Written by Bella | July 25th, 2019

Tidak lama lagi pelakon Elfira Loy bakal melahirkan anak pertamanya. Elfira meluahkan rasa syukur apabila proses kehamilannya dipermudahkan. Tiada mengidam makanan pelik ataupun alahan yang teruk.

Alhamdulillah, saya tiada alahan bukan-bukan. Setakat ini semua okey. Boleh saya katakan proses kehamilan anak pertama ini dipermudahkan dan segalanya senang untuk dilalui oleh saya.

Bab makanan pun tiada mengidam yang pelik-pelik, cuma saya dinasihatkan oleh ibu dan ibu mertua supaya banyakkan berehat.

Merasai ketakutan yang sama seperti ibu-ibu lain yang bakal melahirkan anak sulung, Elfira akui dia merasa sedikit gementar. Elfira berharap orang ramai dapat mendoakan agar proses bersalin nanti dipermudahkan dan berjalan dengan lancar.

Saya rasa semua wanita yang bakal melahirkan anak terutama bayi sulung akan mengalami perasaan sama seperti saya. Gementar sebab perkara yang paling susah adalah untuk melahirkan anak.

Selepas melalui sendiri proses kehamilan sejak hari pertama sampailah sekarang, saya bersyukur kerana Allah melancarkan semua proses dan berharap agar orang ramai dapat mendoakan saya mudah bersalin nanti.

Elfira mendirikan rumah tangga dengan Faris K Anuar pada 1 Januari lalu dan dijangka akan bersalin pada bulan Oktober ini. Sama-sama kita doakan yang baik-baik buat Elfira, semoga proses kelahiran nanti dipermudahkan.

Sumber Berita : Astro Gempak

30 responses to Tiada Mengidam Pelik, Proses Kehamilan Mudah – Elfira Loy

  1. unknown says:

    Adoi x habeh2 lagi ka pasai mengidama atm lady nih.. semak

    28

    0
  2. Anonymous says:

    ehhh, B O S A N LAH, D I A M LAH, KAU

    9

    0
  3. Haikal 24 says:

    Eh BangNara. Mcm lah dia sorang je mengidam-pregnant.

    12

    0
  4. Anonymous says:

    TAPI KAU LOYA DGN IKAN…SIANG IKAN PUN TAK RETI..IKAN KEMBONG .. je pun..

    8

    0
  5. kertas merah says:

    stop making stupid people famous.

    18

    0
  6. Pop Eyes says:

    Eh BOSAN lah kau. Gambar nombor 3 fake sangat pose tak cam dia. Copycat orang ke pew.

    4

    0
  7. lol says:

    abg nara, tak ada cerita lain ke. bosan la pasal minah ni.

    11

    0
  8. hahaha says:

    nara dah dia tak loya ngidam..jadi kami harus buat apa..hahahaha

    6

    0
  9. Anonymous says:

    cian..benda camni pn nak gitau ke..org lain ngandung chill je x heboh sweet2 dgn laki..batak…

    8

    0
  10. Peminat El says:

    Alhamdulillah, semoga El dipermudahkan urusan bersalin nanti.

    3

    3
  11. Anonymous says:

    Proses kehamilan memang mudah… sangat mudah ….apa lagi kalau laki hafal 30 juzuk quran…. buat anak apa le saja..
    Nanti thanik dan aqiqah nanti bapanya akan baca 1 juzuk pejam mata saja sambil di semak emak EL… sambil Menabur duit

    Nasib baik pian terlepas kalau tidak sayang belajar tinggi2 nanti dpt anak dari kecil bingung

    10

    0
  12. anonymous says:

    diam la kau ketot

    6

    0
  13. Anonymous says:

    Complication pastu baby mati dlm perot. Mintak simpati la pastu mengongoi2.

    0

    4
  14. Anonymous says:

    Retis gred D.

    7

    0
  15. Anonymous says:

    Kebanyakkan cerita artis cinta,kahwin,beranak,cerai.Itu ja boleh.kalau cerita bab bakat..hala tuju perjuangan seni mmg x de la.

    11

    0
  16. Aku pun X loya says:

    X semua org perjalanan mengandung mudah.rezki masing2 .rezki dia kat situ..

    5

    1
  17. loyang kek 6 inci says:

    si elpirrahhh ni wujud dlm dunia hiburan pun sbb glamer ngan citer kanak2..org kenal sbb gosip ngan Baim (kalau x silap), pastu kisah cinta ngan SS sampai snggup sewa helikopter sampai la putus tunang…sekarang ni org kenal sbb slalu review produk kt ig & citer bawak perot melancong…berlakon tah ke mana

    kesimpulannya…dia tak relevan pon dlm industri hiburan

    14

    0
  18. Anonymous says:

    Cerita pregnant je dah berapa kali. Agak bila dia bersalin nanti everyday keluar irrelevant stories pasal dia ni. Menyampah gila.

    5

    0
  19. Rina says:

    Jumpa depan2 dengan El masa El pregnant ni x lah glow/berseri mcam gambar kat ig tu. Semua filter je lebih and sorry to say fashion El ni sgt lah hauk dr head to toe. Simple lg elok kot utk badan rendah cam dia

    2

    0
  20. Anonymous says:

    Dulu ako pgnent pon mcm tu x lorat pon

    0

    0
    • Anon jugak says:

      Tu la ..preggy relax aje … Tak heboh kecoh …beranak pun sama relax aje …..

      Pendek n jakun n pérak

      1

      0
  21. Yakyot says:

    Banyak betul orang yang kepanasan apabila ada berita tentang Elfira ni.
    Makin banyak haters main popular artist tersebut.
    Rezeki makin bertambah.
    Hahaha kutuk jangan tak kutuk.

    0

    3
  22. Aku bukan dia. says:

    Makin banyak haters makin popularlah Elfira.
    Teruskan mengutuk.
    Semoga Allah permudahkan segala urusan Elfira sekeluarga.
    Aaminn.

    0

    3
  23. Juju Sabroz says:

    Ah diam lah kau. Mmg dia ramai haters pun. Kalau perangai baik, takdanya ada haters ramai.

    4

    0
  24. una says:

    semoga sentiasa berbahagia

    0

    2
  25. Asiah Rosli says:

    Peminat SS banyak sangat kutuk orang, akhirnya followers SS semakin berkurang.
    Rasa cemburu dengan kejayaan orang lain.
    Baik doakan kejayaan semua orang,orang akan doakan kebaikan untuk kita pulak.
    Daripada kutukan yang anda lemparkan orang boleh bayangkan rupa dan berapa hitamnya hati anda.

    0

    0
    • Jamban says:

      Aku rasa kau sorang saja peminat si pendek ni …
      Sah sah nampak kau bengap mcm dia juga ..tak dak sapa pun peminat ss kat sini ….kami memang benci pendek ni ..perangai bodoh sombong pisau cukur …

      1

      0
  26. christine says:

    semoga selamat melahirkan cahaya mata yang pertama

    0

    0
  27. nizam says:

    Rezeki dia tak ada mengidam yang bukan2. apa2 pun semoga elfira selamat melahirakan cahaya mata sulung.

    Nak honeymoon atau bercuti ke korea boleh roger ye

    0

    0

Leave a Comment

Optional