Written by serenity | February 28th, 2018

Pelancaran koleksi tudung #BeLofa oleh Naelofar Hijab malam Isnin lepas telah menimbuikan kontroversi dan dikecam hebat Netizen kerana tempat itu dikatakan tidak sesuai untuk melancarkan tudung. Daphne Iking, selaku pengacara malam tersebut bagaimanapun telah membuat penerangan di ruangan komen akaun Instagramnya yang memberi gambaran mengenai majlis itu.

Daphne menulis:

Keseluruhan artikel dengan membaca entri ini sepenuhnya.


Ia diterjemahkan sebagai:

Sebab saya ada di situ mengacarakan majlis itu di lokasi itu, saya rasa perlu untuk katakan sesuatu di sini. Lofa memang sudah menjangkakan kecaman dan dia memberi penerangan kepada kami semua mengapa lokasi itu dipilih.

Mereka sudah meninjau lokasi lain, cuma melihat secara keseluruhan–bajet, logistik dan praktikaliti dalam pelaksanaan– lokasi itu ialah pilihan terbaik. Tiada alkohol dihidangkan. Tiada siapa merokok, yang hisap vape pun tak ada (dari apa yang saya nampak).

Tiada poster atau apa-apa tanda berkaitan alkohol atau rokok yang dipamerkan. Pasukan yang menyiapkan lokasi telah pastikan semua itu. Apa yang orang luar tidak dapat lihat ialah lapan video yang ditayangkan, menunjukkan lapan orang mentor ikonik yang diidolakan oleh Lofa. Dia kongsi lapan teks “BE” yang memberikan inspirasi.

Tarian itu ialah pertandingan Lip Sync dan permainan Heads Up yang saya acarakan dan pantau. Ia aktiviti santai yang tidak membawa apa-apa mudarat.

Lagi satu, pelbagai acara diadakan di lokasi itu, dan saya pernah mengacara di situ untuk tiga acara lain, termasuk satu acara media untuk satu penerbitan bereputasi besar. Tiada alkohol yang dihidangkan juga. Band yang terdiri daripada semua wanita membuat persembahan dan terdapat acara pemberian anugerah.

Ada orang tanya saya, “habis boleh buat ceramah agama ke di situ?” Itu terpulang pada anda, cuma dewan yang lebih besar dan terang patut dipilih untuk acara sedemikian.

Tema acara Belofa ialah neon. Tak banyak tempat yang mempunyai peralatan teknikal yang mencukupi untuk membawakan tema sedemikian.

Daphne juga memilih warna berunsur neon sebagai pakaiannya untuk mengacara malam itu, kerana peralatan teknikal di lokasi itu akan menjadikan pakaian itu nampak menyerlah, sesuai dengan temanya.

Ini tema yang dipilih oleh Neelofa yang juga menjadi unsur dalam poster-poster BeLofa yang mula dimuat naik di media sosialnya sejak seminggu lepas, – beautifulnara.com

152 responses to Tiada Alkohol, Arak Mahupun Vape. Lokasi Itu Ruang Acara – Daphne Iking

  1. Rotikaya says:

    Terhiburnya tengok haters Nilopak meroyan menggelupur berbuih mulut.

    Cheers to that!

    2

    30
    • Anonymous says:

      Terhibur baca bengong menyokong bengong…k byee!

      21

      0
      • Saripah says:

        penjilat..dosa pahala tolak ketepi. kesiannnnn…

        7

        1
        • lolo says:

          hebat kan penangan kelab malam. Walaupun tanpa alkohol, arak, rokok or vape, dengan hanya menggunakan muzik dan sinaran lampu neon mampu mebuatkan wanita lupa diri menari ghairah .. Nk launch tudung baru, tapi buat di kelab malam, campur laki perempuan, menari ramai2. Apakah?

          Lofa nk cakap mufti dan imam2 muda yg tegur tu kecoh ke? Follower IG 5.5 juta.. Seorang Ikon dan ada aura tersendiri. Thats why mufti tegur. Sbb x mustahil ada follower yg x fikir panjang akan follow ape yg dia buat..

          26

          1
        • Anonymous says:

          Arak,rokok,vape semua lari tgk Hajah datang,bercampur gaul ditempat yg kurang cahaya lampu lelaki dan perempuan boleh ke Ustazah Daphne Iking?

          7

          0
    • lalaland says:

      Kalau masih tak nampak, cuba bayangkan kalau mcm nih….

      Ali: Man, aku nampak kau keluar kelab malam semalam

      Man: owww… aku beli jubah – ada launching jubah baru kat situ..

      so korang rasa????

      42

      0
  2. Anonymous says:

    Mufti tegur ko taknk siarkan Nara. Nara pon bengong 2×5.

    74

    0
    • Anonymous says:

      nanti nara siar kan lah…kot tak sabar ko buat lah blog sendiri.

      7

      10
      • Anonymous says:

        What’s wrong with this b****h?Nak menjawab aje kerja dia.Dah salah tu mintak maaf atau at least senyap sampai reda.

        24

        0
        • Anonymous says:

          Topeng kejahilan Nara dan Lopak telah di buka Allah SWT sikit demi sedikit…Amin.

          17

          0
        • Mike says:

          BIMBO sokong BIMBO. Tapi BIMBO ni dah tuo….hahahaha

          24

          0
        • Anonymous says:

          Alah Daphne..kalau pun x sewarak mana. Kalau besok Hudud dilaksanankan..ko pun sama dgn Lopak disular ye. kikikikihhhh

          20

          0
        • Anonymous says:

          bimbo2 skrg dah berani melawan cakap mufti.
          hebat…hebat!

