Tak Payah Kecam Orang Kulit Putih Semata-Mata Nak Mengangkat Mereka Yang Kulit Hitam – Sarimah Ibrahim

Hiburan

Tak Payah Kecam Orang Kulit Putih Semata-Mata Nak Mengangkat Mereka Yang Kulit Hitam – Sarimah Ibrahim

Rasanya semua sudah tahu bahawa seorang peserta berkulit hitam manis baru sahaja dinobatkan sebagai juara sebuah program pencarian bakat popular. Ia sekaligus menyangkal persepsi bahawa kecantikan itu hanya dimiliki oleh mereka yang mempunyai kulit wajah putih melepak.

Advertisement

Namun, mula pula episod dimana ada sesetengah pihak mengecam dan mengutuk mereka yang berkulit putih.  Isu ini turut mendapat perhatian selebriti Che Puan Sarimah Ibrahim.

Wanita kacukan Irish-Melayu ini meluahkan rasa kesal terhadap mereka yang melemparkan pelbagai kata-kata tidak enak kepada mereka yang berkulit putih.

Setiap orang memiliki kelebihan yang tersendiri biarpun mempunyai warna kulit berbeza. Apa yang penting, biarlah kecantikan luaran itu seiring dengan kecantikan dalaman.

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

38 Comments

  1. babe

    January 15, 2019 at 8:22 am

    skin colour is subjective. Everyone is beautiful in their own way. I suka lelaki kulit putih dan tinggi. Selera setiap org berbeza ;)

  2. isabel basha

    January 15, 2019 at 5:41 am

    putih ka hitam ka coklat ka.. kita orang Malaysia kan..

  3. Stupidyou

    January 14, 2019 at 10:14 pm

    LOL.. mmg org mlyu je yg ada penyakit ni.. bila putih je cantik.. bila hitam je buruk..
    Bl putih menang.. pujian melambung ke langit.. of course la putih gebu cantik bla bla bla.. tgkla lwannya klt hitam bla bla bla..

    Tp bila klt hitam menang.. knp nak bezakn warna kulit.. jgn downkn org klt pth.. org klt gelap membawang x hormat org klt pth.. bla bla bla..

    Mcm la slma ni org klt pth hormat org klt gelap..
    Typical malay..

    • aa

      January 15, 2019 at 9:17 am

      bukan melayu je. most people are like that. kalau tak, takdelah colonization and the term ‘white supremacy’.

      asians sekarang especially, suka sgt nak kulit putih. tengok lah japan, china, korea. berlumba2 nak pakai whitening products.

  4. Kinokuyania

    January 14, 2019 at 9:28 pm

    Kah mah, kalau diorg dpt menantu/ bakal laki/ bini kulit mcm bontot kuali tgk je la reaksi diorg…mau2 tak keluar rumah. Skrang boleh la puji la melambung kulit hitam…haha.

  5. Wekkkkkkk

    January 14, 2019 at 6:36 pm

    Klau hitam mcm Ghana ..nigeria..etc african centre..diikuti pulak hidung kmbg..mmg la x lawa. Mta u sakit ke..x tau bezakn. Sbb tu kaum2 mereka ni brpkaian cerah dgn aksesori yg pelik2.. utk menampakn diri mereka tu di mata mereka dan kita.
    Tetapi setiap makhluk yg di ciptakn Allah pasti ada klebihankan..keistimewaan.
    Tak perlu wekk ckp lebih..pasti anda fhm.

Loading...