“Terlalu Sampah, Filem Tiada Maruah”- Yusuf Azmi Mahu Jumpa ZhafVlog Isu Ulasan Filem Syahadan

Hiburan

“Terlalu Sampah, Filem Tiada Maruah”- Yusuf Azmi Mahu Jumpa ZhafVlog Isu Ulasan Filem Syahadan

Pengulas filem terkenal di media sosial, ZhafVlog baru-baru ini ada memberi ulasan mengenai filem terbaru berjudul Syahadan yang khabarnya dinilai sebagai ‘filem tanpa maruah, filem hina’ dan turut memberi rating sebanyak 3/5 berserta emoji ‘tahi’ sebagai tanda naskah tersebut agak teruk dan tidak patut ditonton.

Kritikan tersebut nampaknya telah menarik perhatian aktivis terkenal Yusuf Azmi yang melihat ulasan ‘kejam’ Zhaf itu sebagai menghina ilmu persilatan dan juga bangsa Melayu itu sendiri.

Advertisement
ZhafVlogSumber : Twitter  

Sehubungan itu, Yusuf khabarnya ada mempelawa Zhaf untuk duduk semeja untuk dia lebih memahami mengapa sebab pengulas filem tersebut begitu ‘marahkan’ dunia persilatan dan juga kaum Melayu.

Yusuf menzahirkan perasaan tidak puas hatinya itu menerusi sebuah hantaran yang dikeluarkannya di saluran YouTube untuk tatapan pengikutnya di media sosial.

Video berdurasi selama hampir 40 minit itu juga menyaksikan Yusuf meluahkan rasa sedih kerana ramai yang menghina filem Syahadan adalah dalam kalangan orang Melayu itu sendiri.

Katanya lagi, setiap orang boleh memberi kritikan dan nasihat namun ada kaedah yang tertentu untuk melakukannya dan bukanlah atas sesuatu sebab yang tidak berasas.

Ujar Yusuf dalam video tersebut, dia mendakwa Zhaf sebenarnya tidak membeli tiket untuk menonton filem tersebut namun hanya membuta tuli memberi kritikan berbaur kecaman.

Yusuf AzmiSumber : Yusuf Azmi  

Dia juga meluahkan hasrat untuk ‘duduk semeja’ dengan Zhaf bagi tujuan bertaaruf.

Saya nak berjumpa, saya nak tahu di mana tempatnya. Boleh saya datang ziarah untuk saya nak ta’aaruf, saya nak berkenalan dengan beliau, saya nak tahu apa sebab dia buat macam ni. Bukan nak pergi pukul pun.

Walau bagaimanapun, kenyataan Yusuf Azmi itu dianggap kebanyakan netizen sebagai serangan peribadi dan bukanlah mengenai isu filem tersebut.

“Banyak kali juga menyokong usaha Yusuf Azmi sebelum ni. Dan saya juga banyak tak setuju dengan ZhafVlog sebab cara dia. Tapi apa ni bang. Tak rileknya. Dia komen tentang teknikal filem lah. Yang pergi melarat video serang personal tu dah kenapa? Soal personal melayu dan silat. Tibernya.”  komen seorang netizen.

Wang hantaran kahwin
10 bulan lalu

"Lelaki Tak Nak Bagi Sebab Pemalas.." - Isu Hantaran Kahwin, Wajib Bagi Tinggi Atas Nama 'Cinta'?

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

SUMBER : The Vocket

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

4 Comments

  1. Anonymous

    February 23, 2022 at 11:21 am

    Kita perlukan orang macam zhaf kalau betul sampah filem jujur dia kata sampah, saya pun kecewa dengan filem tersebut. Idea sudah ada nak buat filem pasal silat, tapi execution sampah macam mana nak naik kan martabat melayu kalau hasil karya macam ni? Macam mana industry filem negara nak up kalau filem macam ni? Bukan soal hina bangsa, just the filem is shit

  2. anonymous

    February 22, 2022 at 5:26 pm

    memang sampahhh

  3. anti melesies

    February 22, 2022 at 12:01 pm

    ni la problem melayu tak paham bahasa melayu.
    dah terang2 ckp dah isu dia pasal video teruk.
    bukan sentuh pasal silat.
    bodo amat melayu

  4. Anonymous

    February 21, 2022 at 6:09 pm

    jangan nak libatkan melayu lah. dia tak suka film sampah ko je bukan dia benci melayu. apobondo aih ko ni? dok petik2 melayu semua padahal tak dapat terima kenyataan filem ko filem sampah.

Loading...