November 3rd, 2012

Sebentar tadi bertempat di Hotel Flamingo Ampang, majlis pernikahan Farid Kamil dan Diana Danielle telah berlangsung. Mereka berdua kini sah bergelar suami isteri dengan sekali lafaz sahaja.

gambar nikah diana danielle

Pengantin lelaki telah membawa 5 dulang hantaran dan dibalas oleh 7 dulang oleh pengantin perempuan. Mas kahwin adalah sebanyak RM10,000. Kedua-dua pengantin nampak sama cantik dan sama padan dengan persalinan pengantin serba putih.


54 responses to “(TAHNIAH)Farid Kamil & Diana Danielle Sah Menjadi Suami Isteri Dengan Sekali Lafaz”

 1. Garissan says:

  Salam,

  Tahniah kepada kedua pasangan. Semoga mereka terbaca ucapan ini. Mudah mudahan dikekalkan pasangan ini sehingga ke syurga.

  Komen saya tiada banyak kecuali seperkara yakni apabila Qadi melafazkan akad kepada Farid Kamil. Beliau tersalah sebut nama Diana Danielle atau kurang tepat lafaznya. Namun disambut jelas dan terang oleh Farid Kamil.

  Saya bukan arif tentang hukum hakam apatah lagi menafikan saksi saksi yang menjawab sah akad tersebut. Persoalan saya adakah boleh kesilapan ini berlaku tanpa perlu diulang akad tersebut? Adakah cukup sekadar difahami siapa yang akan diijabkabul pada akad tersebut? Atau perlu jelas dan tepat baik di pihak Kadi atau pihak pengantin lelaki.

  Sekian.

 2. Today, I went to the beach front with my kids.
  I found a sea shell and gave it to my 4 year old daughter and said “You can hear the ocean if you put this to your ear.” She put the shell to her ear and screamed.
  There was a hermit crab inside and it pinched her ear.
  She never wants to go back! LoL I know this is completely off topic but
  I had to tell someone!

 3. Insan biasa says:

  Tahniah semoga bekekalan
  Tmpat kita juga pas kawen di flamingo

 4. cutie_kaklong says:

  Selamat Pengantin baru semoga kekal hingga ke akhir hayat :)
  peaceee

Loading...