          13

          0
        • So??? says:

          Mufti Negeri Sembilan Datuk Mohd Yusof Ahmad pula menyifatkan tindakan Neelofa itu salah kerana bersubahat melakukan perkara berunsur maksiat. “Perbuatan itu haram kerana gerak-geri perempuan ditontonkan kepada lelaki bukan mahram. Apapun alasan diberikan, saya tetap menganggap ia salah kerana pusat hiburan menjual minuman keras dan memabukkan,” tambahnya.

          48

          0
        • Anonymous says:

          Nara pun bersubahat juga.

          8

          0
        • Mak Becok says:

          Nara bersubahat…omg. Kena tempias. Syabas…

          7

          0
        • MissLittleC*nt says:

          “Nara juga perlu bertaubat”- Ustazah Bawang

          13

          0
        • Kak Ton says:

          Wow. Smpai macam tu sekali. Disebabkan duit habis dibutakan mata hal halal haram. Menjatuhkan imej hijab. Mufti sampai tegur. Fans/Nara masih support lagi… buat tak kisah. Nmpk sgt skrg perangai sebenar dia dan famili dan BNara. Klu tak malu dgn manusia, silalah malu dgn Allah Nara oiiii.

          13

          0
        • Anonymous says:

          Mufti patut suruh macai & family Lofa bertaubat.. Sesiapa yg tegur & nasihat Lofa kat IG, habis semua kena serang.. Dah bermaharajalela jd cyberbully kat socmed. Sedih Melayu2 skrg.

          8

          0
        • Mat Rempit says:

          Tutuplah aurat.. bukan balut aurat… Hijab adalah pelindung, bukan penghias.
          Hijab sepatutnya melindungi kita dari bahaya dunia, bukan mengajak dunia untuk melihat betapa ‘kreatifnya’ perhiasan kita.Tudung pelindung. Helmet pun pelindung …hahah

          23

          0
        • Nyah says:

          Dah nama pompuan mestilah rasa diri dia je yg betul haha..
          #simple

          2

          1
        • Parents says:

          Nara dan Lopak pun sama. Islam tapi cara hidup x mencerminkan Islam… Laki Melayu Islam kan….penulis2 Melayu/Islam…mcm x ada agama. Korang memalukan bangsa!!!

          2

          1
        • Siti Kassem says:

          Majlis pelancaran Turban oleh Naelofar Hijab….HARAM kata 3 mufti Wilayah, Perak dan Negeri Sembilan. Apa yg korang nk twist lagi? Bertaubat la cepat. Malam ni buat solat taubat!!!

          9

          0
        • Anonymous says:

          Penulis2 dlm BN ni juga harus dikecam. Memalukan umat….jilat Lopak dapat turban free ke?

          3

          1
      • Anonymous says:

        shame on u lah lofa dan nara tegakkan benang yg basah. penunggang agama #1 dan blogger pakar jilat #1

        9

        1
        • Bukan Ustaz says:

          nara and the team pun patut bertaubat sebab cara penulisan mnyebelahi lofa..nasihat mufti langsung x ditulis…harap bertaubat jgn buta kerana wang dan perempuan cantik..semua tu dari Allah..

          14

          0
        • Anonymous says:

          BeautybloodyfoolNara diheret juga…bersubahat. Kesian Nara…jilat tpi akhirnya diheret ke lembah kemaksiatan. LOL

          5

          1
        • Jom Heret Nara says:

          Mufti Perak itu mengatakan yang umat Islam dilarang mendekati tempat maksiat dan hukumnya sudah jatuh haram jika tempat berkenaan terdapat unsur melanggar syarak..

          Nara dan penulis2 nya. SILA HADAM!

          12

          0
        • Anonymous says:

          Sebagai tanda bantahan… Please UNFOLLOW Hajjah Neelofa punya IG, Twitter etc. Jenis Family Keling Bongkak.

          13

          0
        • Mmm says:

          Baru sekali pergi haji sudah pandai tepis fatwa amboi, amboi!!!

          18

          0
        • Anonymous says:

          abg nara tak puas jilat ke?

          2

          0
      • LOL says:

        Cukup² lah neelofa jadi bodoh tu .. Aku lagi salute kakak , makcik yg jual tudung kat pasal malam tu .. Saya sebagai org kelantan , amatlah besar kemaluan saya dngn sikap lopakk ni ..

        12

        1
    • Hahshhshs says:

      Nara ko hebat laa mufti cakap sebutor ko x report.. ko memang hebat.. hebat kipas neelopa

      13

      0
      • Anonymous says:

        Fan si Hajjah Bebal binti Senggal!

        8

        0
        • Anonymous says:

          Sampai mufti2 & para ustaz tegur ini adalah perkara sangat serius…kalau betul kononnya she’s beauty wz brain harap adalah brain nya… Jgn sekadar konon konon ja… Buktikan your are worth it to the community..jgn gah je lebih.Duit & kekayaan tak kemana jgn sampai itu semua istidraj…. Nauzubillah

          6

          0
      • Anonymous says:

        Teguran Mufti pun ditolak bulat2… so apa lagi…. BOIKOT!
        Simple.

        11

        0
      • Anonymous says:

        macai2 dia bertaubat skali, makin teruk dah akidah diorang nih

        4

        0
    • Anonymous says:

      Boleh tak korang semua unfollow dia punya IG and Twitter…. Kasi dia sedar diri…

      12

      0
    • Anonymous says:

      Tak payah la nak maki2 Nara ke, lofa ke apa. Selama ni ceramah dkt masjid pun korg liat nak pergi, tetiba je dgr cakap mufti bila kes lofa ni. Benda elok lofa buat bercakap psl hijab dekat us nun, takde pulak mufti nak puji. tp bila kes lancarkan turban ni je masing2 berlumba nak jalankan tugas. Turban je ponnn bukan tudung labuh yang dia jual dlm tu. Dasar takde keje memasing nak maki org je kejenya.

