Written by serenity | October 25th, 2017

Selain Datuk Seri Siti Nurhaliza, Datuk Seri Eizlan Yusof dan Datuk Seri Maria Menado, pelakon Adiputra juga adalah antara penerima Peringkat Kedua Darjah Indera Mahkota Pahang (DIMP) yang membawa gelaran Datuk bersempena Hari Keputeraan Ke 87 SUltan Pahang yang berlangsung semalam.

Adi mendedikasikan kejayaannya kepada kedua ibu bapanya dan keluarga melalui satu kapsyen Instagram:

Kepada Ibu, Bapak dan keluarga yg adi tercinta, Kejayaan ini buat anda semua, serta Peminat yg saya sayangi.

Adi, atau nama sebenarnya Mohamed Hadi Putera Halim, 36, ialah Penaung Pertubuhan Kebajikan Kanser Johor atau Johor I Care Society.

Lagi gambar dengan  membaca entri ini sepenuhnya.
“Raja dan Pemaisuri Langkasuka begitu menginginkan anak, hinggakan mereka terpaksa membuat perjanjian dengan Naga Berapi. Tercapaikah hasrat mereka? Apakah perjanjian itu dan apakah yang akan berlaku seterusnya? Jom sama-sama saksikan Panggung Seni Tradisional- Teater Melayu Jikey di Auditorium Tuanku Abdul Rahman, MaTiC Jalan Ampang, uala Lumpur pada 27 dan 28 Oktober ini, jam 8.30 malam. Tiket berharga RM 20 (biasa) dan RM 50 (premier) boleh anda dapatkan dengan menghubungi 010-3693964 / 019-5635036 #mysenibudaya ”





Bekas isteri Adi, Aida Yusof, turut menyampaikan ucapan tahniahnya buat Adi bersempena pengurniaaan darjah tersebut. Tahniah juga diucapkan buat Adi dari penulis atas pencapaian ini. – beautifulnara.com

 

46 responses to Terima Gelaran Datuk, Adiputra Dedikasi Kejayaan Kepada Ibu Bapa

  1. makcikbawangputihsedap says:

    jap g bekas isteri ettiba nak rujuk balik sebab akan daat title DATIN…hahaha

    1

    6
    • la la land says:

      aku tggu je sapa yg bakal dpt title DATIN tu nnt…

      3

      0
    • dato-dato sekalian sila sujud says:

      tak silap aku.. bulan september lepas afdlin shauki dan aliff syukri dapat dato dari istana negeri pahang sempena birthday sultan pahang.. semalam birthday sultan pahang pusingan kedua ke??

      25

      0
      • Pekerja Gomen says:

        Sumpah…. aku pun berpk benda yg sama…
        Kang tanya kang kena kecam plak…
        Tp Sultan pahang ni bday dia bape kali setahun..
        Seram jugak kalau bday banyak kali…
        Dah le dia yang paling pemurah…
        Kang lebih banyak Dato dari rakyat marhaen…

        17

        0
    • kona says:

      dia ni pun ada bisnes umrah kan.. ok la sib baik tak bergambar tepi pagar je mcm artis tu.. hahaha

      16

      0
    • Mat Ronggeng says:

      Zed Zaidi mana? Zed Zaidi?
      Tengok ni artis Singapore ni, sekali ceraikan bini serentak pun boleh dapat title Dato’
      ..hahaha. Lepas ni Zed Zaidi tak boleh sound Dato’ kayangan ni…Maaf ya, darjat dia lagi tinggi dari masyarakat Marhaen macam Zed dan kita-kita ni…

      4

      2
  2. makcikbawangputihsedap says:

    lepas nih bekas isteri meroyan nak mintak rujuk sebab nak dpt title DATIN.hahaha

    3

    3
    • Anonymous says:

      Congratulations & Well Done Adi Putra!!!!! You deserved it. Teruskan usaha murni mu didalam kerja-kerja kebajikan. Power la u belakon. Suka I tengok u belakon jadi jahat jadi garang jadi romantik semua watak u boleh. You are the BEST Adi Putra!!!!! Congrats again!!!!!

      17

      9
    • haihhh says:

      eee..rasenye tak de nye bekas istri yang tua tu nk terhegeh2 nk rujuk. tpi yang lagi satu tu tak tahu lah..asyik melara jer dlm ig..hurmmm..

      5

      1
  3. Dara Suntik says:

    Abg Adi pinanglah saya…..saya anak dara baru naik fresh & suci. Dulu bini2 abg Adi semua janda ni kali pilih la anak dara gerenti layan abg Adi kaw kaw punyer and boleh kasi abg Adi anak berderet. Kita pun dah berangan nak jadi Datin ni. Ok abg Adi love you awwwww………….

