Written by Bella | July 17th, 2019

Seperti yang dimaklumkan, semalam penyanyi Radhi OAG telah sah bercerai talak satu dengan isterinya, Nur Shahira Ayu di Mahkamah Rendah Syariah Subang Bestari, Petaling Jaya.

Radhi kelihatan tenang ketika disoal wartawan dan cara dia menjawab soalan pula mendapat perhatian netizen.

Rata-rata netizen mengatakan perlakuan Radhi agak pelik seakan sedang khayal. Ada juga yang perasan gerak tubuh Radhi juga berbeza dan agak pelik. Ramai yang meninggalkan komen “kacip”.

Menurut penjelasan salah seorang pengguna Twitter, “kacip” adalah istilah yang digunakan oleh penagih dadah untuk merujuk seseorang itu khayal dan salah satu kesan sampingan apabila mengambil barang terlarang tersebut.

Tidak dinafikan sebelum ini Radhi sendiri pernah mengakui dia terlibat dengan pengambilan barang terlarang itu sejak remaja lagi. Bagaimanapun, itu tidak bermakna apa yang didakwa netizen itu benar. Ia sekadar penilaian mereka sahaja. Apa-apa pun, kita doakan yang baik-baik sahaja buat Radhi agar dia berubah menjadi insan yang lebih baik.

Sumber Berita : Forum CARI & Twitter

54 responses to Teruk Sangat Kacip Tu – Netizen Dakwa Radhi OAG ‘High’ Ketika Bercerai Di Mahkamah?

  1. Anonymous says:

    Syabu?

    4

    0
    • Anonymous says:

      Agitated, restless, nervous…

      4

      0
      • Anonymous says:

        Semoga diperludahkan. Gian ke tu? Atau barang tengah naik mcm komen2 screencap ckp tu..

        5

        1
        • Anonymous says:

          x reti berdiri betul2 macam tak orait je tu. kunyah bubble mende tea apa kalu body mcm cacing mulut cebik2. ni la susah kalu dah terjerumus.

          1

          0
        • Pesanan pt1 says:

          KACIP… untuk penagih meth, syabu atau “ais” (kesan atau efek penggunaan dadah sintatik yang dicampur dengan pelbagai kimia ini). Selalu ditujukan kepada golongan penagih dadah seperti ni. Kesan-kesannya berbeza untuk setiap individu bergantung kepada dose atau jumlah yang diambil. Kesan jangka panjang depresi, murung, ketagihan, sakit jiwa dan psikologi kerana merosakkan saraf otak. Janganlah gatal-gatal nak mencuba. Kalau dah ketagih dan kronik, kebarangkalian untuk berhenti dan kembali normal sukar. Kesan paling ketara adalah gila dan gangguan jiwa.

          22

          0
        • Pesanan 2 says:

          Syabu ni seperti api, bila kecil menjadi kawan bila besar menjadi lawan. Ramai orang mencuba kononnya untuk kecergasan minda, merangsangkan hubungan seks dan tidak mengantuk. Tetapi bila seseorang bergantung harap, maka dia akan memerlukannya setiap masa. Akan merasa tidak selesa, tidak sedap badan, kemurungan dan kemalasan. Lama-kelamaan syabu ni menjadi raja dan duit pun dihabiskan untuk mendapatkan bekalan yang cukup mahal. Oleh itu janganlah sesekali mencuba. It is a one-way ticket and there is no turning back once you tried unless a rehab!!!

          24

          0
        • Pesanan pt 3 says:

          Bila duit dah habis dan ketagih mulalah mencuri, mengutang, memaksa ahli-ahli keluarga dan rakan-rakan meminjam duir. Ada yang sanggup berbunuhan hanya kerana ingin mendapatkan bekalan dan ingin melepaskan nafsu gian yang tak berkesudahan. Banyak hilang pekerjaan, hilang pedoman, dipulaukan keluarga dan papa kedana. Ada yang sanggup melacur, meragut, membunuh dengan kejam asalkan ketagihan itu dipenuhi serta merta. Pernahkan terfikir kenapa jenayah kejam semakin berleluasa sekarang? Nauzubillah min zalik katakan tidak pada aktiviti bodoh yang tak membawa faedah ini.

