Written by Bella | July 31st, 2019

Sedang berbahagia menjalin hubungan cinta bersama kekasih yang dikenali sebagai Mr E, pelakon Ruhainies bersikap terbuka mempamerkan kemesraan mereka di media sosial, walaupun masih belum mendedahkan wajah cinta hatinya itu kerana takut dirampas.

Melihat betapa romantiknya mereka berdua dan terlalu mesra bersama ketika sambutan hari jadi Ruhainies baru-baru ini, rata-rata netizen meminta agar pasangan ini lekas menghalalkan hubungan mereka agar tidak menimbulkan sebarang fitnah.

View this post on Instagram

Video by : @cameo.x

A post shared by @ ruhainies7 on

Ada juga yang menyindir meminta Ruhainies cepat berkahwin, agar tiada lagi timbul cerita ada wanita lain yang ingin merampas kekasihnya itu.

Memang bertuah sungguh dapat seorang teman lelaki yang romantik dan selalu memanjakannya dengan pelbagai barangan mewah. Semoga kekal bahagia dan berjodoh sehingga ke jenjang pelamin.

Sumber Berita : Media Hiburan

87 responses to Terlalu Mesra Dengan Kekasih, Netizen Minta Ruhainies Cepat Kahwin

  1. Anonymous says:

    motif tutup muka sbb pakwe x hensem..lol

    40

    1
    • Anonymous says:

      kannn….bukan makin kagum tp macm show off x natural..terlalumencuba ssgt.

      31

      1
      • Anonymous says:

        O V E R ! sampai akak naik geli.

        22

        1
        • Anonymous says:

          Percaya tak, ada parents yg bangga anak di “sponsor” mcm ni. Jiran aku dulu ada sorang. Anak dia cantik gila. Tatang la bagaikan minyak penuh. Time berdating terbang ke Hong Kong lah, Spore lah, Sydney lah ikut jantan tu. Mak dia canang satu taman perumahan. Bangga anak diusung kemerata. Konon anak dia laku. Dosa pahala tolak tepi janji anak tu mewah. Jiran2 senyum sinis je.. anak dia jdi “escort” tp si mak x pikir dri sudut tu..

          38

          0
        • Anonymous says:

          Hurmm..nk tengok jantan sayang ke idok, minta insurans dan ASN. Lepas kawin ngandung suruh beranak kt Princecourt, rumah ada maid at least sorang…mane tau kot kene tinggal berlakon balik jadi makcik2.

          19

          2
      • Anonymous says:

        Ni bukn cinta. Ni lebih kpd ego. Ego beli hati. Aku mampu, aku boleh beri benda, aku ada kereta besar dll tp besok2 dah jemu pompuan ni pun dibuat cam pelapik kaki je lah. Byk dah terjadi…

        22

        1
        • kak orgy says:

          ego nk tunjuk kt org… tanpa laki ni ko pun berlakon drama sendu tv3 yg budak2 sekolah je layan!

          12

          1
        • Anonymous says:

          Jantan pun bodoh. Ko dah loaded, muda.. lain la ko dah tua bangka. Setakat Ruhainies ni, minah Indon jual nasi campur ade kot lg comel!

          22

          2
      • Anonymous says:

        BERDATING ALA ELPIRA LOY DAN PIAN DULU2 HABUAN NAK TUNJUK DLM SOCMED.

        13

        1
      • Anonymous says:

        kalu dah kaya sgt pergi la dinner kat paris ke.. lepas tu besok breakfast di london. lepas tu pergi new york tengok theater lepas tu fly ke honolulu..2-3 hari..sambung ke fiji dan terus fly balik kl via sydney.. tu baru jet setting. setakat dinner kat hotel di msia apa kelas?

        27

        1
        • Anonymous says:

          Dia buat2 sweet nye itu ..mcn nk kasi penampor tengon muka menggoda…lahai trying hard giler!!!!!

