“Tak Ada Siapa Pandang” – Pelajar Menyesal Beli Kereta ‘H’, Sanggup Ulang-Alik Asalkan Orang ‘Notice’

Kehidupan

“Tak Ada Siapa Pandang” – Pelajar Menyesal Beli Kereta ‘H’, Sanggup Ulang-Alik Asalkan Orang ‘Notice’

Setiap orang pasti mengimpikan untuk memiliki kereta mewah, ataupun sekadar cukup mempunyai kereta berjenama tempatan kerana lebih murah dan berbaloi.

Dalam satu perkongsian di Facebook ini, seorang individu yang juga merupakan seorang pelajar meluahkan rasa menyesal kerana telah membeli sebuah kereta berjenama Honda.

Advertisement
facebookSumber : Facebook  

Kata individu itu, kehadirannya tetap tidak disedari sesiapa pun meskipun memandu kereta berjenama Honda itu di kampus.

Bukan nak cakap apa. Macam tak function je beli Honda City Hatchback RS ni. Saya student, masa tu parkir dekat depan kafe hosterl, Tak ada siapa pun pandang.

Tambahnya lagi, dia terpaksa ‘berlakon’ seperti berulang-alik ke keretanya supaya mendapat perhatian orang sekeliling, namun gagal.

Lepas masuk kafe hostel tu saya keluar balik pergi ke kereta, buat-buat macam barang tertinggal. Tapi sama je tak ramai pandang saya dan City RS saya ni.

Lelaki itu kemudiannya merasakan bahawa lebih baik dia membeli kereta Axia E sahaja kerana terasa membazir menjelaskan bayaran bulanan lebih RM1,000 namun tetap diendahkan.

Menjengah ke ruangan komen, ramai netizen berasa terhibur dengan rintihan lelaki itu yang kemudiannya dikongsikan semula penulis kewangan terkenal, Azizul Azli Ahmad di Facebooknya.

“Apa sangat lah kalau setakat H (Honda) ni. Nak orang pandang, cuba bawa kereta jenazah pergi kampus. Confirm semua terbeliak biji mata.” komen seorang netizen.

Namun begitu, ada juga yang menganggap luahan lelaki itu hanyalah sebagai gurauan kerana isu melibatkan kereta berjenama Honda ini sememangnya sering diperkatakan netizen sejak dahulu lagi.

remaja berkaki ayam
7 bulan lalu

(VIDEO) "Terbaiklah Dik.." - Netizen Sebak Lihat Lelaki Sanggup Berkaki Ayam, Beri Selipar Pada Pak Cik Tepi Jalan

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

SUMBER : Facebook

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

1 Comment

  1. Shaikh

    May 27, 2022 at 3:49 pm

    Dekat cheras tuu berlambak kete 2nd hand merc, volvo, bmw, maserati pun ada… yg potong, yg tak potong… bole dpt ngan harga myvi. Kalau nk berlagak semata2, bole je… tp yg rugi nya sape? Diri sendiri la. Bukan takat rugi tapi bodoh jua… hidup kau klau hanya nak impress org, mmg bodoh la… org yg berduit kepuk2 pun ramai yg pakai kete mengikut keperluan iaitu kerana nak bergerak dari point A ke point B… bukan nak org kagum dgn jenama kete apa yg kau drive sbb kete ni liability.. bukan asset mcm property rumah ke barang emas ke. Aku hrp post budak tu utk joke semata2 lerr… lagipun honda kalau yg 1st hand punya pun bukan semua mampu.. paling tidak 900 – 1000 monthly instalment. Haih budak tak matang punya keje… kes byk ms sgt buat keje tak pekdah ler nih.

Loading...