Written by AbangNara | August 4th, 2014

Selaku peminat Awal Ashaari dan Scha Al Yahya, Abang Nara sebenarnya pun tak sabar nak melihat wajah si comel puteri kesayangan mereka yang telah selamat dilahirkan baru-baru ini. Iyerlah, nak tahu gak iras-iras muka Awal ke muka Scha. Hidung ikut sapa, mata ikut sapa, mulut ikut sapa. Hehehe. Banyak benda tertanya-tanya nie. Sehingga ke hari ini Awal dan Scha hanya berkongsi sipi-sipi sahaja gambar anak mereka ini.

gambar anak awal dan scha

Di laman sosial, ramai peminat yang melahirkan rasa tidak sabar dan meminta Awal dan Scha mendedahkan wajah anak mereka. Ada yang siap marah-marah lagi tue. Amboi, fanatik betul sesetengah peminat nie. Namun berita baik untuk anda semua, penantian tersebut akan berakhir tidak lama lagi.
gambar anak awal dan scha

Menurut Awal, wajah puteri kesayangan mereka akan didedahkan selepas isterinya, Scha Al Yahya selesai berpantang. Tempoh berpantang seperti yang kita ketahui ialah 44 hari. Daripada pengiraan Abang Nara, kini Scha telah pun berpantang lebih kurang 3 minggu. Jadi kita hanya perlu menunggu dalam sebulan sahaja lagi sebelum dapat melihat wajah si comel ini.

gambar anak awal dan scha

Diharap anda semua bersabar. Janganlah marah Awal dan Scha. Itu anak mereka. Jadi terpulanglah kepada mereka berdua untuk menentukan bila mahu mendedahkan wajah si comel kepada orang ramai. Nanti kalau korang ada anak, korang akan fahamlah perasaan tersebut. Tak gitu? Lagi beberapa gambar Awal Ashaari, Scha dan puteri kesayangan mereka dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

P.S: Transformasi wajah wanita Korea ini pasti akan membuatkan anda terlopong


gambar anak awal dan scha
gambar anak awal dan scha
gambar anak awal dan scha
gambar anak awal dan scha
gambar anak awal dan scha

gambar anak awal dan scha

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

58 responses to Tak Sabar Nak Lihat Wajah Anak Awal & Scha? Diharap Anda Bersabar Kerana…

  1. Anonymous says:

    Kelas gggg2222

    0

    0
    • Olga says:

      mesti mulut ikut bapak…
      jarak antara hidung & mulut sejauh 100km!

      0

      0
    • Cam ler korang ni seluruh dunia says:

      Tak marah… cuma nak kata….

      P O Y O…

      Ingat semua orang terhegeh2 nak sangat ke tau muka anak korang tu? Ada aku kesah???? Eeehh… tak kuasa aku… aku pon banyak benda nak pikir… hutang itu, hutang ini… dengan nasib anak2 kecik kat Palestin lagi… jangan perasan feeling so fofular gitu…. sungguh aku muak dan jelak dengan artis perasan begini…

      Sapa yang rasa diri terhegeh2 gedik x ada kerja lain nak buat selain nak tau muka anak orang itu orang ini… sila thumb down komen aku… biar hiddden terus komen aku.

      0

      0
      • Elisa says:

        Abg Nara je yg Lebih2…

        0

        0
      • cerry berry says:

        “Cam ler korang ni seluruh dunia”

        Hahahahaha…lawak la komen kau…2 la spesis manusia perasan macam la komersial sangat anak diorang kan, xsalah pun jadi macam artis low profile yg lain kate middleton pun xmacam korang lepas beranak terus tayang wajah anak dia…

        0

        0
      • lynn says:

        bersangka baik laah.. maybe dia taknak dedahkan baby dia awal2 sebab kan ada larangan utk jgn upload gambar baby bawah 40hari atas sebab2 tertentu. malas nak explain kat sini, sila google sendiri.

        lagipun kalau awak tak nak tengok takpe lah. dia tak suruh pun awak tunggu. kaann…

        0

        0
        • fofulas says:

          Kalau nak pantang tak boleh upload gambo baby dalam pantang …better tak payah uploaddterus fambar kaki lah …badan lah …apa lah …nampak sangat sakit naknperhatian .eeeuwwwwww jelak , nampak beno bajek popular …eeee vvip sgt ke ?

