Written by Bella | February 26th, 2018

Seperti yang dikenali, pelakon Kilafairy mampu membuat anda tergoda dengan bibirnya yang seksi persis Angelina Jolie. Kilfairy boleh dikatakan sebagai artis serba boleh. Mana tidaknya, beliau bukan sahaja boleh berlakon tetapi kini melebarkan sayapnya dalam bidang nyanyian dan muncul dengan single pertama berjudul Put The Word In duet bersama penyanyi antarabangsa Sean Kingston dan DJ Aku Ash.

Muzik video lagu tersebut juga sudah dilancarkan dan mendapat perhatian ramai kerana ada kemunculan beberapa selebriti popular Malaysia.

Walaubagaimanapun, ada juga pihak yang kurang gemar dengan lagu serta muzik video tersebut. Kilafairy juga dikritik kerana menari dengan ghairah dan disamakan seperti penari tiang. Lebih teruk lagi, ada yang menjadikan beliau sebagai simbol seks.

Sejujurnya lagu ini agak “catchy” dan sesuatu yang “fresh” untuk didengar. Mungkin tarian itu cara Kilafairy untuk mengekspresikan lagu tersebut, fikir positif. Apa pula komen anda?

Kredit Video : Paranormal Records

48 responses to Terlampau Ghairah, Dah Macam Penari Tiang – Tarian Kilafairy Dikritik Netizen

  1. Gadis says:

    dah mcm King Coco dia punya try hard

    21

    0
  2. WickEd says:

    Mana la yg ghairah..dulu dangdut lagi teruk bontot facing orang goyang macam gempa bumi dah..alah pasal kita tak minat diani adalah nampak annoying bibir dia je

    16

    0
  3. melati says:

    Netizen yg kutuk , mesti Pompuan Melayu yg Hodoh..sebab mereka tak dpt cantik macam Kilafairy & tak boleh nyanyi mcm dia , siap antarabangsa lagi…!!! Biasa lah Melayu kan cemburu…Contoh..:: Kalau org lain semua tk Boleh lah Seksi lah, cuba kalau salah sorang keluarga Mereka Bogel tgh jalan pun mereka kata Ok jer….!!! entah ler kenapa saya benci sgt dgn org Melayu2 yg Cemburu ni, terutama Melayu2 Kimak seperti Mat Kete Tayar terkankang ni…eeeeeeeeeeeeeee

    6

    13
    • Anonymous says:

      Melati buat lawak pagi isnin. Yang hodoh tu ko… Sbb tu cepat sangat kata orang lain yang tegur Kilafairy ni. Yang cemburu sebab kecantikan pompuan lain biasanya pondan. Alahai sejuk perut Rohana Jalil tgk anak dia gitu agaknya.

      8

      3
      • Anonymous says:

        Yg aku x fhm, dorg tu artis lg2 yg nk nyanyi brsama artis antrbgsa,netizen yg menyalak tu nk expect apa sbnrnya? Aku bkn sokong cuma dorg ni knpa, nak menegur ke atau nk membawangkan diri? Amek tau artis gigih search dan tgok/layan tp menyalak bagai kat prkara yg mmg dorg dh tau itulah rencahnya. Ok konon la nak ubah cara dia(yekeww), napa x jumpa terus prgi tazkirah, x pun pi la hari2 pm dia tarbiah. Ini menyalak je mmbawangkan diri, nk tunjuk2 kat org yg kenal kau, nk suruh org kagum pdahal meluat adalah, dh kau tau tu artis mana, artis apa, filem apa, mv apa. Suka tengok bnda2 x elok tp brckp sebaliknya, munafik jgk tu.

        4

        3
    • Anonymous says:

      melati pondan kalau artis-artis lain especially neelofa ke che ta ker ko kutuk hina teruk2. kilafairy ko back up pulak. ko dah tobat ke pondan????

