“Terpaling Le Tour De France Tu” – Lelaki Bengang Geng Basikal ‘Sibuk’ Nak Kayuh Waktu Orang ‘Busy’ Pergi Kerja

Kehidupan

“Terpaling Le Tour De France Tu” – Lelaki Bengang Geng Basikal ‘Sibuk’ Nak Kayuh Waktu Orang ‘Busy’ Pergi Kerja

Semua pun tahu macam mana stress nak hadap jalan sesak bila nak pergi kerja awal pagi.

Sudah tentu setiap orang akan tetapkan masa untuk sampai pejabat pada masa yang diperlukan.

Advertisement

wanita berbasikal berlakon OKU
12 bulan lalu

Aksi Sekumpulan Wanita 'Rider' Basikal Persenda OKU Bangkit Amarah Netizen

Namun, perkongsian seorang lelaki ini di TikTok membuatkan ramai berasa geram kerana membabitkan masa orang lain yang terbuang.

Menerusi video dikongsi itu, lelaki tersebut menunjukkan bagaimana perjalanan mereka ke tempat kerja ‘terganggu’ kerana dua penunggang basikal.

Orang semua sibuk nak pergi kerja, kau sibuk nak kayuh basikal.”

@ceohibah

? kalau aku hempokk nyawa kau – tembikaiwater

 

Rata-rata netizen yang menonton video itu turut berasa tidak puas hati dan memberikan komen masing-masing.

Ada yang menyifatkan sesetengah geng basikal menyusahkan pengguna jalan raya yang lain.

Melalui video lain di TikTok, lelaki tersebut menunjukkan bahawa Toyota Hilux di depannya itu rupanya ‘escort’ mereka berbasikal di lebuhraya.

Netizen berasa marah dengan tindakan dua penunggang basikal itu yang selamba berbasikal di kawasan lebuh raya.

Bukan sahaja membahayakan nyawa sendiri tetapi juga orang lain jika berlaku kemalangan tak diingini. Berdasarkan rakaman tersebut, kejadian itu dipercayai berlaku di lebuhraya PLUS.

@ceohibah

Balas kepada @bowbeloo

? bunyi asal – CEO HIBAH – CEO HIBAH

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

SUMBER : TikTok

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

2 Comments

  1. terkomen

    February 23, 2022 at 9:33 am

    tempat tu x sesuai patut kau p tmpt sunyi yg xde org..sbb xde sape nk tgk kau…

    macam bagus je…;p

  2. anonymous

    February 23, 2022 at 8:50 am

    memang p**imak biar mampus kena langgar treller …menyusahkan bangsat betul dorang

Loading...