June 6th, 2018

Tertekan dengan kecaman netizen gara-gara video parodi tidak senonoh pada bulan Ramadhan serta pengakuan secara terbuka tidak puasa dan solat, Instafamous Faiz Roslan mengatakan dia akan mendiamkan diri buat sementara waktu dan enggan membuat sebarang video untuk tempoh yang agak lama dan sudah menutup akaun Instagramnya

Namun, sebagai seorang remaja yang sudah terbiasa dengan teknologi dan menjadikan media sosial sebagai medium untuk meraih populariti, Faiz telah kembali “menghidupkan” semula akaun Instagramnya.

Menerusi beberapa Insta Story dan foto yang dimuat naik, Faiz nampaknya tenang sahaja dan seakan sudah tidak kisah sekiranya dikritik ramai lagi.

Harapnya Faiz tidak mencetuskan sebarang kontroversi dan membangkitkan isu sensitif lagi selepas ini.  Fikir sebelum memuat naik sesuatu di media sosial, jadikan perkara lalu sebagai pengajaran.


31 responses to “Tidak Mampu Bertahan Diamkan Diri, Faiz Roslan Kembali Aktif Di Instagram”

  1. Opah cun says:

    Buat faiz roslan,saya tidak tahu ape yg membuatkn kamu berkelakuan seperti itu,seolah2 nk kn perhatian,ape yg faiz buat tu bkn masalah ringan,ni dh jd mslh sosial wahai faiz bin roslan,anak lelaki roslan.
    1. Upload video miming lagu dgn berpakaian perempuan & buat mimik muka yg melebih2 hingga kelihatan jelik
    2. Kononnya video tu lawak smpi boleh calen raja lawak?
    3. Bila video lawak x jd,netizen kecam mula la keluar statement bukan2 dr mulut faiz.marah netizen kn??kenapa x marah pd diri sendiri yg bersikap jelik?

    Sebab apa faiz berkelakuan mcmtu?ape mslh yg melanda dlm kepala dan hati dia?sbb dia x bertindak normal seperti remaja yg lain,yg malu utk menyebar aib sendiri
    1. Kurang kasih sayang & perhatian dr keluarga sendiri?mak ayah yg besarkn kamu dimana?dimana suara mereka dlm mendidik anak2?

    2. Kurang dpt nasihat dr mak ayah?mak ayah x nasihatkn kamu?diorg biarkn je kamu nk buat apa?lantak la kamu jd ape..jd hantu ke org ke buaya

    3. Faiz ni berasal dr keluarga yg bagaimana?dr keluarga yg berpelajaran?keluarga ustaz ustazah?atau dr keluarga yg kucar kacir,bercerai berai?

    4. Sbb bnyk sgt tgk video tutorial makeup mat salleh ke?jantan tp makeup tebal cm pompuan satu muka.x pelik pn zaman sekarang ni sbb mat salleh buat nmpk cm ok je so yg mne lelaki lembut tu tiru..sebenarnya jatuh hukum haram klu lelaki menyerupai wanita.sedangkn islam tegah lelaki pki emas,apatah lg makeup yg sebijik pompuan!!x pyh tggu zina homoseksual br kate haram sayang oii

    5. X tau nak buat apa kt umah?bosan x de aktiviti?sambung belajar pn tak,kemas rumah pn tak,tolong mak masak pn tak,sembahyang pn tak,mengaji pn tak,kerja mkn gaji pn tak,jd doktor ke arkitek ke businessman pn tak..so ni jd kes utk isi masa lapang je la ye?oleh itu faiz..pegi la sambung belajar,bole jgk sibuk2 kn diri dgn pelajaran,penat otak belajar rehat2 dgn tgk movie ke..g karoke ke..buat benda yg org x benci kecam

    6. Pengaruh rakan sebaya ke faiz?

    Ape2 pn yg terjadi..peranan ibu bapalah yg PALING PENTING sebenarnya..bagaimana kita nk mencorak anak2 supaya jd org yg berguna,menyumbang pd masyarakat,bknnya jd bahan kutukan kecaman masyarakat.mak bapak yg kne teruskan nasihat anak2 smpi masuk kubur..jgn pernah putus didik dan nasihat anak2.jgn ingat anak2 dh besar boleh fikir sendiri.fikiran yg mcm tu salah!anak2 dh besar la kne ingatkn selalu,bnyk2 kn beri motivasi,cakap ape yg tak betul.biasa dgr kn ”mak ayah lah yg bertanggungjwb mencorakkan anak2 samada mereka menjadi muslim,kristian,yahudi atau nasrani”

  2. jannahahaha says:

    REPORT JA IG ACCOUNT MAMAT NI !

  3. ADIKFAIZROSLAN says:

    bAUTIPOLNARA… dia bukan artist kot…. yang nk kena write up pasal dia dalam blog kamu kenapakh? tak payah nak jadikan keman kuman nie merebak na beautipolnara… adik adik nie nak cari platform untuk jadi pemes and u make his dream come true… hahaa… iols bukan jeles… iols tak leh nak hadap cara certain kuman kuman kulapok menjadi femes dengan mudah dengan cara nie… hahaha..

Loading...