Written by serenity | April 16th, 2018

Hubungan dingin antara pengacara, pelakon dan usahawan Neelofa dan pelakon Fazura dilihat telah berlangsung bertahun lamanya. Baru-baru ini, terdapat seorang pengguna media sosial mendakwa Neelofa telah memerli Fazura melalui satu video yang dimuat naik ke IG storynya.

Melalui rancangan Melodi TV3 pada Ahad, Neelofa telah membuat penjelasan mengenai video itu. Dia menerangkan bahawa dia tidak ada masalah dengan sesiapa dalam industri hiburan:

Tak ada apa jadi pun, sebenarnya. Saya rasa yang lebih-lebih ialah orang di media sosial. Saya tiada ada-apa masalah dengan sesiapa dalam industri. Industri ini sangat kecil, kami akan terserempak juga, majlis itu, majlis ini, nampak juga muka yang sama. Saya tak ada perseteruan dengan sesiapa.

Keseluruhan artikel dengan membaca entri ini sepenuhnya.


Neelofa menambah yang dia tidak kisah jika Fazura tidak jadi kawannya, cuma tidak mahu sebarang masalah:

Tak perlu jadi kawan, hanya neutral, tak ada apa-apa masalah dengan satu sama lain, itulah yang sebenarnya saya mahukan.

Neelofa juga menerangkan bahawa orang ramai tidak tahu apa sebenarnya latar belakang video tersebut, sebaliknya membuat penghakiman berdasarkan apa yang terpapar dalam video berdurasi 30 saat itu sahaja:

Orang menghakimi berdasarkan video 30 saat tersebut. Apa jua perbualan kami sebelum video itu dirakamkan, orang tak tahu.

Orang tak tahu apa perbualan kami yang sebenar. Saya anak pusing masa balik pun tak boleh, tapi saya rasa apa yang boleh dilakukan untuk pulihkan (keadaan), saya gembira, lebih dari gembira jika semua orang neutralkan semua benda, bukannya orang beri peluang pada orang lain untuk laga-lagakan.

Untuk makluman pembaca BeautifulNara, Neelofa memenangi pertandingan Dewi Remaja pada tahun 2010 dan pernah berlakon bersama Fazura dalam siri drama Tahajjud Cinta pada tahun 2011.

Hubungan antara keduanya dingin dan renggang selepas itu atas sebab tidak diketahui di mana Neelofa pernah membuat kenyataan Fazura ingin ‘menjatuhkannya’ dan Fazura pula membuat kenyataan balas bahawa Neelofa bukan sesiapa untuk dia ‘jatuhkan’ tidak lama selepas Tahajjud Cinta ditayangkan. – beautifulnara.com

 

140 responses to “Tak Perlu Jadi Kawan, Saya Hanya Mahu Neutral,” Neelofa Komen Hubungan Dengan Fazura

  1. missannabella says:

    ok. tangan dibahu mata ke atas

    89

    0
    • Cik kurma says:

      Past is past.. Cik bwg tak payah jadi batu api. Ni up ckit cerita fazura mesti kaitkan lofa..Up je cerita lofa mesti kaitkan fazura. Padahal dua2 happy2 ok je buat hal sendiri.

      68

      0
      • Anonymous says:

        org kalau happy x cerita benda sama berkali kali dek non…dah2 la…aduiiii…tanda2 hati x bahagia

        40

        1
        • Duhh says:

          Tu wartawan yang sebok tanya artis paksa jawab lahh..duhhh

          16

          0
        • Anonymous says:

          Aku sentiasa rasa xsedap ati tiap2 kali die sebut nm fazzy. N serious Aku xske die sebut2 nm fazzy. Nak berbaik ke nk ape ke. Ape2 pun Aku rasa fazzy kn hati2. Arghh snng ckp, xperlu la ad apa2 hub. Neutral ke tak neutral ke. Btw Aku ske cr faz handle kes die ngn lofa skunk ni. So mature. Ramai yg suke n indirectly, imej lofa sdkit terjejas bila fazzy was so cool n forgiveness. Maybe now she is doing damage controlling..

          82

          2
        • Pemerhati says:

          Yelah… Lofa je buruk. Fazura je suci mulia baik luar dalam kata peminat. Lol. Fazura master berdepan wartawan dan peminat. Korang tau tak perangai dia kat belakang mcmana? Hmmm. Lofa pulak jenis bengap punya jujur. Apa yg dia buat tu lah diri Lofa cuma kdg2 yg terpapar tu sikit je. The whole story lain tapi yg terpapar lain. Tu yg bertambah lain punya cerita. Lofa perli ke apa macamlah Fazura tu tak tau perli juga kan. Sekarang Fazura merapat dgn ZMW. Mmg sebelum ni diorang kwn tapi tak rapat mana pun. Sejak Zul Arifin diumumkan berganding ngan Lofa tiba2 rapat. Siap rajin like dan komen photo ZMW. Aku tak minat semua cuma mengikuti perkembangan artis je. Ada lah dapat info dari sumber terpercaya. Like kenapa tiba2 semua ni? Sebelum ni tak rapat dgn Shila Amzah tiba2 rapat sebelum pertunangan Fazura – Fattah. Yelah… SA kan bekas gf Sharnaaz. Nampak sgt semuanya ada kaitan dgn Lofa. Kata tak suka mengata hal org. Yeke? Kau menang depan org je. Belakang2 mengata jugak. Dulu kes Lofa dgn Maria Farida, Fazura join! Padahal takde kaitan pun. Lofa ada kes dgn Marion Kaunter Pertanyaan, pun Fazura join! Padahal takde kaitan pun kes tu dgn Fazura. Pun tiba2 Fazura rapat dgn MF dan MC waktu tu. Waktu tu je. Sekarang? Tak rapat pun. Nampak sgt nak hentam Lofa. Lofa kata ada org nak jatuhkan Lofa, menggelabah jawab siapa Lofa konon takde menang apa2 anugerah pun waktu tu. Sekarang kau rapat2 dgn ZMW. Kenapa? Lofa nak rampas ZA? ZA sendiri ngaku kawan dgn Lofa setakat berlakon je. Luar set masing2 buat hal. Lofa post BTS Ti Amo pun biasa2 je tak nampak gedik macam sewaktu era Lofattah yg mana baik Lofa mahupun Fattah dua2 gedik poyo waktu tu. Biasalah tgh cinta. Fazura ni depan2 je “alaaa biar je lah” then buat muka senyum manja konon cute.

