Written by Bella | April 4th, 2018

Tampil jelita mengenakan pakaian ala Bollywood ketika menghadiri majlis sambutan hari jadi Datuk Seri Aliff Syukri semalam,pelakon Fasha Sandha sekali lagi menjadi mangsa kecaman netizen. Alahai, apa pula kesnya kali ini?

Gara-gara memuat naik foto terlalu mesra bersama adik lelakinya, ia mengundang rasa tidak selesa netizen.Ekspresi wajah Fasha yang terlalu “feeling” membuatkan orang ramai salah tafsir.

Netizen menegur dan meminta Fasha lebih sensitif serta berhati-hati ketika bergambar dengan adik lelakinya itu. Meskipun mereka adalah adik beradik, batas pergaulan antara mereka harus tetap dijaga.

Mungkin Fasha tidak berniat untuk mencetuskan sebarang kontroversi dan foto tersebut tidaklah seteruk yang disangka. Namun, harapnya Fasha dapat menerima teguran netizen dengan baik dan akan lebih berhati-hati dalam perkongsiannya selepas ini.

50 responses to Terlalu ‘Feeling’, Walaupun Dengan Adik Kena Ada Batasnya – Netizen Tegur Foto Mesra Fasha Sandha Dan Adik Lelakinya

  1. Anonymous says:

    Gambar mengundang fitnah..sb muka dua2 steam…ok sekian.

    47

    1
    • Your inner self says:

      Fasha, u loose when you act n publish this.
      1)potential good men will know theres something wrong w u n they run away
      2) your kids n grandkids can look at this photo n blame you for being this stupid
      3) which future mother in law will want a daughter who have intimate pose w her brother
      4) are your family members being this close physically between different gender?? Eeewwww. Scary

      40

      0
    • reminder says:

      tengok la bagaimana manusia boleh menilai dari sekeping gambar. Dengan sekeping gambar kita boleh jana saham dosa dengan mudah. Macam tu la senang nya fitnah nak tersebar. Dah akhir2 zaman kan. Buat yang upload gambar, bijak la sebelum nak upload supaya anda tak dapat dosa, kami yang tengok pun tak dapat dosa.

      Buat owner blog yang sama2 share benda ni, semoga hidup anda bahagia bila pembaca2 sama2 menanam dosa kat sini. Sebelum mati jangan lupa buang blog ni, nanti takut tak terjawab dalam kubur

      22

      0
  2. pembaca says:

    Pelik ambil gambar begini adk beradik

    28

    1
  3. Andik says:

    Nak muntah …weeekkkkk .

    10

    0
  4. Anonymous says:

    Orang yang pemikiran kolot and kuning saja yang tepikir pasal sumbang mahram..

    1

    59
    • Otakotak says:

      Dalam islam ada batas pergaualan walau antara adik beradik…’sila belajar sebelum kata otak kuning ke kelabu ke biru ke.. tanya org yg lebih arif dan berilmu

      74

      1
      • greenfingers says:

        Org kita ramai sgt yg ‘in denial’. Tu yg bila anak report kat mak yg bapak buat something kat anak, dia xpercaya or takut nk percaya. Better la prevent bnda mcm ni jadi walau husband kita baik mcm mana pon, kena ada sifat tak percaya jugak pada diorg. Jgn sesekali kita fikir ‘xkanla suami aku bernafsu ngan anak kandung sndiri’, ‘sumbang mahram jadi pd family berantakan jekk’..

