September 19th, 2017

Wow. Dasyat sungguh penangan filem Abang Long Fadil 2 yang laku keras di pawagam. Selepas 26 hari ditayangkan, filem arahan Syafiq Yusof ini telah mengutip RM16.92 juta. Kutipan akhir filem ini mungkin akan melebihi RM17 juta kerana sehingga ke hari ini ia masih ditayangkan di lebih 100 buah pawagam. Ini adalah satu petanda yang baik buat industri perfileman tempatan kerana sangat jarang untuk sebuah filem Malaysia bertahan lebih daripada 2 minggu.

abang long fadil\

Berdasarkan review yang Abang Nara baca, memang filem Abang Long Fadil 2 sangat-sangat kelakar dan mempunyai “plot twist” yang tidak dijangka. Rata-rata yang telah menonton filem ini telah memberi 5/5 bintang. Lakonan yang ditunjukan oleh Zizan Razak, Wak Doyok, AC Mizal dan Tania Hudson juga amat memberangsangkan.

abang long fadil

Adakah filem Abang Long Fadil 2 dapat mengatasi kutipan filem Polis Evo yang ditayangkan tahun lalu (RM17,740,000) sekaligus dinobatkan filem tempatan paling laris? Sama-sama kita nantikan. Jangan lupa untuk pergi menonton sebagai tanda sokongan anda. Apa pun, tahniah buat semua yang terlibat di dalam menjayakan filem ini. Anda berjaya membuktikan bahawa filem tempatan masih mampu berjaya jika kena acuannya. Good job and well done. Sumber Berita Harian.


Comments are closed.

Loading...