      2

      31
      • Anonymous says:

        Biasa ler manusia. Salah org dia nampak. Salah sendiri buat2 tuli. Aku x rs salah venue tu sbb kalau org xbagitau itu zouk, aku pun xtau. yg salah pmpn bertudung menari mcm kena rasuk.itu pon takyah melampau nk kecam sgt. beza dia dgn yg kecam ni, aib dia Allah bukak. aib org yg kecam ni tak tau lg bila akan dibukak.

        3

        15
        • KimK says:

          Fans beruk lopak ni

          6

          1
        • Anonymous says:

          Lopak dan peminat2 ni sombong, bonggkak, berlagak ko kena ingat hukum allah jangan ambil ringan main2 kalau dah ustaz tu tegur lopat kena terima la ko x tau bila allah tu akan tarik segala nya . Ko tu bukan ka dah hajjah ingat tu bila ko dah kena baru nk bertaubat. masa tu baru ko sedar dah terlambat .ingat hukum karma

          1

          0
        • because i care says:

          Oh wow!! Ade lagi yg back up buat launching tudung kt nightclub tu.. Bnd baik x dipuji sbb akan mendatangkan riak nnt, sbb tu ade istilah kalau nk menderma dgn tgn kanan, biar tgn kiri pun x tau. Bile buat bnd salah.. wajib la kena tegur. Jgn jadik liberal sgt, #lofanatic, sampai bnd yg salah di sisi agama pun ko rase no big deal.

          Name n tmpt tu dh synonim dgn pusat maksiat, as a muslimah, die sendiri x patut pegi tmpt tu apetah lagi launching produk muslimah kat situ. Sila hadamkan ye.. kalau still nak nak back up jugak, mohon anda pergi jmp mufti jugak.. takut2 jadik cam princhiki plak.

          5

          0
        • Anonymous says:

          Eleh belagak jadi mulia je korang2 ni. Korg maki org ckp beruk semua baik sgt ke? 2×5 je dgn minah yg terkinja2 mcm beruk dlm zouk tu. Otak korg ni dh penat memaki agaknya.

          0

          0
      • Anonymous says:

        Ehh apa hal kau macai si lopa ni nk salahkan mufti x puji lofa pulakk.. Lofa buat apa kt US yg patut kena puji? Klu mufti x puji tu x puji lahh, kena laa improve jadi lebih baguss.. Tudung tu ubah laa bagi patuh syariah, nk launch pasal tudung jgn lupa selitkan dgn dalil quran.. Buat perbandingan tutorial tudung yg patuh syariah dgn yg x patuh syariah supaya masyarakat boleh belajar.. Hapuskan salah faham non muslim ttg hijab.. Buat video clip, short movie pasal hijab.. Cerita ttg kewajipan muslimah menurut perintah Tuhan.. Bila dah usaha bagus camtu, baru lahh adik dia pn semangat balikk nak pakai tudung.. Sama la dgn nabila bini shaarnaz.. Baru lahh boleh buka mata daphene iking, michael ang, lancome, victoria secret, tony fernandez, pramugari air asia, dan macai2 lopa.. Bila dah mcm tu, baru lahh layak mufti nak puji kau lopa..

        7

        0
    • Yaya says:

      Ini kepaluian yg paling win sekali.
      No alcohol served, no one smoking or even vaping, then you come into conclusion benda ni betol lah?? Hotak mak abah kau.
      Dia buat kt kelab malam tu pun dah satu silap besar. Kalau org luar tgk perempuan pakai tudung masuk kelab, ko ghase?!!
      Dah jd fitnah besar utk imej muslimah tu sendiri. Walaupun ko kate xde served alcohol. Hotak kalau letak kt buntut mmg mcm ni ckpnye.
      Lofa bayar ko brp juta daphne?!! Bangang yg amat.

      18

      0
      • Anonymous says:

        Mualaf masuk islam kahwin dengan lelaki kaya yg agama dia pun agak jahil.
        Dia boleh je pegang anjing kemudian dia suruh cuci aje… Bukan SAMAK.
        Nama pun mualaf…..

        6

        0
        • Anonymous says:

          laki dia kaya??? hahahahaha laki dia tu yg mntk makan sama c daphne ni, laki dia tu loser!! asyik ckp melucah ja d IG jd mcm mana nk guide bini dusun ni yg mmg sah2 balik tadau kaamatan minum tuak sampai mabuk

          0

          0
    • Lorat La says:

      Nara pon bengap!!! Dok dengar cakap mualaf tu dah knp? dia pun masih perlu dibimbing!

      0

      0
    • Anonymous says:

      Kenapa x tukar je tema ‘neon’ tu ? ada berlambak tema lain kan…da 1 hal kena carik disko jadikan venue. Allahuakbar…
      meh aku advise…lenkali buat kt kedai lampu je la yeh, neon meon, kalimantang , lmpu laplip bagai sume ada

      9

      0
    • Loni says:

      Tema ‘neon’…nape x buat kt kedai lmpu jek? Neon meon, kalimantang, lmpu laplip bagai sume ada. Kene jgk stick ngn tema ke smpi terpaksa ke dipaksa memaksa jdikn disko sbgai venue? Kita buat dia bukan dia buat kita… ke setan yg buat?