          0

          0
      • CENDAWANBERSEPAH says:

        eh masalahnya aku yg bkn retis ni pn habis pantang bru aku masuk pic anak aku kt fb, ig etc. hah. aku bukan retis hoi. sebab ko x penah baca ke ada sbbnya kita x patut masukkan pic new born utk tontonan ramai? google pls! sblm sedap mulut longkang tu ngata. kesian

        0

        0
      • Anonymous says:

        Aaa… kan? Poyo… nak buat cam iklan proton.. konon teaser… artis bajet hot.

        0

        0
  2. Anonymous says:

    mesti comel anak dia org ni…x sabar nk tengok..x ap la..kita org ttp setia menanti kalau dia org nk tunjuk gmbr baby bila scha abis pantang..

    0

    0
  3. Fahrin Meroyan says:

    Suka aku cara Irma..dengan rendah diri kongsi je gambar baby dia pada semua peminat. Kalau taknak tayang anak, tak payahlah nak berinstagram segala bagai siap hashtag bedung #rizalman..asyik2 nak tayang sikit2 sisi anak tu..duduk diam2 je tunggu je abis pantang lepas tu PUBLISH! Artis suka propa macam ni la..dengki.

    0

    0
    • Anonymous says:

      Memang kena sgt la nama kau dengan comment tu. Orang lain beranak, kau yang meroyan.

      0

      0
      • Cun Tak says:

        Ni mesti awal atau scha yg comment ni..rilek la…abg nara ni post habis kiss ass artist..patutla artist semua suka beautifulnara.

        0

        0
  4. Nouri says:

    Nk sgt tgk hidung tu, pesen bapak ka pesen mak nye

    0

    0
    • heyo says:

      Hidung mam sejibik

      0

      0
    • Lizzie says:

      Hidung scha sebijik

      0

      0
    • makhluk ciptaan Allah SWT says:

      hidung korang lawa ke? kesiannn..at least die x buat bedah hidung cucuk sana sini. LOL….kutuk ciptaan Allah swt.. korang perfect ke? meh sini nk tengok

      0

      0
      • Lizzie says:

        Excuse me? What did i say? Saya x kutuk ye. Saya bagitau. Ape salahnya if ikut scha? She’s pretty Subhanallah. It’s the fact yg mmg ikut hidung Scha. Just wait till they release their daughter’s pic.

        0

        0
  5. Anonymous says:

    macam dia sorang ada anak.. boring!

    0

    0
  6. phewww says:

    mcm anak retis holiwud..siap kene tunggu bagai..

    0

    0
  7. Anonymous says:

    Budak kalo tayang muke mase pantang korang ckp nnt kene sakit al ain la ape la.. Xtayang pon bising..

    0

    0
  8. Sya says:

    Prince william n kate middleton baru brpa jam pas beranak, beratus2 wartawan around the world tgkp gmbo baby dorang n kate m. dlm keadaan perut mnggeleber msih besar. Mmg salute sgt kat dorang eventhough dari keturunan kerabat diraja, xkisah utk berkongsi kegembiraan dorang :)

    0

    0
    • One Direction says:

      kau jangan samakan masyarakat orang putih UK dgn masyarakat Malaysia …jauh sgt beza nyer . Orang Malaysia ni kalo x tayang…dikata sombong, kalau tayang kan di kutuk nya pulak…perut ibu kendur lah, baby muka merah lah and etc. Susah betul lah org2 yg typical Malaysian ni…tayang salah….x tayang salah…abis tu korang nak apa ??????

      0

      0
      • minah jambu idop umno ! merah biru says:

        betol tu ! kalau ye pon sabar la kalau nk tengok muka anak Nye si scha ni …mungkin anak dia asek2 tutop mate aje tido Almaklom lah baru keluar dari perot ibu Nye mesti la dia penat melalak2 tadi tol tak huh !! baby ni mesti cute kan…n scha jangan lupa picit2 idong anak u tu biar mancongggg… time tulang idong tu lagi lembot …lov uuuuuu !