          15

          153
        • Anonymous says:

          Hello. Bukan dia saja2 nak sebut ok. Dah wartawan tanya, dia jawab lah. Dia jawab pun neutral je. Takde kaitan Fazura dgn apa2. Nanti kalau dia cakap no komen, korang maki dia jgk. Dasar peminat takde education.

          15

          41
        • Pengulas says:

          HAHAHAHAHA

          Pemerhati, maksudnya betol la kes Lofa terhegeh kt Nasa pastu kena tampar dgn Marion tu? Kahkahkah aku igt mitos nk MENJATUHKAN hajjah jekkkk. Mesti sakit weh kena tampar LOL
          Pastu yg dgn Maria Farida tu apa kes? Sumpah tak tahu weh. Ulas please.
          Yg aku tahu dorang berdua ni ada hal time Fazura dating dgn kerabat sana nu haaaa ?
          Sebab apa ada isu? KAU RASAAAA????

          Tp kan aku pun pelik la, kenapa Fazura tak penah petik pasal dia ek. Ish wartawan ni berlaku la adil. Suh la Fazura ulas jugak pandangan dia to Lofa.

          Ish ish ish

          32

          1
        • Narabangang says:

          Hoi pemerhati! Jgn pndai2 tuduh Fazura. Dah sah2 lopak tu prasan org nk jatuhkan dia. Smpai Fazura kata ‘siapa dia utk sy jatuhkan’. Time tu lopak hijau lagi dlm bidang lakonan ni. Lopak xkisah pun peminat2 ni. Dia hanya pentingkan diri n family ja. So, xyahla obses sgt dgn lopak ni. Dari zaman sekolah berlagak. Bodoh sombong.

          17

          7
        • Kembar syaiful zero says:

          Betol kata Pemerhati. Isu maria farida tu salah faham. Memang waktu tu shah jaszle ada masalah dgn maria. Berlakon pulak waktu tu dgn lofa kat luar negara mana entah. Sampai lofa kata maria selalu call lofa. Padahal takde jadi pun antara lofa dan shah. Pandai2 lah korang cari pasal artikel tu. Google je. Isu kena tampar dan khalwat pun fitnah. Takde pihak tampil bagi bukti. Dah lama kenal pun lofa dan nasa. Memang kawan je diorang. Tapi biasalah org melaga2 kan. Lofa sampai bagi bukti waktu gosip khalwat tu. Bukti tiket penerbangan lofa kat luar. Tapi biasalah org takkan puas hati kata “alaa tiket je pun boleh cancel pun penerbangan tu”. Yelah isteri mana tak jealous kan suami masih berkawan dgn perempuan yg antara jadi pilihan tapi tak jadi. Isu tampar lagilah tak jadi. Org tu niat je nak tampar tapi yg disampaikan lain. Seolah2 betul2 lofa kena tampar. Tapi lofa ok je pun jadi kawan. Alaaa mcm lofa dgn hans. Tengok hans dgn elaine daly pun sampai skrg kawan2. Takde isu pun waktu lofa kawan ngan hans. Lofa ni selalu jadi perhatian bf & suami org. Tapi tak timbul pun dia nak rampas. Org luar je saje memanaskan keadaan. Lofa ni terlalu jujur je. Ada benda yg tak patut dia cakap tapi dia cakap juga wlu benda tu betul. Hari tu lofa ada post kat ig story kot kalau tak silap pasal undang2 fitnah cyber ke apa aku lupa. Ada juga lah artis lain post benda yg sama. Tolak artis yg suka buat fitnah je tak berani post. Yg mana benda ni aku tgk sebagai satu amaran kpd pemfitnah lah. Terasa? Satu aku salut lofa ni walau tak minat dia, dia ni org kata itu ini pun bila dia salah dia minta maaf. Ada org buat salah ego menjadi2 ta minta maaf. Dgn kawan2 pun main hentam je dia ni tak control2 acah mulia. Jujur jadi diri sendiri. Depan belakang lofa sama je. Tak macam yg lain depan bukan main baik senyum diplomatik mature cool bagai. Tapi belakang membawang jugak. Bila org kata lofa tu fake, pegi cari kerja dalam industri hiburan ni. Tak perlu jauh. Jadi pembantu general kat set pun jadilah. Korang nilai sendiri.