      7

      0
  3. Surprised? says:

    org jahil sokong jahil whats new?

    19

    0
  4. sennyum kambeng says:

    Wanita2 yg berpakaian tapi sebenarnnya…MASIH BERTELANJANG???

    7

    0
  5. melati says:

    Club tu bukan Org Melayu jer Masuk..!!! Bodoh nya Manager Club tu bagi yg pakai tudung masuk Club tu..!!! dh lew Club tu Femes…. pasni mesti Bangsa lain tk nk pegi Club tu…!!! ilmu apa lah Neelofa pakai boleh tunduk kan ..org2 pangkat beso untuk dgr Marketing dia “(Marketing jer lah Duit takder) “…Contoh : aritu pegawai KPNKK , Air Asia & sekarang Zouk plak..!! tapi yg saya Heran ? Neelofa susah nk menghayat org2 kaya & Handsome untuk buat laki..!!! inilah akibat nya terlalu bercakap dgn Kucing sorang2 …..!!! si Neelofa ni…!!!

    6

    3
  6. courts mammoth says:

    antara spesis2 yg dah lama masuk Islam tapi x nampak langsung keislaman.. satu geng ngan bini2 toke naza tu.

    20

    0
    • Anonymous says:

      satu geng dgn nara jugakkk…lol

      1

      2
    • melayu says:

      tak semestinya dia sexy, dia tak solat. cuba tengok youtube channel dia. dia bagitau dia solat. dia bukan sejenis tunjuk dia beribadat semua sbb TAK SEMUA orang suka menunjuk.

      ramai je orang luar sana pakai tudung, tutup aurat tapi solat 5 waktu ke laut.

      doa kan je la satu hari nnt terbuka hatinya utk menutup aurat, dan teruskan solat 5 waktu nya. dok kutuk kutuk ni, mcm mana nak minta maaf ke daphne nnt?

      5

      5
      • Anonymous says:

        X semestinyaa yg x tutup aurat tapi konon2 solat tu faham ttg perintah Allah, tuntutan menutup aurat, maruah dan prinsip islam.. X semestinyaa mereka yg x tutup aurat tu solat 5 waktu dgn sempurna..

        8

        0
      • Anonymous says:

        kalau dia punya personal xder halla mangkok…dia ni masuk islam cover je perangai pelacur dia tu yg skandal dgn byk laki…lepas kawin pun cakap nak bela anak luar nikah kat luar tu.. mn taknya masa dgn ex pregnant dgn pakwe….

        lg satu mualaf utk org br masuk islam..dah berthn masuk pa kejadahnya,,,org meluat dgn penunggang agama ni…tambah lagi penyokong penunggang agama mcm ko ni

        7

        0
  7. melati says:

    lagi satu…dh lew tempat tu ader Arak memang dh Haram ..!!!! pastu ko Menipu plak kater Hijab Neelofa terjual dlm 24 jam , saya ingat Neelofa ni yg Haram jadah kot…wakakaakakaaa

    5

    2
  8. bodoh bertingkek tingkek says:

    kami tak perlu pandangan kristian mualaf mcm daphne yang masuk islam sebab nk kawin melayu..yet still pakai seksi and sambut krismas!! no need your opinion for ceramah agama can be done there! stupid daphne and neelofa..BOOOOOO
    manusia mcm daphne ni je yang sokong manusia mcm neelofa..dua2 jadikan agama islam sbg bahan jenaka

    21

    3
  9. daphnesyglofa says:

    x serve alkohol tp boleh dance kan kak.. ko pun ke laut gak lah Daphne..yg kat atas kpaler tu bukan turban lopak ker..

    7

    0
  10. zoukxderarakok says:

    g tmbh ilmu tu dulu..x yah nak backup sgt la…
    jual habis dpt bjuta juta tp haram nak buat apa..

    7

    0
  11. anon says:

    KAU MASUK ISLAM PUN SEBAB SUAMI KO TU KAYA
    KO PANDANG HARTA
    LAGI KAU NAK AJAR KAMI YANG DAH SEKOLAH AGAMA DARI DARJAH 1
    BAIK KAU DIAM LAH !

    12

    2
    • Anonymous says:

      beginikah ajaran yang anda dapat sejak belajar sekolah agama dari darjah 1? maaf sepatutnya anda labih bersopan dalam menegur kalau dah dididik sejak awal lagi..

      2

      10
      • melayu says:

        kahkah mualaf lebih sopan dan berilmu most of the time dari yg Islam sejak lahir. buat malu je.

        tak sokong neelofa, okay je. tapi tak perlu la nak kutuk mualaf. nampak sgt pemikiran sgt cetek. kesian.

        2

        10
      • anon says:

        ?? menegur dgn sopan > saya type sopan lah ni
        saya cakap dia tu masuk agam bukan sbb dia sayangkan agama islam
        dia bukan bersungguh2 untuk dalami agama islam
        kalau dia tak tahu hukum atau tak tahu kenapa kami marah bila
        pelancarab tudung di buat dia sebua KELAB MALAM TERBESAR KL
        oleh seorang wanita yg sudah mendapat gelaran Hajah
        mohon lah dia diam dari terus berkata2
        cukup sopan kan saya tegur ?

        15

        0
        • melayu says:

          how would you know she converted not because she fell in love in Islam? how would you know she doesnt study about her own religion to get to know it better? hidup sebantal dgn daphne ke? lol

          tak pasal pasal buat fitnah, sangka buruk. ni pun dah cukup dah utk buatkan apa apa point dan hujah awak cakap tak ada dasar dan membabi buta.

          cuba tengok orang berilmu menegur neelofa mcm mana caranya. halus dan memartabatkan Islam. sebagaimana Islam mengajar kita, or dari darjah 1, bak kata awak sendiri.

