Written by Bella | April 18th, 2019

Bukan kali pertama dikritik pakai tudung main-main, sekali lagi nama Liyana Jasmay menjadi bualan hangat apabila beliau dilihat tidak mengenakan tudung dan hanya memakai topi.

Penampilan Liyana itu mengejutkan netizen sehingga mendakwa pelakon itu mempermainkan agama dan hukum menutup aurat.

Dengan nada sinis, ada juga yang berkata beliau mungkin akan kembali kepada imej tidak bertudung.

Mungkin penampilan Liyana itu menimbulkan rasa kurang senang orang ramai tetapi lebih baik kita doakan yang baik-baik sahaja agar beliau terus istiqamah untuk menutup aurat.

26 responses to Tak Payah Cover Tarik Cap Tu, Nampak Rambut – Netizen Kritik Liyana Jasmay Tidak Bertudung

  1. Anonymous says:

    MCM SEMBAHYANG JUGAKLAH TU BUAT, 5 WAKTU TAK CUKUP..PUASA TAK GANTI, sbb dri kisah ini sudah tahu perwatakan sebenar..

    5

    0
    • Baby Hippo says:

      Errr ok gais. Dlm 2-3 ari lepas aku baru nampak team liyana jasmay ni shooting, aku cam ramona zamzam je, pelakon lain tak kenal.. n.. mmg tak pakai tudung dah pon..
      Slamber je die direct pakai cap tapi rambut tekeluar2. Mmg dah cabut da pun cume tak announce mcm uqasha & emma buat je..
      Dia pun dah mak org, pandai2 la ko liyanaa..

      1

      0
    • minah jambu say NO to drugs says:

      bukak aje la tudung u tu liyana macam rimas minah jambu tengok ..

      2

      0
  2. bb says:

    dah la x lawa, perasan mcm lawa plak. baik kau pakai tudung la nmpk la ayu jgk

    23

    0
    • Anonymous says:

      Lawa ke tak bukan persoalan. Kat mana yg dia perasan lawa.. Jd artis, mmg le kena menonjolkan diri wpun x brp lawa.. Tu mmg profession dia utk sentiasa kelihatan menyerlah n sikit gedik. Well, pakai tudung bukan untuk lawa atau ayu. Tu yg byk pakai tudung tp moral jahanam
      Nk nampak ayu la katakan

      1

      3
  3. Anonymous says:

    Netizens jgn kecam. Sekiranya tak ada apa yg indah nak berkata, baik diam. Tak takut ke, kecam2 makin teruk. Berapa ramai dah artis dari elok bertudung, togel sebab kecaman. Menutup aurat ini wajib, solat wajib, kewajiban yg Allah tuntut. Mohon dengan Allah swt yg memegang hati supaya istiqamah menjadi hambaNya. Check diri, solat kita sempurna ke? Mungkin antara sebab yg jadikan tudung itu berfesyen. Tutup aurat, puasa tetapi solat x cukup 5 waktu.

    7

    5
  4. FIFI says:

    AKU RASA LIYANA JASMAY NI ON OFF PKI BUKAK TDUNG. LG SATU KALO TGK CARA DIA TTUP KPALA PN DAH NMPK MCM PAKAI TAK PAKAI JE. KLU BTUL DH BRTUDUNG, N TRUS ISTIQAMAH DIA TAK MCMNI. CONTOH AKU PLG SALUTE MIZZ NINA. KALO KORG PRASAN, MIZZ NINA LPS PKI TDUNG, BTUL2 LITUP HABIS, NO MAKE UP ..NO HIJAB STYLE. PASTU SJK BTDUNG TKDE LGSG PSL GOSIP TAK ELOK. SUSAH SKRG KTA NK TGK ARTIS PKI TDUNG KONSISTEN.

