Tidak Balas Mesej Lepas Waktu Kerja, Seorang Wanita Dipecat

Trending

Tidak Balas Mesej Lepas Waktu Kerja, Seorang Wanita Dipecat

Bagi sesetengah pekerjaan, selepas waktu kerja boss masih lagi boleh menganggu pekerjanya kerana pekerjaan itu tidak mengira waktu dan perlu diselesaikan pada hari itu juga.

Advertisement

Tetapi bukan semua pekerjaan boleh diganggu selepas waktu kerja, contohnya orang yang berkerja pada waktu pejabat yang tidak lagi mempunyai urusan selepas waktu berkerja dengan boss mereka.

Di Zhejiang China, seorang pekerjanya mungkin menyesal kerana tidak membalas mesej daripada bosnya selepas waktu bekerja kerana beliau terus dipecat serta merta.

Gadis yang dikenali sebagai Wang merupakan ketua stor minuman, pulang ke rumah dan menerima mesej daripada bosnya menerusi mesej berkumpulan pada jam 10.23 malam.

Di dalam mesej tersebut, dia ditanya tentang report bulanan dan sempat membalas mesej tersebut hanya selepas 10 minit mesej itu diterima. Disebabkan Wang lambat membalas mesej, dia terus dipecat serta merta dan syarikatnya juga enggan membayar gaji bulan itu.

Apa pendapat anda semua, Boleh ke boss mesej selepas waktu berkerja?

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Comments are closed.

Loading...