Written by AbangNara | December 26th, 2013

Lana Nordin ialah seorang wanita yang mempunyai pendirian yang tersendiri. Respek dan kagum Abang Nara dengan Lana yang akan meneruskan hasratnya untuk berubah menjadi seorang muslimah yang baik walaupun perhubungannya dengan Johan As’ari sudah tamat. Ternyata, Lana bukan mahu berubah kerana Johan, tetapi kerana kemahuannya sendiri. Tahniah Lana!!!

lana nordin berubah

Berkata kepada Mstar Online, Lana menerangkan yang hasrat ingin berubah sudah pun tersemai di hatinya sebelum bertemu Johan. Kata Lana:-

Sebenarnya saya mahu berubah ke jalan yang diredhai Allah sebelum mengenali Johan lagi dan saya beritahu hasrat itu kepada Lisdawaty. Jadi, apabila Johan bersungguh-sungguh mahu memperisterikan saya, terus saya anggap dialah yang akan membimbing saya. Tetapi apabila keadaan sudah berubah (putus cinta), saya tetap akan teruskan niat untuk menjadi muslimah yang baik

lana bertudung

Alhamdulillah. Abang Nara pasti hasrat Lana Nordin pasti disenangi orang ramai dan akan dipermudahkan. Entah-entah di kala sedang berubah, akan ada hati lelaki yang terpikat pada dirinya. Dan mana tahu lelaki tersebut benar-benar jujur dan ikhlas mahu membimbing Lana. Sama-samalah kita doakan. Teruskan perubahan anda wahai Lana Nordin.
lana bertudung

P.S: Abang Nara suka sangat dengan koleksi pakaian daripada www.misclaire.com. Bukan apa, walaupun berbadan besar, anda akan tetap nampak elegan dan bergaya dengan fesyen mereka. Saiz paling besar dijual sehingga 8XL. Malah MisClaire siap ada buat “outdoor shooting” untuk tunjukkan bagamana pembeli boleh gayakan pakaian mereka ketika di luar. Jangan lupa follow Facebook Misclaire dan Instagram Misclaire untuk mengetahui produk terbaru dan promosi terkini mereka.

116 responses to Tanpa Johan As’ari, Lana Nordin Tetap Teruskan Hasrat Berubah

  1. abe gagoh says:

    Klu btol c lana ni nak bertudung Alhamdulillah…4 sure berebut lelaki nak..da cnfm2 taw body die hot..wlupon da bertudung litup in future..yg ruginya just da cnfm2 xda dara la minah ni..haha..

    • mek says:

      abe gagoh ni teruna lgi ker?

      yg psti org laki poyo la yg suka hisap dara gadis, kan..

      • abe gagoh says:

        Eh hello mek!! Bkn slh laki poyo yg hisap dara gadis..jntn ni if da betina bg line x kan nk tgk jee..klu yg betina x melayan x jadi laa..dara 2 tersepit n tersorok..klu yg betina x mengangkang x dpt la…betina y bodoh je cair ngn ayat2 manis jantan mcm c johan ni..da sah2 dpt tutt c lana ni..sehidup semati konon..puuiihh!!

        • masih gadis says:

          eleh.. kalau pmpuan tak mengangkang pun, pakai tudung, tutup aurat sekalipun, kalau dah namanya lelaki…. lelaki yg pandai bermain kata, yg manis kata2nya, selagi tak dapat…… tp bila dah dapat, dia blah.. lelaki sial!

          tak tau la mna nak cari lelaki baik zaman skrg ni… abe gagoh, out of the list.. !:-P

    • Anonymous says:

      abe gagoh…dara xmenjamin kebagiaan dalam rumah tangga k..yg penting hati untuk berubah kerana Allah Taala. terima kasih

  2. zuuuu says:

    Kalau betul2 Lana nk berubah, x perlu tunggu laki2 untuk membimbing dia…ceramah2 ugama banyak diadakan di masjid2 di Kl tu. Hadirkan diri disitu…dan carilah ilmu agama sendirian, esok dalam kubur pun sorang juga…

  3. pretty in me says:

    Lana Nodin says :

    “…dunia belum berakhir…bila kau putuskan aku… masih banyak teman-temanku di sini
    menemaniku…”
    yg pnting, Allah brsamaku :-)

  4. HumbleHut says:

    tak payah cerita jauh.. Kisah cinta antara abil & johan.. putus di tengah jalan (senyap).

