December 30th, 2019

Sudah tiga minggu ditayangkan, drama Kampung People yang dibintangi barisan pelakon popular seperti Elly Mazlein, Rashidi Ishak, Riena Diana dan Kamarul Eqifshah, telah mencuri perhatian netizen.

kampung people

Dengan genre komedi dan kekeluargaan, setiap episod drama tersebut berjaya memikat hati ramai sehingga ‘trending’ di media sosial.

Tidak dinafikan, sebelum ini penonton sudah bosan apabila disajikan dengan drama kisah cinta klise. Terpaksa kahwin dengan pilihan ibu bapa dan sebagainya. Namun, jalan cerita Kampung People cukup berbeza sekali.

drama kampung people

Malah, setiap pelakon berjaya menghidupkan watak mereka dengan begitu baik dan setiap babak kelakar tampak begitu bersahaja, tidak dibuat-buat.

Jalan cerita ‘best’

netizen terhibur kampung people

kampung people

kampung people

kampung people

Rata-rata netizen memuji bahawa Kampung People, telah berjaya membawa situasi sebenar yang berlaku dalam masyarakat kita menjadi sebuah naskhah yang cukup menarik. Drama yang sangat lucu dan realistik.

Lega tiada lagi drama cinta klise

kampung people

drama kampung people

Untuk pengetahuan anda, drama ini diarahkan oleh Wan Hasliza Wan Zainuddin manakala skripnya pula ditulis oleh Wan Hasliza sendiri bersama Baizura Kahar dan Keen. Wan Hasliza sebelum ini, pernah mengarahkan drama bersiri popular Dunia Baru dan Keluarga Iskandar.

kampung peopleTahniah kami ucapkan kepada pengarah, penulis skrip dan pelakon drama Kampung People yang menghasilkan sebuah karya yang berjaya menawan hati penonton. Meskipun penuh dengan jenaka masuk air, tetap ada mesej yang hendak disampaikan mengenai kisah masyarakat kita. Memberikan impak yang positif serta berguna kepada penonton.


10 responses to “Tidak Ada Kisah Cinta Klise, Drama Kampung People Buat Netizen Terhibur”

 1. Mona says:

  Jom leyparks……. sumpah kelakar teroks cerita ni ????

 2. Kamal Bahrin says:

  Jefferrr jefferrr.. hahaha
  Best cite ni min.. satu family den tengok..

 3. Kamal Bahrin says:

  Serius min memang best drama ni.. satu family tengok..
  Lawak2 sewel hahahaha

 4. kak melah says:

  memang best.sebutan melayu dienglishkan..conthnya nama jaafar..

 5. Anonymous says:

  Baguslah drama ni mmg lain daripada yang lain. Ada adegan bodohnye, dengan cerdiknye dengan lawak gilerenye..give thunbs up..memang the best ..giniler drama ..keep it up.,,

Loading...