Written by Bella | January 3rd, 2019

Sejak kebelakangan ini, nama pelakon Natasha Hudson hangat dibicarakan. Daripada kes cerai sehinggalah perkahwinan beliau.

Terbaru, Natasha mengumumkan beliau telah membuat keputusan untuk tidak lagi memakai niqab. Natasha hanya akan mengenakan niqab sekiranya memerlukan atau menjadi satu kewajipan.

Bergelar seorang pelakon dan model sebelum ini, Natasha pada tahun 2016 mula berhijrah dan mendekatkan diri dengan agama. Kesungguhan beliau untuk berubah menjadi inspirasi ramai dan secara drastik berniqab setelah penghijrahannya itu.

67 responses to Tidak Lagi Berniqab, Ini Penjelasan Natasha Hudson

  1. Anonymous says:

    niqap tu ko buang jelah , x perlu simpan.

    7

    1
    • Anonymous says:

      over sangat la org niqab ni. kita bukan ada ribut pasir mcm di timur tengah tu. lagipun natasha ni dah solo kan, kalu berkelitup siapa kenal. susah la org nak tackle. kikikih

      17

      2
    • islam itu mudah says:

      kesederhanaan mcm ni kan elok. nak ikut budaya taliban sgt dh kenapa?

      12

      5
      • nia says:

        kalau x setuju dgn pemakaian purdah..x perlu nk nk samakan dgn taliban bagai. kau dh knp?!!!

        17

        1
        • Anonymous says:

          wanita taliban sgt cantik2, hidung mcm omputeh, rmbut perang smulajdi, kulit bukan putih, bukan hitam, sbb ada juga yg x pakai purdah…masaAllah, terkedu tgok..

          2

          0
        • Islam Itu Simple says:

          ye la…taliban kan fanatik. kerana fanatik la umat islam membunuh atas nama islam tidak kira seagama atau bukan. tiada apa yang baik timbul dengan fahaman fanatik. islam menuntut kesederhaan… islam bukan terletak hanya pada pakaian tapi merangkumi aspek kehidupan. jangan nak terasa…mekah pun dah ada Starbucks.

          4

          3
        • hishhh says:

          jadinye x payah nk kondem sgt…taliban ke..purdah ke…niqab ke…macam kan kau tu perfect sgt. kalau ajaran islam sumer nk amik yg simple/asal boleh je .sekurang2 nye kalau taliban tu fanatik pun, sbb islam. tak mcm kau sibuk dgn starbucks pulak. apa kene mngena tah!!! sengal!!!

          3

          3
        • Anonymous says:

          nia oii, dalam islam tak sekurang-kurangnya. kalau ko membunuh, menyiksa mcm kes si malai budak pompuan afghan yg pergi sekolah pun ditembak, ko patut reset iman ko. tetap salah..

          3

          0
        • Anonymous says:

          taliban tu bunuh kafir je..halau kfir yg cuba nk merampas mcm 2..nasib baik taliban x pegi palestin..kalau pegi sana, mau israel surrender …undur balik..

          ada baik nya, ada buruk..

          0

          5
        • meon says:

          hahaha lahai ko nia. islamik sgt pehal masuk blog beautifulsyurga ni? kikih

          4

          0
      • umairah says:

        tak paham suruhan tuhan pegi belajar lg, jgn bg org lain salah faham lagi

        0

        0
    • Anonymous says:

      Senang ceritalah… pelacur pun Allah ampunkan lainlah ko duduk di Madinah atau Mekah. Disitu ko wajib jaga sebab ko taknak menjatuhkan pahala orang lain. Di Malaysia ni ke, puncak tertinggi ada kasino…lain mau jerit ketuanan Melayu dan Islam agama rasmi. Tapi takper, bila UMNO dan BN terkubur nanti ada lah demo bantahan nak tutup. Sekarang area Genting masih dinegeri pembangang. Relaks dulu la…hahaha

      1

      5
    • Miss Little C*nt says:

      Ko berniqab lepas tu ko masuk IG dan FB dicipta oleh Yahudi tiap2 pagi upload status. Mmm…yes gurl…preachhhhhh!!!!

