Written by Bella | September 19th, 2019

Baru-baru ini, penyanyi Sufian Suhaimi berkongsi berita gembira apabila bergelar bapa setelah mengambil anak angkat yang bernama Faeq Razeeq. Kini kehidupannya semakin bahagia dan ceria dengan kehadiran si comel.

sufian suhaimi

Bagaimanapun, ada sesetengah pihak mempersoalkan mengapa Sufian tidak membabitkan mana-mana jabatan ataupun agensi berkaitan pengambilan anak angkatnya.

Jelas Sufian, isu tersebut seharusnya tidak timbul dan menjadi perdebatan kerana ia dilakukan menerusi permuafakatan bersama, dimana ibu bapa Faeq merupakan teman rapat Sufian.

sufian suhaimi baby faeq

Ramai yang tidak jelas mengenai perkara ini, hingga sesetengah pihak menjadikannya bahan perdebatan. Ibu bapa Faeq adalah kawan baik saya sejak dahulu lagi dan kami sama-sama berasal dari Mersing, Johor. Sampai sekarang, hubungan kami akrab.

Apabila kami berjumpa, Faeq pun ada sekali. Kami pula hampir setiap hari melepak bersama. Saya dapat rasakan, saya dan Faeq serasi, jadi saya meminta izin mahu menjadi ayah angkatnya.

sufian suhaimi baby faeq anak angkat

Saya mengambil Faeq sebagai anak angkat bagi mengisi rasa kekosongan dalam diri, selain ingin menjadi insan yang lebih baik.

Sufian akui kehadiran kanak-kanak itu dalam hidupnya membawa sinar baru dan kini dia juga cukup teruja mempelajari perkara berkaitan penjagaan anak.

sufian suhaimi anak angkatApa-apa pun, kami harap Sufian ataupun sekarang ini dikenali sebagai Ayah Yan terus bahagia disamping Faeq.

Sumber Berita : BH ONLINE

14 responses to Tiada Sebarang Isu Saya Ambil Anak Angkat Tanpa Agensi – Sufian Suhaimi

  1. UmmiNas says:

    Ni statement saja buat gempak. Makbapak budak tu sayang sangat anak dia..hari2 upload gambar anak dia kt insta..(sbb i follow, hehe). So bukanlah Faeq ni officially anak angkat betul…just kononnya lah Pian nak jadi macam Godfather ala2 mat salleh tu…lagipun Pian n parents baby tu buat biz sama. N baby tu stay kt nursery bila parents dia keje. X ada pulak nmpak Pian bawak dok jaga kat umah…kecoh jer lebih Pian ni.

  2. Maafkupinta says:

    Pian punya berita selalunya indah khabar daripada rupa.
    Dulu dapat anugerah konon2 DIA seorang sahaja terpilih dari Malaysia menunjukkan berapa hebatnya
    dia walaupun ………….

  3. Anonymous says:

    nak jugak lebih tuuu , ambikkk

  4. Anonymous says:

    Sebenarnya si pian ni bukan lah kategori mengambil anak angkat sangat pon. Dia bukan jaga pon. Parents budak tu pon orang business,lebih dari mampu untuk jaga anak diorang.Pian sekadar saja jadi ayah angkat buat teman menghiburkan hati. Cuma over lah siap buat statement nak ambik anak angkat sedangkan kau bukan ambik anak angkat yang tadek parents tu pon.. Dah sendu gamaknya si pian ni..ehh sedihlah

  5. Anonymous says:

    saya pun ambil anak angkat persetujuan bersama ibu bapa ..takde melibatkan agensi mana2 pun…TAPI …HARUS DAFTAR dengan JKM…untuk memudahkan budak tu nanti…nak sekolah ke..nak ade mana2 urusan dgn JPN ke…so, kena inform JKM….

Tinggalkan Komen Anda Di Sini