October 6th, 2020

Kumpulan Dolla yang dianggotai Sabrina (Sabronzo), Tabby, Angel dan Syasya berkata mereka tidak ambil pusing akan kritikan netizen apabila tampil seksi dalam klip video lagu terbaru mereka yang bertajuk, Make You Wanna.

Kumpulan Dolla yang ditemui media baru-baru ini turut menegaskan bahawa imej seksi yang ditunjukkan bukanlah baru atau sengaja dicipta selepas bergelar artis namun memang realiti mereka berpakaian seperti itu.

View this post on Instagram

IDOLLAS! Get your own AirAsiaxUniversalMusicMalaysia face mask to match with Dolla! ?? Own this exclusive merch only from @airasiashop http://bit.ly/AAxUMMY ! Be safe while expressing your love for music and travel. #AAxUMMY #AirAsiaShop #AirIsUniversal

A post shared by DOLLA (@dolla.official) on

“Tak dinafikan, keluarga terutama ibu bapa pun ada nasihatkan supaya tidak terlalu seksi. Tapi kami dah terbiasa seksi sejak belajar di luar negara dahulu. Kami juga sedar ada netizen yang kurang senang dengan imej Dolla dalam video muzik tersebut tetapi kami jadikannya sebagai nasihat positif,”

Mengambil segala kritikan daripada sudut positif, Kumpulan Dolla  mengakui mereka masih dalam proses pembelajaran dan akan memperbaiki apa yang kurang sepanjang penglibatan mereka dalam industri muzik ini di masa hadapan.

View this post on Instagram

200k!! Thank you so much for watching our Dolla Make You Wanna MV and showing us so much love!!! Dolla ada banyak content lagi so do keep streaming and watching our videos ??? so so blessed @universalmusic_my @lionmusicgrouplmg #DollaMakeYouWanna #lionmusicgroup @dolla_fans @dollamakeyouwanna_

A post shared by DOLLA (@dolla.official) on

Dalam pada itu, Sabronzo yang tampil mengulas lanjut isu seksi itu berkata, pakaian menjolok mata atau tidak sebenarnya terpulang kepada netizen di luar sana untuk menilai. Ada yang beranggapan klip video itu seksi, namun ada di kalangan netizen yang menganggap bahawa penampilan tersebut sesuai dengan konsep muzik video lagu tersebut.

Berasa gembira apabila kumpulan Dolla mula menjadi perhatian peminat muzik tempatan setelah lagu Make You Wanna dilancarkan, mereka berempat bakal muncul dengan single terbaru yang berjudul Impikan pada hujung Oktober ini.

Sumber : Astro Gempak


11 responses to “Tampil Seksi Dalam Klip Video Lagu Make You Wanna, Kumpulan Dolla Tak Kisah Kritikan Netizen”

  1. Anonymous says:

    siapakah? Apesal tak kenal.

  2. Anonymous says:

    geli tengok dorang cover lagu blackpink yang 2 org tu try hard betul nak tiru lisa n jennie. yang tiru lisa tu tak tahan sekali. lawak lawak

  3. aku tetap aku says:

    kerang busuk mana pulak ni>?

Tinggalkan Komen Anda Di Sini

Loading...