    Itu satu pengajaran buat Johan yang Ibu dia tu tak suka dan xleh terima Wanita yang status Seksi..

    Jadi si Johan tak perlu buang masa cintan cintun dan meluka kan hati mana2 wanita kalo tak tau perjuang kan cinta.. Sheila Hamzah da dalam hati parents Johan.. no need to find and chose.. da ready pun da.. tinggal nak nikah saja..

    I myself a mother of 2 grown up Man and I always set my mind : Sayang anak kita jangan sampai ia merasa terkongkong. Apabila dia kecewa dalam hidup oleh kerana terlalu patuh dan mengharap terbaik ia akan menyalah kan Kedua orang tua nya jika mereka gagal.

    Lebih baik kita didik mereka dengan agama juga percaya pada yang satu dan redha dalam hidup bukan mengokong mereka kerana status.

    Pandangan saja.

  5. nok gebuzzz says:

    semoga lana terus kan perubahan…..Insyaallah,jodoh tu ada nnty!kepada johan ko mmg lelaki yg x d pendirian ttp….,mmg malang sape yg nak kan ko!!

  6. Langit Itu luas says:

    abe gagoh khadija r.a tu bukan dara tapi janda dipandang mulia oleh nabi saw Dan Allah swt. Bermakna dara tu bukan criteria untuk menjadi isteri Yg baik. Dan Bukan criteria untuk menjadi penghuni syurga. Baik kau pegi kuliah or visit u tube ceramah uai. Kau ni mengalah kan orang berilmu alim judge orang

    • abe gagoh says:

      Klu jnda 2 da trg2 la xde dare mak nenek oii!! Sekurang2 nye jande pnh nikah..n weols tau dara die diambik secare halal.. yg kes c lana ni mmg xley diterima la kan..da sah2 mak johan xberkenan..yg ko sentap lebih2 ni mst kompom ko pon same da x de dare kn??nk bekap si lana lebih2 plak!

  7. Peminat ABG NARA says:

    Tahniah JOHAN ASAARI..
    TERNYATA ANDA BUKAN JOHAN yg sebenar..

    Mungkin skdr nama dalam IC aje yg JOHAN .
    Hakikatnya  anda ada lah seorang PENGECUT..hahhahahahahhahaa

    Nasib BAIK ABG NARA ni pegang pada janji nya .
    Dia senantiasa post kan yg terbaik utk kita baca par sini .
    Aku lebih respek ABG NARA dari JOHAN ASAARI.

  8. dianza says:

    semoga hidup lana diberkati oleh ALLAH S.W.T…to johan…udah2 ler dgn sikap poyo awk tu..semoga johan juga diberikan petunjuk..

  9. nina says:

    terkejut aku tajuk dia tadi memula ok la, scroll terus ada iklan misclaire.. ingat tadi memula Lana terus berubah..>>> gambar comel baju biru. hahaha. maaf bukan nak persenda. dalam fb ramai komen gambar model misclaire tu bajunya agak ketat. sian model kena kutuk. Utk Lana, teruskan untuk berubah, dan moga jumpa lelaki lagi baik. Allah dah sedia yang baik utk kita. banyak-banyak doa dan solat. insyaAllah. :-) kalau dah ada niat baik, Allah akan bantu.

  10. jiji says:

    firstly i don’t judge people. to Lana, bila Allah uji kita, itu tandanya Allah sayangkan kita n nak kita dekat dengan Dia. yakinlah setiap yang berlaku tentu ada hikmahnya. Allahlah perancang terbaik dalam kehidupan kita.

  11. johan koya says:

    menyampah betul ng johan koya ni.., lpas tu kau statement ckp setia menunggu shila pulak.. koling pari betul, sakit pulak ati aku terbaca… eeeeeeeeee. mak ng anak same je.. bsyukur konon.. huh !!! pathetic family ever !!!

  12. cicaq chantek says:

    tolong la JOHAN, jgn terlalu mencari kesempurnaan kalau awak sendiri tak sempurna.. to mama johan also, kdang3 org yang kite pandang buruk or pandang rendah esok lusa dia la yang berada kat atas kite ~ paling baik dr segala keburukan yg selama ini kita jangka ~ no words ! jgn pk skrg pangkat kite kat atas kite terlupe yg suatu hari nty kite kat bawah ~ SEDIH! to LANA, we owez support u ~ buktikan, awak bukan seperti yg mereka sangka..

