Written by Bella | August 21st, 2019

Baru-baru ini, senarai pencalonan Top 5 ABPBH 32 telah diumumkan. Dalam banyak-banyak pencalonan anugerah ABPBH tahun ini, siapa sangka pelakon veteran, Dalimawati yang popular dengan watak Hantu Kak Limah berjaya tersenarai Top 5 kategori Pelakon Filem Wanita Popular.

dalimawati top 5 abpbh

Hampir 30 tahun dalam industri seni, Dalimawati akui terkejut pertama kali namanya tercalon dalam anugerah tersebut.

Dalimawati menyimpan harapan untuk menggenggam trofi itu sebagai tanda kenangan dan hasil usaha kerasnya dalam industri seni tanah air selama berpuluh tahun.

kak limah

Saya memang terkejut dan tidak sangka apabila nama tercalon dalam senarai Top 5, maklumlah pada usia begini dan sudah lama dalam bidang lakonan ia sesuatu yang mustahil. Namun, saya yakin berkat sokongan peminat yang tidak putus-putus terhadap saya apatah lagi selepas saya membintangi filem Hantu Kak Limah.

Pastinya saya mengharap untuk menang, apatah lagi pertama kali nama tercalon dalam Top 5, ia bukan sesuatu yang mudah untuk saya berada ke tahap ini.

hantu kak limah

Saya sangat menghargai sokongan peminat yang mengundi saya kerana itulah saya meletakkan harapan untuk menang walaupun sedar saingan begitu sengit daripada pelakon lain yang tercalon.

Memang hebat betul penangan Hantu Kak Limah. Dalimawati akan bersaing dengan artis wanita lain iaitu Mira Filzah, Uqasha Senrose, Erra Fazira dan Hannah Delisha.

Sumber Berita : Harian Metro

25 responses to Tercalon Top 5 ABPBH, Kak Limah Pun Mahu Menang

  1. kopalui says:

    yessssss, aku tak tengok pilem hantu kak limah tpi aku happy tengok pelakon lama masih diberikan peluang untuk tercalon

  2. Qis Ina says:

    aku suka klu kak limah menang.. rs berbaloi atas usaha2 dia dlm berlakon.. klu jd hantu jd betul2.. bila jd minah kepo pun menjadi gak bila2 dialek perak.. masih ingat drama ROMBONGAN CIK KIAH KE SUKAN KOMENVEL.. serius kelakar hahahaa

    • Anonymous says:

      undilah jgn ckp je..

    • Akak Kantin says:

      Akak memang suka lakonan Delimawati ni..sangat natural dan tak over..Lagi2 drama Tipah Lodeh Minah Lepat..Semoga kemenangan berpihak pada Delimawati..mana tau rezeki lepas2 kawen ni kan…Jom Undi…

      • Anonymous says:

        rasanya semua org suka dgr loght melayu perak.
        tak mcm loght melayu lain..kasar je bunyi, dn ada satu loght tu ..mcm lidah pendek. je..sbb tu byk kutuk negeri tu…

        anda fhm sendiri..
        fikir..fikirkan..

    • eno says:

      rombongan cik kiah memang legendddd. sapa je tak suka

  3. penyokong says:

    semoga kak limah menang…

  4. Anonymous says:

    harap2 kak limah menangla…

  5. Amdmsln says:

    Jom la kite undi kak limah. Bagi la dier merasa anugerah. Yg lelain tu esemua pelakon muda yang banyak lagi peluang untuk dorg menang.

  6. Anonymous says:

    aku x blh hadam mira pilzah tercalon….filem ape dia berlakon???dh laa suara cam katak penyet je…

  7. hahaha says:

    abang nara tak nk up stori CTDK sambut anniversary ke. Letopppsss tu kalu up.

  8. Rin says:

    Seharusnya tahun ini milik syafiq klye dan zahirah macwilson untuk artis drama popular, karena drama drama mereka yang tayang di televisi selalu meletop kebabom.. Tinggal tergantung ade peminat atau tidak lagi yang akan mengundi

  9. Anonymous says:

    erra fazira?

  10. Anonymous says:

    Undi Fattah Amin please…

  11. Anonymous says:

    FA coz fans, dia trulynya annoying dlm industri

  12. damai says:

    nak kak limah menang, undi jgn x undi, cakap aja tapi x undi x guna, estimated per person blh undi 15 kali, so 15 kali lah ku undi kak limah, kalau x menang x tahulah. hope tahun ini pelakon veteran menang dan menang Bintang Paling Popular

  13. mak jemmmms says:

    harap kak limah menang. bagi peluang pada pelakon-pelakon lama juga yang selalu berlakon drama dan filem tapi tak pernah tercalon. mcm datuk eizlan yusof, nasir bilal khan, dian p.ramlee, liza abdullah, dll yg seangkatan..

Tinggalkan Komen Anda Di Sini