Written by AbangNara | June 19th, 2013

Abang Nara perasan sekarang nie banyak produk-produk kosmetik penjagaan muka yang berada di pasaran. Hujung minggu baru-baru ini, Abang Nara window shopping ngan wife tercinta di Parkson KL Festival City (KLFC). Terperasanlah satu kaunter produk kosmetik yang memang menarik.

fcc

Kalau korang nak tahu, produk kosmetik tersebut adalah Farmasi Color Cosmetic atau singkatannya FCC. Produk ini adalah produk HALAL ANTARABANGSA yang diimport dari Turki. Ini bermakna produk FCC ini secara tidak langsung melambangkan kebersihan dan kualiti yang tinggi.
fcc
Rupa-rupanya FCC nie dah 5 tahun berada di pasaran Malaysia dan sedang berkembang. Produk-produk mereka terdiri daripada  make-up, skin care, perfume, personal care and wet wipes collection. Senang cerita, memang macam-macam ada.  Kesemuanya HALAL dan Insya Allah berkesan.

fcc

Produk-produk FCC ini dihasilkan daripada ekstrak tumbuh-tumbuhan dan buah-buahan dan juga minyak sayuran. Memang dijamin selamat dan banyak faedahnya untuk penggunaan harian. Oh ya,  buat masa nie, produk FCC yang sedang hangat adalah BB  dan CC Cream  yang terkenal dengan pelbagai fungsi iaitu sebagai pelembap, pelindung sinaran UV, krim asas muka, agen anti penuaan dan bedak asas…Semuanya digabungkan menjadi satu. Wah.!! All-in one lah katakan……

fcc

Kalau korang nak tahu tentang kehebatan produk-produk FCC ini, jom tonton video di bawah nie:-

Menarikkan? Bagi anda yang prihatin mengenai status HALAL sesuatu produk, cubalah produk FCC sekarang. Jangan lupa LIKE Facebook FCC untuk melihat produk-produk yang ditawarkan yang bersesuaian dengan jenis kulit anda atau follow Instagram FCC Malaysia. Nak lagi senang email jer terus sebarang pertanyaan ke [email protected].

fcc

Abang Nara pun dah beli satu untuk wife Abg Nara. Confirm dia akan tersenyum lebar macam gambar Abang Nara di atas selepas melihat kesan penggunaan produk FCC. Korang pun cubalah!!!

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

35 responses to Teruja Dengan Produk Kosmetik FCC, Halal & Bertaraf Antarabangsa

  1. jintan says:

    first???

    0

    0
    • Baby Jane says:

      “Abang Nara pun dah beli satu untuk wife Abg Nara. Confirm dia akan tersenyum lebar macam gambar Abang Nara di atas”

      HAHAHHHA lawak la abg nara ni. Comel je :)

      0

      0
  2. lulu says:

    cantik rumah abg nara :)

    0

    0
  3. SH says:

    Halal bukan sekadar makanan & minuman, ia meliputi semua. Rezeki yg halal dan memang sedikit sukar nak cari produk kebersihan diri dan kecantikan yg halal. Adik yg kerja Guardian pun terkial-kial bila customer minta dandanan diri cop ‘Jakim’. Produk ini beri pilihan kepada pengguna Islam.

    0

    0
  4. Mariah Kari says:

    aku masih setia dgn simplysiti……puas hati pakai…aku dah setahun lebih pakai….

    0

    0
  5. mek nab says:

    kalau fcc ni bleh melicinkan, memutihkan dan menghilangkan jeragat kt kulit abe nara ni…baru saya beli…tapi kne pastikan dulu kesahihan halal tu ye abe…

    0

    0
    • Siti Suryati says:

      Dia memang ada sijil halal dari kementerian kesihatan Turkey. Tak percaya boleh tanya dikaunter FCC. atau view page Facebook Syerra Shoppe.

      0

      0
  6. liezza says:

    produk FCC juga boleh didapati secara online di http://www.facebook.com/pages/FCCSitiawan-LBT/388233451216236?ref=hl atau whatsapp 0195701987 for order..Mencari yang Halal itu Fardhu…

    0

    0
  7. Yer… produk fcc ni dijamin halal 100%… kualiti sgt2 bagus… fedback customer terbaik..

    0

    0
  8. Anonymous says:

    mana logo halal nye nara oi?

