“Maaf semua, berita hari ini tidak baik. Tak boleh nak bayangkan perasaan daddy ketika ini..” demikian luahan anak perempuan bekas Perdana Menteri, Najib Razak, iaitu Nooryana Najwa, susulan keputusan mahkamah yang memutuskan bapanya kekal menjalani baki hukuman penjara di Penjara Kajang.
Menerusi perkongsian di media sosial hari ini, Nooryana Najwa turut menitipkan kata-kata semangat buat bapanya agar terus tabah dan menjaga kesihatan dalam menghadapi ujian berkenaan.

Banyak sabar okey. Kita hidup untuk berjuang lagi di hari lain, seperti biasa.
“Jaga kesihatan daddy, itu perkara yang paling penting,” katanya.
Terdahulu, media melaporkan Hakim Mahkamah Tinggi, Alice Loke Yee Ching menolak permohonan semakan Najib, 72, berkaitan Titah Adendum yang membolehkan beliau menjalani baki hukuman pemenjaraan secara tahanan di rumah.
Bekas Ahli Parlimen Pekan itu sebelum ini dijatuhi hukuman penjara enam tahun dan denda RM50 juta selepas didapati bersalah atas kes penyelewengan dana berjumlah RM42 juta milik SRC International Sdn. Bhd.
Keputusan mahkamah berkenaan sekali gus mengekalkan Najib di Penjara Kajang bagi menjalani baki hukuman yang telah ditetapkan.
Selai itu,kami kongsikan artikel trending yang lain pada pautan di bawah.