    13

    3
    • Anonymous says:

      Oh abg Adi ku sayang bukalah pintu hati mu untuk ku…..saya pun peminat abg Adi umur 22 tahun, Saya memang suka tengok abg Adi, hensem & berbakat. Buka lah pintu hati abg Adi untuk anak dara pulak tapi pondan jgn eh kena balak nanti hehehehe……….

      7

      0
      • Nicki Minaj says:

        hensem & berbakat konon… x hensem x berbakat pun. kau jer puja bontot dia lebih2 , anak dara apa lah ni kau ni gatal sgt tengok jantan ?????

        1

        14
        • Anonymous says:

          eleh ko tak dapat dier so macam2 la ko kutuk dier……..atleast dier famous dan terbukti boleh belakon dari pelakon2 kayu yg lain harap muker jer…….ko jgn cakap dapat dier jubo dier pun ko tak dapat merasa….dasar kaki kutuk……..

          8

          1
        • kihkihkihkihkih says:

          org lelaki cemburu…kihkihkihikih..anak dara minat..kuch kuch hota aii..

          4

          2
        • Anonymous says:

          memang kiter puja bontot Datuk Adi apa lagi orangnyer yg hensem & bukan pelakon kayu……kita pun sanggup kangkang utk Datuk Adi bestnyer dapat bontot Datuk Adi kalau dapat ummmphhhh…….siap kita kerjakan dier…..

          4

          1
    • Datuk Panglima 7 Langit says:

      ni baru betul dapat gelaran Datuk ambil gambar dgn Sultan didalam Istana bukan cam Boy Reman aka Boy Iman ambil gambar luar pintu pagar Istana dan ntah dewan maner siap ader frame gambar Sultan pat belakang. Tak dapat ambik gambar dgn Sultan ambik dgn gambar Sultan pun jadilah yer Boy Reman.

      17

      1
      • Anonymous says:

        Boy reman??? Kahkahkah…

        8

        0
      • Confused says:

        tulah sy pun nak tulis yg sama. ini nampak acara dia dlm istana, berserta sultan. Yg Boy yg x berapa Iman tu dpt title tapi ambil photo luar istana aja, kau rasa…… Tapi yg pelik, brp kali Sultan Pahang punya bday dah, masa Afdlin dan Dato Aliff dapat gelaran pun Tuanku punya bday kan…. tlg jwp kan, sy btl confused cos brp kali bday seseorg ehk

        9

        0
  4. rimasdenganorangsukamislead says:

    Sebelum tu abang nara, kita nak komen sikit ni.
    Gelaran “Datuk” tu federal yang bagi ya. Kalau dari negeri “dato'” je. tolong buat homework.

    Terima kasih.

    5

    5
  5. Ashuko says:

    Penerima darjah datuk paling mengarut aku pernah tahu selepas shah rukh khan..like seriously..apa sumbangan kau weh?

    6

    6
    • seriously seriously seriously says:

      sumbangan ko aper pulak Ashuko? Mengarut jer pat BN ni. Abis Ifa Raziah, Boy Reman, Nasir Wahab, Eizlan Yusuf & ramai lagi yg dapat title Datuk seriously tak pernah pulak ko memekak & ko pertikaikan. Ko tahu ker aper sumbangan Adi Putra ni besides acting? Kalau tak tahu diam2 jgn mengarut pat sini. Seriously Adi Putra banyak buat kerja kebajikan pat luar sana & seriously dia tak pukul canang 1 Malaya nak kasi ko org tahu semua aper dier buat so seriously wake up Ashuko king coco………

      7

      1
  6. bekas isteri says:

    ala dapat datuk pun bukan kaya sgt….i nak datuk yg kaya

    1

    4
  7. Adi eizlan dapat dato says:

    Adi putra dan Eizlan yusoff Dato??? Huhu berlambak Lah Dato lepas ni geli hati rasa

    5

    4
  8. Anonymous says:

    Datuk.datuk.datuk….ramai betol…

    1

    3
  9. wekkkkkkk says:

    A lots of title Datuk in Malaysia…tapi bila dpt belakon dgn actor luar yg terkenal..hanya membisu je..jadi bodyguard pelakon handalan luar tu.

    2

    6
    • Anonymous says:

      atleast norman hakim dapat belakon jadi bodyguard pelakon handalan luar yg lain dok suka mengutuk langsung tak der peluang nak jumpa pelakon handalan luar ……….

      6

      1
  10. Aku suka kamu. says:

    Datuk Hadi…saya sudah lama suka kt kamu dri dulu, masa ko kurus, ko belakon kayu, ko jdi femes, ko kawen aida, ko kawen pompuan imigrensn tu, kau rmhtngga jatuh & bangun, kau duda…semua tu aku follow, tapi siapalh aku ni, hanya rakyat marhein je, skrg ko dpt title ni aku gembira dn gembira tapi apakan daya, aku sedr diri aku, aku x leh tunggu, aku dh ada anak 3 skrg ni…tapi aku masih suka kan kamu. Kamu ni lain lh dri pandagn mata aku.Aku dn kamu dh sebaya skrg…tapi aku bini org skrg.Maaf. Suka dlm diam.
    Tapi kn dlm 3 anak aku tu, ada mirip ko sikit yg bujang tu

    1

    1
    • Aku suka kamu. says:

      tpi apakn daya, aku bini solehah dn mithali pada lokong aku. Syurga ku di telapak kaki somi ku.