    0

    0
  9. Puan Ika says:

    saya dah lama pakai produk FCC. So far xde langsung masalah dengan kulit.. yang paling penting HALAL <3

    0

    0
  10. syokla abe nara dpt free kan kankan

    0

    0
  11. cha says:

    abang nara ayat tu tak payahla macam terjumpa FCC ni di klcc.
    aiseh.

    0

    0
  12. HantuKuburanCina says:

    Waa…Sebenarnya aku dah cuba produk nie..mmg bole menyerlah kehenseman aku..sebab aku selalu menggunaknnya..lagipun kat dalam kuburan nie..susah dapat produk camni…..jadi bila ada offday aku singgah la jap p cuba barang nie..memang terbukti kehenseman aku..sebab kat kawasan kuburan nie..aku sorang je yang tak nampak kedut..yang lain habis hancur muka..lain la mata terjuntai..hidung senget..tak paham aku apa produk yang dorang pakai…

    Salam Dari aku.. HantuKuburanCina a.k.a Hantu1Malaysia

    0

    0
  13. semek says:

    dah elok elok aku turn on tengok produk tu..tetiba turnoff tengok si nara ni

    0

    0
  14. mulut puaka says:

    ko pakai ke nara??????????? ak nengok muka ko x berseri pun

    0

    0
  15. Hamba Allah says:

    yeahh…x sabar nak cuba CC cream,before sy dah cuba BB cream lpas tgok blog fatin liyana….sgt2 suka :) anyway,lipstick pun best…syukur alhamdulillah,skrg ni dah tak was2 nak guna kosmetik bila nak solat sbb wujudnya product Halal mcm yg FCC ni…tahniah kpd pihak yg membawa masuk dan perkenalkan product ini ke malaysia.smoga usaha anda mendapat Rahmat dari Allah..

    0

    0
    • Jubor says:

      lepas nie jangan lupe sapu JJ cream plak kat jubo yek..hahaha

      0

      0
    • Anonymous says:

      nampak sgt la dia jual produk ni..tak payah nak berlakon sgt laa..

      nak beribadat pun nak pakai kosmetik..kau fikir air sembahyang boleh tembus ke kalau tak cuci bongok!!!

      0

      0
  16. BungaDurian says:

    nasib baik saya tak pakai product2 ni..saya cuma guna sabun Dove aje sepertimana yang pakar kulit syorkan untuk diguna oleh semua umat manusia (melainkan kalau org yg bermasalah kulit, kenalah guna yg boleh ubati masalah kulit tu)..sebenarnya, produk2 di pasaran tu bukannya bagus pun..nak menghabiskan duit kita adalah..padahal ada product yg lebih natural dan selamat untuk kulit macam Dove, tapi korang nak jugak beli product2 gini..selain Dove ada juga jenis2 yg Dr Pakar Kulit tu syorkan, tapi saya dah lupa pulak namanya..untuk kulit saya, mmg tak ada masalah..jadi daripada menempah masalah dengan menepek produk2 jualan di luar tu, ada baiknya saya tepek Dove tu je..shampoo pun saya guna Dove dan serbuk untuk buang kotoran di kulit kepala..nak keluar saya cuma pastikan ada sun block dan pelembab, bedak, lipstick..hasilnya, kulit saya masih halus dan cantik mcm dulu2 jugak..bukan nak memuji kulit sendiri, tapi itu hakikatnya dan ramai yg cakap kulit saya cantik..dan saya tak pernah teruja nak beli2 product kat luar tu..kalau betul bagus, dah lama dah rakyat Msia ni berkulit cantik sbb ramai perempuan beli product di luar tu…kenapa mesti bergantung pada barang cosmetic utk menjadi cantik? cantik asli lebih bagus..kalau korang menyampah baca comment saya ni, cuba pergi ke cermin, cermin sendiri kulit masing2..apakah hasil pemakaian product yg kamu semua habiskan duit setiap bulan tu betul2 bagus?

