tidak terlalu “hanyut” dalam percintaan.

Jika ditakdirkan Kamal ialah jodoh saya, tiada apa yang perlu dirisaukan. Tidak perlu ikatan rasmi seperti bertunang untuk menyatakan Kamal milik saya.

Saya akui pengalaman cinta lalu membuatkan saya lebih berhati-hati. Saya tidak mahu disebabkan terlalu kemaruk bercinta, jiwa saya melara apabila hubungan putus ditengah jalan.

Apa yang Emma katakan itu ada betulnya. Lebih baik untuk mengenali pasangan kita dengan lebih mendalam sebelum membuat keputusan untuk mendirikan rumah tangga. Bila berkahwin kalau boleh kita hendak ia kekal selamanya bukan? Jadi apa salahnya untuk ambil waktu untuk tahu baik buruk pasangan..

Sumber Berita : Berita Harian

32 responses to Tidak Perlu Ikatan Rasmi Seperti Bertunang Untuk Menyatakan Kamal Milik Saya – Emma Maembong

  1. Intai2 says:

    Takut bila dh terlebih kenal boring plakkk….yg dulu tu sbb terlampau nk kenal hati budi lh tuuu

    0

    0
  2. melati says:

    Pergi Terjun KLCC 2 ekor mangkok ni..!!!…otak saya masih buntu ni pasal citer 30 may 2016 kisah Uqasha Senrose !! tapi bukan saya ketawakan Uqasha , ader seorang pengomen namer nya “” Mat Ronggeng “”.dia ckp saya macam, ni ler bunyi nya High Heals lah Melati bukan High Hill… Bersepah nya English ko””””” Mat Ronggeng kalau lah awak teerbaca aper saya tulis ni HIGH HEALS tu kasut Nenek ko pakai.!!!!! wakakakaakaaaa..HIGH HEELS @ HIGH HILL ..yg btol…ko bukak lah lew Google siap Google marah aku saper yg tulis HIGH HEALS tu?? saya pun jawab Mat Ronggeng tuan Google & Google tu tertawa lah dgn saya sampai ke Pagi ni….wakakakakakakaaa

    0

    0
    • melati says:

      Mat Ronggeng …dh malu takkan Dislike jew???? mai cium tangan saya minta maap….wakakakakakakkaaaa

      0

      0
      • Info says:

        Fyi.. High Hill, at 323 feet above sea level, is considered to be the third highest elevation in the state of Florida, USA. It is close to Oak Hill, the state’s second highest point.

        0

        0
        • melati says:

          ni lagi 1 bengap ..Info may 31, 2016 at 8:09 pm..org citer pasal kasal kasut High Hill …yg ko merepek sampai ke Florida watper….!!!! gilo..!!!

          0

          0
        • High up says:

          Org share info pun salah. haha. At least kita tau ada tempat nama High Hill. Dia gak yg suh google. Bila org google dia meroyan. Kalau google high hill keluar info ni tau Melati. Kekekeke

          0

          0
    • High heels says:

      Pasal high heels pun nak gaduh? Haih la melati.. fokus kat neelopak je boleh? Hihihi

      0

      0
    • Oh My English says:

      FYI, Heel tu tumit, Hill tu bukit, Heal tu mengubati.
      melati kata “High Heels @ High Hills”?? nak cakap pasal tumit ke bukit sebenarnya? ke ada high heels jenama High Hills?

      0

      0
      • melati says:

        Oh My English june 1, 2016 at 8:15 am..lagi sorang bengap & bodo bila plak saya cakap High Hill jenama kasut….ko pakai HP jenama NOKIA lagi ker ?? sebab tu Google ko memperbodoh kan ko ?? atau ko yg Buta English……??

        0

        0
        • Oh My English says:

          sebab tu saya tanya.
          kalau tak ada jenama High Hill, maknanye melati yang kena belajar english balik.
          kalau nak cakap pasal tumit, guna heel ye melati. kalau nak panjat bukit baru guna hill tau.
          btw, buta english? melati cakap depan cermin ke? tak apa, saya faham. melati malu tapi tak nak mengaku. saya faham..

          0

          0
        • melati says:

          Oh My English , dislike sendiri kewww?? sebab ko buta English…hihihi

          0

          0
        • melati says:

          Oh My English , like sendiri kewww?? sebab ko buta English…hihihi

          0

          0
  3. nur says:

    Semoga dipermudahkan semuanya..

    0

    0
  4. Intai2 says:

    Jgn terlebih2 sgt nk kenal hati budi nnt boring plakkkk…kes dulu tu sbb terlebih kenal agak nye….

    0

    0
  5. Anonymous says:

    Boring…

    0

    0
  6. huh says:

    yesss…boring lerr..
    ambil bantal tidur lagi best..

    lagi pun x minat manalah dgn depa2 ni..