        0

        0
  9. Lolipop says:

    Pernah dengar tak “penyakit ain”? – penyakit yang disebabkan dari pandangan pada sesuatu dengan perasaan kagum, dicampur dengan rasa hasad, yang menyebabkan terjadi kemudaratan terhadap yang dilihat itu.dalam hadis Musnad Ahmad “Al-Ain adalah benar yang didatangkan oleh syaitan, dan oleh kehasadan anak Adam”.
    Little babies are more susceptible terkena penyakit ain ni, sebab tu orang tua2 selalunya tak galakkan baby dalam pantang ni ditayang in public etc. Dahla Awal and Scha tu celebrity and ramai pulak org yg tak suka.. ni tak tunjuk pun ramai mengata yg bukan2 cuba bila dah tunjuk nanti? Lagipun biarla nak ambik gambar sipi ke hidung je ke.. anak dia, Instagram dia, yang semua nak marah2 buat pe? bukannya korang bayar internet bil dia pun

    0

    0
  10. sa wa wa says:

    nak jugak tengok rupa anak yg bakal jadi sundal tu…

    0

    0
    • minah jambu idop umno ! merah biru says:

      helo sa wa wa..kau ni problem ke ? sampai kau cakap cngitu ngan si baby tu kenape ! kau dulu penah kecewa ngan si awal ke ? kau tk dapat kawin ngan dia ? kalau anak dia bakal jadi sundal ke ustazah ke itu bukan urusan kau !!

      0

      0
    • Kak ROS says:

      Mulot ko ni Sa WA WA ..!!!!
      Macam nk aku CABAIKAN…
      Tak ada otak ke ko cakap ni ?
      Budak tak tahu apa dosa dia ko panggil sundal!!!
      Kau yg jadi sundal agaknya !!!

      0

      0
  11. Anonymous says:

    mulut x de adab…
    nanti Allah terbalikkan bg anak ko jg sundal baru tau..

    0

    0
  12. SAJI says:

    mesti comel..sebab makpak dia segak naaaa…

    0

    0
  13. Anonymous says:

    Olga buat lawak bodoh tp mampu buat aku tersengih..

    0

    0
  14. Anonymous says:

    Kalau nak tayang lepas 44 hari, tak perlu la nak tayang sisi2 tepi tu. Ikut la betul-betul.

    0

    0
  15. Sendok says:

    Yg komen jahat mulut ni ckp mcm xde otak. Main hembus Je ko kn.

    Yg awal ng Sya tak payah la nk ambik pic sipi2. Dr sipi2 baik x payah. Cube la jgn nk create kebencian manusia2 bodoh Yg hobi megossip ni tambah dosa Yg sedia ada x larat dipikul kt akhirat nti.

    Yg pembaca ni Jgn la sikit Hal jek nk komen buruk2. Sblm komen tgk Diri sendiri dulu. Sbb tu manusia x perfect…cer kl perfect, x tau la die punyer riak, takbur, ego tahap ape..Sbb x perfect tu la jadi manusia tu bfikir sblm ckp. Kl hidung Sya kembang mungkin ko mancung..mungkin ko Gigi busuk x Hingat lps tu x perasan plk sbb ingat Diri perfect 200% tp Gigi scha cantek. So x Pyah la nk kutuk sgt … X Pyah nk expose sgt.. Relax Je knp.

    Yg baik untk org lain kite doakn shj.

    0

    0
  16. Habibah says:

    Cuba la hormat sikit .
    Ni kan permintaan dia , tolong la hormati sikit .
    Doakan la yg terbaik , jgn la maki hamun .
    Ni baby aje.kasi la muka sikit .

    0

    0
  17. aku says:

    mmg hak dia nak bg tgk pic ke x..tp satu benda la aku nak pesan..jgn takat nak ikut pantang larang xleh amik gambo bb dlm ari je..ikut skali sume pantang larang dalam Islam..didik scha tu tutup aurat..ni takat pantang xleh amik pic bb dlm ari je..yg lain yg wajib taknak plak ikut?

    0

    0
  18. Che Kiah says:

    kalo da tau x nk tunjuk, yg obses sgt p post kt ig badan la, kaki la, kain bedung ank tu ape ke hal. nmpk sgt la propa nyer kn….
    nk tarik perhatian peminat, tnjuk sumer bagai pastu suruh org tggu nk tgk ank ddorg yg ala2 ank prince william & kate middleton konon nyer tu.
    exclusive la sgt kn..

    0

    0
  19. retis prasan glemer le ni..puiihh! says:

    gagahnye tgk lengan Awal,untungnya scha..korang ado?