          8

          1
    • Juanita says:

      Wow. Mcm tak pecaya si ruhainies ni buat smpai ke tahap ni!
      Dia punya vibe kampung – muka kg, prangai kg tapi try too hard gila nak nampak classy ya Allah.
      Sumpah cringe gila bila tgk video ni.
      Dik oi, org kaya betul2 kaya tak heran lah nak tayang dpt present dior ke D&G ke kat dlm video / socmed. Yg tak penah kaya tpi tibe2 merasa byk duit OR tibe2 dpt BF kaya je akan buat mcmni.
      Pls la dik, MEMALUKAN.
      Gigih gila nak blurkan muka bf kau dlm video, nti kwin tayang gak! Facepalm**

      61

      0
      • Budak felda felcra fanbo yanbo says:

        Kami duduk dlm kampung pun tak berperangai mcm tu ….kau ingat org org kampung miskin ke ? ….anak dara kami tak ada berkelakuan mcm tu …terhegeh hegeh dpt handbag ….

        23

        1
      • Anonymous says:

        Kampung pun xmcm ni la. Ni jenis menunjuk-nunjuk. Nak jadi social climber. Cik Puan Juliana Evans yg laki kerabat pun x cenggini dik oi. Suruh dia masuk meminang kalu cinta sgt! Buat malu bukan lg nmok class , nmpk murah ada lah!

        18

        1
      • Tengku Raisya says:

        Nak buat kelas tapi nampak tak berapa nak kelas. Nampak la BBNU berdating…. haha

        9

        1
    • Nursajjadiaaahh ahh. says:

      JAWI tak serang hendap pulak ye….

      8

      1
      • Anonymous says:

        Jawi kalu org report baru gerak. PU tak nk upload ke hukum bersentuhan dan berdua-duaan. X kan zakar pondan je korang nk berdakwah. Kerang hanyir betina x nk kisahkan kew?

        5

        0
  2. Anonymous says:

    ni bukan cinta….selalunya yg over gila kemaruk sgt cepat suam.

    15

    1
    • Anonymous says:

      Cinta pelsuuu… lain kali jemput awek naik myvii.. tengok reaksi… dia ok ke x? Haha

      7

      1
    • Anonymous says:

      Jantan sekaya mana pun jgn kasi hadiah2 dulu.. kasi cincin tunang lebih afdal. Jantan lapar pookie mmg byk pun hakikatnye yg sanggup nk buat kita jd bini mungkin 2 dlm 10!

      7

      1
  3. Kobes Bunga says:

    aku je ke yg nampak kulit muka ruhainis kedut??

    16

    1
  4. Anonymous says:

    hidop dlm fantasi …acah2 drama tv3 pkl 7 gitu jahhh.

    14

    1
    • Anonymous says:

      Yeszaa.. awal2 semua mcmni kan. Tunggu esok bila dah kawin anak 2-3… bila laki ko jumpa yg lain pulak. Sebelum dpt le katakan. Semua pernah mgalami saat2 manis bercinta. X perlu over!

      14

      1
  5. Bee says:

    boprend dia ni x pns ke hari2 pkai suit?

    22

    1
  6. Anonymous says:

    KPDNKK, sila siasat pliz…

    3

    2
  7. Anonymous says:

    tak handsome sis oii…kena la gigih kasi hadiah agar retis x lari. :(((

    7

    1
  8. kiah desperate says:

    Ada sapa2 boleh g tau.. dia ni perasan famous pasal drama/filem ape ek?
    Kutipan filem mana yg dia berlakon kutipan juta juta ?
    Atau drama mana yg meletop org ingat smpai skrg ??

    8

    0
  9. Anonymous says:

    Org lain ade bopren kaya pun x de la kemaruk nunjuk mcm ni…pastu bopren dia tu dh xde jaket lain ke dh mcm m daud kilau aku tgk. plsssss la weiiiiii

    30

    0
  10. gadinia says:

    patut la poyo… org kelantan rupanya dia

    9

    2
  11. Anonymous says:

    Parents pun x malu anak dara kene “beli”! Free ke sume tu? Tiada balasan? Mmmm!

