“Tak Terbang Pun “Burung Punai” Kau Kalau Setakat Cuci Pinggan”

Trending

“Tak Terbang Pun “Burung Punai” Kau Kalau Setakat Cuci Pinggan”

Astaghfirullahalazim.. mengucap panjang melihat keadaan dapur kotor sebegini. Dari zaman kanak-kanak lagi ibu bapa mengajar kita tentang kebersihan.

Advertisement

Bahkah agama juga turut mengajar umatnya mengutamakan kebersihan.

Namun segelintir manusia khususnya orang bujang tak kira lelaki atau perempuan bila tinggal di rumah sewa bersama dengan rakan serumah yang bukan dikenali sejak dari kecil, tanpa segan silu menunjukkan perangai malas mereka.

Jika anda mempunyai rakan serumah seperti ini, apa yang anda lakukan?

“Guys, duduk rumah bujang ini, engkau kena banyak bersabar. Nak marah, tak boleh sebab masing-masing dah besar. Nak tulis nota ‘pandai makan, pandai simpan’. Hello! Itu sangat kurang ajar.

“Jadi, nak tak nak, engkau kena belajar. Belajar untuk bertolak ansur dan tak mudah menyembur,”

“Weiiii syaiton! Tak terbangnya ‘burung punai’ engkau kalau setakat cuci pinggan, buang sampah dan kemas rumah kotor!

“Take note ye guys, terutamanya orang perempuan tu, tolong skodeng/terjah rumah teman lelaki korang. Kalau rumah perempuan bujang begini, elok kasi penampor,”

Sumber : Redzuan Abd Manaf

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Loading...

1 Comment

  1. whhy

    January 31, 2017 at 5:05 pm

    tak boleh bukak la thread ni amazingnara.com/dah-masuk-tahun-2017-majoriti-rakyat-malaysia-belum-reti-kemas-meja-lepas-makan/