“Tak Malu Betul” – ‘Show Off’ Beli Rumah Umur 22 Tahun, Netizen Kantoikan ‘Youtuber’ Sebenarnya Sewa Je!

Trending

“Tak Malu Betul” – ‘Show Off’ Beli Rumah Umur 22 Tahun, Netizen Kantoikan ‘Youtuber’ Sebenarnya Sewa Je!

Perkongsian seorang Youtuber yang sering menimbulkan kontroversi, Aisar Khaled tentang kejayaannya membeli rumah pada usia 22 tahun mendapat perhatian.

Aisar Khaled peluk Fify Azmi
10 bulan lalu

"Konon Ajak Orang Peluk Islam.." - Netizen Selar Aksi Aisar Khaled Peluk Fify Azmi

Advertisement

Menerusi video tersebut dia berkata mahu membantu anak muda lain berjaya dan membuktikan tiada apa yang mustahil di dunia.

Tiada yang mustahil. Jangan give up and down dengan kata-kata manusia. Buktikan kepada mereka.”

Aisar turut dilihat menandatangani dokumen serta menyerahkan bayaran secara tunai kepada seorang wanita dipercayai agen rumah terbabit.

@aisarkhaledd

Rumah Pertama aku di usia 22 tahun . #fyp #rumahpertama #fyp?

? suara asli – ????? || ?????? – Kayes prikitiw?

Namun, menerusi Twitter ramai netizen mentertawakannya kerana tidak malu membuat ‘content’ seolah-olah dia berjaya membeli rumah tersebut.

Gaya dan kata-katanya yang mahu memberi inspirasi itu membuatkan ramai meluat apatah lagi apabila mereka dapat tahu sebenarnya rumah itu bukan hak milik Aisar.

Menerusi komen di TikTok juga ramai netizen mendedahkan bahawa dokumen yang ditandatangani Aisar bukanlah dokumen membeli rumah, sebaliknya ia adalah ‘tenancy agreement’.

Kalau beli rumah sign agreement dekat bank. Bayar deposit dekat pejabat pemaju. Bukan bayar tunai dekat agen.”

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

SUMBER : Twitter

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

4 Comments

  1. Anonymous

    April 12, 2022 at 1:30 am

    Kurang perhatian ke dia ni.. x abes2 nk meminta perhatian

  2. Hauk

    April 11, 2022 at 7:18 pm

    Kenapa cash? Pelik. Satu hal agent tu nak kena kira duit sebanyak tu. Dan lagi satu duit cash ni byk juga duit palsu. Selalunya kalau melibatkan jumlah yg byk, ramai tak nak cash dan prefer online transfer sbb lebih secure dan terjamin duit betul. And yes, org berurusan beli rumah dekat bank.. bukan dekat rumah tu. Agreement tu jelas tenancy agreement. Dik, kita yg dah tua 40 50 taun ke atas ni byk pengalaman hidup adik oii.. kot ye pun ko nak humble brag, biar nampak segak dan cerdik. Bukan siang2 org dah tau hauk ngkau.

  3. Anonymous

    April 11, 2022 at 1:08 pm

    nak bongak pun tak beragak, ingat natiezen ni bongok ke? tah pape la budak ni haa..

  4. aisehmen

    April 11, 2022 at 12:53 pm

    jap lagi dia pusing la, rumah pertama aku sewa. before ni mak pak tanggung beli spender. wkwkwkwkwkwkwkwkwk

Loading...