          1

          0
  12. Anonymous says:

    alah daphne, laki ko pon same ayat kat posting ig mcm sinis je, sure lah laki ko tau mane yg btul mane yg x sbb laki ko walaupon x brape nak beriman sgt tapi aku mmg pcaye laki ko tau tu sume x btol, kalau x xkan lah laki ko tulis caption cmtu.

    6

    -1
  13. takbolehnakhadam says:

    daphne..
    tiada arak.. tiada rokok.. itu bukan persoalan sis.. ko kena faham.. dia lancarkan tudung.. bukan spender, bukan alat solek.. tapi tudung yang jelas berkaitan dgn agama.. miskin sangat ke nelopa smpi kelab mlm budget murah jadi tpt lancarkan tudung? jualan kata juta2.. tak de budget sgt lancarkan je kat tepi tasik.. catwak atas jambatan.. INI TPT MAKSIAT.. HARAP KO HADAM DAPHNE.. baik ko diam sebab walaupun ko dah masuk islam.. tapi mungkin kefahaman ko ttg islam blm cukup..

    26

    -1
    • penunggangunta says:

      tu la yg aku tak paham. orang bukan bising psl arak ke rokok ke. dah ramai berhijab terkinja2, ye la dah pun nama club. rasa kalau buat dekat hotel, kalau terkinja jugak, then xtau nak ckp ape lah.

      5

      0
  14. Anonymous says:

    yelah tu daphne, i know you just done your part sebagai emcee, tapi cuba hadam balik ape caption2 laki ko kat ig die tu, mcm sinis je pasal lofa buat zouk tu

    8

    0
  15. Nameless says:

    HA HA.. So funny! Daphne, tak payah le nk explain pjg2..dh mcm essay je aku tengok engko punya explaination..benda yg salah tetap salah.. Jgn le nk menegakkan benang yg basah cik kak oi..
    Bravo Neelofa! Engko dh berjaya menyesatkan followers engko..some people anggap ko idola! But then, ko slowly rosakkan mereka, dr elok2 je ko start berhijab.. Until now, hijab pa ntah!

    10

    0
  16. Anonymous says:

    keberkatan plak macammane..gelas2 yang dah terhidang arak xperlu samak ke…..

    2

    0
  17. Islampadanama says:

    Daphne iking dan suami: model pasangan Islam Malaysia. Sebab dia pegi ngaji ngan ustaz uolssss. Barf

    1

    3
  18. Anonymous says:

    BNara ni pun hipokrit juga…. sedeyyyy.

    1

    0
  19. Anonymous says:

    takut lak aq komen2 kat sini mcm 200% level confident masuk syurga belum lagi tahu penghujung tutup usia sesorg

    2

    10
    • melayu says:

      betul. takut. mulut orang melayu (Islam) makin menjadi jadi

      2

      5
      • aries says:

        takut mulut kami ?
        baik takut dengan tuhan kami ( Allah SWT )
        mohon jgn nak menyindir kami pulak
        jgn nak mempertikaikan mulut kami
        jgn nak kata …” conferm kami masuk syurga ”
        kami menegur sbb kami” TIDAK MAHU AGAMA KAMI DI TONGGANG TEBALIKKAN OLEH ORANG2 YG JAHIL DAN YANG PALING KAMI
        TAKUT BAKAL ANAK2 dan REMAJA2 YANG MAKIN PESAT MEMBESAR TIDAK TAHU MEMBEZAKAN AKIDAH AGAMA NYA SENDIRI “

        26

        0
  20. neelopa kapir says:

    NEXT HAJAH ZOUK NEELOPA AKAN BUAT FASHION SHOW VICTORIA SECRET TAYANG BRA SPENDA KAT MASJID PULAK

    3

    0
  21. Anonymous says:

    tempat tak sesuai bebbb pikirlerr nk jual tudung dlm tu…ko jual lh sejadah telekong sekali…berumah kat situ…

    2

    0
  22. Mak TIri Lofa says:

    Ehem …. Korang kene faham .. Zouk tuh “anak VIP” ada share dalam club tuh .. “Anak VIP” yg pernah digossipkan dengan Makcik nie suatu ketika dulu. Ntah2 Makcik & Pakcik “Anak VIP” nie memang sah ada “relationship yg terselindung” yg on going… Mana taukan .. Tak ada yg mustahil lah pasal Makcik nie.. Hahaha!

    4

    0
  23. Anonymous says:

    Daphne ni whorela …kawin melayu pun sbb tutup skandal dgn pregnant dgn pakwe yg bkn laki sekarang ex laki dia bwk mahkamah…tak heran whore backup whore…x payah cakap dia ni mualafla da bertahun masuk islam tp dok pakai bikini….kalau ikhlas masuk islam kalau freehair pun xde pakai mcm perempuan jalang….

    13

    0
  24. zaz says:

    patutpun keluarga lofa makin terpesong..rupanya hasil duit x berkat …nara baik cpt bertaubat..sebelum fam ko jd mcm family lofa yg gila2..satu lg bnyknya komen anti lofa kna pdam dgn nara…hmmm nmpk sgtttttt

    6

    1
  25. amie says:

    jgn soalkan solat x solat, alim xalim warak xwarak sesorang yg perlu dfikirkan bagaimana kita sendiri yg beragama islam meletakan nilai agama kita sendiri….. adakah kita sendiri yg meletakakn ketahap yg pling rendah dimata agama lain….yg nyata skrg ini orang islam sendiri yg meletakkan nilai agama agung kita ketahap yg paling rendah dipandangan agama lain ….subhannallah…

    2

    1
  26. bunga liar gunung says:

    Benda yg boleh menimbulkan fitnah, kontorversi dan kebencian masyarakat keseluruhan jgn buat. Itu saja. Senang. Diri sendiri pon x jadik tohmahan orang. Suka ke jadik tohmahan orang? Nanti masin mulut orang tu diri sendiri jugak susah.