          14

          27
        • Anonymous says:

          Kes Maria Farida tu dia si janda tua yg gelabah bijik dgn pakwe playboy. Si Shah Jaszle tu ada hutang lofa tp xbayar kan? Yg gelabah biawak bila org back-up Neelofa ni, fans immature je. Dorang nak percaya apa yg otak dorang rasa je. Pdhal xpenah nampak depan mata Lofa berkhalwat ke, merampas ke. Sekurang2nya Lofa bg jawapan neutral taknak fans laga2 dorang. Tak mcm si Fazura yg bg jawapan play victim redha pasrah. Dalam setiap post IG kemain # yang mulia2. Tp peminat sendiri mcm haram perangai. Laga2 org, attack artis sana sini. Fazura tu nampak angel sbb kawin dgn Fattah je. Sblm ni kes fan cakap Kim K tu, teruk fans kecam, tp dia ego xnak mengaku salah. Mana yg mulianya dia pun aku x tau. Tak masuk kes Sarah Ali ke apetah yg bergaduh dgn dia. Geng2 Fazura semua spesis sotong kurita. Lahanat mulut jahat.

          10

          6
        • Tak minat lofa pun says:

          Aku sokong yg kate lofa terlalu jujur. Yg mana ada benda betul yg tak patut dia cakap tapi dia cakap juga. Ok lah tu jujur. Tak hipokrit. Tak fake wlau haters kata dia fake. Yg pandai cover diri tu lah sebenar2 fake. Kat set pun lofa ni jenis gila2 tak control ayu. Banyak gelak walau serupa pontianak tapi tu lah diri lofa yg bagi aku tak perlu nak ubah atau buang. Kita sendiri belum tentu betul. Ni kan pulak nak minta lofa ubah itu ini. Tegur boleh tapi biarlah lofa dgn diri dia dan dia selesa. Kes tampar memang tak jadi. Khalwat pon tak jadi. Entah hati busuk mane lah yg sebar fitnah tu. Penghasut yg suka laga2 kan disebalik kediplomatikannya. Depan mature lah diplomatik bagai. Tapi belakang??? Korang je taktau.

          13

          10
        • Anonymous says:

          Pemerhati, setuju dengan anda. neelofa lebih jujur berbanding fazura. sebenarnya fazura banyak juga menyindir dalam ig dia, tapi mungkin fan dia buat2 tak faham atau saja butakan mata pekakkan telinga. mereka hanya nampak salah silap neelofa sahaja. daripada dulu lagi aku perati je, sorry to say, fazura ni bila depan kamera, depan fan nampak sangat nak tunjuk dia nice2, acah2 sopan je. tapi kat belakang byk juga menyindir lofa, dari dulu lagi memang tak puas hati je dengan lofa. mungkin sebab dulu masa fazura tgh couple dengan tmj, tmj nak usha lofa (sumber dari kawan sepupu tmj sendiri) tapi nasib baik lofa tak layan pun tmj tu. kesian lofa, orang cantik mmg la ramai lelaki suka dia. sampai macam2 cerita keluar, tapi sebenarnya fitnah semata2. aku tak minat fazura sebab dia tak profesional, mungkin terpengaruh dengan kawan2 bapuk dia tu. kalau bergaduh ke, buat silap ke dia mana pernah minta maaf. anugerah meletop pun tak datang. tak perlu la pandang rendah dengan program meletop ni hanya kerana tak suka pada pengacara. be professional la. kalau tak pun, jadi neutral je. at least, hormatlah peminat yang mengundi utk dia. ini tak, sampai ke sarawak bawa suami, padahal pergi sehari pun boleh mood republik tu, lepas tu hantar la wakil. memang dari dulu tak profesional.

          7

          7
      • Anonymous says:

        Lopak yg tak move on lg…siap ajar Nabil nak ckp ape utk bahan dia pasal “cinta lokasi” masa AME2018 baru2 ni. Nabil sendiri yg buat pengakuan ayat2 bahan tu Lopak yg bagi pada dia. Nampak sangat Lopak masih teringat “cinta lokasi” dia yg dulu tu…kesian…Lopak…

        16

        4
    • nth says:

      tgn atas bahu mata keep rollong.. hati berkata whatever jah

      6

      2
    • Hamba Allah says:

      Past tu past…biasalah org yg nak berjaya ni mck2 bawang tu dengki sangat..masing2 ada kelebihan..ambik yg positif je buang yg negatif lofa apa pun lofa mmg yg the best nak berjaya mmg kena banyak dugaan tgk lofa dah berjaya

      2

      3
    • Hamba Allah says:

      Fazura berubah jalan yg baik..ko fikir lofa pun tak berubah ke…hahahaha…klu org tu dah berubah jalan yg baik sal guna tudung buka tudung…jap guna tudung jap buka tudung..

      3

      1
      • kenyataan says:

        alah spa yg mempermainkn tudung cik adik oiiii..biar lh org tu secara perlahan nk btl memakai tudung sbb utk menutup aurat bukan pakai tudung utk bsnz tudung dan fesyen kan..fkir2 kn lh dgn bijak ya

        2

        2
  2. Anonymous says:

    cantik nya lofa

    9

    66
    • meelopah says:

      Cantik yes…ketot pun yes….not my taste beb…rupa biasa2 pun tak apa
      tetapi bentuk badan mesti menarik.

      17

      12
  3. cik no name says:

    ayat lofa berbelit2.. huhuhuhu

    86

    2
    • Anonymous says:

      ayat org ada degree kn..

      7

      14
      • Anonymous says:

        bukan dia sorg ada degree kt m’sia ni.. aku pun ada degree.. nara pun ada degree… sape ada degree angkat tangan!

