Written by Bella | April 23rd, 2018

Baru-baru pengkritik fesyen Zaihani Mohd Zain telah mengaitkan nama pengurus Rozita Che Wan yang dikatakan memulakan isu panas mengenai kontroversi “body shaming” agar mereka yang mempunyai tubuh gempal dengan berat melebihi 60 kilogram untuk tidak hadir ke mana-mana acara fesyen.

Zaihani pada masa yang sama menyarankan agar pereka fesyen lain memboikot untuk tidak menaja baju kepada Che Ta. Dalam erti kata lain, biarlah ia menjadi “balasan” terhadap perbuatan tersebut.

Tentunya Che Ta bengang dengan kenyataan Zaihani, walaubagaimanapun beliau sedikit pun tidak hairan sekiranya tiada pereka fesyen yang ingin menajanya selepas ini.

Boleh kira tak sampai sebelah tangan pun nama pereka yang saya selalu pakai. Persoalan sekarang, adakah pereka nak dengar cakap dia? Sudah tentu kalau saya yang pakai baju mereka lebih meletup. Kalau dia ajak pereka untuk boikot saya, saya tidak hairan. Lagi pun saya ada banyak koleksi sendiri. Kalau Jakel adalah gudang kain, rumah saya pula adik kepada gudang. Jadi, ada saya kisah?

Tidak dinafikan, saya banyak membantu pereka untuk memperkenalkan nama mereka terutama dalam kalangan pereka baru. Dengan tindakannya itu, adakah pereka nak dengar cakap dia atau masih nak buat baju saya? Lagi satu, adakah dia membantu meningkatkan nama seseorang pereka?

Dengan populariti yang Che Ta ada, kami pasti akan ada pihak yang ingin menaja beliau. Sejujurnya siapa yang boikot itu memang rugi kerana tidak menggunakan peluang yang ada untuk menaikkan lagi jenama mereka seperti yang dikatakan oleh Che Ta. Apa komen korang?

Sumber Berita : Harian Metro

34 responses to Tak Hairan Zaihani Ajak Pereka Fesyen Boikot Saya, Ada Banyak Koleksi Sendiri Macam Gudang Juga – Che Ta

  1. ash says:

    Allah tu Maha Adil
    makin dia nk tutup salah dia makin nampak kan hatinya yg x ikhlas
    Pengkritik Fesyen sgt la kononnye
    Dia ingat dia femes sgt boleh ckp ape jer
    sedarlah diri sendiri pn masih byk kekurangan
    semua org pn mcm tu
    kalau pikir nk ckp ape jer yg terlintas dlm hati ni
    mmg mcm mcm ayat boleh keluar
    dan kene ingat jgk org lain pn boleh ckp ape saje pasal dia

    27

    0
    • Opah maheran says:

      go che ta, go! Kasi ajar orang tua tu. Jari cabul sangat time post status. Tu je cara mengajarnye.

      17

      0
      • minah jambu say NO to drugs says:

        betol tu ck ta ..terus kan perjuangan u untok kritik si tua ni konon pengkritik fashion podah ! dia bukan nye nak kritik orang punye fashion orang badan gemok yang dia kritik kan huh ! lov u ck taaa..semoga di murah kan rezeki..

        11

        0
        • Anonymous says:

          Walaupun statement Che Ta bunyi mcm angkuh tp padan muka dgn si tua kerepot tu. Silap dia la cari psl dgn Che Ta mulut laser tu. Takdenya designer lain nak dengar ckp si kerepot tu sbb org fashion ramai xsuka dia. Bak kata Che ta, Berapa ramai designer yg naik sbb si kerepot tu? Mulut tahap tangki najis kumbahan. Sape suka?

          29

          0
  2. intan says:

    korang perasaan tak setiap kali ade gossip besar mesti che ta nak masok line

    3

    41
    • Anonymous says:

      aku tgk yg berkenaan che ta jer baru dia komen… yg selalu masuk line gosip besar si shahnaz sendu tu hal tak berkenaan langsung hidup dia sibuk jd masuk… bini peknen ni baru senyap skit.. sok2 nnti mulalah muluh joyah dia tu..tgk lah nnti

      35

      0
    • Anonymous says:

      ni kan si tua tu ada petik nama dia… bukan dia sesaja nak masok line.

      25

      0
    • Anonymous says:

      laa kan nama che ta di petik tuu..baca lah gossip tu betul2..

      17

      0
    • intan pemalas says:

      dasar pemalas punya budak. tahulah baca ruangan gossip..so tak berkembang otak. tapi janganlah pemalas sgt. dah la perempuan.

      9

      0
  3. Anonymous says:

    lantak kan jer makcik zai tu… yg naik kan nama pereka yg pakai baju mereka bukan si mulut puaka tu..

    4

    0
  4. Anonymous says:

    rileks cheta..i support u..
    si tua kutuk lengan geleber ni belum kena baca yasin tepi telinga dia lg..tu psl mulut kuangajor
    patut ko umur lebih 60thn yg diharamkan g pesen sow!! bak kata che ta macam lace beropol ..muahahahaahha

    11

    0
  5. Anonymous says:

    Ko ni intan buta ke!!!! DH terang2 nenek tu yg petik nama cheta dlu! Xkan cheta nak diam?? Siap soh boikot bagai kot!! Aku pn dlu x suke cheta. Tp sekurang2nya dia buat hl sdri x kacau orgg ok! Go cheta!!!!!!!!!!!! Muahhh

    19

    0
  6. Springle says:

    Pencen jelh nek..org skrg dh pandai berfesyen..Mr Google ada..
    Che Ta u jgn risau selagi u masih top ok la tu..tapi mulut pun jgn babas sgt..

