February 7th, 2012

Bayangkan betapa gembiranya hati bakal suami Ana Rafali apabila Ana mengambil keputusan untuk bertudung sepenuhnya semenjak Maulidur Rasul yang lalu. Ini satu berita yang baik untuk Ana, bakal suami dan kesemua umat Islam. Tahniah Abang Nara ucapkan kepada Ana Rafali atas penghijrahan ini.

ana rafali bertudung

Gambar di atas diambil ketika Ana Rafali cuba bertudung di bulan Ramadhan yang lalu. Bukannya gambar yang terbaru. Menurut Ana, keputusan untuk bertudung datangnya daripada ketulusan hatinya sendiri, bukannya dipaksa oleh sesiapa. Kata Ana:-

Sama ada mummy, adik-beradik, keluarga bakal mentua mahu pun Naim, masing-masing tidak terkejut apabila sejak kelmarin saya sudah mula keluar memakai tudung termasuk ketika bertemu dengan bekas pensyarah saya untuk memberikan kad undangan perkahwinan. Sebenarnya hasrat itu sudah lama saya kongsi dengan mummy. Jadi, dia pun tumpang gembira dengan perubahan ini, begitu juga insan terdekat yang lain.

Tahniah kepada Ana atas hijrah ini. Semoga selepas ini semakin dimurah rezeki. Kredit info kepada Berita Harian.


71 responses to “(TAHNIAH)Ana Rafali Kini Bertudung Semenjak Maulidur Rasul Yang Lalu”

  1. ini bukan gambo yg kat rncng tv time puase tu ke ?? alaa,, yg rncgn ade sharifah shahira tu… rabina kalo saye tak silap…

  2. farah ibtisam says:

    alhamdulillah……. ad lg yg nk brubah kpada kbaikan….. knape kte prlu tnggu org itu brubh 100% bru kta nk spport?????? tu yg jd sseorg tu xistiqomah………. xpe… pelan2…. mngkn hari ni dia pkai tdung xsmpurna… lain hari dia akn perbaiki…. jgn cpat mnghkum org…. dia nk brubah dah ckup baik…. kta support n doakn dia smga prubhn tu brterusn…………=)… Tiada paksaan dalam islam…nasihat scara baik….. insyaALLAH…hidayah ALLAH di manan-mana…=) selamat bramal…

  3. Reena says:

    Aku meluat ngan saiko yg suker menyamar jadi org lain pastu bebuat amnesia yg dia innocent..aku peratikan & dah lama perasan org yg sama dok komen kat almost every entry. Btw Ana, tahniah, much better than pakai serkup sejemput.

  4. norlawati othman says:

    ^ _^

  5. pinjam tudung jiran sblah says:

    uih !tergezutt aku.ingatkan makcik minah mana td..awat pakai tudung selekeh sgt?cubalah kemaskan skit..pakai dulu anak telekung,pastu baru pakai tudung.kan kemass..even nk ke psr ramadan skalipon.ini..cam akak tipah beranak spuloh..punyalah selebett..sib baek time ni xde laki lagi.kalo tak..maunya cabut lari laki dia..hahaha.

Loading...