        47

        2
      • huhu says:

        dia degree lim kok weng ye..sori kalu iolls silap..

        3

        8
        • semutmerah says:

          Hahaha… Die membongak je tu. Die mane abes blja. Gambar konvo pun xde. Kalu tak msti peminat fanataik die dh post sana sini. Kahkah

          36

          1
        • Anonymous says:

          kene tipu lah dgn keling tu… dia mane abis belajar… 2nd sem tak mampu catch up… benti lah dari org tau dia failure in further study

          32

          1
        • Nilupa says:

          Tak abis… belum graduate.. research dia mengambil masa yg agak lama..

          14

          1
        • sape2 says:

          dia tak habis belajar A-Level kat KDU sb masuk dewi remaja…ni bukan tipu sb office mate aku penah satu KDU dgn dia….yg pelik nya aku penah baca dia ada degree in marketing…bla bla bla….klu tgk announcement airasia kt bursa pon qualifications dia setakat A level…

          23

          0
        • Anonymous says:

          Aha dek, kita same2 takdo degree.Kerja kat giant je angkat barang dgn perut memboyot sambil membawang ye..Alhamdulillah ye rezeki masing2..

          0

          0
        • Anonymous says:

          Lim kok weng…degree beli lah tu….

          1

          0
      • wekkkkkkk says:

        oh..mcm tu ropanyer..hangat2 tahi ayamlah ye.study..sijil degree x ada lah ye.
        Baru hari ini tau.

        9

        2
        • Rara says:

          Tau tk mark zuckerberg yg sgt berjaya pun xde degree? Sah taktau..sebab hal kecik neelofa xde degree pun ko nk gempak. Ambik iktibar ye..degree bersepah these days tp skill n mind tahap cipan.

          2

          8
    • Shhh says:

      Aku ngat aku srog je perasan selama..mmg selama ni bila dia bercakap berbelit2..dia nk org tgk dia sorg yg innocent mcm tu

      58

      1
      • Minah ke do says:

        Bebelit dlm speaking london yg sgt berhabuk..puiiih,aku igt aku sorg yg perasan die xgrad..aku siap gugel nk tgk die grad kos n u mn..takat pdai sb spm 10A jela eh..pstu g kursus lakonan kt LA dlu..tu pn xde gmbr rsenye

        14

        0
    • move on says:

      betul pun mmg lofa terkenal dgn cakap berbelit2 dia..tngk lh tu fan dia backup lofa panjang berjela2..tk yh nk backup lh semua org tau lofa tu spa, klau Fazura pun ada sejarah hitam putik kh sekurang2nya dia cuba utk berubah ke arah yg lbh baik tpi tngk si lofa tu penghijraan apa yg dia buat asal tudung panjang cantik dpakai skrg buruk sgt penampilan dan skrg pakai tudung nk tecekik leher dada pun nk kasi ke depan ntah utk apa2 kurang pasti..kdng kita tk tau klau Allah nk tunjuk sesuatu kpd lofa ni mudah2an dia cepat sedar dan bertaubat

      12

      4
  4. Anonymous says:

    Kau ingat fazura hadap sangat nak berkawan dgn Kau??!!!

    Kau sendiri pun tak dek kawan… Kesian..

    Fazura ada class yang tersendiri… kau? Tak layak nak jadi kawan dia… jadi orang gaji dia pun belum tentu kau layak

    97

    5
    • Just be okay says:

      Lofa pun tek berharap nak berkawan dengan fazura. Sekurang2 nya dia nak ok dengan fazura in terms of professionalism..pusing2 pun satu industri jugak

      5

      63
      • Anonymous says:

        Kalau macam tu tak perlu video2 perli2 bagai….. attention seeker tak habis2 Lofa ni. U r beautiful, rich, famous, smart (no doubt) n cukup sempura. So please bersyukur dengan nikmat Allah. Tak perlu perangai budak2 lah. Matang sikit. Umur nak masuk 30 dah. Patut adik dia macam tu, nak jadikan role model pun, hancur. Kawan tak kawan apa nya? ingat darjah satu tu main x kawan2?

        82

        1
      • Hijaukertas says:

        Damaged control. Kau tu lopa yg kuar statement fazura nk jatuhkan kau dulu. Padahal kau sape yg nak die jatuhkan kau… Please la. Dari dulu lg fazura suka wat hal sendiri je…die bising pun kalu org kacau hidup die je… Dasar hipokrit lopak ni.

        46

        2
      • Nth says:

        Ko pecaya ckp jah putaq belit ni. Tgk air muka pon bole tau org tu ckp ikhlas ke idok. Acah2 suci mmg her specialty. Neutral phuiuiiiii. Selagi fans nombor 1 jah si ladysherot tu dok up igs memfitnah faz selagi tu aku xpercaya jah ni ikhlas. Ladysherot cerminan hajjah neelofa

        8

        2
      • Anonymous says:

        dari dulu lagi saya baca pasal fazura ni suka comment tak baik pada orang, depan nampak Fakezura suka sakitkan hati orang.

        2

        3
    • minah jambu say NO to drugs says:

      fazura dia tak kesah pasal orang lain..orang lain is orang lain dia tetap dia fazura …kerja kerja kerja untok masa depan n diri sendiri ..jaga rumah tanga n suami tersayang dia…ape terjadi pasal artis lain dia pon tk ambek kesah…lov fazura…

      48

      0
    • sengkuang in the making says:

      sokong..ketot tu dengan adik bradik dia je bh berkawan jenis akal pendek kontot mcm dia..

