Written by Bella | June 6th, 2018

Tertekan dengan kecaman netizen gara-gara video parodi tidak senonoh pada bulan Ramadhan serta pengakuan secara terbuka tidak puasa dan solat, Instafamous Faiz Roslan mengatakan dia akan mendiamkan diri buat sementara waktu dan enggan membuat sebarang video untuk tempoh yang agak lama dan sudah menutup akaun Instagramnya

Namun, sebagai seorang remaja yang sudah terbiasa dengan teknologi dan menjadikan media sosial sebagai medium untuk meraih populariti, Faiz telah kembali “menghidupkan” semula akaun Instagramnya.

Menerusi beberapa Insta Story dan foto yang dimuat naik, Faiz nampaknya tenang sahaja dan seakan sudah tidak kisah sekiranya dikritik ramai lagi.

Harapnya Faiz tidak mencetuskan sebarang kontroversi dan membangkitkan isu sensitif lagi selepas ini.  Fikir sebelum memuat naik sesuatu di media sosial, jadikan perkara lalu sebagai pengajaran.

31 responses to Tidak Mampu Bertahan Diamkan Diri, Faiz Roslan Kembali Aktif Di Instagram

  1. ilajondo says:

    aku bukan apa bila tengok muka dia nie jadi geli geleman dengan rambutnya,bibiornya telentok2,paling menyampah pakai pulak lipstik,muka dah le buruk perangai tue elok la sikit

    27

    1
    • Anonymous says:

      tolonglah jangan bagi perhatian dkt dia ni. Dia aktif blk pun, xperlu kot abam nara up post psl tu. Kecam ke puji ke dua2 dia suka sebab org mcm ni batak perhatian.

      34

      0
    • roslan shahzzz says:

      Hidup lagi anak Roslan ni?? Hari tu kata depression nak bunuh diri.. Aku tertunggu je berita dia dah bunuh diri kelar jari, bibir dia.. Tup tup naik kat beutifoolnara…. cepat sikit mampos dik.. Roslan mana roslan? kalau x ajar anak jd jantan, jangan buat anak.

      5

      0
    • Ayoyo says:

      Xde haluan ke dik? Senang je. Drop everything tht you are doing now. Ambik wuduk n solat. Esok pg lps sahur g masjid jemaah. Then jumpa imam swmbahyag jemaah tu.hang out w him. Confirm x sesat dah pas ni. Selagi ko istiqomah n ikut nasihat imam tu.

      1

      0
  2. xo says:

    mana2 ko la labu
    eh, semak la blog ko ni nara.

    6

    0
  3. Mat K says:

    Dah berubah, ok la. Harap berkekalan.

    Lagi satu BN, dia ni bukan artis. Apa kau pikir?

    15

    0
  4. nok gebuzzz says:

    abg nara…dah blog ko ni sekarang semak….masuk pulak mamat pungkok ni betambah semak!!

    9

    0
  5. Supppppppprrrrr says:

    Bersimpati dgn si dia nie …..

    1

    0
  6. yayu - yuyu says:

    xyah la cite psl die ni..bkn ade menyubang dlm industri pn..jenis attention seekers die nih..buang masa..lg byk cite die makin lemak la die..mmg tu pn yg die nk..just stop..

    8

    0
  7. melati says:

    Aduiiii ..Bibir tebal mcm Faraj Lembu ni Geli lah nk komennn….eeeeeeeeeeeeeeeee

    1

    0
  8. Anonymous says:

    Dia ni takde mak bapak saudara mara ke nak tegur perangai dia tu? Atau dia ni anak luar nikah yg org tinggalkan kat kaki tangga surau. Lepas tu org hantar ke rmh kebajikan utk dijaga? Perangai hadoiii… budak Melayu yg agama dia ISLAM.

    0

    6
    • non says:

      amboi ayat…ingat2 sikit cucu cicit kau kemudian hari..

      3

      0
      • Anonymous says:

        Gamaknya dulu mak bapak tok nenek dia pun kutuk anak org kaw kaw, kan. Tu pasal dia ni jadi tak sememeh gini

        0

        0
    • melati says:

      Bukan takder Mak Bapak….Dia lahir dr air kencing Bapak dia , sebab tu jadi camni…Faraj Lembu kan Lebar mcm Bibir dia sebab tu kenan air Kencing Lembu lah tu…..!!

      0

      2
  9. Anonymous says:

    mesti la aktif blk,nk cari mkn mcm mne xde ig…paid review bagai tu

    2

    0
  10. sdsdsd says:

    mesti la aktif blk,nk cri mkn mcm mne xde ig….hahah

    0

    0
  11. aku says:

    jangan bagi tumpuan kt dia..lama2 diam lah dia. nie tak, kita yg bg tumpuan, viralkn dia..tu dia rasa mcm ‘agak2’ artis.

    3

    0
  12. Anonymous says:

    siapa ni???? pelakon ke? penyanyi ke? selerbriti ke????????????
    bole x kalau x payah nk up sgt story pasal insta femes.
    tak paham lah.

    1

    0
  13. xx says:

    attention seekers sebab tu la dia jadi mcm ni.. ngedix sana sini. orang kita plak bab2 tu la suke di viralkan… em..

    0

    0
  14. dah keneps says:

    dah dah la psl dia……setakat aktif baik je..belom buat apa lagi…kita tunggu dan lihat jela…

    0

    0
  15. Power rangers pink says:

    Dia ni propa je lebih. Nak bunuh diri la. Nak itu la. Nak ini la. Sebenarnya engkau nak perhatian je kan? Eh, macam nak aje aku kaki tangankan engkau ni musibat!