        0

        1
    • Anonymous says:

      sila menimba ilmu dan byk membaca #perogoldalamrumah

      12

      1
      • Anonymous says:

        bkn sumbang mahram je berleluasa…malah ada yg menyumbangkn anak2 dn bini sbb tahi judi.

        eh.eh.lari topik

        3

        1
    • Unfollow Fasha Sundal says:

      Sah kau nie bodoh mcm Fasha Sundal .. maner ader adik beradik sekian umat nak post gayer gituh mangkok oiii! ituh gayer org tgh gersang lamer xdpt! ader ker buat gayer ghairah dgn adik sendiri! org mcm nie ader lam dunia ker? Konon sportinglah adik beradik nie! Play victim in the first place… paderhal da terang2 depan mata, ramai komen bender yg serupa, rate2 semue komen negatif dan terlihat dr mata kasar! Ada plak segelintir cetek agama backup mengamuk sakan dgn kecam2an positif dan x boley menerima kenyataan manusia yg diagong2kan mempunyai perlakuan yg acapkali mencetuskan provokasi!

      14

      1
    • Rara says:

      Tunjuk gamba ni kat sorang kwn mat salleh korang, sure dia ingat lovers n once you tell them the truth they will be like ‘this is crazy’. Pls know that regardless of religion n how civilized people are, this is sick. Angelina jolie buat similar act dgn his brother n terus kena label weird n sick by their own so called westerners. So this is similar weirdo.
      Go away sista

      34

      0
  5. Sy x minat awk cma tgo ckit je says:

    Sblm komen pe2 pn fasha,byk kn bljr dan dlami ugama.walaupun kite rpat adk brdik sklipun..adab,mlu msti ade.lbih2 lg klu msing2 da brnfsu.jgn hntam dlu ye pn fsha.

    13

    0
  6. Anonymus says:

    Bukan adik tiri ke ni?

    1

    2
    • Anonymous says:

      Rsnya la… Seibu brlainan bapa… Tetap tiri sbb bin/binti nya lain… Mungkin pd keduanya x de apa2 tp mmg ttp x molek.. x manis d pandang org..

      1

      0
      • betulkan istilah anda says:

        kalau dah sama mak makanya dipanggil adik beradik seibu laaa. tiri tu kalau bapak tiri pasha dah ada anak sebelum kawin maknya. tiri yang boleh kawin, seibu sebapak x boleh kawin. omputeh panggil adik beradiktiri tu step siblings.kalau seibu/sebapak tu la half brother/sister

        1

        0
  7. Anonymous says:

    betul, aku pun x paham kenapa nak ambil gambar feeling2 mcm laki bini,sama juga dengan ruhainies,amira othman…

    10

    0
    • Anonymous says:

      Geli laaaa…. anak2 normah damanhuri pun sama. Pergaulan walaupun adik beradik kandung ada caranya. Anyway, geli. Tak nampak mesra, tapi nampak sangap!

      17

      -1
  8. whatever says:

    Siap peluk2 tangan kat perut. Euww gross

    12

    0
  9. whatever says:

    Siap peluk2 tangan kat perut. tak geli ke. Euww gross..

    2

    0
  10. Anonymous says:

    Ha ha ha dlm filem Tamil.mcm ni lah…. dia kan org Tamil perkara biasa lah tu…..

    2

    0
  11. Mia says:

    Gambar yg boleh mengundang fitnah.. atas batas2nye.. kenape fasha mcm ni sekrg.. kesian pun ade gak.. dulu suka gak tgk dia berlakon..

    6

    0
  12. anon sangat says:

    fasha ni sejak jadi janda makin over perangai

    18

    0
  13. bibik_cun says:

    aduhaii.. FS ni rase xsabar nk kawin ni… kite doakan smoga cpat laa die kawin.. bleh amik gmbr fefeeling mcm ni nnt :)

    4

    0
  14. aA says:

    Kesian ljantan tak dapat. Adik pun jadi laa.bila c pompuan dah lonely.

    1

    0
  15. aih says:

    sebab tu perempuan kena kawin… belaian seorang lelaki penting… sebab dia dah kawin , pastu muda lagi… jgn hypocrite, bawah tu perlukan seorang lelaki…

    3

    7
  16. shopia lorren says:

    Kenapa nk amik gambar cam ni..adik beradik lelaki kalau masih mumaiyiz oklh lg..ni dh akil baligh fasha ooii. .adab2 Islam kena jagalh kan..

