Written by Bella | October 21st, 2019

Tidak dinafikan perceraian Bella Astillah dan Aliff Aziz sehingga hari ini masih lagi menjadi bual bicara meskipun mereka sudah lima bulan berpisah. Namun, disebalik penderitaan yang ditanggung sebelum ini, ia membuka peluang untuk Bella kembali aktif dalam dunia hiburan.

bella astillah aliff aziz

Ramai juga menganggap rezeki dan peluang diraih adalah ganjaran terhadap kesabarannya sebelum ini. Bagaimanapun, Bella berkata tidak adil untuk orang ramai terus menyalahkan bekas suaminya itu sedangkan dirinya juga tidak sempurna.

Saya anggap peluang yang datang ini sebagai rezeki dan tuah anak. Tidak adil untuk salahkan Aliff kerana hidup ini ibarat putaran roda. Mungkin hari ini saya di atas, tetapi esok lusa, saya tidak tahu apa nasib diri.

bella astillah aliff aziz keluar bersama

Saya juga tidak sempurna. Apabila saya terus memberikan kata semangat dan dorongan kepada Aliff, ia bukan bererti saya kuat. Saya cuba berusaha membantunya apa yang termampu. Saya percaya, jika kita berbuat baik kepada orang lain, insya-Allah, kebaikan akan kembali datang kepada kita.

Dalam pada itu, Bella memberitahu dia selesa dengan kehidupannya sekarang sebagai ibu tunggal dan tidak terburu-buru mencari cinta baharu.

bella astillah

Sukar untuk saya mulakan hubungan baharu. Saya juga bukan jenis yang mudah menerima kehadiran orang baharu, apatah lagi saya semakin selesa dengan kehidupan sebagai ibu tunggal. Biarpun tanpa suami di sisi, hidup saya tidak kosong kerana keluarga sentiasa ada bersama.

Terdahulu, timbul desas-desus cinta Bella dan Aliff kembali berputik selepas mereka berdua sering kelihatan keluar bersama. Sebelum ini, Bella juga pernah meminta agar netizen tidak berfikiran kolot melihat mereka masih berbaik. Itu adalah haknya dan sedikit pun tidak kisah dengan tanggapan orang lain. Malah, Bella juga tidak menolak sekiranya mereka masih ada lagi jodoh bersama.

Sumber Berita : BH ONLINE

26 responses to Tidak Adil Salahkan Aliff, Saya Juga Tidak Sempurna – Bella Astillah

  1. meetomato says:

    again?????????!!!???????

    focus on your son lah oi.
    dont have to talk about your ex husband anymore. duh!

  2. she has started sleeping with others lah tu… now Aliff’s sins seem so miniscule now, all fair and square at last..

  3. korok says:

    alahai nak glamer pun xyah la tunjuk statement baik…klo baik xda la ko canang hal laki ko dulu…

  4. CINTA BUTA says:

    Ni dinamakan cinta itu tidak bermata.. cing!!!!…biasanya klo side lelaki kita akan istilahkan….dah makan nasi kangkang kali…tp klo side pompuan apa ya? go go girl.. kejar lah cinta kamu walaupun cinta satu hala… sis perhati, hanya kamu saja cinta dengannya…. tp dia tidak sih…malah curang dong

  5. Anonymous says:

    Baik sungguh laaaaaa Bella ni.

  6. syaitoonnnn says:

    purkis sudah gatal gaisssss…begittewwwlahhhh

  7. Brunes says:

    janda bodoh, you represent all the ladies yang pernah kena cheated on berkali2.. perempuan macam kau lah reason kenapa lelaki macam alif tidak serik untuk melakukan kesalahan yang sama berkali2, bagi mereka its ok kerana perempuan tu lemah, sweet talk saja sikit acah taubat saja sikit dah on.. guess u will never learn your lesson NEVER GO BACK TO WHAT BREAK U! kau tu dah cerai, focus on yourself n your son. stop with the pity party, u are not getting any younger, your son needs a mother

  8. tipahhhhh says:

    Pigi tebalik la ko sana. No wonder aliff berani buat mcm tu, sebab dia tau ada wanita bodoh dibelakangnya yg sentiasa support apa ponnnnn taik dia buat.

