Written by Bella | July 8th, 2019

Berkongsi keterujaan bakal memiliki kereta mewah Mercedes Benz CLA 200 tidak lama lagi, rata-rata netizen menyifatkan penyanyi BBNU, Ismail Izzani seakan ingin menayang kemewahan yang dimiliki. Bagaimanapun, Ismail menjelaskan dia bukan bersikap riak tetapi hanya ingin berkongsi pencapaian hasil titik peluhnya sendiri.

Instagram itu ruang untuk saya berkongsi banyak perkara dan contohnya baru-baru ini saya muat naik foto beli kereta mewah bukan sebab nak menunjuk atau riak. Sebenarnya, saya hanya mahu berkongsi apa yang saya miliki atas usaha dan hasil titik peluh sendiri, bukannya berbangga diri semata-mata!

Selama tiga tahun dalam industri, saya rasa tak salah untuk saya beri penghargaan untuk diri sendiri dengan membeli sesuatu yang kita minat dan kereta mewah itu adalah kereta pertama saya.


Memuat naik video dan foto aktiviti sehariannya adalah salah satu cara Ismail untuk berkomunikasi dengan peminatnya dan ramai yang memahami caranya itu.

Saya kongsi banyak benda, sampai buat video menari gila-gila pun saya upload, kebanyakan pengikut setia sudah faham dan tak ambil serius. Tapi kalau orang yang tak biasa dengan cara saya, mereka pasti akan mengecam. Tak apalah masing-masing ada cara utuk meluahkan pendapat dan saya terima apa saja komen mereka.

Tidak mengapalah Ismail, setiap orang mempunyai pendapat berbeza. Teruskanlah dengan cara anda tersendiri. Satu hari nanti, orang akan berhenti mengata juga, cuma jangan dilayan sahaja.

Sumber Berita : mStar Online

10 responses to Tayang Kereta Mewah Bukan Riak, Hanya Kongsi Hasil Titik Peluh Sendiri – Ismail Izzani

  1. Maria Kari says:

    beza melayu dengan bangsa lain… kaya ckit riak la … contoh dsv, bang sajat, pondan safiey, alif sukri…

    4

    0
  2. Anonymous says:

    iyor laaa izzani… respect jgk dia ni xamik spm pun perah otak mula dari bawah cari idea tuk ade lagu… memang parent tolong tp kalo lagu haprak pun xmenjadi laku nyer izzani nih….
    skrg ni byk yg kuar U terus berlagak pandai nk gaji tinggi.. meroyan nk gaji mcm experience 10thn… dah laa exam marks cukup mkn.. jauh sungguh nk capai 3.8 pun… bila dpt koje gaji rm1k meroyan kt govt nasib diri mkn maggi… yg katenyer xlayak utk yg ade degree… ceiiii

    1

    3
    • Arrrrrrhhhhggg says:

      Ape tg nk di respectnya?
      Kete tu pun entah2 bayor bulan2.

      Nanti bila dh x de job, baru la sedar kepentingan spm tu.

      2

      0
  3. Anonymous says:

    Nak kongsi hasil titik peluh ye.. Bak sini kunci. Kongsi keta tu dgn aku. Bosan gak aku asek naik mrt hari2

    4

    0
  4. faraj says:

    melayu kalau tk haprak ..mereka tk tunjuk…takut LHDN kejor ..Sedara nk pinjam duit…takut org Pau…melayu haprak jer suka tunjuk2 jer..sebab bukan harta mereka…kete pun dambung bayar pastu bulan ke2 melopong……tu yg sebenar nya….

    1

    0
  5. Yana says:

    masih dikategori riak.. takdenye kau nk ckp bile kau tak tayang jd tak riaknye..

    1

    0
  6. second hand ker? says:

    mm sis tanye je, kete second hand ke tu? nmpak background mcm kat used car.. tanye je, alang2 dah tunjuk kan.. tu yg nk tanye tu

    0

    0
  7. Anonymous says:

    muda2 kaya tayang harta. dah tua / sakit dah xde job nanti sebok dok minta derma sana sini..

    0

    0
  8. Wert says:

    It’s either a recon or second hand car..no big deal!! It’s not as if he bought if from MB.

    0

    0

Leave a Comment

Optional