Written by Bella | November 29th, 2018

Sejak tularnya video pembantu rumah kononnya mendera anak angkat Datuk Seri Aliff Syukri, jutawan kosmetik itu menerima pelbagai kecaman dan tohmahan daripada netizen. Aliff dituduh lalai dalam menjaga dua orang anak angkatnya selain tidak kisah dengan kebajikan mereka.

Terlalu tertekan dan tidak tahan dikecam lagi, Aliff akhirnya membuat keputusan untuk menjual akaun Instagram @babyterlajak laris Qayyum dan Ameena dengan harga bermula RM40,000.

Memanglah niat asal akaun tersebut diwujudkan untuk mengabdikan kenangan bersama anak-anaknya, tetapi untuk apa ia dikekalka lagi jika ia hanya menjadi medan untuk netizen mencari kesalahan orang lain dan berbalah.

Ada sesetengah netizen berpendapat harga yang dipinta itu tidak masuk akal dan terlalu mahal. Mereka menyifatkan Aliff sengaja ingin mengambil kesempatan untuk mengaut keuntungan atas angin.

Namun, masih ada juga yang menasihat beliau untuk tidak terlalu memikirkan komen negatif dan meminta beliau untuk tidak menjual akaun Instagram tersebut.

30 responses to Tertekan Dikecam, Aliff Syukri Mahu Jual Instagram Anak RM 40K

  1. SuperFox says:

    Wow. This is a new low. Shame on you Dato’. SMH

    15

    0
    • onion aunty says:

      Teringat kata-kata bini dia dlm rancangan lensa nona..bila ditanya apa perangai pelik aliff? bini dia jawab.. “gila duit”. Maka, terbukti benar..

      12

      0
    • Man kajang says:

      Shame on u alif shukri. Aku lagu salute artis mcm ramona zamzam & aeril zafril, rilek je tak buat ig anak…

      0

      0
  2. Saya says:

    jual sampai 40k.. menang mintak kena kecam.. pastu stress lagi.. pastu jual ig sendiri pulak 4j

    17

    0
  3. Hik says:

    What a low life

    16

    1
  4. Anonymous says:

    Material btol. Artis hollywood pun bagi free je kt lucky fan.

    11

    0
  5. Mak jemahton says:

    Hahaha…..nak jual acc anak sebab stress, nie pendapat mak jemahton jelah…agak nye kalau stress ngan anak agak nye buat benda yg same jugak agak nye…di jual anak nye tu…..jgn kecam mak jemahton ye…

    18

    0
  6. nong chik says:

    dengar cerita, ning baizura punya nenek kentot keluar taik..betul ke? jom kita gosip pasal ning punya nenek!…panas ni!!!

    0

    20
  7. Anonymous says:

    Kenapa ya hati saya rasa kesian tgk 2 anak ini.

    9

    0
  8. Anonymous says:

    Lepas ne jual anak lagi???

    2

    0
  9. Anonymous says:

    Ank angkat u x slh. Datuk ptut cri org yg slh dlm hal ni. Klau Datuk / Datin x mau d kecam. Apa kata nasihati Datin. Skrg ni Datin trtekn dgn mcm2 masalh Datuk yg entah ape2. Dn Datin pun skrg mcm ckp x berfikir terus melenting…lgi2 isu ” tunjal ” itu hari.

    Sbb isu tunjl nilh Datuk dh pasrah.
    Nk tanya Datuk sikit..kt rmh tu sapa msk. Melayu ke indon.

    13

    -1
  10. Hantu puasa says:

    Paling2 jual RM500 cukup. Bukannya xde duit pon

    3

    0
  11. watever says:

    ni la manusia gila duit nama nye….acc ig pun nk dijual smapai mcm tu sekali..artis hollywood ke ko dato oiiiii.!!!!…tk cukup lg ke ngan hrta n duit berlambak y ko ada skang ni…..#watever

    5

    0
  12. Noni says:

    Merepeklh dia nih…akal dh terlajak….

    6

    0
  13. pemerhati dari kejauhan says:

    bertenang dn muhasabah diri.. beruntungnya dato seorang islam, doa pd Nya mntk petunjuk.. bertindak ikut akal.. bukan bertindak ikut perasaan.. smoga yg baik2 je utk dato..

    1

    0
  14. Anonymous says:

    Dia ni tak cukup kaya. Tu pasal semua nak dijual & ditayang.

    2

    0
  15. Anonymous says:

    Aku rasalah…pendapat aku..alif syukri ni sakit dalaman..mental illness…dia sentiasa rasa mcm kurang…kurang kurang..padahal Allah dah bagi semuanya..harta kekayaan..kalo aku..just sit back..and relax..banyakkan mnyendiri..menyendiri buka maksud aku depress..menyendiri banyakkan masa bersama Allah..berdoa..beribadat..

    20

    0
  16. haha says:

    Tutup terus, tak payah jual..selesai masalah….

    7

    0
  17. damai says:

    Baru aku tahu IG account bh dijual, so lain kali aku nak up mcm2 post and buat viral all the post nanti aku nak jual lah, dapat juga duit, tapi ada kah org beli IG account, merepek kan

    4

    1
  18. Anon says:

    die ni opportunist, cari peluang untuk buat duit.

    0

    0
  19. Faraj says:

    Baik ko jual diri jrrr lahh

    2

    0
  20. Anonymous says:

    tak paham…dia nk jual akaun IG anak2 angkat dia sbb apa ye? apa yg pembeli dpt drp pembelian IG ni? dia stress pastu dia jual. Aku x paham. Aku x leh brain. Ada ke org nk beli??? Dia tak sedar2 diri lagi ke org kecam dia sbb apa? dia tak ambik pengajaran ke drp kecaman2 org ni??? tolong laaaa datuk…makin hari makin pelik…lepas lagu bobo tu dia kata dh menyesal nk buat lagu yg positif…positif laaa sgt dgn semua org dlm video tu menari2 …

    1

    0
  21. ridiculous says:

    ni dah terlajak bangang nama nya

    1

    0
  22. joy yah says:

    lapar duit ke keri smpi nak jual rm40k…kejadahnya bek la beli keta dr akaun IG tu…sok2 x laku bg statement x jd jual bab byk memories…sayang la…dh tau perangai banggang ko keri….

    1

    0
  23. Noname says:

    Dia nk cerita sensasi je..
    Bila masa dia nk rasa tertekan..
    Banyak org baca..buka utube..follow
    Banyak la google bayar..kiri kanan duit masuk bila x putus sensasi
    Setiap kali hot issue nk jual jam..nk jual rmh..ni nk jual ig
    So org pn respon..lagi dia suka..
    Psiko glamour n duit…
    Cuba media jgn respon..aman ..

    4

    0
  24. me says:

    sakit mental aku rasa dia nie

    3

    0
  25. It’s remarkable ?n support of me to have a web page, which i? ?seful dewsigned f?r my knowledge.

    thans admin

    0

    0
  26. bawang says:

    dia nak jual ig tu ke atau NAK JUAL ANAK ANGKAT TU ??
    gilaaa dia ni

    1

    0

Leave a Comment

Optional