          20

          0
      • Anonymous says:

        Intervention ni… harap polis x tahan ler!

        2

        0
    • Anonymous says:

      Salah cari kawan habislah lebih2 lagi di KL. Kawan/ tu penting. Dah mula bergaul dgn kaki drugs, terjebak sama. Rokok pun mahal inikan drugs. Jangan la rosak badan!

      4

      0
    • pinkman says:

      100% confirm.

      0

      0
  2. Anonymous says:

    Barang la ni ..

    4

    0
    • wekkkkkkk says:

      kesian pada ex wife, dia serumah tahulah.
      Kalau aku pun x mahu bersuamikan, tpi semua tu mana kita minta kan, “benda” tu ada dimana2.
      Kalau dh kena, mmg ssh nk senang lah dn berharta. Benda tu dulu cari bila ada duit, selebihnya baru bgi bini brg keperluan.
      Tpi ingatlah kita..”seseorg itu ada juga kebaikannya”.

      14

      2
  3. kaklong says:

    memandai je orang tu tengah minum boba tealive tu..terselit kt gigi..disangkanya kacip..tgk video la deyy

    0

    4
    • Anonymous says:

      satu mcm daaa….

      3

      0
      • Anonymous says:

        Ko x baca ke? “Tidak dinafikan sebelum ini Radhi sendiri pernah mengakui dia terlibat dengan pengambilan barang terlarang itu sejak remaja lagi”…. Semoga diperludahkn. Susah dah nk bhenti. Sebab tu org x kasi main benda xde paedah nie woi!

        2

        0
        • Lulu says:

          Kunyah bubble tea body ko apasal mcm x selesa menggelenyar? Minum bubble tea kt court ehhh?

          3

          0
    • Anonymous says:

      kalau kau org vvip, org yg sihat segar bugar, apa kata ko menyamar jdi gelandangan dn dekati mat2 fit..pasti ko tahu gelagat mat2 fit yg dh kena..dn yg blom kena ko perhatikan juga. baru ko fhm.

      2

      1
      • Kak Sue says:

        Kalu betul berdadih mmmm habis lah. Menghitung hari je la sampai organ2 ko rosak. Otak rosak lgi teruk sampai berbunuh mak sendiri campak dlm tangki air pun ade kes wey tk silap di Melaka tahun lepas. Seram!

        4

        0
      • Anonymous says:

        Ya ya semalam baru ak jumpa time balik kerja kt lorong umah aku … aku nmpk mamat ni cina, dia berjalan depan aku lepas tu tertoleh-toleh…. ak buat derk je lah sambil memerhati gelagat … nampak normal tapi kacip dan tak tentu arah. sampai kt gerai dekat simpang, selamber dia minum air bekas org tinggal. Kompirm lah dalam hati ak tak ketum .. syabu. Kakak gerai tu halau. Kat flat aku ni budak kita byk.. macam beruk jadi penagih. Polis pun dah tak kuasa gamaknya. Esok menagih balik!

        1

        0
    • Anonymous says:

      Boleh google sendiri tanda2 org ambik benda terlarang ni. Kacip tu salah satu tanda dan bahasa utk mat pit.

      2

      1
      • Anonymous says:

        dh nmpk real dpn mata..live lgi ..abg aku, sebijik macam ini , tapi dh meninggal dunia, tpi bukan di bawah pokok ceri meninggal, dan bukan ada hiv, meninggal di hospital, bila x dpt dia bogelkan diri dia..huhuhu..ALFATIHAH UTK ARWAH ABG..

        2

        0
        • Anonymous says:

          cousin akak pun ada mcm ni, mula2 mcm gedik2. mcm kesejukan. lama dekat setahun bini jumpa dlm seluar benda mcm garam. sbb pelik perangai marah2, gelak sorang2 ckp merepek lepas tu maki hamun jiran2 sume. bini dia syak dah lama tpi dsebabkn suami malas nk bising. lama2 meletop terus angkat kaki. siap kne ugut lgi. mmg azab.