      18

      0
      • sheila says:

        apa masalah dgn org rendah ya. Apa salahnya dgn rendah. kalau nak bandingkan dgn fazura. Fazura pun sama tak tinggi pun.

        2

        11
        • Anonymous says:

          pakar psikologi menafsirkan dari segi psikologi sikap org rendah (lelaki/perempuan) mempunyai EGO yang sangat tinggi bagi mengatasi kelemah fizikal. mereka adalah golongan yang akan cuba memastikan diri mereka senantiasa menonjol dalam apa jua keadaan (attention seeker) bagi memastikan kehadiran mereka dirasai. Orang rendah biasanya cenderung ke arah berkuasa dan bersifat dominan dan menguasai . Mereka banyak dikenali dengan sifat2 negatif contohnya Adolf Hitler.

          16

          1
        • kenyataan says:

          kau cakap Fazura tk tinggi nk banding ngan Lopak? Biar betul beb cuba suruh lopak kau tu buka kasut dan Fazura pun buka kasut juga sana baru kau nmpk tinggi rendahnya spa..kau lihat lh sndri dlm drama SHMP dan HSC spa yg pakai kasut tinggi bejela2 dlm rmh pun pakai kasut tinggi dlm HSC fazura tk bnyk pun pakai kasut tinggi nk angkut baju kasut segala…tolong lh nk back up pun guna otak ckit lh beb..

          18

          1
        • wekkkkkkk says:

          dn HOBBIT

          0

          0
        • Anonymous says:

          Hahaaa okay2 yg pasal adolf hitler tu… tapi neelofa yang buat hal habis orang ketot lain pun terkena tempias… huhuhuuu

          0

          0
    • Anonymous says:

      x abis2 ckp fazura ada class yang tersendiri..class apa ntah..aku tgh biasa2 je..badan pun bukannya lawa sgt..kalau jalan x mcm model pun..klau tgk dr belakang dia jalan x cntik langsung…

      7

      29
      • Anonymous says:

        itu ckp ko jer… fazura jgk yg laku sana sini… jenis2 pendek mcm ko pendek akal skit… baik jaga jln sendiri dulu.. jln elok2 kang terjatuh pulak… ko nk jd penjilat lopak tu jatuh ade julripin.. ko jatuh tersembam batu yg sambut kang

        9

        1
      • move on says:

        huhuhu dengki ler tu..mmg pun fazura ada class tersendiri lh..dia bukan jenis copy paste mcm si lopak tu..ramai artis dh yg terkena kn..jenis yg suka cari musuh dan perasan hebat lh lopak awk..btw jalan lopak cantik ker…ewwww!

        2

        1
  5. Anonymous says:

    macam kain cadar zaman dulu

    35

    2
  6. Si bunga says:

    Kau ingat fazura hadap sangat nak kawan dengan kau???!
    Faz ada class yang tersendiri..
    kau? Jangan katakan kawan, nak jadi orang gaji faz pun belum tentu kau layak..

    Kau sendiri pun tak dek kawan… lagi mahu nak bermusuh dgn org

    41

    4
  7. kejenye says:

    tulah masalah org2 cantik ni.. nak gaduh je kejenye…x blh ke nak get along memasing? i mean bdsrkan kisah diorg yg dulu part jatuh menjatuhkan segala… syukurlah dgn apa yg ada… ni nk blwn mana satu lebih hebat.. masing2 punya kelebihan tersendiri…

    12

    0
  8. org nak selamatkan diri mmg cakap cmtu. taknak nmpak bersalah kan? alaa dan2 laa
    “Apa jua perbualan kami sebelum video itu dirakamkan, orang tak tahu”. Smua jawapan selamatkan diri. booo yah!

    47

    0
  9. Anonymous says:

    neelofa????euwwwwww

    42

    0
  10. Anonymous says:

    fazura diam..lofa bersuara…abg nara back up nara kuat sgt…

    39

    0
  11. OhAku! says:

    “Apa jua perbualan kami sebelum video itu dirakamkan, orang tak tahu.” Hahaha ni jawapan selamat ni. Mana la nak bgi nampak bersalahkan ? nanti kena kecam lagi. Cuba jangan carik pasal laa lofa. Faz tak penah usik life kau pon. Heran pasal kau pon tidak. Wartawan tk pnh tnye faz pasal ko sbb dia tak pernah perli pape haha. Boo yah! Lofa loser.

    83

    1
    • Anonymous says:

      Yup betul.. fazzy xpernah sebut nm die pun. Soalan provokasi wartawan pun die jwb dgn sngt baik. Die bijak diplomasi ngn wartawan that’s y die dihormati media.

      39

      0
  12. Anonymous says:

    Kirenya nara kena bayar ke, selang sehari cerita dia jer.. hurmm muak juga la

    27

    0
  13. Turban bertasbih digital ... says:

    Nara berapa banyak lopak bagi kat bini hang turban digital …

    22

    0
    • Anonymous says:

      nara nak turban stail benggali free… takat blog gosip mane lah dpt hasil sgt nk belanja lebih2 kt bini…

      7

      0
  14. wekkkkkkk says:

    sayang sekali, ada rupa..tpi ketot..tapi dalaman busuk hati..

    15

    4
  15. little miss khunt says:

    kesian….macam dah nampak bibit2 di ambang senja ni. nak tiru siti tiba2 beranak so boleh la masuk news balik tapi takde laki pulak….adoi pening kan pak?

