October 19th, 2020

Tampil dalam drama Hati Yang Tersakiti, pelakon Nad Zainal membidas anggapan netizen yang beranggapan bahawa naskah arahan Feroz Kadir itu merupakan saduran drama sensasi Korea, The World Of The Married, (TWOTM).

Dia yang membawa watak Ramona Tahir dalam drama tersebut, Nad menegaskan bahawa jalan cerita dan perkembangan watak Hati Yang Tersakiti terbitan produksi Art Ornament Sdn. Bhd. itu berbeza meskipun membawa tema yang sama iaitu konflik rumah tangga.

“Ada kemungkinan drama ini berkisar tiga watak utama lakonan saya, Remy Ishak dan Mimi Lana. jadi ada yang pantas menganggap Hati Yang Tersakiti seperti drama TWOTM. Masih terlalu awal untuk membuat kesimpulan. Sebaiknya tontonlah sehingga episod ke -15 untuk menilai dan membuat kesimpulan,”

 

View this post on Instagram

dah sakit ke hati tu?? rasanya penonton punya hati yang tersakiti semalam ? ??

A post shared by ??? ????? (@nad.zainal) on

Sinopsis ringkas, drama Hati Yang Tersakiti menceritakan mengenai seorang ‘gadis lurus’ bernama Ramona lakonan Nad Zainal yang hidup bahagia bersama suaminya, Haris yang dilakonkan oleh Remy Ishak.

Namun, Ramona tidak mampu memberi zuriat kepada Haris dan kehadiran Farah lakonan Mimi Lana yang sedang menunggu proses penceraian bersama suaminya dalam kehidupan mereka mengubah segalanya.

Difahamkan bahawa drama tersebut telah disiarkan sejak Khamis lalu menerusi Slot Samarinda di TV3 jam 10 malam pada setiap hari Isnin hingga Khamis.

Sumber : Berita Harian


3 responses to “Tak Tiru Drama Korea The World Of The Married, Nad Zainal Bidas Anggapan Netizen, Pertahan Karya Tempatan”

  1. Didi And Friends says:

    excuse me… drama korea ni pun saduran cerita Dr Foster. Min sila buat research dulu ye.

  2. Anonymous says:

    TWOTM bukan kawan mkn kawan la…dia x kenal pon pompuan tu..mn ada sama..

Tinggalkan Komen Anda Di Sini

Loading...