    2

    0
  27. gg says:

    bila benda yg salah tapi tetap gak rasa die yg betul. mufti dah kuar kan fatwa so x pyh nk menegakkan benang yg basah.

    2

    0
  28. Anonymous says:

    Daphne pun gang Nara….hahahah sama2 ngok dan bersubahat.

    0

    0
  29. Kak tok says:

    Laa..awat tk habaq dr awaiii…kalu camtu bgtau ja laa kata buat besday parti kat kelab zuk tuu..hang and the gang nk enjoi kinja2 mcmana pun takdak sapa nk kesah aihh..tapii apa2 pun hang mmg nk over dr fatahfazura punya wedding kan..kan..nmpk sgt hang punya akai dik tang mana hajah kelab malam oii..ops seblm hakak caucicau..ni nk ucapkan hepi belated besday to youuuu…

    3

    0
  30. Anonymous says:

    aku tak sokong neelopa. tp awas kata-kata tu. jgn smpai mengkafirkan orng… jgn judge jauh sgt smpai mlampau2… plis la netizen. doakan yg baik2.

    2

    4
    • Anonymous says:

      baik doakan golongan liberal tak berkuasa di negara ni…kalau tak habis perempuan bertudung penuh kat kelab atas nama kebebasan

      6

      0
  31. Anonymous says:

    Minggu yg malang utk peminat2 Lopak. huhuhu

    7

    0
  32. Anonymous says:

    hahaha nara diheret…..hahahaahah

    0

    0
  33. Boikot Lofa says:

    Follow Neelofa dah turun dari 5.5M ke 5.4M.

    The power of netizen! Teruskan kempen boikot. Dah masanya ajar mereka yang menunggang agama jual tudung, pakai tudung untuk popular. Memalukan! Menjatuhkan maruah wanita islam yang menutup aurat.

    8

    0
  34. Anonymous says:

    nara penjilat lofa. hahahahahahahaha gigih tegakkan benang yg dh basah

    3

    0
  35. Anonymous says:

    Daphne kau pun sama mcm.loopa laki kau Islam tapi cara hidup x mencerminkan Islam… laki kau Melayu Islam.kan…. boikot tetap boikot bukan mcm org ada laki tapi anak keluar bapa lain… mcm x ada agama

    4

    0
  36. Lopa fans says:

    Aku tak faham Daphne. Berkali-kali dia kata tiada alkohol dan tiada rokok di sepanjang majlis berlangsung. Daphne, kau ikhlas ke masuk islam? Masih seksi tidak tutup aurat? Ke kau kahwin dengan suami sekarang sebab dulu kau bercerai kerana ex-suami dapat tahu kau mengandung dan melahirkan anak lelaki lain?

    4

    1
    • Ish ish ish says:

      Tu la ….mangkuk mana la ambik dia jadi bini ????

      1

      1
    • Anonymous says:

      serius aa si isobel tu bukan anak die dgn ex husband? mane ko tau crite ni? patot aa dlu aku tertanye2 gak ikot muke siape si isobel ni, muka mak x, muka bapak pon x. tapi mungkin ikot muka belah nenek atok die kot.

      0

      1
  37. Pak lebai says:

    jgn nak perbodohkan natizen atau masyarakat dah tempat tu bukan sesuai..lojik ke di sewa khas utak si lopa punya event..arak2 semua sembunyik keluar sorok..dan sempat samak semua barang2 perkakas makan minum meja utk masa yg singkat..memalukan imej bertudung muslimah..better boikot aja tudung lopa ni…sbb xtahu beza mana baik yg buruk…alasan murah xmasuk akal..boleh aja wat event dewan sesuai..awk sbg mc pengetahuan agama tu kurang..cuba hadam betul2 teguran mufti…memang kubur sendiri tetapi sbg masyarakat kami dah jalankn tangungjwb utk tegur demi imej wanita bertudung spy tidak di perkatakan lagi..

    5

    0
  38. Kitty says:

    Saya rasa turut terpanggil untuk bagi pandangan pasal isu ni. Neelofa, (sekiranya kamu ada membaca la. Tolong la baca lol) persoalan pasal keberadaan arak atau tidak, tema, kos bukannya satu pembelaan kukuh. Kamu seorang yang berjaya dan bergelar figura umum, sudah tentunya mempunyai pihak pengurusan majlis yang bagus. Semestinya terdapat beberapa tempat lain yang lebih sesuai dengan syarak. Negara kita bukannya kekurangan dewan2, padang2, atau malah tanah atau hutan untuk dibuat majlis pelancaran produk. Untuk konsep neon, boleh sahaja kamu menyewa kawasan sekitar Berjaya Times Square sekali dengan billboard di kawasan sedemikian dan membuat runway show untuk memperagakan turban terbaru semasa melintas jalan ala-ala Syibuya Crossing di Jepun. Saya rasa boleh sahaja majlis pelancaran turban dibuat dengan iringan bunga api di udara dan gimik pencari rezeki jalanan seperti lelaki penghembus api, pakcik2 glitter berbadan kejung dan magik show daripada magician tempatan daripada aktiviti2 yang tak wow langsung dari penari2 tak professional dan gimik2 murahan yang mencemarkan label turban ala urban yang kamu cuba ketengahkan. Sekiranya idea yang saya utarakan ini bagus, baik kamu pecat sahaja event management and sesiapa yang menjadi penasihat kamu dan ambil saya bekerja! Saya rasa sungguh sedih melihat kamu diserang akibat ketololan dan ketandusan idea pemasaran yang berkesan. Sekian sahaja luahan saya.

