The Power Of Bangla: Hasilkan 5,000 Bata Sehari Tanpa Bantuan Mesin

Trending

The Power Of Bangla: Hasilkan 5,000 Bata Sehari Tanpa Bantuan Mesin

Pantas dan efficient!! No wonder mereka menjadi keutamaan dalam industri buruh! Kalau melayu punya kerja, mula pukul 8 pukul 11 dah balik rumah. Bila lambat bayar gaji, depan rumah dia datang cari.

Advertisement

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

6 Comments

  1. Pingback: (9 GAMBAR)Maya Karin Dan Remy Ishak Di Imbak Canyon, Sabah | MalaysiaLeaks.com

  2. prasys

    March 2, 2013 at 5:26 pm

    kena respect bangla yang datang ke negara kita utk mencari rezeki..diaorang datang , dh belajar bahasa melayu (ada yang duduk kat malaysia pun x erti berbahasa malaysia) , apatah lagi ada yang berfasih english pulak tu. Actually , kita patut pelajari daripada bangla ni cam mana diaorang bekerja keras

    • vvvvvv

      March 2, 2013 at 9:43 pm

      Kalau melayu punya kerja, mula pukul 8 pukul 11 dah balik rumah.

      Melayu yang macam tu, ngko ler ottel comel. Malas, tak matang menulis. Ko ingat semua melayu macam tu ke? lain kali menulis jangan nak menyakitkan hati orang. Rasis!

    • Ottel

      March 2, 2013 at 9:50 pm

      ada gua kata semua melayu? bangang simpan kasi anak cucu bro! namapk sangat kau tak pernah deal dengan golongan buruh.

      Lu ok bro? hahahha

    • Golongan buruh

      March 2, 2013 at 11:00 pm

      Lain kali kalau menulis, perincikan bilangan melayu tu. Bukan menjamak dengan menggunakan perkataan “melayu” dalam penulisan, brader. Sebab tu dalam penulisan bahasa melayu ada perkataan ‘sebilangan’ dan ada perkataan ‘sebahagian’ yang telah diimbuhkan daripada kata dasar bilang dan bahagi.

      lu ok ke bro? hahaha

    • Ottel

      March 3, 2013 at 3:07 am

      Gua ok, ok

Loading...