January 3rd, 2019

Sejak kebelakangan ini, nama pelakon Natasha Hudson hangat dibicarakan. Daripada kes cerai sehinggalah perkahwinan beliau.

Terbaru, Natasha mengumumkan beliau telah membuat keputusan untuk tidak lagi memakai niqab. Natasha hanya akan mengenakan niqab sekiranya memerlukan atau menjadi satu kewajipan.

Bergelar seorang pelakon dan model sebelum ini, Natasha pada tahun 2016 mula berhijrah dan mendekatkan diri dengan agama. Kesungguhan beliau untuk berubah menjadi inspirasi ramai dan secara drastik berniqab setelah penghijrahannya itu.


67 responses to “Tidak Lagi Berniqab, Ini Penjelasan Natasha Hudson”

  1. joy yah says:

    tudung pun dh nmpk tetek…hurrrmmmm

  2. Pivotal says:

    Orang Melayu Islam kat Malaysia ni bukanlah jenis yang zuhud. Tapi kadang2 seksa bila tengok celebrity yang kadang2 terikut2. Time lepas taubat…dikatanya terima hidayah…macam maksum sangat bila bertudung berniqab…hijrah tu mudah..kekal istiqamah yang susah. Bila tudung di pakai..lepas tu ditanggal..lepas tu bila pakai cakap dapat hidayah..bila ditanggal cakap, takde paksaan dalam Islam…yang terima pandangan buruk..tak lain tak bukan..kita orang Islam jugak. Tak payah cakap not compulsory or whatsoever…konsep aurat mudah..seluruh badan kecuali muka dan tapak tangan…masa ko tengah fanatik…kau cakap nilah pakaian terbaik. Bila dah bercerai kawin baru…not compulsary. Macam ni bleh kata penunggang agama ker camne?

    Yer, hidayah milik Allah..tapi kita jgn laah main tarik tali kejap pakai..kejap tak..and paling sedih..bila kta tak pakai..kta takut kena serang dgn netizens…kita bagi alasan ni…sudah2..takyah cakap apa2..senyap and move on cik tasya. Pakai jer tudung bawal biasa..cuma jangan laak lepas ni pakai baju ketat…nampak badan..tudung dari labuh tutup dada jadi duduk atas dada..pakai buat selendang..agama kita bukan binary from 0 to 1 – tapi Allah pandang pada process penghijrahan….just sbb matlamat kita nak bukak niqab…kita tepek sebjik macam tuh…dah tanggalkan niqab..duk senyap2..ni bukan cyber buli..hokey.

  3. PP says:

    Tak perlu sgt niqap rasanya,sb tak nmpk kemesraan antara umat,tak nmpk mulut senyum so mcmana… senyuman adalah sedekah…

  4. Anonymous says:

    retis boleh la berniqab bagai. aku ni yg kerja gomen mcm dudk dlm oven nk buat cenggitu. pitam la kmi sis hoiii.

Loading...