      LOL

      10

      0
  2. Kobes Bunga says:

    aurat wanita muka x tapak tangan.. klu ase suami dia x kisah, xpe la. klu suami dia suh pkai sbb xnk bg org tgk bini dia, pkai la…

    5

    2
    • Jgniktsepruh2 says:

      Sorryla sis.. x sume bnda kalo hsbnd srh kena ikt.. lg2 klo xde dlm hkum agama..
      Knp asyk nk bebankn N susahkn org lain ats nama agama?
      Islam dh tnjk cantik dh.. aurat wajib ttp keseluruhan badan dr kpla hgga kaki KECUALI muka n tapk tangan(pergelangn tngan)
      Knp nk menambah2 bnda yg xde? Al Quran dh tls jelas2 psal bnda ni..

      16

      0
      • Anonymous says:

        Setuju, Islam tu mudah tapi pengikut-pengikut yang fanatik menyusahkan pemahaman agama itu sendiri sehingga ada yang sanggup join jadi Daish konon mahu memperjuangkan Islam. Bila rakyat buat benda macam tu satu negara terpalit sehingga pelajar-pelajar dan pelawat-pelawat di luar negeri memerlukan visa. Tengok India…satu dunia rakyatnya boleh melawat tanpa visa. Islam agama keamanan tapi yang buat kecoh kaki gaduh perang adalah orang-orang Islam sendiri. Pikir.

        6

        1
        • Anonymous says:

          Orang negara India tak payah visa?Apa kau cakap ni?Aku bagi satu contoh Australia.Tak pernah dalam sejarah,bagi rakyat negara lain masuk tanpa visa.Kau ingat senang orang India nak masuk Australia?Kena tunjuk bukti ada duit dalam bank macam orang Indo gak sebab diaorang bnyk kes menipu.Kita Msian yang senang masuk sama macam Singapore,English & American tp sekarang for Msian dah ketat.Sebab ramai sngt kerja haram

          2

          1
        • Anonymous says:

          ya india tak payah visa nk pergi us, uk, bagai ..
          yg kena visa… geng2 kampung taliban ko tu yg islam.

          1

          0
        • Anonymous says:

          org malaysia nak ke india perlu ada visa.
          org india nak ke malaysia perlu ada visa.

          sbb India bukan dlm negara asean.

          mana2 negara yg terdokong dlm asean , maka tak perlu visa . fhm ke idok

          1

          0
        • Anonymous says:

          komen rasic

          0

          2
        • Anonymous says:

          Bodoh tu sorok sikit. Bila pulak melawat India tak perlu visa? Ke ko melawat Little India di KL tu? Beli sirih, memang la tak yah visa.

          2

          0
      • A says:

        Ni semua selalunya bila orang dah pandai agama, dia rasa nak menambahkan ilmu sehingga level tertinggi. Benda tak payah buat, tak ada keperluan, dia sibuk julang2. Honestly, banyak orang kita ada attitude ‘holier than thou’. Macam kau la umat Islam teralim di dunia ini ahaha.

        10

        0
        • Hajjah Kalsom says:

          agreed, pesta tahun baru pun ada yng pakat2 pergi berselawat secara bjemaah depan orang2 sambut new year. tu bukan berdakwah…., tu ko busybody sebab ko tak boleh buat….. jadi ko jelos.
          rakyat msia semakin memalukan betol. nk berdakwah ko pergi buat rukun tetanga serbu kouple check in bromen di motel tu…..minah2 tudung pun ada. cuba baca harian metro atau tengok tv3 999…

          3

          0
        • Anonymous says:

          ya..kes di kulin tu kan. choy!!!

          0

          0
      • Anonymous says:

        bertudung ala kadar dan sopan itupun bagus juga, jgn x bertudung langsung.
        Isteri boleh ikut ckp suami bergantung pada keadaan, nk pegi kemana2 ckp, berpakaian sopan, jgn tinggal solat, jgn mmbazir, jaga diri..itu yg penting. Bukan pakaian mlmbgkan sesuatu kebaikan.

        0

        0
  3. laila says:

    if u think u will wear it if its just compulsory….why did u wear it b4?

    10

    0
    • Anonymous says:

      hidayah katanya..tpi byk retis cam tu terutama pergi mekah tpi balik tetap aurat entah kemana…istikomah takde. tu bukan makbrur la tu.