    • damai says:

      Kenapa semua nak salahkan mama johan. tahu tak kenapa dia x blh terima. come on baru kenal 1 bulan baru parents ckp tak setuju dah give up. Ibu mana yg tak setuju if anak dan bakal tunjukkan perangai yg baik, insyallah lembut hati org tua 2.

  13. mamat says:

    johan rugi

  14. zaara cntek... says:

    johan….nmamu xseindah kperibadianmu…
    kau bjak bslindung dsbalik kulit babi utk cver kburukanmu..
    aku tgk mlut+bdy kau pn aku tau “batang” kau xsebesar mna…
    tme hving dgn kau sambil mkn “kuaci” jer..
    p mampus la kau dgn mak kau..firdaus la sgt…

  15. cute girl says:

    mitos :
    mak c johan tu x salah, sebab dia nak yg terbaik untuk c johan ; anaknya.

    fakta :
    mak c johan menilai lana sebagai gadis yg tak sesuai djadikan menantu dsebabkan penampilannya (fizikal)… & tak padan utk johan.

    lelaki baik, untuk perempuan baik… soalnya, baikkah c johan tu, mak cik firdausi? sama je kita semua ni d sisi Allah… tak kira le anak datuk ke, anak nelayan ke, anak peneroka ke, anak penjenayah ke… Allah tak pandang semua tu, mak cik… Allah pandang iman dan takwa.. Alah pandang hati tu…

    c johan ni.. dah tau 200% mak dia takkan terima lana jd isteri, tak payahla bagi harapan.. jangan berumah di puncak gunung berapi kalau takut gunung tu meletus… lepas ni johan, kau ikut je la cakap mak kau.. semoga kau jadi anak yg soleh.. amin.

    lana nodin, kau jangan sedih dan kecewa.. kau ada mak ayah, famili & kengkawan yg support kau.. u r not alone.. foremost, u have Allah.. kau tak rugi apa2 pun.. :-)

  16. Liany says:

    Alhamdulillah…
    xyah la mengharap kat johan tu…tersengih2 mcm kerang busuk jerr ak tgk

  17. Cruz says:

    Hati saya tersentuh dengan apa yang berlaku pada kak Lana, saya harap kak lana tabah sebab johan memang bukan orang yang bertanggungjawab setelah banyak hati yang dipermainkan. In Shaa Allah, Kak Lana akan berjumpa dengan orang yang seribu kali lebih baik untuk bimbing kak. Lelaki macam johan memang tak layak pun untuk mana2 perempuan. Allah menciptakan lelaki untuk membimbing wanita tapi johan salah gunakan kepercayaan perempuan terhadapnya dan Allah saja yang dapat membalas segala perbuatannya. Tiada manusia yang sempurna dan saya sokong Kak Lana, saya pasti ramai akan mendoakan kebaikan untuk Kak Lana. Amin.

  18. Johan cibai says:

    Johan ni kaki one night stand jer ni… dah dpt merasa apam bleh lah dia, jantan kasanova mcm tu lah

  19. caca says:

    As i can see, lana ni nmpk matang ek.. xdelah nk meroyan mcm shila amzah.upss sori.. doa ku utk mu lana, moga istiqomah dlm prubahan, jadi muslimah sejati yg cantik luar dan dlm.. taubat xmngenal siapapun dan masa silam mereka. :)

  20. Miss F says:

    to lana : alhamdulillah Allah sentiasa bersamamu to johan : henti2lah mempermainkan perasaan perempuan.

  21. […] Tanpa Johan As’ari, Lana Nordin Tetap Teruskan Hasrat Berubah (112) […]

  22. Lana Lang Smallville says:

    Somebody save me
    I don’t care how you do it
    Just stay
    Stay
    Come on
    I’ve been waiting for you

    And all my dreams are on the ground

    Crawling around somebody save me
    And two warm hands break right through me
    Somebody save me
    I don’t care how you do it
    Just save me

    I’ve made this whole world shine for
    Just stay
    Stay
    Come on
    I’m still waiting for you

    #np save me

  23. […] Tanpa Johan As’ari, Lana Nordin Tetap Teruskan Hasrat Berubah (114) […]

  24. […] Tanpa Johan As’ari, Lana Nordin Tetap Teruskan Hasrat Berubah (115) […]