February 6th, 2018

Pada zaman sekarang ramai berniaga produk produk memutihkan kulit kerana tidak dinafikan, wanita Malaysia gemarkan kulit yang putih merona.
Penjual-penjual produk seperti ini memang banyak mempromosi barangan penjagaan kulit dan suplemen pemutih kulit di Instagram para selebriti. Ramai yang yang buat tidak tahu saja, namun begitu pelakon Nabila Huda melalui komen Instagramnya telah membalas komen seorang penjual suplemen memutihkan kulit yang mempromosi produk.

Demi kulit putih yang diimpikan memang ramai menggunakan produk memutihkan kulit dan ramai juga merana kulit mereka rosak kerana menggunakan produk yang telah dicampur racun berjadual seperti merkuri, hydroquinone dan tretinoin.

Apatah lagi kesan jangka panjang produk-produk ini tidak diketahui, kerana terdapat juga kes-kes kerosakan buah pinggang dan hati di Malaysia akibat menggunakan suplemen yang diragui kandungannya.

Betul kata Nabila Huda, kita dilahirkan dengan kulit Nusantara, jadi cintailah warna kulit kita. Kalau tak putih pun, bukan tak cantik, kan? – beautifulnara.com

Sumber: Twitter @mikasa_mika


46 responses to “Takkan Nak Guna Produk Untuk Kekalkan Kulit Putih Sampai Tua? – Nabila Huda”

  1. lara membara says:

    kulit putih ker, kulit hitam, kulit coklat, kulit biru kerr…kita org malaysia kaaaan

  2. Anonymous says:

    tapi lofak jual supplement utk bayi..acaner tu?nara still x up cita ni? lol..

    • Anonymous says:

      dah up la kau ni tak uptodate betul sebelum condemn pi tengok dulu..

    • Anonymous says:

      lofak promote supplement kulit putih bermula seawal baby.. fanatik lobatak berkobar nk try termsuk adik dia si ameera.. nk try nk jd putih melepak taknak rupa keling dah..

  3. Anonymous says:

    one thing i like about her is she’s genuine.tak fake tak hipokrit.
    dari segi lakonan x penah x A.
    lain2 i xnak komen,life dia hak dia.kita ni pun byk kekurangan.renung2 kan sebelum berkata psl org lain.

  4. Xitam xputih says:

    Tegur tu sbb jeles ke? Tnye je. Pmpuan kne educate diri bsar kn payudara. Bru naik saham.

  5. Peony says:

    I am so agreed with her! Tapi tak payah lah cakap kulit putih ada dimana2, it’s like you make people with natural fair/light skin feel bad about themselves, orang kulit gelap pun ada dimana2. You don’t need to put others down to make you feel good, enough by saying to love your skin, body and accept your flaws, you are beautiful!

Loading...