    0

    0
    • makcik lalu je says:

      ishh mcamana la agaknya kan kulit ko tuh? DOVE jer?? bedak n lipstik tu jenama DOVE juga ke? cuba pergi ke cermin, cermin sendiri kulit. adakah hasil pemakaian product DOVE yg kamu habiskan duit setiap bulan tu betul2 bagus? nak tengok gambar u olls ? :-)

      0

      0
      • Anonymous says:

        ada betul jugak la cakap minah tokey durian kat atas tu..bapak saya ada masalah gatal2 kulit..masa bawak dia ke hospital besar jumpa pakar kulit, lama saya borak dgn doktor pakar tu..antara sabun yang disyorkan adalah Seba Medd, Dove dan ada satu lagi (saya tak ingat)..Bila saya tanya adakah sabun2 tu untuk org sakit gatal2/kulit saja? doktor tu cakap sebaik2nya kita semua samada kena gatal2 kulit atau yg takde masalah pun kena pakai sabun2 mcm tu untuk mandi dan cuci muka..sbb sabun2 tu diuji dan tahap alkali rendah sesuai untuk kulit manusia..tak merosakkan mcm bahan pencuci muka mcm2 brand kat luar tu..dan saya mmg pakai Dove jugak, sbb Dove murah sket dari Seba Medd..bapak saya je pakai Seba Medd..Tapi saya guna Dove utk cuci muka saje..sebab Dove ni lembut sgt, kalau kena air nanti cepat lembik..kesannya mmg bagus..dulu saya pakai pencuci muka brand apa tah..terasa kulit saya kering..sejak pakai Dove mmg kulit jadi lembut. Korang cuba lah..murah dan berkesan..apa salahnya kan..Tapi kalau dah cuci muka guna Dove korang pakai make up, rasanya tak guna jugaklah..sbb make up diketahui umum merosakkan kulit..tak kiralah brand mahal ke murah..sama aje..

        0

        0
      • Anonymous says:

        eh sorry, bunga durian..ingatkan tokey durian..typo error pulak

        0

        0
    • Aida says:

      baguslah anda pakai produk yg disyorkan doktor.tapi anda tahu atau tidak yg pembuatan Dove tu melibatkan Animal testing,sedangkan FCC ini tidak menjalankan sebarang animal testing dlm penghasilan produk ini.produk ini dtg dr turki,dicipta dgn harapan memudahkan pengguna agar boleh guna produk yg halal.takde lah main tepek je kat muka tak tahu asal mana.mmg tiada logo halal pd produk ini,namun ia terbukti halal oleh pengasasnya,ada certificate halal mereka sendiri.

      dan tak semua orang sanggup tunggu nk dpt cantik asli mcm awak,kulit bukan boleh berubah jd cantik dalam satu malam.sebab itu dicipta kosmetik utk membantu memperbaiki penampilan.cantik asli mmg idaman ramai wanita.mcm saya,kosmetik pun guna,pemakanan sihat pun usaha jaga,yg pasti nk cantik ni mcm2 cara. =)

      0

      0
  17. zuanzuan says:

    mahal, dari belikan isteri makeup utk tunjuk isteri cantik kat org baik ko belikan dia tudung dan baju yang menutup aurat.cantik dalaman menyerla ke wajah.saya nasihat untuk diri saya jugak.

    0

    0
  18. si kucing meowmeow says:

    nara kaya bole leeerr

    0

    0
  19. pregnant mommy says:

    Product nie bagus , langsung x der kesan sampingan sebab die diperbuat dri extract semulajadi , lembut kat kulit n yang penting menyerlahkan kecantikan semulajadi coz die langsung tak nampak tebal bila pakai .. yang paling seronok sebab status halal nya , bila halal inshaAllah produk tu terbukti bersih dari bahan2 yang meragukan dan selamat dipakai .. saya akan stay dengan FCC sampai bila2 !

    0

    0
  20. rina says:

    Saya merupakan salah seorang yang mempunyai masalah kulit dan berjerawat.
    dan saya dapati produk ini SANGAT sesuai dengan saya dalam membantu mengurangkan masalah yang saya hadapi.

    Mengenali produk ini melalui kenalan saya membuatkan saya sangat gembira dan berkeyakinan apabila bertemu dengan orang ramai.

    Dalam masa yang sama,FCC juga memberikan saya produk yang sangat berkualiti pada harga berpatutan.dan saya amat yakin menggunakannya ketika solat.

    Saya amat yakin dan pasti,sekali anda mencubanya pasti anda akan terus jatuh cinta.

    Terima kasih kepada FCC kerana menyediakan produk yang TERBAIK.

    0

    0
  21. Fairuz Ahmad says:

    Bagi yg berada di kawasan utara boleh jgak dptkan produk Fcc ni didapati di booth carrefour Sbg Jaya Penang @ FCC Farmasi Colour Bt Mertajam# 0124899895

    0

    0
  22. aku says:

    aku pakai produk ni…
    Apa yg jadi, kulit aku mula gatal2 merah, pastu mengelupas abis, merah n bengkak..

    0

    0