    25

    1
  16. orchid says:

    “Apa jua perbualan kami sebelum video itu dirakamkan, orang tak tahu.”

    otak udang ker minah ni, ko saja cari kontroversi, nak up nama ko, then y part tu je ko up??

    24

    0
  17. Siti peah says:

    Dah kau yg start jolok sarang tebuan.. pastu pening nak jawab org tanye. Menggelabah betul la hidup kau ni lopak. Sendiri create masalah sendiri pening kepala. Bila nye ko boleh rilek hidup aman tenteram? Grow up plss

    43

    2
    • Anonymous says:

      Ko perasan tak? Die mcm gaduh sorang2. Mula2 die crik pasal pastu bila org sana tak layan, die plak sibuk kluar statement back up dri sndri. Pastu acah konon nk neutral. Padahal, ko gduh ngn sape ni? Ak xnmpk pun lwn ko.. haha.. Haha lawak btul

      79

      2
      • Anonymous says:

        kan… org2 paki ni memang suka gaduh.. kalo yg ade kenal2 selalu g pakistan tau lah org sana jenis camne… rosak industri malaysia naikkan jenis2 ni

        7

        0
        • Anonymous says:

          yg suka gadoh paki2 yg dh berdarah melayu..mcm Neelopak. Paki original x suka gaduh, jgn di mulakan sudah, USA pun takut dgn Paki yg di mana PAKI adalah pengeluar terbesar nukleur..jgn main2 dgn PAKI ORI.

          2

          0
        • wekkkkkkk says:

          terutama PAKI WAJIRISTAN

          0

          0
      • abang yang tak bangang says:

        HAHHAHHAHHAHA weyyyy lawakkkk komen yang ni. hahhahah gaduh sorang2 hahhahh

        2

        0
  18. Anonymous says:

    Dah tau orang takkan faham, yang kau upload jugak kenapa? Sedia maklum diri tu public figure, of course semua kau buat orang akan bercakap. Nak selamatkan diri tapi terserlah kurang bijak tu.

    31

    1
  19. anon says:

    ada mental short kot dia ni
    kesiann
    betul2 frust tetongeng

    28

    0
  20. Anonymous says:

    Jawapan lofa xcerdik.xbijak.kte die bijak? Aku tgk care jawap pon dh nmpk bijak atau x.hohoho

    19

    0
  21. Secantik lofa says:

    Terbaik cara lofa jawab. X perlu jadi kawan just neutral. Wak lekk lekk je.

    Fazura mcm takot giler nk terserempak dgn lofa.

    Yes teringat kenyataan fazura dulu dia pandang rendah dekat lofa. Ego nk mampus time tu sebab dia dgn tmj dan lofa pon baru nk up time tu.

    Sekarangg baru kau tau siapa neelofa. Hahaha. Jauh kejayaan dia dari fazura. Betapa hebat neelofa sekarang. Artis paling hebat di malaysia.dah la cantik asli sejak kecik memang hidung mancung.

    Sekarang fazura dgn fattah je dia mcm takot nk kasi fattah jumpa neelofa hahaha. Yelahh dia tua 8 dari dari fattah. Ber laki kan org mudaaa. Mana tak gerunnn.

    Dah fattah dah ckp neelofa taste diaa. Aumm

    4

    120
    • lopasukaperhatian says:

      hai ameera

      42

      0
    • Anonymous says:

      taste..tak jadi lakipun.

      mcm aku taste kt chris evan..tapi siapa kita ni..hidung penyek

      18

      0
    • lol says:

      bile little misskhan menaipppp

      27

      -1
    • Beruk says:

      Sorilah Lofa ni sejenis manusia yang cakap tak ke bawah.Family dia punya trademark mmg jenis rasa bagus ke eh?kalau bagus kenapa TMJ,RMS reject eh?Adakah sejenis eeeew juga?

      29

      0
    • Anonymous says:

      Lofa who?
      Ewwwwww…..

      19

      0
    • Fizz says:

      Hidung lopa mmg tggi..tp bulat. Tak runcing. Dagu pun dabel chin. Jenis kaki pendek peha besar..tp klu pic dia upload mmg lawo ler..filter lain edit pun padu. Teringat aku ada org kata..bibir lopa ni mcm terjuih yg bawah..so idokla perfect ye dok.

      Btw..gugel2 terjumpa tweet ymj psl lofa ni..nak gelak pun ada…

      3

      1
      • Anonymous says:

        Yeye..tdi trjumpa kt giant gmbr lopak di edit 70%. Kurus ramping mcm saloma..cer tgok bju hijau yg next komen tu.
        Mmg terpedaya sapa2 penjilat lopak

        4

        0
    • Anonymous says:

      kejayaan apenye?? Famous pun sebab controversy sangt,jual tudung pulangan juta2 katanya tp hidup cam tak tenteram je tgok, famous pun kat msia jer..fazura tu spore Philippines indonesia ada fans yg ko? Look too desperate nak win apa pun Xtau la..you should calm down abit there..people will love you if ko low profile and not arrogant ..Ni tak asyik bongkak jer dia camana tu?

      6

      0
    • I am not Lobatak says:

      Lame. Xde life ke asyik berfantasi pasal lofattah yang dah lapuk tu? Fattah & Fazura dah bahagia kot. Move on loser.

      6

      0
    • Anonymous says:

      Eww..hai LeMaK

      1

      0
  22. lopasukaperhatian says:

    haiyoooo diam la… lg hang memekak… lg nmpk fazura tu lebih baik dari hg….