      2

      2
    • Wina says:

      Makcik pegi gugel muke asal kilaperi sblm cucuk2 botox nih.. ko igt org jeles dia lawa? Mr Os tu pon kalau pegi buat muka, boleh jd elok. Dh kalau muka pon fake.. segala boobies & bums konpem fake jgk. Sama je mcm kardashians

      1

      0
  4. antie onion says:

    makcik pernah komen IG dia , tgh shoot menari-menari kat studio… Makcik bagi tahu diaaa video dia menari mcm tak pakai seluar keluar kat beautiful nara :) , sekali dia block makcik , makcik tak kisah cuma makcik nak bisik sikit bawak-bawak lau taubat tahu la lawa tapi perangai mcm gampang tak boleh d’tegur hak tuiiiiiii

    12

    2
  5. Whatever says:

    Menyampah tgk bibir dia. Nampak sgt fake. Bajet nak jadi artis hollywood la kononnya. Eeuuwww

    28

    0
  6. Anonymous says:

    Terima jer hakikat dia memang macam penari tiang aka stripper

    8

    1
  7. Anonymous says:

    tak paham lah macam mana orang boleh cakap bibir macam tu seksi, dah macam terlebih filter je aku tengok. jgnlah try too hard nak jadi cantik, takut nanti memakan diri. semoga diberikan hidayah to you kilafairy.

    18

    0
  8. Vanida says:

    Entah, aku setuju dgn Komen diatas, Mas Idayu zaman dia dangdut dulu lagi teruk dari ni okay.

    Do your thing Kila, diorang ni saja je carik distraction for their mundane lives. Cuma one thing je la video ni.. your wardrobe untuk video ni beli kat Mydin ke? trackkie daks tu feral gila, and that supposed fur coat… fail

    6

    2
  9. Kak Bawang Bombay says:

    Walaumacamanapun …berpuluh ribu kali best n a class drp Akak nak tegur opps I mean abg nak tegur or is it akak nak tegur …

    Sakit mata tengok akak aliff n abg sajat …

    1

    1
  10. fatimah busung says:

    featuring sean kingston konon2 international level. padahal sean kingston kat US sane dah standard2 artis flop dah. tu je yg kite mampu

    9

    0
  11. Anonymous says:

    Macam tu bibir cantik? Dah macam kena kepit pintu.

    13

    1
  12. Indonenong says:

    Kalo menurut saya masih tahap wajar tidak berlebihan.. Pakaian nya tertutup dan menari selayaknya pernyanyi hip hop… Tak kan menyanyi hip hop tapi menari ala ala lagu nasid kan gak lucu…. Di Indonesia malah lebih parah klik Denada anak penyanyi veteran Emilia Contessa dalam menyanyikan lagu hip hop dan bandingkan…

    9

    0
  13. Insan says:

    Catchy dan fresh?kepala hotak kau la.!

    2

    2
  14. xoxo says:

    kila trying too hard… dh mcm hindustan aku tgk..
    i see izara aishah masa kila put on lipstick.. izara so damn hot

    9

    0
  15. Anonymous says:

    Aku terstopped dekat minutes 0:58. My god buruk gila bibir overdone dia.

    5

    0
  16. rose merah says:

    Izzara Aishah yg seksi dan lawa lam vclip tu.

    2

    1
  17. Anonymous says:

    mcm bodo je aku tgk klip video ni..dah lah bibir mcm ape je..geli lah wey tgk bibir ko tu kila oiii..menari pun mcm bangang2 je..dok diam je lah jadi duta coco-s ko tu..xpyh terkinja2 menari mcm org sakit pungkoq je

    5

    1
  18. Tk says:

    Aku terbaca kata K ni JLo Malaysia. Bgtau aku tang mana J Lo nya. Patut K belajar Koreografi dulu for that video. Baru nmpak class!

    3

    0
  19. Gorges says:

    Boleh ke K ni nyanyi? Berlakon tak femes pun. tak menjadi cos so kayu. May be boleh jadi poster gal and show off posing mulut itek tu.

    2

    1
  20. sherry says:

    rasanya dance dia tak over tapi bibir tu yang over.ahahaha cam nak meletup bibir tu.enough with the filler.nak jadi plastic macam Kylie Jenner ke?tak seksi la dik.scary jadinya.