    0

    0
  20. minah kelabu asap says:

    ntah2 ank dia cacat..sbb 2 xnk tnjuk muka

    0

    0
  21. eieiiiiii says:

    tak ble upload gambar bawah 40 hari? hadith mana korang/dorang ikut nie… nabi xde pun ckp .. ntah papela.. nah aku bagi uji minda sket .. zaman nabi dulu ada kamera ke.. pikir pikirkan la .. kalo ikut sunnah nabi .. bayi harus diberi kurma lepas lahir .. cukup rambut hingga botak selepas 7 hari .. tu sunnah .. upacara cukur jambul la.. bawak bayi keliling semua manada dalam sunnah .. boleh rujuk samada Dr Maza atau UAI .. baru artis/korang tau .. sekadar memberitahu ..

    0

    0
  22. Gadis Ayu says:

    Saya menyokong tindakan pasangan scha & awal ni.. sebab penah terbaca entri JANGAN UPLOAD GAMBAR BAYI BAWAH USIA 40 HARI.

    Kenapa Tidak Boleh Upload/Siarkan Gambar Bayi ?
    Al Ain Bukan Perkara Main-main. SalaamULLAHu Alaykum…

    Perlu kita fahami, bayi yang berumur kurang dari 40 hari berisiko kepada 4 keadaan, 2 keadaan permasalahan rohani, 2 keadaan permasalahan fizikal. Bagi permasalahan rohani, melibatkan Ain dan Ummu Sibyan.

    Sang faqir garistebalkan pada posting kali ini adalah permasalahan rohani, iaitu Ain dan Ummu Sibyan. Ummu Sibyan adalah dari kalangan kaum jin yang gemar mendengar tangisan anak-anak kecil terutamanya bayi, maka bagi mengelakkan gangguan ummu sibyan ini, maka Sayyiduna RasulILLAHi SallALLAHu Alaihi Wassalam telah memberi panduan , antaranya: “Sesiapa yang mendapat cahaya mata maka diazankan pada telinga kanannya dan diiqamahkan pada telinga kirinya maka akan dijauhkan dari gangguan Ummu Sibyan (sejenis jin yang membawa penyakit)- (Riwayat al-Baihaqi).

    “Selain dari itu, boleh jua diikhtiarkan diazankan secara perlahan di telinga kanan bayi tersebut setiap kali masuk waktu solat 5 waktu, hikmah bagi ikhtiar ini sangat bermanfaat, ini antara amalan yang dilakukan oleh Syeikh Wan Abdullah lakukan kepada anakandanya iaitu Al-Alim Allamah al-Arif ar-Rabbani Syeikh Wan Daud bin Syeikh Wan Abdullah sewaktu Tok Syeikh Daud Patani (gelaran kepada Syeikh Daud Al Fatani) masih bayi.

    Cuma, berkaitan dengan gambar atau bayi muda (1hari-40hari), ianya lebih kepada Al Ain. Permasalahan Al-Ain ini luas perbincangannya, kerana ia juga terkenal sebagai sihir tanpa jin, malahan masalah ini sebenarnya dilihat lebih serius berbanding permainan sihir lain.

    Al Ain ini seperti yang dimaktubkan di dalam hadith : ???? ????? ???????? ???? ?????????? ?????? ??????? ???????? ????????? ????? ????????? ????? ?????? ????? ?????? ??????? ????????? ?????????? ????????? ??????? ??????????????? ??????????? Maksudnya : Dari Ibnu Abbas RodhiyALLAHu Anhu, Nabi SallALLAHu Alaihi Wasallam bersabda : “Ain (mata jahat) itu benar-benar adanya, jika seandainya ada sesuatu yang mendahului qadar,maka akan didahului oleh ain.

    Apabila kamu diminta untuk mandi maka mandilah.” (hadith riwayat Muslim) ???? ????????? ??????? ????? ??????? ??????? ?????? ??????? ???????? ????????? ???????????? ????????? ??????? ????????? ????? Maksudnya : Dari Aisyah RodhiyALLAHu Anha,RasulULLAH SallALLAHu Alaihi Wasallam bersabda :” Mintalah kalian perlindungan kepada ALLAH dari ain (mata jahat) kerana sesungguhnya ain itu haq (benar)” (HR ibnu Majah).

    Ain adalah penyakit atau masalah yang disebabkan oleh pengaruh buruk pandangan mata, iaitu pandangan mata yang disertai rasa takjub atau bahkan iri dan dengki terhadap apa yang dilihatnya. Terdapat dua jenis ain, iaitu : ain insi (‘ain berunsur manusia) dan ‘ain jinni (‘ain berunsur jin).