      Bila Datuk kawen lain dgn yg ke 2 tu sya kesian pada yg pertama tu. Walaupun Datuk x ada anak dgn Aida, tapi amat kesian. Itu Jodoh kamu. Tapi kalaulh aku ye kawen dgn kamu, rasanya kalau beranak, dpt 10 anak.
      Tapi x mengapa, ada hikmat dari setiap keadaan. Moga2 kn nnti kalau bersatu semula dgn Aida..hrp2 dpt lh anak dn kekal ye till jannah. Itu harapan dn doa aku.
      K. Ini je luahan dri insan yg hina.

      0

      0
      • Anonymous says:

        Datuk Hadi saya memang minat Datuk Adi dari dulu masa Datuk Adi bujang sampai berbini 2 sampai dah jadi Duda saya tetap minat dan crazy about you Datuk Hadi………..pujaan hati hamba marilah saying…….

        5

        0
        • crazy of u says:

          u always in my mind. Love u to death.

          0

          1
        • Anonymous says:

          Datuk Adi member2 I & I semua dari dulu dah angau kan u time you masih muda, slim, bujang & belakon di S’pura. You punyer senyuman & renungan cair kita orang & bila u gi M’sia kita semua tetap minat you sampai sekarang. Sekarang Datuk Adi dah duda ader chance ni utk kita mohon jadi isteri Datuk Adi….kasilah kita peluang Datuk Adi……your fanatic fans yg angaukan u Datuk.

          4

          0
        • oh Datuk Adi...ambilah aku says:

          di matamu ku lihat sinaran bercahaya.
          permata jantung.
          di wajahmu ku lihat senyuman duda yg berseri
          menawan hati.

          3

          0
        • Anonymous says:

          Datuk Adi Putra – Duda of the Year!!!!! Tak dapat Datuk Adi dapat dalam mimpi pun jadilah. Angan angan ku melayang terbang menuju destinasi rindu yg tiada penghujungnyer ohhhh Datuk Adi Putra ku sayang………

          2

          0
  11. wekkkkkkk says:

    Datuk Hadi ni kan Penaung Pertubuhan Johor 1 Care. Utk Johor je ke.

    0

    5
  12. wekkkkkkk says:

    warna kuning belang putih hitam..utk Datuk/Dato’.
    warna hijau belang kuning sikit…utk Datuk Seri/Dato’ Sri.

    0

    4
    • sembah patik harap diampun says:

      selepas selesai upacara di istana ni, kalung, bintang, selempang, istana tu simpan dalam almari kan.. tak boleh pakai setiap hari kan.. sebab tu perlu ambil gambar sebelum salin baju.. tapi gelaran dato’ tu memang disebut-sebut di mulut setiap hari kan.

      0

      0
  13. dinda syg says:

    tapi anugerah gelaran Tan Sri dan Tun yang paling menunjukkan kewibawaan seseorang kepada bangsa dan negaranya.. gelaran yang paling paling susah untuk dianugerahi oleh King.

    2

    0
    • wekkkkkkk says:

      nk dapt gelaran “wife” & “suami” pun ssh jugak skrg ni.
      fhm x..aku maksud ape..
      dn
      nak dapt gelaran “ibu” “ayah” kepada anak sendiri pun ssh skrg ni.
      fhm x..aku maksud ape..

      1

      3
  14. aida says:

    dato berbird gitu……………………..yang pasti one day everybody get this gelaran…allahyarham or allahyarhamah…………..and org kita say arwahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

    3

    3
  15. Kick buttowski says:

    Bersepah datuk belatuk dikalangan retis. Apa sebenarnya harumkan negara? Mamat ni kan singaporoyan. Murahnya gelaran dibagi manusia. Artis mmg tknk ketinggalan. Klu buat charity kat johor nape johor x bg title? Apesai semua dtg dari pahang. Asai artis dato mesti pahang punya. Kwn aku yg kejer manager je pun dapat datuk dari pahang. Beli je mcm beli brg kat goshop. Kat msia je title dato n dato seri merata longkang.

    0

    3
    • melati meroyan says:

      Asal artis S’porean dapat title Datuk jer ramai Malaysiak sentap meroyan.Abis SRK, Jackie Chan, Rossa dapat title Datuk tak bising pulak korang.Suka hati Sultan Pahang lah siapa dia nak anugerahkan darjat tu.Datuk Adi tak payah beli title dah sememangnya dier layak ko jer yg sentap.Jgn jeles dgn rezeki org, gi sana jual burger ramli.

      3

      0

Leave a Comment

Optional