    4

    0
  21. mak c kina says:

    -aku tgk bibir dia ni makin kembang plak…
    -lagu sedap tp nape suara dia mcm suara komputer..xperasan pun dia nyanyi part nama..
    -kenapa menari mcm tu?
    -kenapa xde artis lain (yg gred A)

    4

    0
  22. mak cute says:

    OMG…apa jd kat bibir kila feri tu…tersepit pintu keta ke…rasa cantik bibir cengitu…lawa izara dr ko kila…bsungguh nk nmpk seksi…kesian…

    4

    0
  23. Minah ke do says:

    Sis ok je ngn lagu die cume tarian die kot..xla mengghairahkan cume ssh nk ckp tkinja2 ke hiphop..lbh nk tnjuk bontot ke xtaula..bbir die tu xseksi cm angelina jolie pn,sb bkn ori..soriii..dlu cm bgkak ckit je,skg makin org ckp cm angelina makin bgkak bibir die..jd stopla kte bbir die cm angelina jolie,tkt psni makin bgkak spai xleh bkak mulut plak nti..kahkahkah

    3

    0
  24. Anonymous says:

    Takut tgk muka dia. Serious.

    2

    0
  25. Anonymous says:

    Video clip dia just nice.. lagu pun agak cathcy.. tp to Kilafairy jgn la highlight sgt lips tu.. mmg nmpk fake.. unlike Izara.. lips tebal dia mmg cun tp KF makin hari makin tebal.. and those yg cakap mcm nari tiang tu.. mmg xpernah tgk nari tiang cmne kot.. lagu dia byk focus kan kt sean kingston.. sexy tu.. xsgt la.. sbb dia pakai baju.. klu dia pakai singlet tu ok la nk kata sexy.. yg kata sexy tu sbb korg pakai tudung kot.. leks la.. xkan nk pakai baju alaa2 ahli bomba..

    2

    1
  26. Anonymous says:

    Alahai… Bila wat vid cam ni, confirm2 la kena kecam…
    Bkn dia x tau akibatnya tp saje je…
    Alasan???
    ART!! For the love of music…
    Bila kena kecam – mrh!!
    Bila kena cop murahan & over sexy,
    Bila org komen yg buruk & negatif,
    Tanya lak knp netizen ckap & wat cam tu tp mmg sah2 ko yg mintak…
    Jgn nanti ada yg komen ‘merecik’ – kena hentam plak..

    2

    0
  27. Hihi huhu says:

    Bibir dia mcm zaman aku kecik2 dulu, jatuh tangga terhentak mulut kena ape ntah, bengkak. Senget bengkak tu. Kah3

    1

    1
  28. ikan pekasam says:

    asal part yang dia pkai sua merah dia joget nampak perut dia buncit?ke mata kau jea ynag rasa camtu

    1

    1
  29. 8 says:

    Tanak comment pasal Kilafairy, but that is one sad music video. Macam takde budget je rupa? Tak sanggup nak tengok sampai habis.

    0

    1
  30. OMG says:

    bulat2 semuanya… aummm

    0

    0
  31. Sumandak says:

    Nda la teruk sangat pun ba dia menari.. biasa ja tu.nda nampak cam penari tiang pun.. cuma buat buruk tu sebab vc Ni nampak sangat murah.. berterabur ja aku tengok.. lagu ok jugak.. like I said, aku x rasa tarian dia terlampau pun. Yg over bila balik2 kena fokus Kat muka n bibir dia tu.. hahahahahahahaha.. Makin tengok Makin weird the upper lips.. Macam bibir upside down. ..hahahahahhaa.. sorry..kalau macam tu la sejak lahir aku mo komen apa2 la ciptaan Tuhan Kan.. tapi kalau bibir buatan..ermm..no taste la awak.. hahahah

    0

    0
  32. Est says:

    Bibir sumbing ke ape ni?

    0

    1
  33. Anonymous says:

    love izara in this mv.. LESS but more. tak sangke pandai mnari..

    0

    0
  34. Anonymous says:

    dah tgk tadi..byk autotune //too much

    3

    0
  35. fishball says:

    geli nye tengok dia joget???? ingat seksi sangat lah tu

    0

    0
  36. Anonymous says:

    dia punya auto-tune sakit telinga aku. is this what they called as music? no originality.

    0

    0

Leave a Comment

Optional