    3

    0
  39. Piah pekan says:

    Oo no wonder la islam celup c dapini ni.tmpt atau tapak tu je dah maksiat.sesetengah ulama mengatakan even ust dato ismail kamus pon ckp jgn dktkn diri dgn tmpt2 mksiat.dikhuatiri Allah jatuh murkanya di tmpt maksiat mcm tu..smue akn kena.jika umur xpnjg atau malaikat maut cabut nyawa mntklah mati di tmpt yg elok.bkn tmpt maksiat cmni.jenuh nk mnjwp soal kubur.cara kau bg jwpn punyela angkuh sombong.produk kau mmg ptt diboikot.

    3

    1
  40. sis nak tegur says:

    amboi2 yang makcik pakcik bawang atas ni klu komen kalah ustaz ustazah.. solat wajib pon tunggang langgang.. pose tahun lepas dh ganti ke? ni dah nak dekat pose ni.. sebok nak nak jadi ustaz ustazah jadian kenapa.. biar mufti tego sudah laa.. kita netizen marhain yang kurang sempurna baik sekolahkan diri sendiri dulu sebaikknya. jgn nnti mak pak kita kesal dapat anak hanya islam pada nama je..

    1

    11
  41. Anonymous says:

    Berani kecam lofa tu aku sokong. Tp beranikan skli kejam kerajaan yg bg lesen bukak pub besar. Berani ke tak? Da tiba masa isu pub pun dibahaskan skli.

    2

    1
  42. Anonymous says:

    Berlagak nealofa ni…hukum allah dia main2..apa yg dikatakn oleh ustaz kenalah dgar…wat malu je jadi hajjah…tapi hukum xtahu..tonggang trbalik dia wat nye…jgn lah sombong..mati kita xtahu bila..blom tentu kekal selamanya..taubatlah..

    3

    0
  43. Anonymous says:

    Aku nk tnye .. bks2 mnmn tu xperlu samak ke….brgkali ade yg bks hdng alkohol

    2

    0
  44. Anonymous says:

    Nara pun agak2 laa.
    kan patut backup Mufti bkn Lopa

    1

    0
  45. Siti Fatimah says:

    Bagai menghalalkan brg yg haram. Astaghfirullah.

    Sister, you are sending the wrong message to our muslim sisters and muslim-to-be sisters all over the world. I think I have lost part of my respect for you. Another thing I’d like to point out, since this is massively about hijab, can the next host be someone who wears hijab not occassionally? Not that I have an issue with Daphne.

    4

    0
  46. rakyat says:

    Ok makna kata boleh lah kalau nak buat ceramah disini,bagus jugak tu lets think positive anjurkan ceramah di sini boleh saja kalau ank muda mudi nak berenjoy disko tapi dgn syarat berhalal munkin seperti alcohol-free dan gejala free-sex juga so mungkin boleh membendung gejala sosial yg sgt parah sekarng ni kita kena juga lihat dari pandangan anak muda mudi sekarang mana lagi mereka nk berenjoy menari semua kalau tak kelab seperti ini thanks to daphne memberi pencerahan yg ikhlas.baru saya tahu ada juga kelab yg sanggup bertolenrasi dgn permintaan client yg inginkan event halal seperti ini,those days i mean in my time 80s,90s club or disco is strictly a place to get booze and get laid but everything is in control not so much on hu ha here and there.but time change.Well, it’s good to have such a place like this where you can have your event according to your needs!

    1

    0
  47. Fd says:

    Lepas Ni Daphne update gambo ats sejadah. Boooo

    0

    0
  48. jurr says:

    Firstly,I have to say that Im not perfect and smart and rich as you..but gunakan lah ur smartest brain tu in a good way and try to give and take which means bnde klu dah slh plz la …admit and just say that.. “Im trying to improve” which is better dari u reply in no manners..this is about islam dah..bukan culture ke ape…..bkn bile kene tgur dgn ustaz2 pon u still mendongak ke langit…or else better u just keep silent..bcoz org recognize u as icon …mcm2 bnde u jadi duta..so some of ur follower akan still confuse about this matter.backup u even u buat bnde slh..at least brfikir jauh for the sake of islam..takkan nk tggu jadi mcm negara jiran..islam ke x islam campur je hukum hakam..dah tak tau ape yg btol..smpi kawin pon campur.. u maybe pandai berniaga bt sensitivity trhadp agama..failed dowh..sorry ive no respect to you anymore ..

    2

    0
  49. Anonymous says:

    Nara tolol…..haram tetap haram la hanat!!!

    4

    0
  50. Fidot says:

    Bila yg bengap (Daphne) berkata2 mcm ni la… Lopa, nape lepas mufti tegur pun ko makin lagak eh? Lgsg x amik pusing + semakin ego + sombong ya amat. Ko dh merosakkan imej wanita bertudung. Public figure x sama mcm org biasa ye, so you should give a positive image for your followers. Makin pelik dia ni… Semoga sedar & lowerkan EGO tu at least minta maaf x jaga sensitiviti HIJAB.