      5

      1
    • iruka says:

      adakah dia pakai kerana kehendak suami sebelum ini?
      kita ni manusia banyak buat silap. nak berubah buatlah kerana Allah bukan kerana manusia lain.

      4

      0
      • Anonymous says:

        kekadang pompuan nak jaga hati suami tapi bab socmed..tak boleh tinggal. entah apa yg dicari tak pasti…. huhuhu

        1

        0
  4. Nini says:

    Niqap tak wajib lah …ambik yg wajib je lah yg dituntut…pakai niqap ni ssh jgk nk mengecam, last jiran sendiri aku tak kenal, lps tu dia ckp aku sombong tak tegur dia. Allahu…

    11

    0
  5. zhae says:

    Lebih baik dok si rumah sahaja kalau betul2 nak jaga syariat..ini tidak,konon pakai niqab tapi merewang kesana kemari…yg tak tahan bila nak makan…selak niqab,kemudian jelirkan lidah sedut makanan..kemudian cepat2 tutup…macam biawak pun ada…
    Sedangkan dalam solat..dalam tawaf pun muka wajib di tutup..kenapa pilih jalan sukar?atau memang perasan satu level dengan isteri2 Nabi nak berniqab bagai….?

    8

    0
  6. Aku ler says:

    Tak berniqap tu boleh diterima sebab bukan perkara wajib dituntut dalam islam. Tapi menutup aurat adalah WAJIB kak..jadi labuhkan lah tudung tu kak bagi tutup sikit apa yang sepatutnya. #donetalbiah

    6

    0
  7. sbnya xperlu nk bernikab cukup sekadar tutup aurat,,, tp paham x tutup aurat tu camana,,,, tudung kene labuh jijah pakaian yg longga xmenjolok mata,,,

    3

    0
  8. Anonymous says:

    Aku tgk ig dia, dah elok dah tutup muka. Sekali, tgn baju bukan main terselak. Tutup yg wajib dulu la kak oi. At least pki hand socks ke. Mcm mizz nina tu. manis je.

    4

    1
  9. ciK piNgu says:

    x berniqab x pe bukan kewajipan. tp ape pasal plk kak, tudung makin singkat? anyone?

    nk istiqamah pun bukannya mudah.

    umi nazeera mse berhijrah dlu kemain sarung tgn tudung labuh dada.. skg? tudung singkat, dh berubah jadi biasa2 mcm kebanyakan org lain jua. bukan nak hentam atau kutuk, tp kalau nk berhijrah tu buat je syp2 x pyh tayang di socmed beserta kapsyen islamik. hujung2 makin lama makin gegeh nak tayang yg gigih disembunyikan msa mula2 berhijrah.

    ak bg cth umi nazeera sb ak follow ig dia, retis lain aku x perasan sgt perubahan ape sebagaimana yg diwar2kan. so jgn kecam kenapa ak bg cth umi nazeera, bukan retis lain. ke nak ak petik nama sorg2 jenuh la weyh.

    9

    0
    • Anonymous says:

      ogy dulu pn mcm tu jugak, kemain tudung labuh mase bebaru blk mekah.aku pon perasan umi nazeera tu, dulu kemain tudung labuh smp bawak pungkoq time blakon.la ni..,

      3

      0
      • Anonymous says:

        Nak beristikomah ada caranya. Kena pergi belajar pondok…situ ada tips2 nya. Selagi duduk di KL…jangan harap la. Lagi orang tengok ko berniqab.

        2

        0
        • Anonymous says:

          lopak yg dari kelantan byk sek pondok pun… dtg kl pungkoq hidayah tah manaa tudung pun stail sarung serban…

          0

          2
  10. Noname says:

    Niqab x la wajib..klu nk pakai its your choice..
    Nk pakai cara western ke..arabic ke..melayu..ke
    Asal menutup aurat spt yg dituntut seeloknya..
    Nothing to show off..org tu lebih islam or kurang amalan..

    1

    0
  11. lol says:

    jaga aurat sudah..islam pun tak suruh berbungkos mcm pocong dan ninja….

    5

    0
  12. Anonymous says:

    Tudung pon dah singkat….emmm

    2

    0
  13. Sila Terasa says:

    Berbungkus mcm nangka masak, guna jugak Instagram milik Yahudi. Kata mahu boikot McD dan Starbuck….teruskan la niat murni tu kan sis.