    8

    0
  12. senah_005 says:

    bukan dia ni playgirl ke…

    3

    1
  13. Anonymous says:

    Selalunya jantan tabur duit ni sbb satu kaya! Dua.. nanti nak minta ”benda” tu senang… pompuan sanggup buat pe saja. Lelaki yg betul2 gentleman dia x kasi hadiah. Dia pinang ko cepat2 bukan nk suruh ko buat dosa. Dia layan ko sebagai perempuan ada maruah bkn murahan diusung merata-rata!

    31

    1
  14. Kak Pang says:

    Kalu aku jdi parents Ruhainies ni, aku malu anak pomouan dibuat mcm ni. Dah mcm “escort” girl daaa… masuk pinang terus lah. Terang2 haram dari sudut agama berdua-duaan x malu ke ha?

    14

    1
  15. Bawang says:

    Printed jaket mcm gay je.

    7

    1
  16. Watever says:

    Jd la mcm kakak ko tk de nk menunjuk bagai..mak pak nk malu pe ..dorang pun agm nye byk dpr sponsor ngsn jantan ni agk nye..ntah ntah holiday london satu family si jantan ni y sponsir agk nye..

    2

    1
  17. Anonymous says:

    Mula mula nampak mcm clown bagi bunga ropanye si bf

    6

    1
  18. hshs says:

    macam la lepas kawin xde perempuan akan caras, lainlah kalau simpan dalam gua. Lepas laki tu dah merasa ko nanti tau la dia cari lain, dok riak lagi, ramai dah set target, tunggu masa je

    4

    1
  19. Mami jarum says:

    Bakat berlakon tak tera mana pun, tapi …. (sambung sendiri) ?

    2

    1
  20. Anonymous says:

    Menunjuk- nunjuk gila sampai ketahap meluat! Mcm kera dpt bunga.

    7

    1
  21. Zalipah says:

    yang paling nk termuntah bila buat renungan romantis ala iklan Ferro Riche. Eee… so tacky!

    6

    1
  22. Anonymous says:

    Bila org x berape lawo disponsor… huks!

    4

    1
  23. Anonymous says:

    Mak bapak jenis tak malu juga. Sebab tu netizen suruh kawin. Maksiat boleh tutup mata demi nk glamer/mewah!

    5

    1
  24. Anonymous says:

    Tak class dik oiii..nk class nikah dulu..bg ada ank 2 3 4 org,pastu suami celebrate birthday mcm ni br class n romantik dik..masa tu ko nk suka n tyg kt semua org,br org impress..tgh bercinta thap2 pns api neraka kami xheran dik..time ni makeup berkilo2 pun lawa,kentut pun wangi..

    6

    1
  25. Ko ingat ko kaya sgt dah? says:

    Maruah tolak ketepi.. kak Mah senyum je handbag ko level pergi pasar je..

    6

    1
  26. Kawin bila.. kawin? says:

    dah mcm pompuan simpanan!

    2

    1
  27. Anonymous says:

    X natural langsung xde feel even lagu best mcm disuruh ulang berlakon balik je gerak gaya mimik muka pon tgk xde rase terharu ke apa or ini iklan beg baru??

    2

    1
  28. Anonymous says:

    Mata duitan seyyy

    1

    1
  29. Anonymous says:

    Besok kena reject ko mkn handbag tu!

    1

    1
  30. vv says:

    First time baca post psl dia ni yg x da perkataan “London” hahahahahahahahahahahahahahaha

    3

    1
  31. Mia says:

    Buruknye suit lelaki tu.. pastu nampak berisi jgk.. tp x pe lah.. bdn berisi pocket pun berisi jgk.. hehehehe

    2

    1
  32. antiretisbarunakup says:

    1. Kenapa kena blurrkan laki tu ? motif ? xnak kena tempias famous ? eh jap kau
    famous ke ? bahahahha
    2. Kenapa Ruhainies takde muka terharu pun ? kalau aku la bf aku ke suami aku ke
    buat mcm tu jangan kata dapat hndbag dior dapat charles n keith pun aku teriak.
    hahahahaha
    3. Kenapa nampak fake ni ? hahahahahaha mcm si ruhainies ni tk terkejut langsung
    mcm dah boleh agak je. hahaha

    2

    1
    • Anonymous says:

      2. kenapa x terharu? ye la…asyik dapat cincin je….sampai bila? ingatkan nak lamar ke? kalau aku pun bosan…wasting time.