    2

    0
  51. Anonymous says:

    Nara kn baik nasihat Lopa utk mntk maaf je.
    Nara patut backup Mufti bkn nya backup Lopa.

    2

    0
  52. Anonymous says:

    NeeloFAKE sgt..prangai sembunyi dibalik tudong..puii..takde alkohol, takde rokok ape bagai pn, tpt tu dh mmg kna associate dgn benda2 yg terlarang lah ngok..nak save bajet sgt smpai sanggup jual maruah agama..priority dia ialah brapa yg dia blanjakan rather than pkir tpt tu degrade agama ke tidak..jual tudong smata2 nak untung jer..tudong pun mkin men’dada’..sila jmpa dktor ye loFAKE, kot ye pn frust, jgn d lyn sgt..mkin sewel beb. Nara pon FAKE!!!!

    4

    0
  53. Donna says:

    sakitnya hati…mufti nasihat pun masih takmahu dengar
    astafirullahhhh.

    3

    0
  54. artis veteran says:

    jgn marah nak tanya je zed zaidi ..awak kat mana nape 2,3 menjak senyap je.merajuk ek pasl tak dapt dato he he he

    1

    0
  55. wanitabertudung says:

    samade tmpt tanpa alhokol atau lain2 yg haram..still launch kt kelab sis..yg kami wanita islam bertudung marah kenapa mesti di kelab mlm ??? alasan bajet yg besar kalau buat ditmpat lain sgt2 memalukn bg seorang yg beragama islam kerana sanggup mengadaikn maruah Islam berbanding wang ringgit…plus lopa usahawan jutawan, non exect air asia, tudung dh smpai ke london dubai and u still talking about money ?? Patut u buat kt lake garden atau dataran merdeka je lopa kalo bajet u x de… sah2 org x marah..and now sila mohon maaf secara trbuka pd semua umat Islam dn cepat2 bertaubat…

    3

    0
  56. diam la bangang..! says:

    lancar T.U.D.U.N.G dalam kelab malam la hanaatttt…!! ko bodo ke apa…. so pasni boleh la lancar tudung baru kat pusat pelacuran… suh ayam2 semua mik cuti… simpan kondom2… poster2 gambo yg x sepatutnya….

    p/s: bila piang cuba cover super piang….

    1

    0
  57. Peace Yo says:

    HARAM tetap HARAM…
    Islam cukup mudah tp jgn mudahkan lagi bimbang makan diri sendiri di kemudian hari…

    0

    0
  58. Kak Mah Kebabom says:

    Kt dlm tu depa makan minum oder dari restoran mana? Ya lah takkan nk oder dr kelab malam tu..msksnan tk halal

    1

    0
  59. Kak Mah Kebabom says:

    Haritu kes sorang lelaki tampar perempuan tk pakai tudung bkn main lagi hajah bersuara konon menjatuh maruah wanita…kali ni perkara yg sama dikembalikan balik kpd hajah..malah lebih teruk lagi..sbb apa? Hajah terang2 menghina dan merendahkan dan mengjahanamkan maruah wanita2 yg pergi ke kelab malam..pastu dihidangkan dgn mknan yg syubhah halalharamnya…dipasang muzik hiburan yg kuat..bercampur gaul lekaki perempuan..bertepuk bersorak berjoget bergelek mcm org hilang akal..apakah hajah rasa itu bkn satu penghinaan kpd kaum wanita??? Bgmana hajah blh tidur nyenyak setlh para agamawan menegur salahlaku hajah???

    1

    0
  60. xyz says:

    Why not you guys report je IG dia tu. Biar lah freeze seketika.
    Sold out tu boleh jadi part of marketing strategy sahaja, kalau dia buka order 5 ketul ja pun tetap sold out, tu strategy ja supaya orang tertunggu tunggu next batch of order. Duhh

    2

    0
  61. SUKA MURAH says:

    TETIBA JER AKU RASA BANGGA N TERPAKSA PUJI DIRI SENDIRI SEBAB BIJAK TAK BELI TUDUNG NEALOFAR… :-)

    5

    0
  62. Minah ke do says:

    Hello daphne iking,u know nothing about islam so pls shut up..ko pn baru masuk islam n cara hidup ko pn terumbang ambing..bg org mcm ko xde arak,xde vape,xde alkohol da ckup utk wt tmpt tu slmt tp bg org islam ianya 1 penghinaan tau x!!ayt ko ‘terpulang pd anda’ utk buat ceramah kt situ je da ckup mengatakan yg ko xtau pape pasal agama yg ko anuti skg!!

    1

    0
  63. honey says:

    apa atas kepala daphne tu???mcm anak tudung lopah jak tu ehehe

    1

    0
  64. Pikio pikio says:

    DI ni adalah saudara baru kita. Aku tenguk kt youtube dia kerjakan solat. Bagi la preluang saudara kita agar menjadi lebih baik. Aamin Aamin Aamin

    0

    0
  65. Gorges. says:

    Newspaper kata 100,000 followers N dan unfollow? Apa latest figure dan seterusnya?? Sorry is the hardest word ….

    1

    0
  66. Tk says:

    dI. Netizen is questioning the venue of event to launch the turban / tudung. Not what was served! Get it?

    1

    0
  67. Anonymous says:

    If u know nothing about this religion, please do not dare to speak up. This is Islam we’re talking about, and specifically hijab that upholds women. Anything even the smallest germ that can harm this religion should be brought down.

    0

    0
  68. kak pahh says:

    tetap tmpat najis kak

    0

    0
  69. Anonymous says:

    Komen kutuk kelantan semua delete by nara

    0

    0

Leave a Comment

Optional