    Malahan ain sering berlaku kepada bayi-bayi kecil, yang mengakibatkan:

    1. Tangisan yang tidak munasabah atau tidak bersebab (kecuali masalah cholic atau hernia) yang tidak berhenti, tubuh terkejut-kejut tanpa sebab yang jelas, tidak mahu menyusu kepada ibunya tanpa sebab yang jelas. ???? ????????? ??????? ?????? ?????????? ?????? ??????? ???????? ????????? ???????? ?????? ??????? ??????? ??????? ??? ????????????? ????? ??????? ???????? ??????????????? ???? ???? ????????? Aisyah RodhiyALLAHu Anha berkata : “Suatu ketika Nabi (SallALLAHu Alaihi Wasallam) masuk (rumahnya) kemudian mendengar bayi sedang menangis. Baginda (SallALLAHu Alaihi Wasallam) berkata,”Mengapa bayi kalian menangis? Mengapa tidak kalian bacakan ruqyah-ruqyah (supaya sembuh) dari penyakit ‘ain?) (Shahihul jami’ 988 n0.5662)

    2. Keadaan tubuh yang sangat kurus kering (seperti kurang zat) ???? ??????? ???? ?????? ??????? ??????? ?????????? ?????? ??????? ???????? ????????? ????? ?????? ??? ???????? ?????????? ??????? ??????????? ?????? ???????? ??? ??? ????? ????????? ????? ????? ????????? ??????????? ?????????? ??????? ??? ???????? ????????? ???????? ?????????? ????? ?????????? Dari Jabir RodhiyALLAHu Anhu bahawa RasulULLAHi sallALLAHu Alaihi Wasallam memberi rukhsah (keringanan) bagi anak-anak Ja’far menggunakan bacaan ruqyah dari sengatan ular. Baginda (SallALLAHu Alaihi Wasallam) bersabda kepada Asma’ binti Umais,”Mengapa Aku lihat badan anak-anak saudaraku ini kurus kering? Apakah mereka kelaparan?” Asma’ menjawab : “tidak, akan tetapi mereka tertimpa ‘Ain.” Kata Baginda (SallALLAHu Alaihi Wasallam) ,”Kalau begitu bacakan ruqyah bagi mereka! (HR Muslim, Ahmad dan Baihaqi)

    3. Penyakit kulit yang tidak atau sukar sembuh,contohnya ekzema dan seangkatan dengannya. Dari hadith dan permasalahan di atas, cukup untuk menghuraikan apakah Ain dan bagaimanakah ianya terjadi? Permasalahan ain ini bukan sahaja berlaku akibat rasa iri hati atau takjub (tanpa kembalikan semula takjub tersebut kepada ALLAH), tetapi juga berlaku apabila pemuji memuji bayi tersebut setelah melakukan dosa-dosa mulut, contohnya mengumpat atau memaki hamun orang lain, maka tarikan dari perbuatan tersebut menjadi warid kepada kalamnya, iaitu apabila dia memuji seseorang itu cantik, maka warid dari keburukan kalam sebelum itu diterbalikkan dari apa yang dipuji sebelum itu(cantik lawannya hodoh), ini berikutan fitrah bayi atau kanak-kanak yang bersih, begitu juga keadaannya jika mata si pemuji sebelum melihat bayi atau kanak-kanak tersebut ada melihat perkara-perkara maksiat, maka ianya akan terjadi hal yang serupa.
    NauzubILLAHi min Zalik. Kebanyakan kes yang sang faqir terima di TIAF yang melibatkan bayi menangis tidak berhenti, selain dari masalah cholic(kembung perut) dan hernia(angin pasang), ianya kebanyakan melibatkan Ain, yang sering didakwa oleh perawat-perawat sebelum itu dengan saka, sihir, pedamping dan sebagainya, yang meleret sehingga timbul dakwaan yang pelik wal aneh, padahal ianya Ain semata-mata.

    (Sabo je le) Permasalahan dengan Al Ain ini, ada dua cara dalam menghadapinya, sama ada MENGELAK darinya atau merawatnya. Berkaitan dengan merawat, ianya melibatkan banyak kaedah. Cuma sang faqir kongsikan salah satu darinya di sini, yang paling ringkas.