          2

          1
      • Kak Lang says:

        Entah2 kak long pun ambik gak. PDRM sila buat urine kt kak long please!

        3

        0
    • Emma says:

      Bingai.. aku pekena bubble tea takder nye mcm kuda dahaga air. Ko la kot mcm tu…

      2

      0
  4. xblh blah org cmni says:

    hmm xpyh la kwin ng org cm ni. bia la dia dgn life barang baek dia tu. kang kwin cerai lg. klu tgh high pastu marah2 xpsl2 amik pisau ke nnti. ingat retis xde bad history ke.. dia pn mnusia. melakukan kesilapan. ko jge jela ank ko ayu. buat bisnes.. kueh kek mjait ke. si radi tu lantak la…

    4

    0
  5. Anonymous says:

    Hebatnya manusia nie menilai hanya dengan tgk video? Kalau tak betul korang nie kena minta ampun dgn dia

    0

    8
  6. Anonymous says:

    Buang spek tengok.. kalu berani lah!

    5

    0
  7. Astagaaaa says:

    Mcm kuda weyyy!!

    1

    0
  8. Anonymous says:

    Agree sama netizen… kacip, menggelupor sesuatu je..

    1

    0
  9. Anonymous says:

    Sila buat urine test!!!!

    3

    0
  10. pinkman says:

    dah sedap dua tiga hau, kacip la jadinya. tu sebak tak duduk diam, sebab tengah form. kacaip ni sebab ais a.k.a batu a.k.a syabu a.k.a meth. alhamdulillah aku dah lama bersara.. nak seribu daya, taknak seribu dalih. simple.

    9

    0
    • Anonymous says:

      waktu kacip tu apa ko rasa? sorry tanya soalan bodoh tapi nak tau jugak.

      1

      0
      • pinkman says:

        rasa supercharged. semua benda boleh buat. super focused. ko takkan hirau langsung dgn surrounding. cuma alhamdulillah aku tak pernah sampai tahap mencuri merompak meragut utk beli barang. langsung tak makan. tapi kick nya 2-3 hari je. lepas tu kong ( lembik takde tenaga langsung, melepek je dok baring 2-3 hari ). aku berenti sebab kawin. alhamdulillah sangat2 sempat sedar.. huhu

        17

        0
        • Azie says:

          Adik sya ada sorang. Mcm mana boleh berhenti tu bro? Tolong kasi nasihat. Mak hari2 nangis. Dah putus asa famili kami. 2 thn sudah dia pulang beraya mcm pelik gelisah, moody nmpk x happy je. Sya dah give up bapak dh hampir naik tangan. Mujur time raya ramai org. Kalu x dah lama bapak pelempang!

          6

          0
    • pinkman says:

      sejujurnya, aku pon tak sangka boleh terjebak dgn batu ni dulu. terus terang cakap, aku bersyukur sebab batu ni alhamdulillah tak macam barang pacak ( tak pernah & takkan pernah try ). nombor 1, kena stop bergaul dgn kaki2 yg biasa layan tarik sama2 dulu. tarik ni slang utk ambik batu ni lah. sama jugak dgn hau. memang betul bila kick dah habis, lembik mcm mayat hidup sebab ko dah overuse semua tenaga yg ada dalam masa 2-3 hari tengah kick tu, dengan tak tido & makan langsung nya. tu yang makan mcm bela saka & tido manjang 2_3 hari. hakikatnya, batu tak macam barang pacak ( gang jarum ). sebab tu orang tak cakap ketagih batu. tapi rindu. ini pengalaman aku sendiri. takde duit bila terasa nak, alhamdulillah takde sampai nak mencuri merompal meragut apa semua. tapi ko jadi hilang malu nak pinjam duit dgn adik beradik, sepupu sepapat / member2. ko jadi kreatif tak bertempat , boleh fikir & reka macam2 cerita / alasan nak pinjam duit utk beli batu. sesungguhnya memang tak ketagih mcm yg aku tau kalau mat pit ( gang pacak a.k.a jarum ) tak dapat barang. tapi jangan sampai batu yg control kepala ko. paling penting? jangan lah nak cuba2. jahanam duit , jahanam gigi, & boleh jahanam ke laut rasa malu dalam diri. lagi teruk boleh hilang pertimbangan ( mcm yg selalu keluar berita / tv ada yang bunuh nenek lah, mak ayah lah pasal kepala dah tak betul. ini kisah benar pengalaman aku sendiri. alhamdulillah tak terjebak lebih jauh. cukuplah 3 tahun aku merasa hidup huru hara. jauhi dadah, gang. hidup in shaa Allah jauh lebih indah ?