  9. Anonymous says:

    Pompuan bodoh je nak balik pegi lelaki yg dah curang berkali kali… cinta konon… pigidah…

  10. Sumandak says:

    aduiii dogok..buduh buduh jugak kau ni..tu hari satu dunia ko kasi tau masalah rumah tangga mu..

  11. boboi says:

    betuiii. setuju sangatttttttttt. acah acah plakk

  12. ALIP NAJIZ says:

    siapa salahkan Alif??? BUKAN KAU KE????

  13. tecit says:

    betolll. die masih xnampak ke aliff tu just jadikan die tempat mengadu je. dah tau lidah die mulut manis die tu xboleh pakai. napelaa ko masih mengharap kt die bella oii. gila talak betoi laa dua orang nih

  14. Anonymous says:

    BIla baca komen sini barulah aku tau betapa bangangnua netizen seme ni…org tu berhati baik korang doakan yg buruk kat dia.. bodoh korang ni
    Bella.. u go girl, x salah buat baik dgn org sbb itu adalah perintah agama…
    U have a kind heart and may Allah repay u

  15. ikan says:

    “Mungkin hari ini saya di atas, tetapi esok lusa, saya tidak tahu apa nasib diri.”
    Well, kalau ko jadi bangang lagi skali, esok lusa memang ulang balik la nasib ko kena tipu hidup2 dulu..

  16. Anonymous says:

    bella is probably the DUMBEST woman in the world.

  17. Anonymous says:

    real definition of bimbo

  18. alif says:

    Untuk netizen yang menulis tanpa hati perut, dia tak canang aib suami tp mungkin masa itu dia mmg dah tiada jalan lain. masa tengah berpantang kut dan itu bukan pertama kali dia diabaikan.. sabar pun dah tipis. Cuba tengok mcmana dia tangani gelombang kedua masalah rumah tangga dia, nampak dia makin matang… Bella contoh seorang wanita yang cekal dan tabah. Bukan sempurna tp boleh jadi contoh untuk orang lain. Bercerai kasih bukan bermakna langsung tak boleh berbaik demi anak… tolonglah netizen. Think before writing… Doakan yang baik2… nampak sangat dia cuba bantu aliff tp bukan sebagai isteri sbb dia tahu lambat laun aliff akan buat hal lagi… emosi anak juga kena dijaga. Dia taknak orang mengata anak dia ada ayah yang jahat… doakan yg baik2 dan akan datang pd dia dan kita perkara yang baik2…. please…. hormati orang lain walaupun netizen ni bukan pakai identiti sebenar.. kita semua manusia kan…. ada agama…

  19. Azura says:

    EHHH… dia yg kecoh suami curang bagai….dia jugak cakap jangan salahkan aliff seorang.
    Baiknya alahai

  20. tipahhhhhh says:

    Mcm ni lah, at first sapa yg dedahkan kcurangan sapa kat socmed? bukan sekali, malah berkali2, sampai netizen naik muak dgn cerita dia ni. Mula2 aku kesian, lama2 bila statement demi statement dia keluarkan, naik muaklah. ko nak terbalik ke, apa ke, buat diam2 xboleh? lain kali, kalau syg sgt senyap2 settle la masalah sendiri dlm bilik tidur, jgn bawak ke luar. Ko nak simpan ka, nak cerai berai nak jd bff lepas cerai ka xda sapa nak peduli. contohi erra fazira & diana danielle, look how classy they handle kontroversi. attention seeker yakmat dua2 ni. sorang gegeh tunjuk baik sorang lagi gegeh konon heartbroken lost yada2.

  21. Idgasf says:

    Lelaki yang bodoh untuk perempuan yang bodoh..simple

  22. Anonymous says:

    rasa baik. baik x bertempat. menyampah

  23. hakak says:

    lantak kau la bella.. memula dulu kesian gak kat kau.. tp skrg ni naik menyampah plk.. jenis tak serik2.. suka kau la.. hidup kau..

  24. stonecold says:

    Sedap sangat ke kote alif tu sampai bella tak boleh lupa.

  25. tukiman says:

    kan…dia jugak yg sikit2 update psl lakinya…skrg jikat blek ludah sendiri. badigol. mtk perhatian je masing2

Tinggalkan Komen Anda Di Sini