    Iaitu diberi mandi dengan air bekasan wudhuk ibu kepada bayi tersebut (bertabaruk) Bersabit dengan hadith : ???? ????? ????????? ???? ?????? ???? ???????? ??????? ????? ????? ??????? ???? ????????? ?????? ???? ???????? ?????????? ??????? ??? ???????? ??????????? ????? ?????? ?????????? ???????? ?????? ???????? ??????? ??????? ?????? ??????? ???????? ????????? ???????? ??????????? ???????? ??????? ??????? ???????? ?????????? ??????? ?????? ????????? ????????? ???? ???????? ??????? ???????? ?????????? ?????????????? ?????????????? ??????????? ?????????? ??????????? ????????? ??? ?????? ????? ????? ???????? ??????? ???? ???????? Dari Abu Umamah bin Sahl bin Hunaif, dia berkata bahawa Amir bin Robi’ah melihat Sahl bin Hunaif sedang mandi, lalu berkatalah Amir : “Aku tidak pernah melihat (pemandangan) seperti hari ini, dan tidak pernah kulihat kulit yang tersimpan sebagus ini” Maka terpelantinglah Sahl(pengsan).

    Kemudian RasulULLAH sallALLAHu Alaihi Wasallam mendatangi Amir. Dengan tegas Baginda bersabda :”Atas sebab apa kamu hendak membunuh saudaranya? Mengapa kamu tidak memohonkan keberkahan (kepada hal yang kamu lihat)? Mandilah untuknya!Maka Amir mandi dengan menggunakan suatu bekas air, dia mencuci wajahnya, dua tangan, kedua siku, kedua lutut,hujung-hujung kakinya, dan bahagian dalam sarungnya. Kemudian air bekas mandinya itu dituangkan kepada Sahl, lantas dia (Sahl) sedar dan berlalulah bersama manusia. (HR Malik dalam Al-Muwaththo 2/938, Ibnu Majah 3509, disohihkan oleh Ibnu Hibban 1424. Sanadnya sohih, para perawinya tsiqah : Zadul Ma’ad tahqiq Syu’aib al-Arnauth dan Abdul Qodir al-Arnauth 4/150 cetakan tahun 1424 H).

    Merujuk kepada hadith tersebut, tentu menjadi kesukaran untuk mencari siapa yang memberi Ain, malahan jika tahu siapa yang mengAinkan anak kita, bagaimana mungkin untuk kita jelaskan kepadanya, maka diqiaskan dengan tabaruk air wudhuk ibu(berserta doa), ditadahkan di dalam bekas atau besen, seterusnya, diberi mandi kepada bayi atau anak yang terkena ain.

    Untuk kaedah ini, tidak tertakluk kepada Ain sahaja, boleh juga ikhtiar bagi permasalahan anak yang degil atau bermasalah dengan pelajaran. Antara kaedah mengelakkan Ain dari berlaku: Setiap kali anak menerima pujian dari sesiapa sahaja, letakkan tangan kanan di atas kepalanya, dan ucapkan Taawudz (di dalam hati, kemudian mohon perlindungan ALLAH dari segala mara bahaya). Pada malam hari sebelum ibubapa tidur, bacakan Al Ikhlas 3x, dan tiupkan di ubun-ubun bayi perlahan-lahan(sambil dalam hati berdoa mohon perlindungan ALLAH) sehingga habis nafas, nafas yang akhir ditiup sehingga ke kaki dengan kadar menghembus.

    Kepada ibubapa, terpulang di atas perkiraan kalian untuk ikhtiar perlindungan anak-anak kalian, terutama yang memperolehi ‘new baby’ atau yang anak mereka sedang sakit, pertimbangkanlah keputusan untuk upload gambar anak-anak anda. Kebanyakan kes Ain yang sang faqir terima di klinik TIAF, 98% daripadanya adalah asbab meng’upload’ gambar bayi mereka di facebook atau laman sosial yang lain, tambahan pula bayi mereka sedang bermasalah sewaktu itu. NauzubILLAHi min zalik.

    Semoga perlindungan ALLAH beserta sekalian yang ikhlas dan faham dengan setiap amal perbuatan mereka.

    Wassalam.

    Sumber : FB Wan Asrul Al-Aydrus

    0

    0
  23. tiada nama says:

    poyo gila awal ni.

    0

    0
  24. Anonymous says:

    hado aq kesah..

    0

    0