July 11th, 2020

Pengusaha kosmetik, Nur Sajat baru-baru ini dikecam hebat kerana fotonya yang berpenampilan seksi di media sosial.

Malah, Sajat juga telah mendapat perhatian daripada beberapa ahli agama yang mengajak orang ramai untuk memboikot dirinya. Malah, apa yang dilakukan Sajat juga telah dibawa sehingga  peringkat Kementerian dan Jabatan Agama, dengan alasan Sajat berpotensi untuk merosakkan akhlak umat Islam disebabkan perkara luar tabii yang dilakukannya.

Namun, Sajat baru-baru ini ada meluahkan perasaan sedih dan kesal kerana terasa dirinya ditindas oleh agamanya sendiri. Perkara tersebut diluahkan melalui instagram stories miliknya.

“Kalau betul lah agama islam benci orang seperti aku, dan aku tak layak berpegang kepada agama islamku..dan semua orang nak jatuh hukuman terhadapku dengan melandaskan agama yang aku pegang..mungkin mereka lebih suka aku keluar demi mereka dapat pahala..sedih dan pilu untuk aku luahkan perkara ini..”

View this post on Instagram

Giteewww!!!!

A post shared by Nur Sajat (@nursajat23) on

 Mungkin kerana terlalu tertekan, Sajat telah mengeluarkan kenyataan seolah-olah dirinya ditindas dan berura-ura seperti mahu keluar daripada agama Islam demi memuaskan hati semua pihak.

Diharap kelak ada penyelesaian yang terbaik mengenai isu ini tanpa melukakan hati mana mana pihak.


8 responses to “Tertekan Dikecam Isu Seksi, Nur Sajat Anggap Diri Tak Layak Berpegang Pada Agama Islam?”

  1. Anonymous says:

    Baliklah kepangkal jalan… Kesian dgn ibu ayh serta ahli keluarga yg lain… Islam itu indah… Jgn ikut nafsu…alkah maha pengampun

  2. AkaKantin says:

    Solat dan baca Al Quran la sajat oi…baru hati tu akan faham…

  3. Aku Myampah says:

    Kau fikir agama lain puji ka perangai kau ni klu kau msk agama durang.. Kau ni btl2 memalukan.

Tinggalkan Komen Anda Di Sini

Loading...