    27

    0
  23. benci neelofa says:

    cakap macam ular. dia ni poisonous like a snake. seriusly. dah buat dan dan dia cakap camni. manusia busuk hati!

    22

    1
  24. Anonymous says:

    Neelofa beauty, young and powerful,

    Muda2 lg dah berjaya. Org lain tua2 baru kecapi kejayaan.

    1

    44
    • Anonymous says:

      rezeki tu hak Allah, manusia dah usaha tp Allah yg berhak memberi.tulis gini nk marah manusia ke atau pertikaikan kerja Allah.muda ke tua ke kl Allah cakap tgu belum masa untuk ko.ko nk salahkan manusia juga ke.

      10

      0
  25. Lofaz says:

    Tp teringat gak dulu faz penah ckp “dewi remaja?euww hand sanitiser pls”. Last2 khwin dgn hero remaja.hehehe. so x mustahil esok lusa lofa n faz jd BFF. Aku doakan diorg berdamai..

    9

    8
    • Anonymous says:

      Fa Tu juara Dewi remaja ke? Hero ngn Dewi in lain… Takkn la die nk Kawin ngn Dewi remaja haha

      2

      6
    • Ikan keli says:

      Anon 12.35pm op kos la x kahwin dewi remaja. Pokoknya x mustahil 2 org ni leh kwn satu hari nnt. Allah yg buka kan pintu hati. Ape slhnya org doa kn diorg berdamai. Kot ye pon syg fattzura n anti neelopa tak yah ar buta hati sgt nk phm komen org. Kang de yg tembak aku fan neelopa.

      2

      4
  26. Nely says:

    Tolong jgan komen apa2..kerana batallion fattzura dah standby nak bash setiap korang yg backing lofa. So bawang2 fattzura..apa lagi…cepatlah buat kerja..dpt pahala kan…

    4

    22
  27. melati says:

    Tak boleh nk Hina Neelofa , sebab tgh Muntah Hijau lagi ni…baru terdengar Berita yg Hafiz Hamidon ckp ada Pompuan dtg Umah Mak Hamidon Merisik Hafiz Hamidon…!!! (Pontianak Kot)…Hafiz Hamidon , kalau awak baca ni saya nk Pesan…awak tu Muka mcm Berok , pastu Kemetot plak..!!! jgn lah Merendah kan Mertabat Wanita..!!! takkan Berok menyerupai Manusia (Hafiz Hamidon) org Pompuan nk Merisik..!!!! kalau nk Perasan pun gi lah kt Zoo Negara tanya camgini kat Monyet2 tu “( Handsome tk saya wahai Berok sekalian)” ..hmmmm

    0

    11
  28. Anonymous says:

    Kalau kau kenal fazura hrmmm…nk jwb x jwb…

    0

    9
    • Anonymous says:

      Dah lah tu lopak…. Ko focus jer lah utk improvekan lakonan ko yg ntah ke mana tu…
      X yah lah kacau lovebirds tu lagi… X yah dengki n butthurt sgt…
      Tu si zoolander tu dah single go fly to him…. Go… Zouk n Zoolander are matched made in heaven gi tu….

      14

      1
  29. melati says:

    Neelofa Gila ni takder org nk…..Shila Amza yg Femes satu Dunia pun nk Bernikah..!!! Neelofa , kalau awak baca ni saya nk ckp…. “Malu lah oiiiii tak laku…. ” wakakakakakaka

    16

    1
    • Springle says:

      Melati..abg aku tu dipinang perempuan..tapi abg aku jenis x kisah janji mak pak Aku suka jln lh..rukun damai smpai skrg..xde pelik pun..

      0

      0
    • Anonymous says:

      30 dah… still counting.. makin tua nama pun makin busuk
      patutnyer makin berumur makin di pandang elok… dia ni makin buruk perangai dgn hati busuk.. dpt gelaran hajah zouk lofake #bebitch etc… making her self look cheap !!

      9

      0
    • terasa says:

      melati..walaupun kau kata kat lopakk tp aku terasa jgk sbb aku pun x Karen lg :'(

      1

      0
  30. Daon Kesom says:

    Dulu diorg pernahgaduh ke. Tajuk mcm gaduh je

    1

    0
  31. Anonymous says:

    Neutral???
    Bukan famili u ke yg duk harrass Fattah
    and ur lobenak yg duk hina Fazura?

    32

    0
  32. Anonymous says:

    Aku rase zaman dulu2 tu time lofa baru nak up, memang byk cite pasal die suke carik pasal dgn artis lain. kang aku listkan satu2 meroyan plak fans lofa nak backup idola diorg. tgk aje sape je kawan artis die kalau bukan yg mmg kerja utk die kesane kesini. kite bley judge org tu dgn byk mane die berkawan. aku rase faz walaupon dulu kaki gaduh berebut bf tapi byk aje kawan2 artis yg senang dgn die. cuma tu laa kes die dgn bff die tu si sara ali tu ntah knp putus terus cmtu.

