January 13th, 2010

yuna and the band

Wahhhhhhhhhhh ~~ Baru je menang tempat kedua AJL 24 minggu lalu, tiba-tiba terdengar satu lagi berita baik tentang Yunalis Zarai, penyanyi yang popular dengan lagu Dan Sebenarnya nie. Khabarnya Yuna dah pun dilamar oleh sebuah syarikat rakaman antarabangsa di Amerika Syarikat. Walaupun masih dalam tahap perbincangan, rasanya tak salah kalau nak dikatakan bakat Yuna bukan sahaja dihargai di Malaysia tetapi jugak di luar negara.

Oh ya kami ada terbaca tentang pertanyaan di sebuah forum mengenai status Yuna. Bukan status single atau dah berpunya. Tapi status sama ada Yuna ini penyanyi solo ataupun ada bandnya tersendiri. Tak silap kami Yuna nie memang bergerak dengan band dia. Kalau ada show mana-mana pun memang dia angkut sekali band dia tue.

Itu yang kalau anda perasaan time AJL 24 ada beberapa orang lain di atas pentas bersama dengan Yuna. Itulah band yang dimaksudkan. Tak silap kami salah seorang daripada ahli band Yuna namanya Paan. Gambar kat atas tue pun adalah gambar Yuna bersama ahli-ahli band dia.

Buat Yuna, jutaan TAHNIAH (silap tulis tadi) atas kejayaan anda merangkul tempat kedua dalam AJL24. Dan sebenarnya persembahan anda semasa Anugerah Juara Lagu 24 amat-amat mengkagumkan bagi kami. Simple tapi cukup breathtaking. Semoga terus maju dan cemerlang di masa hadapan.

P.S: Camner Yuna boleh keluarkan suara yang mantap gile sedangkan mulut dia terbukak skit jer? Sungguh misteri.


Comments are closed.

Loading...