    30

    0
  5. Anonymous says:

    Dia jual tudung kan. Mybe tak laku dah tu yg on off. Jgn expect much dgn retis2 ni

    2

    0
  6. Anonymous says:

    dia takut orang sabah kenal dia je tu……….
    drama pun malas nak tengok dalam cikgu, papa kirim salam sebab dia yang berlakon kalau orang lain tengoklah

    13

    0
    • anti-gedikss says:

      yg ni aku sokong ckp kau.. ak jd menyampah nk tgk pon sbb die brlakon..bkn nye lawak pon, menggedik ade la.. tp ak heran la, die dlm cite ni blh plak pgg2 tgn.. ak rasa die ni pye konsep pakai tudung tp blh pgg2 pye artis laa..

      9

      0
  7. esah jendul says:

    ala senang ckp rata2 artis ni bertudung propa lebih bab nak jual tudung…pastu lama2 tudung singkat…turban…ala2 cap…jambul terkuar…pastu trus tudung terbang…aku respek sorg je…MIZZ NINA

    4

    0
  8. nanu says:

    neng yatimah pakai tudung tak?

    0

    0
  9. Anonymous says:

    salah satu pelakon ..gedik over..

    6

    0
  10. hehe says:

    macam x mandi je

    3

    0
  11. hm.. says:

    ni bukan tutup aurat..tapi tutup rambut..

    0

    0
  12. Rin says:

    Pakai tudung sama macam tak pakai, tetap fesyen die nampak selekeh

    6

    0
  13. faraj says:

    “tk semestinya yg pakai tudung baik, kebanyakan yg pakai tudung tu yg perangai Hanat….!!!” (Mengumpat sana sini) pastu bukak tudung bau Pekong..eeeeee..Dlm islam kalau nk buat baik tak payah nk tunjuk2….kalau kita tak pakai tudung pun tapi kita sedekah Seratus ringgit kat peminta sedekah dgn bandingkan yg bagi singgit tapi pakai tudung..!! Mana lagi Baik..???

    1

    6
    • SlimShadyPlsStandUp says:

      Here a pussy talking…cam real je bagus la kalau fikir camtu cikFaraj…….

      0

      0
    • Anonymous says:

      Phala tu bkn berbentuk nilai money smta2. Yg penting ikhlas mmbntu.walaupun hanya memimpin si tua myeberang jln.

      1

      0
    • rews says:

      siapa kata dlm islam buat baik x tunjuk? habis kalau tak tunjuk kenapa Allah hantar nabi?

      lagi satu, pakai tudung perangai lahanat n bla bla… at least dia ikut suruhan allah. msk syurga neraka tu urusan allah.

      ckp tu biar ada iman. jgn ikut sedap nafsu syaitan je

      0

      0
  14. ella says:

    lantaklah …. dosa kita pun banyak … jgn sibuk hal org ….. kita pun belum tentu sempurna… mengumpat dah dpt dosa kannnn

    2

    2
  15. Anonymous says:

    haritu jer ala2 dpt hidayah lepas beranak anak 1st….
    lepas 2x beranak…. ajet2 diri dia subur lah gitu… so bagi dia xyah lah tudung2 bagai for hidayah lagi…

    0

    0
  16. bawang goreng hangus says:

    oooo baru aku tau tudung tu untuk tutup rambut je bukan nya tutup aurat…..

    0

    0
  17. Lala says:

    Tp artis mmg mcm ni eh klau nk bukak tudung. Mula2 start dgn ber turban, lepas tu start pki cap( rambut sumbat dlm), pki shawl hanya selimpang (tak pin) tup tup semua terbang hahahaha. Lepas tu keluar statement “urusan saya dgn tuhan/asalkan niat baik/hati bersih/tuhan tak ajar kita kecam org”
    Yg paling annoy bila ada plk fan2 kemaruk sokong. Apa tah yg fan2 tu dpt. punya la maki hamun org yg menegur (secara baik) mcm artis tu kakak/adik korang.

    2

    0

Leave a Comment

Optional