      5

      0
      • Anonymous says:

        kau insaf ada masuk jail tak????, sebelum aku ulas lain

        2

        0
        • pinkman says:

          Anon, alhamdulillah takde lah pernah sampai ke dalam. tu yang aku dah kawin, aku takut sangat2 kantoi & huru hara life aku sebab duduk pulak dgn mertua. alhamdulillah Dia bukak jalan untuk aku berenti. Pokok pangkal, memang kena kuatkan hati & terus jauhkan diri dari gang2 sekepala. in shaa Allah hidup tenang & bahagia. Paling penting, solat. Itu jelah. Moga kita semua sentiasa di bawah lindungan rahmatNya. aamiiin

          2

          0
      • wekkkkkkk says:

        barang pacak tu sgt bahayakan, tu yg jdi slim badan, sbb sedut tepung yg tgh mendidih dn sedut apinya sekali gunakan straw lapik kertas rokok.
        Rokok mereka habiskan dgn kertas2nya sekali, terlalu bijak tiada pembaziran.
        Jauhilah dadah bermula dri merokok. Kalau x merokok, pasti dadah pun x kena…betui ka.

        1

        0
      • Anonymous says:

        alhamdulillah awak dh sedar..selamat 1 anak melayu dri njis dadah

        3

        0
    • biniorang says:

      sis azie..nk benti mmg kene ade semangat yg kuat..dtg dari diri org tu sendiri..mcm suami sy, dari awal kawin xtau bape kali sy jamin dia. barang kemas semua habis sy gadai..(dia xpenah curik atau ambil duit saya, dia menagih guna duit hasil jualan barang tu jugak) sampai la anak sy yg first tu dah umur 7 bulan, dia berhenti dgn sendiri sbb kata nye dia takut hilang anak bini (sbb sy ugut cerai kalau dia x berubah)..alhamdullilah..dah 3 tahun dah dia bersih dan rajin ke masjid..muka pun dh bersih, x kacip mcm dulu..

      2

      0
      • wekkkkkkk says:

        nasib baik awak cepat bertindak, sbb benda tu baru je dtg dlm diri somi, cer kalau dh sebati. Bkn kacip je yg awak saksikan, bdn bau kmbing, makanan pelik2 dia akan mkn, contohnya-air didih nasi tu dia buat susu jdikan teh tarik..sedap katanya, ubat nyamok jdikan makanan, mandi pakai sabun fab buku jdikan sabun badan, syampoo rambut, etc..sbb dh laklok. Biasanya anggota2 PDRM pun x mau tgkp org yg dh lama kena ni, masuk lokap kluar lokap sama je peel, sbb tu anggota PDRM akan cari yg baru2 berjinak2.

        0

        0
  11. Anonymous says:

    Bubble tea la sangat acik2 kepam dok backup … so apa sebab ko terlentuk-lentuk .. tergerak-gerak .. raba sane sini ni?

    1

    0
  12. Wekkkkkkk says:

    Aku pong penagih..penagih blog beautifoolnarak..cam no nk stop nih..tolong sikit..menyamar taglinepun totap ado wekk

    0

    3

Leave a Comment

Optional