    16

    2
  33. SITI says:

    KAHKAH PROPAAA

    5

    0
  34. Bukan fan fazura tp haters lopa says:

    Kdg aku rse lopa n suku sakat die je yg lelebih..musuh die xde hal pn..cth kes fazura lg 1 kes adik anzalna ritu..bile kes fazura ni lopa perli psl fazura pnye video tu,pstu xngaku..yg kes adik anzalna si pipah kantoi ngn bini alif aziz tu adik si lopa plak yg byk bunyi..kte adik anzalna bitchla pela..dorg adik beradik ni yg byk mulekn isu2 pns..bajet hot 2beradik ni,igt org dengki ngn die pdhl die yg dok dgki dgn org

    26

    0
  35. Anonymous says:

    so fake… jd neutral patut tuju tuk diri sendiri dulu & family paki tu yg asek meroyan… cermin muka tu baik2 kasi sedar diri sendiri yg busuk hati… baru ajak org lain neutral…
    takde lah retis yg nak kawan dgn lofake ni selain keje… ckp mcm ular berbelit2

    16

    0
  36. apple says:

    beli cermin and cermin diri sendiri dulu, lofa..belikan sekali utk keluarga awak dan team gred A awak tu.

    16

    0
  37. Khairul Nisa Abdullah says:

    SOMBONG DAN BONGKAK BILA BUKA MULUT: “TAK PERLU JADI KAWAN”!
    DARI KAMPUNG TAPI XDER NILAI SOPAN SANTUN DLM PERTUTURAN & KELAKUAN.

    5

    2
  38. Anonymous says:

    Lopak klu dah tahu video sekerat lain kali jgn post video tu.. Bila dah netizen bunyi, baru acah2 nk cover konon netizen x tahu apa perbualan diorang sebelum video tu dirakam.. Sendiri rakam, sendiri post, sendiri yg nk kecoh bila netizen membawang.. Puihh..

    5

    0
  39. Nelofake says:

    Bongoknya! Faz makin rapat ngn ZMW sebab bawah satu management. Xde kena mengena ngan zulofa korg tu. Amikjela jul alipin tu dek nonn. Fazura dh bahagia berlaki dan halal.
    X yah nak sendeng2 peluk2 bagai. Nama je hajah tpZ hmm. Pikir sendiri

    7

    0
  40. Anonymous says:

    Bila dah kantoi keluar Live Video perli Fazura, gelabah nak kaver org tak tau apa perbualan kami sebelum tu. Ha cer citer… apa butir perbualan korang Hajjah and the gang sebelum tu? Sampai your jurumekap atau MUA ckp, tak baik girl ke notty girl. Hehehe.

    Kantoiii. Patut jangan ulas. Orang dah lupa Hajjah oi.

    5

    0
  41. Anonymous says:

    Wanita berjaya tp hati?…muka dah makin garang dah…sila labuhkn tudung msti nmpk cantik balik

    2

    0
  42. Anonymous says:

    sesuatu sangat lofa..kt media cakap lain.. padahal belakang cakap lain..
    hati2 faz.. just do your own thangggg jangan kawan dengah hajahat ni

    4

    1
  43. dalita says:

    hauk berlakun tak ke mana, mesti nak kait Fazura dah kenapa? move on la sayang..move on…bakat ko ada kat Meletop tu …sudah2la berlakun mcm entah apa2….masing2 ada life sendiri..Nara pls move on jugak hahaha

    3

    0
  44. whateverrrrr says:

    memang patut pun fazura cakap kau bukan sesiapa utk dijatuhkan.. exactly!! u are nobody!! konon nak keluar statement utk pertahankan diri tp sebenarnya menyerlahkan lagi kesombongan & kebongkakkan kau..rasanya pihak sebelah sana dok dediam je, tak pernah keluar apa2 statement… bila kena tanya pun elok je org berdiplomasi…ternyata kau tak la sebijak mana kan..

    4

    0
  45. Anonymous says:

    fakezura ni dari dulu lagi suka comment yg buruk pada orang, suka buat fitnah pada Lofa, semoga lofa dapat banyak pahala daripada haters, pendengki ,dari pengikut Fakezura.

    1

    4
  46. chill says:

    Assalam… rasanya ramai yang tak tahu pasal kes Kim K dengan kes fazura ada salah faham dengan actress yang sorang tu.
    so kalau tak tahu cerita sebenar.. lebih baik kita diam.
    memang ada sebab kenapa fazura tak minta maaf.
    sudah2 lah bercakap benda yg tak baik dan yang kita tak tahu.
    minat artis masing2 sudah dan jangan la buruk kn artis yang tak minat.

    1

    1
  47. Cermin diri b4 kutuk says:

    Aku pelik btul la tgk org2 yg komen n kutuk2 kt sini. Nk kata kenal lofa betul, member pun idak. Ntah2 jumpa pun x pernah. Bc gosip bc komen org ntah btul ntah x pastu buat conclusion mcm2. Kalau la blog ni boleh tunjuk muka sesorg, aku nk tgk sape je kaki komen yg berjaya mcm lofa. Xkisah la pakai duit bapak tiri ke apa….janji dia dh jutawan. Kalau setakat mkn gaji, jd kuli org…xpayah lah. Kalau kau dpt duit dr keluarga sekali pun, xtentu ko boleh berjaya. Swarovski nk amik kau jd ambassador? Mmg x lah

    2

    0
  48. Fazura says:

    banyak sangat fans Fazura nih. Yela2 Fazura memang abik orangnya. Paling baik dalam alam semester ni, boleh masuk syuga. Hihihi

    1

    0
  49. Mira says:

    Siapa lofa???? Artis baru ke lama? Tak pernah dengar nama

    0

    0
  50. Hidayat says:

    I luv the way Neelofa brings herself. Very confident & brilliant. I guess she is the most prominent figure in Malaysia entertainment industry presently. A beauty with brain indeed.
    Keep shining Neelofa.

    0

    0

Leave a Comment

Optional