    0

    0
  7. skywalker says:

    rasanyakan…kna delete la comment2 yg tak relevan dgn topic yg nara letak…
    post pasal emma…komen pasal rita la…uqasha lah…

    vangs!

    0

    0
    • melati says:

      patut Delete skywalker jewww….wakakakakakakaka..!!!!

      0

      0
      • aku_punya_suka_lah says:

        pasal plak delete skywalker tu?komen2 dia aku baca tak lah teruk2…kau je dengki melati oi!!kau je nyah dari blog..bahaaha!!!!

        0

        0
        • Black Cat says:

          Skywalker n aku_punya_suka_lah

          ko ni org yg sama kn..sbab icon
          korang sama..hehe

          0

          0
        • melati says:

          saya ni jenis camner org hentam pun tetap Org yg samer….bukan jenis tukar2 nickname….!!!!..org yg suka tukar namer ni jenis Hutang org tak bayar….terutama mereka ni jenis hutang Ah Long……ini lumrah…

          0

          0
  8. huh says:

    “aku_punya_suka_lah”

    stuju dengan awak…
    biar melati tu je yg nyah dri laman ni…
    bila komen mcm xde otak..
    turun bangunan klcc lar [email protected] ciptaan Allah…mcm2 lagi.
    mulut kalahkan longkang busuk.

    satu hari nanti apa yg dia kata tu terbalik kat diri sndri jgn nk menyesal.
    esok2 merangkak ko cari org2 yg ko kutuk tu.

    0

    0
    • aku_punya_suka_lah says:

      ‘huh’

      saya bukan sebelahkan sape2 kat sini.tapi so far comment2 dari saudara/saudari skywalker ni takler menimbulkan ape2 fitnah atau ckp merepek2..

      ape yg dia kata pasal komen2 tu betol…kadang tu topic org lain,comment pasal org lain lah..spender rita lah…

      merepek kadang2…
      lain kali, nak komen pikir byk kali..tuhan beri kita akal fikiran..sebelom tulis tu berfikir dlu…igt dosa lah weyy…

      0

      0
  9. pah santi says:

    Akad nikah terus…boleh kenal hatibudi luar dalam…semua boleh..pegang punboleh..nk tido sebantal seselimut pun boleh…lagi besttt…hihihi

    0

    0
  10. Piiiida says:

    HAHAHAHHA…. ppuan Melayu mana bole kata *milik saya*. Sekejap lagi dah di ganti .Kena share si beruk kontol gatal punya kudis dgn 2-3 atau 4 puki busuk lagi. Bwerrrggghhhhh.

    0

    0
  11. hanon says:

    Aku tak tengok cerita Assalamualaikum Cinta sebab ada Ayda Jebat. Dannnnnn kau dengan Kamal Adli berlakon sekali Emma oi. Kalau bercinta je over.

    0

    0
  12. aku_punya_suka_lah says:

    Black Cat

    Pe kena mengena akunya icon tu dgn Skywalker tu..

    Dah aku daftar nama kuar icon tu..bedal je ler…

    Kisah lak kau???cian..HEH~

    0

    0
  13. missv says:

    show off sgt…dulu ngan zizan ni ngan kamal…emma ni mengedik gak walo bertudung…dah la dua2 job x seberapa nak2 si kamal ni…

    0

    0
  14. huh says:

    “aku_punya_suka_lah”

    sya pun sama..bukan nak sebelah,kan mana2..if nk komen,..nk kondem pun terpulanglah..tetapi nampak sgt teruknya komen si melati tu.
    tak makan saman. sebb tu apa yg dia komen tu sya lgsung x “like” atau “dislike”…
    x layanlah komen dia…mcm org xde otak.

    sya nasihatkan kpda smua anda yg rajin kluarkan komen,..komen & bersuara adalah hak anda…tetapi sya nk ingatkn,..jgn kutuk kejadian atau ciptaan ALLAH SWT,..azabnya kelak terlalu sakit. sama2lh kita bykkn beristiqfar. sya buknlah insan yg [email protected]…saya skdar mngingatkn…kita dh semakin ke penghujungnya…dunia ini pun hanyalah sementara.

    to melati…silalah ubah komen awak.

    sya mnta maaf kepada semua.

    0

    0
  15. Anonymous says:

    nak termuntah …. uweekkk~

    0

    0
  16. X says:

    .Artis buat pengakuan bodoh!Baik kau kata,Tak perlu kawin kalau nak ngesex dengan kamal

    0

    0
  17. mamaraniaraisya says:

    adik emma sayang oiii… kita ni pompuan islam… mana ada istilah kepunyaan dengan lelaki bukan muhrim kalau belum berkahwin… jangan ikut hati sangat dik oii. jaga maruah dan iman…

    0

    0