    9

    0
  7. anon says:

    TAPI KALAU BETUL MANAGER CHE TA YG MEMVIRAL KAN PAGE YANG SEBENARNYA PRIVATE TU PUN SALAH SATU MUSIBAT JUGA
    MAKA DUA ORANG NENEK NI SAMA JE
    YG NENEK TA …NAK TUNJUK BAJU STOCK DIA ADALAH ADIK KEPADA JAKEL
    huauahauahauahauahauahuahauahua

    2

    22
  8. lalala says:

    aku tak bkenan sgt dgn nekta ni..tapi aku team nekta on this one..hahaha

    12

    0
  9. Mek ta says:

    Walaupun ada kebenaran juga benda che ta cakap, tp aku tak boleh ignore unsur riak di situ hahahahhahahhaaa

    15

    3
  10. Nobody says:

    “Kalau Jakel adalah gudang kain, rumah saya pula adik kepada gudang.”
    Hahahahaha, komen paling win hari ini. Ambik ko, Nek Jai… Aku paling tak suka manusia mohon maaf depan manusia lain tp bila pusing arah lain, kemain menghentam. Anjing liar jer yg ko bagi tulang tp dia gigit ko balik.

    11

    0
  11. ilajondo says:

    baru kena buku dgn ruas,go che ta..go

    4

    0
  12. ilajondo says:

    baru kena buku dengan ruas

    10

    0
  13. Anonymous says:

    Nenek Zai, dah byr khairat kematian?

    6

    0
  14. mama says:

    Sepatutnya umur dah senja2 ni xpayah la duk pungpang pungpang cari gaduh. kang x sempat nak minta maaf dgn org. Bawak2 la beramal.

    4

    0
  15. One says:

    Aku bela sat.. Lau ye pun meneger ck ta yg dok sebar.. Nape nenek ni yg over sangat ngn ck ta .. Sampai soh pereka boikot bagai.. Mcm ne la ck ta tu x sound balik bagai.. Periuk nasi dia kot.

    4

    1
  16. melati says:

    Bukan sokong sesiapa., tapi bila tgk Muka Mokcik Zaihani ni trus Mual2 & Loya tekak saya sampai keOtak pun Jammed…Betapa Hodoh nya Mokcik Zaihani ” sampai Khinzir pun tk seHodoh Mokcik Zaihani…!!! eeeee Otak tgh Geli nk Komen….!!

    22

    4
  17. ujian rashida says:

    tuhan bayar cash nek zaiiii. dah bertahun orang memendam rasa dengan kau, nah sekarang keluar dah semua hahaha. dah tak ada job esok silalah apply flat pprt dengan noh omar

    11

    0
  18. Anonymous says:

    Muka macam jenglod

    1

    1
  19. Che ta kodiang says:

    alahaii nenek dgn nenek plk bergadoh..biaq pi lah kt depa..ni gadoh cara oghang tua2..kita yg muda2 ni toksah dok kalut masuk campoq naa..ogang muda tk bek dok kata kt ogang tua..

    0

    1
  20. melati says:

    Lagi Satu…. ada kah Pereka Fesyen nk berkawan dgn Zaihani tua kutuk ni..??? org nk duduk sebelah pun Malu tambah nk berkawan dgn Mokcik Zaihani..??? kikiki

    24

    0
  21. Anonymous says:

    Aku xkisah diorang nak berperang. Tapi asal che ta bongkak? Riak xsedar diri. Dia xtau ke rezeki tu bukan atas sebab dia..tapi semua dtg dari izin Allah. Sekejap jer Allah nak tarik balik apa yg Dia dah berikan. Berpada2 lah che ta. Cakap jgn asyik nak melambung. Allah yang kirim c zaihan tu utk menguji kau jer samada kau ni bersyukur dgn nikmat Allah ke tak.

    5

    1
  22. Bawang goreng says:

    Aku rasa nek Zaihani ni dah lama mati. Yang dalam badan dia skrg ialah saka belaan dia. Nnt bila dia mati, tiba2 mcm mayat reput 2 minggu..

    8

    -4
  23. Nenek Ta punya cucu says:

    Tua kutuk
    Tua tak sedar diri ….
    Nenek kebayan …

    0

    0
  24. Kak Teh says:

    Tak abis lg ke adegan perang n serang ni..jgn lelebih lh Che Ta nnti org chop you cam nenek Zai jgk..ingat tu org tutup satu pintu rezeki buat anda.. terimalh dgn sabar n redha.. Allah akn buka beberapa pintu lg utk anda Che Ta..InsyaAllah ..

    2

    0
  25. VC says:

    dua2 makcik ni mulut mcm puaka..
    tak hbs2 bertekak..
    dua2 tak sedar diri kubur dah panggil..

    0

    0

Leave a Comment

Optional