February 27th, 2020

Mengambil keputusan untuk berhijrah dan tampil memakai hijab pada tahun 2017, sudah beberapa kali gaya pemakaian tudung Liyana Jasmay dikritik sehingga ada yang mengatakannya seakan mempermainkan agama. Hanya mengenakan snowcap sahaja tanpa hijab, ramai boleh menjangkakan pelakon itu akan membuka tudung.

liyana jasmay buka tudung

Baru-baru ini, Liyana menerusi akaun Instagramnya semakin berani berkongsi foto dirinya tidak bertudung ketika sedang bercuti di Gold Coast, Australia.

Disindir netizen

liyana jasmay buka tudung liyana jasmay buka tudung

Foto itu mendapat kecaman teruk dari netizen yang menganggap Liyana tidak menghormati agama Islam. Tidak kurang juga ada yang mengatakan mungkin aktres itu terdesak untuk mencari publisiti kerana tiada ‘job’.

Liyana enggan komen isu buka tudung

liyana jasmay buka tudung

Meskipun dirinya teruk dikecam, Liyana bagaimanapun enggan memberikan komen lanjut mengenai isu dia membuka tudung. Jelas akstres itu, dia hanya akan memberikan komen berkaitan dengan kerjayanya sahaja.

Kalau bukan mengenai kerja atau kerjaya saya, saya tak mahu komen . Saya hanya akan memberikan kenyataan jika berkaitan kerja saja.

Pada pendapat kami, jika benar Liyana sudah tidak berhijab lagi lebih baik untuk dia berterus-terang dan berlaku jujur. Sekurang-kurangnya tidak lagi mengundang fitnah.

Sumber Berita : Astro Gempak & Harian Metro

10 responses to “Tayang Foto ‘Free Hair’, Liyana Jasmay Sudah Buka Tudung?”

  1. Sooo Kampung la ur face says:

    buka tudung ka pakai tudung ka tetap tak lawa. muka sooo kampung!!

  2. tipahhhhhh says:

    Ingat bukak tudung muka nampak urban, tapi still aura kampung tu melekat.hahaha

  3. Retis dah la sendu says:

    So sendu la you , tak cosmopolitan langsung . Akak akak kat kampung tu llagi hip drp muka you

  4. Zseraf Zsefre says:

    Dia ini buka ke pakai tudung, still muka makcik2. Muka kampung2.

  5. Anonymous says:

    you all ni so kampung tau?! ni liyana jasmay lah.. so international & fashionable hokay? pergi oversea of cozlah kena show that pretty hair!… don’t be kampung2 ok? embrace ur beauty. wak lu!

Tinggalkan Komen Anda Di Sini