    2

    0
    • Anonymous says:

      McD betul2 berhadapan dengan Masjidil Haram dan Starbuck ada dlm Safa Tower depan Masjidil Haram. Depan Masjid Nabawi pun ada Starbuck. Tak de hal for Mekah dan Madinah.

      Orang Malaysia ni cepat memboikot. Tapi separuh2. Atas tutup tapi buku lali nampak.

      1

      0
  14. Hajjah Nepolah Zouk says:

    Terror kau ye ….4 kalu kawin….

    4

    0
  15. Mira says:

    Sayang pula tak menutup aurat dada..

    3

    0
  16. Gabra says:

    Tak penting sangat. Paling penting Mulut dan Perangai. Byk pakai tudung perangai mcm heremm

    2

    0
  17. Anonymous says:

    Laki Natasha Hudson tu gigih cari perempuan dekat tinder. Ramai dah awek kena dengan dia. Acah acah lah sgt!!!

    2

    0
  18. Anonymous says:

    ni semua acah2..eksen2 je sis.

    1

    0
  19. Anonymous says:

    geng pakai niqab ni kan..bila diluar pastu mata liar pandang org lain.

    2

    0
    • Anonymous says:

      lagi satu… geng pakai niqab ni paling lama dlm toilet…. selalu mcm tu… ade satu kali ni lagi teruk dari time order food.. tunggu lama jgk food smpi.. smpi abis food sambung desert.. pun tak keluar2 toilet lagi… aduiii laaaa nsib baik anak buah aku bole tahan lagi… else mau aku ketuk pintu biar tercirit dlm tu…

      niqab tu dah betul dah tuk agama…. tp tak berkat juga yer kalo niat dah menyusahkan org lain

      0

      1
  20. faraj says:

    Bodo punya Manusia..tuhan bagi Mulut ,gi tutup watper…mcm Tutup Pintu Rezeki…(Kecuali ko kat Padang Pasir lain lah…takut Pasir Masuk…!!!!)..

    0

    2
  21. Anonymous says:

    retis boleh la berniqab bagai. aku ni yg kerja gomen mcm dudk dlm oven nk buat cenggitu. pitam la kmi sis hoiii.

    0

    1
  22. PP says:

    Tak perlu sgt niqap rasanya,sb tak nmpk kemesraan antara umat,tak nmpk mulut senyum so mcmana… senyuman adalah sedekah…

    3

    0
  23. Pivotal says:

    Orang Melayu Islam kat Malaysia ni bukanlah jenis yang zuhud. Tapi kadang2 seksa bila tengok celebrity yang kadang2 terikut2. Time lepas taubat…dikatanya terima hidayah…macam maksum sangat bila bertudung berniqab…hijrah tu mudah..kekal istiqamah yang susah. Bila tudung di pakai..lepas tu ditanggal..lepas tu bila pakai cakap dapat hidayah..bila ditanggal cakap, takde paksaan dalam Islam…yang terima pandangan buruk..tak lain tak bukan..kita orang Islam jugak. Tak payah cakap not compulsory or whatsoever…konsep aurat mudah..seluruh badan kecuali muka dan tapak tangan…masa ko tengah fanatik…kau cakap nilah pakaian terbaik. Bila dah bercerai kawin baru…not compulsary. Macam ni bleh kata penunggang agama ker camne?

    Yer, hidayah milik Allah..tapi kita jgn laah main tarik tali kejap pakai..kejap tak..and paling sedih..bila kta tak pakai..kta takut kena serang dgn netizens…kita bagi alasan ni…sudah2..takyah cakap apa2..senyap and move on cik tasya. Pakai jer tudung bawal biasa..cuma jangan laak lepas ni pakai baju ketat…nampak badan..tudung dari labuh tutup dada jadi duduk atas dada..pakai buat selendang..agama kita bukan binary from 0 to 1 – tapi Allah pandang pada process penghijrahan….just sbb matlamat kita nak bukak niqab…kita tepek sebjik macam tuh…dah tanggalkan niqab..duk senyap2..ni bukan cyber buli..hokey.

    0

    0
  24. joy yah says:

    tudung pun dh nmpk tetek…hurrrmmmm

    0

    0

Leave a Comment

Optional