      1

      1
  33. Rin says:

    Jantan ni oku ke sampai nak blurkan muka macam tu, geli lah wei

    1

    1
  34. anon says:

    yg perempuan perasan macam princess ,,,acah2 lawa sangat lah tu
    yg jantan siap kabur kan muka ..aku harap muka dia spesis hensem tak boleh nak dikata ..jgn pulak muka pecah jamban ..muahkakakakaka
    dah 27 tahun ..kalau bf ko ni dah kaya sangatsss …eh gi lah hntr meminang ..
    tak gentel ar ada duit kepuk2 TAK MENGHALAL kan kau ..

    3

    1
  35. anon says:

    konon nak nampak sweet
    sorry macam SAWIT wei perangai kau

    1

    1
  36. Anonymous says:

    nak sorok bf takut kena caras tapi pergi tag bf dekat setiap post. motif?

    1

    1
  37. makcikkelipkelip says:

    okay, romantik tapi mcm ada sesuatu tak kena. takpela, semoga cepat2 menjadi halal.

    1

    1
  38. Anonymous says:

    aku rase ni dah kali ke 2 die upload dapat cincin tapi merisik nye x, tunang nye x apatah lagi menikah, mcm xde value je tgk die dpt cincin tu biase2 aje. ko tau x pmpn kalau dpt cincin tu maknenye lelaki tu dah btul2 get ready nak jadikan die isteri. bukan setiap kali celebrate dapat cincin.

    2

    1
    • Anonymous says:

      agreed, aku kalau jadi ruhainies campak cincin tu… karut je kawan lama2 sgt. last2 kena friendzone.

      1

      1
    • makcikkelipkelip says:

      sebelum kahwin mmg tak pernah terima hadiah cincin. beli sendiri yg silver ada la. masa akak nikah baru akak mintak cincin. tp akak pilih sama2 sbb akak pun tlg byr separuh harga cincin tu. kita kahwin bukan utk kikis duit, tp sama2 nak menghalalkan hubungan. kalau time couple dah byk kali dpt cincin, rasa mcm kurang excited pulak nanti.

      0

      1
  39. belum dpt lg,,, mmg ler,,,

    1

    1
  40. NN says:

    TF did I just watch… Nasib stop at 0:05… Cannot accept…

    3

    1
  41. biarbetik says:

    Baru tgok video…eeee dia ni show off, nama tak la terkenal sgt. I ain’t sayin’ she a gold digger…but she is a gold digger!!! Jahanam kalau jadi menantu org kaya!!!

    1

    2
  42. Anonymous says:

    Skli jdi bini esok..bgun pgi kul 10.00. Mkn lunch magee dulu..nnti kul 3 bru food grab hntr makanan. Klau ada maidpun..air tgn maid yg buat. Bru thu..tgn bini khas utk pegang yg wajib sah je.
    Smpai bila mcm ni.

    Contohi wanita bini org Pahang tu..alangkah bagusnya pndai memasak..Dan kgum Sgt akan keperibadian beliau Dan sgt2 merendah diri Dan tidak menunjuk2 pdahl sng dri dlm perut lagi.

    1

    1
  43. Anonymous says:

    kalau lelaki kaya betul takdenya pakai baju suit up macam tu setiap kali keluar aih. nampak sangat kampungan

    3

    1
  44. Anonymous says:

    tek kecik lah dia ne..mana sedap.. belakon dah sendu, hahaha..

    1

    1
  45. Anonymous says:

    Harap ada yang akan rampas jantan dia.

    1

    1
  46. apis says:

    ADA DUIT SEMUA JALAN…

    1

    1

Leave a Comment

Optional