    3

    0
  16. Plsdontsueme impoor i jist wanna a says:

    Beautifulnara this is what we call cyber bullying . Bij

    1

    2
  17. LadyB says:

    dia ni sapa? xpahamlah knpa perlu nk up cerita psl instafamous..sjk timbul tittle INSTAFAMOUS ni, perangai org makin pelik nk dapatkn perhatian and followers..ko pon faiz roslan gigih 24 jam pkai lipstik merah -__-

    2

    0
  18. benci pondan says:

    faiz roslan kecewa sebab hodoh luar dalam, tu sebab dia buat benda Bodoh² nak perhatian la katakan! melalui kecaman, jgn layan budak ni

    1

    0
  19. Anti says:

    Bak kata omputih..
    Malaysian ni suka buat stupid people famous
    Ntah apalah sumbangan dia errkkk..

    2

    0
    • Ayoyo says:

      Suka buat kesimpulan bangang tau awak ni.bkn malaysian je. All over the world loves making stupid people famous.contoh simple kim kadarshiann family. They are stupid n famous but malaysian didnt make them famous.

      0

      0
  20. Aku18 says:

    Xlama lg org msia angkat dia jd datuk

    0

    0
  21. ADIKFAIZROSLAN says:

    bAUTIPOLNARA… dia bukan artist kot…. yang nk kena write up pasal dia dalam blog kamu kenapakh? tak payah nak jadikan keman kuman nie merebak na beautipolnara… adik adik nie nak cari platform untuk jadi pemes and u make his dream come true… hahaa… iols bukan jeles… iols tak leh nak hadap cara certain kuman kuman kulapok menjadi femes dengan mudah dengan cara nie… hahaha..

    0

    0
  22. jannahahaha says:

    REPORT JA IG ACCOUNT MAMAT NI !

    0

    0
  23. Opah cun says:

    Buat faiz roslan,saya tidak tahu ape yg membuatkn kamu berkelakuan seperti itu,seolah2 nk kn perhatian,ape yg faiz buat tu bkn masalah ringan,ni dh jd mslh sosial wahai faiz bin roslan,anak lelaki roslan.
    1. Upload video miming lagu dgn berpakaian perempuan & buat mimik muka yg melebih2 hingga kelihatan jelik
    2. Kononnya video tu lawak smpi boleh calen raja lawak?
    3. Bila video lawak x jd,netizen kecam mula la keluar statement bukan2 dr mulut faiz.marah netizen kn??kenapa x marah pd diri sendiri yg bersikap jelik?

    Sebab apa faiz berkelakuan mcmtu?ape mslh yg melanda dlm kepala dan hati dia?sbb dia x bertindak normal seperti remaja yg lain,yg malu utk menyebar aib sendiri
    1. Kurang kasih sayang & perhatian dr keluarga sendiri?mak ayah yg besarkn kamu dimana?dimana suara mereka dlm mendidik anak2?

    2. Kurang dpt nasihat dr mak ayah?mak ayah x nasihatkn kamu?diorg biarkn je kamu nk buat apa?lantak la kamu jd ape..jd hantu ke org ke buaya

    3. Faiz ni berasal dr keluarga yg bagaimana?dr keluarga yg berpelajaran?keluarga ustaz ustazah?atau dr keluarga yg kucar kacir,bercerai berai?

    4. Sbb bnyk sgt tgk video tutorial makeup mat salleh ke?jantan tp makeup tebal cm pompuan satu muka.x pelik pn zaman sekarang ni sbb mat salleh buat nmpk cm ok je so yg mne lelaki lembut tu tiru..sebenarnya jatuh hukum haram klu lelaki menyerupai wanita.sedangkn islam tegah lelaki pki emas,apatah lg makeup yg sebijik pompuan!!x pyh tggu zina homoseksual br kate haram sayang oii

    5. X tau nak buat apa kt umah?bosan x de aktiviti?sambung belajar pn tak,kemas rumah pn tak,tolong mak masak pn tak,sembahyang pn tak,mengaji pn tak,kerja mkn gaji pn tak,jd doktor ke arkitek ke businessman pn tak..so ni jd kes utk isi masa lapang je la ye?oleh itu faiz..pegi la sambung belajar,bole jgk sibuk2 kn diri dgn pelajaran,penat otak belajar rehat2 dgn tgk movie ke..g karoke ke..buat benda yg org x benci kecam

    6. Pengaruh rakan sebaya ke faiz?

    Ape2 pn yg terjadi..peranan ibu bapalah yg PALING PENTING sebenarnya..bagaimana kita nk mencorak anak2 supaya jd org yg berguna,menyumbang pd masyarakat,bknnya jd bahan kutukan kecaman masyarakat.mak bapak yg kne teruskan nasihat anak2 smpi masuk kubur..jgn pernah putus didik dan nasihat anak2.jgn ingat anak2 dh besar boleh fikir sendiri.fikiran yg mcm tu salah!anak2 dh besar la kne ingatkn selalu,bnyk2 kn beri motivasi,cakap ape yg tak betul.biasa dgr kn ”mak ayah lah yg bertanggungjwb mencorakkan anak2 samada mereka menjadi muslim,kristian,yahudi atau nasrani”

    0

    0

Leave a Comment

Optional