March 22nd, 2018

Penerbangan Abang Nara sekeluarga ke Taiwan hujung tahun lalu ditaja sepenuhnya oleh Eva Air.

Semasa penerbangan ke Taiwan, kami sekeluarga menaiki penerbangan kelas ekonomi. Tempat duduknya cukup luas dan selesa. Anak-anak Abang Nara semua tak meragam, lebih-lebih lagi sebab dibekalkan dengan kertas mewarna oleh pramugari-pramugari comel Eva Air.

yeah satu baris penuh kami sekeluarga je

Arissa sedang melekakan diri mewarna buku

Sepanjang perjalanan Abang Nara melayan movie menerusi skrin “entertainment” yang terpasang siap di dalam kapal terbang Eva Air ini. Banyak pilihan movie yang best-best. Skrin pun besar. Sedap mata memandang. Movie Korea pun ada!!!

memang tak tidur la bila ada benda nie

Buat mereka yang beragama Islam, tak perlu risau bab makanan kerana Eva Air ada menyediakan makanan halal. Anda hanya perlu membuat pilihan “makanan halal” ketika membeli tiket. Sedap pun sedap jugak.

Tengok gambar pun dah tau sedap kan?

anak-anak pun semua makan dengan berselera. Memang kena dengan taste diorang

Akan tetapi pengalaman yang paling tak dapat kami sekeluarga lupakan ialah ketika perjalanan pulang dari Taiwan ke Malaysia. Ini kerana kami telah ditempatkan di kelas business oleh Eva Air. Tercengang diri ini dibuatnya melihat kehebatan dan keselesaan “business class” Eva Air. First time la katakan dapat naik “business class”.

Aariz dan Arissa dah macam duduk kat katil kat rumah. Selesa sangat-sangat

monitor televisyen dia jangan cakaplah. Memang besar tak ingat

Alara masuk-masuk je terus terbaring tidur. Terlebih selesa

Abang Nara sempat rakam video “business class” Eva Air untuk tatapan anda semua. Memang lain macam selesa dan seronok bila naik “business class” ini rupanya. Terlebih teruja.

Paling penting, layanan buat kami sekeluarga tak kira sama ada di dalam kelas ekonomi atau kelas business oleh pramugari-pramugari Eva Air memang tip-top. Semuanya mesra-mesra, baik-baik, suka melayan keletah budak-budak dan suka membantu. Senang cakap, memang orang Taiwan ini semuanya baik-baiklah.

Di kesempatan ini, Abang Nara sekeluarga ingin mengucapkan jutaan terima kasih buat Eva Air kerana telah sudi menaja penerbangan pergi balik kami ke Taiwan. Memang ia adalah satu pengalaman berharga, lebih-lebih lagi kerana dapat menaiki “business class”. Kalau nak beli tiket sendiri, memang sampai ke tua tak dapat naik “business class”. Di masa hadapan kalau Abang Nara ke Taiwan lagi, pasti Abang Nara akan memilih Eva Air sebagai penerbangan ke situ. Maklumat lanjut tentang Eva Air boleh layari www.evaair.com.


95 responses to “Terima Kasih Eva Air Untuk Penerbangan Awesome Ke Taiwan”

  1. wife nara says:

    maaf kan i.. i takkan pakai turban bangang ni lagi.. i terima kritikan semua..

  2. biningging says:

    ambik ko NARA.. kaw2 kena kecam bini ko..

  3. mak aku says:

    Euwww,Kelantan! pengotornya.

Loading...