    8

    0
  17. anonymous says:

    janda kemaruk pelir hu hu huuu fuck me pls fuck me plss

    4

    1
  18. miss A says:

    …nape aku rase dia ni macam tengah gersang.. owh bf pasha cepatla masuk meminang…

    4

    0
  19. fishball says:

    desperado ah dekni… lagi 1 pic letak where are you my love. DESPERATE NAK KAWIN!! bila ada laki tak sabar2 nak cerai, sekarang nonok gatal nak kawin. APA JE! NEXT!!!

    3

    1
  20. SuperFox says:

    I seriously cannot brain this pic… It has EWWW all over it! *pouring bleach into my eyes*

    3

    0
  21. Anonymous says:

    Fasha.. kami2 yg dh kawen ni paham perasaan ko. Ko kepingin kan. Tambah dh lama tak dpt ni. Cepatla kawen fasha. Amek je mana laki yg baik sikit pon jadila. Janji ko kawen sbb tgk dh lain mcm dh ko ni skrg

    4

    1
  22. Anonymous says:

    Gambar mcm tu memberi contoh negative.

    5

    0
  23. Anonymous says:

    Kawen lah Ude bekas Intan laki Izreen pun ok juga…… Izreen tak kesah berkongsi kasih extend masjid… kawen di Siam pun ok juga …….

    7

    0
  24. Alia says:

    Org buta hukum …..jaga laaa adab …jgn ikut suka hati….apa gedik sngt sampai nk bergambar mcm tu patut mak mertua hang tak suka

    6

    0
  25. Anonymous says:

    Sure kena paksarela dgn si kakak. Spesis FS ni patot kawen aje. Kesian sure makan hati tgk ND kemain peluk dgn baby n laki baru.

    3

    0
  26. benci si tua hodoh says:

    betine dh lame x kena jolok cam ni la jadi nya, sian fashak tua ni geli aku tengok dgn adik sedarah swafoto lebih mcm laki bini pulak dh yuck!

    2

    1
  27. kamehameha says:

    walau dah sedara kansung sekalipun xsemestinya perlu sestim macam ni. dan napa aku tengok muka adik si fasha sandha ni macam muka saipul apek time muda-muda dulu ek?? hahaha…….

    5

    0
  28. bekas peminat fasha says:

    haaaaa skrg baru semua orang tahu sifat si fasha ni patutlaa raja nora tak berkenan dgn dia dan family dia sekali,baguslah terlerai sudah teka teki selama ini kita ingat raja nora ni pandang darjat rupanya sebaliknya,thanks fasha sebab buka pekung sendiri meringankan dosa kami sebab prasangka terhadap raja nora,maafkan kami raja nora!

    7

    1
  29. Candy B says:

    macam2 hal laa artis malaysia ni.

    2

    0
  30. Pelik says:

    Dear BeautifulNara,
    Tak nak komen anak damanhuri yg jual jamu dan adik lelaki nye tu ke…’bias’ sgt lah

    1

    0
  31. Anonymous says:

    Why is her brother seem so gay to me

    2

    0
  32. Anonymous says:

    ewwww

    1

    0
  33. Anonymous says:

    Fasha tak kisah pun org kecam…yang penting viral

    0

    1
  34. johnny bravo says:

    Kenapa dgn mak janda ni, desperate sngt ke nak publisiti murahan????? Attention seeker dua2 ekor ni.

    0

    0
  35. Joyahsport says:

    10 dosa besar:-
    1) fitnah, ngumpat, ghibah
    Yg lain cari sendiri

    0

    0
  36. Medan says:

    Gambar janda gersang….dah lama x dpt jd mcm ni lahh…berfantasi ngan adk sndiri pun jadilah…sambil2 bergambar gersang mcm tu bolehla membayangkan malam pertama ngan jejai dulu…entah2 sambil gambar ghairah tutup mata mcm tu yg kat bawah dah berdenyut-denyut…adknye pulak menegang dah kat bawah…

    0

    1

Leave a Comment

Optional