Written by Bella | April 2nd, 2018

Tidak ada sebarang gosip cinta, peminat terkejut apabila aktres berbakat Cristina Suzanne kini telah bergelar seorang isteri.

Cristina berkongsi berita gembira tersebut dengan memuat naik foto pernikahan beliau di akaun Instagramnya dengan kapsyen 310318. Difahamkan, suami beliau yang dikenali sebagai M Faiz Zakaria berasal dari Johor.

Rata-rata peminat mengucapkan tahniah kepada Cristina dan mendoakan kebahagiaan beliau dan suami.

Kami di BeautifulNara juga mengucapkah tahniah kepada kedua-dua mempelai dan semoga rumah tangga yang dibina kekal sehingga ke syurga. Macam ini lah bagus, tiada gosip percintaan terus sahaja kahwin. Hehe..

35 responses to (TAHNIAH) Tiada Gosip Cinta: Peminat Terkejut Pelakon Cristina Suzanne Kini Bergelar Isteri

  1. gg says:

    tahniah pelakon puteri bukan nama sebenar.. mekap pon cantik, tak mekap pon cantik.. such a natural beauty..

    12

    0
  2. hazabedah says:

    kawin jugak lepas dapat caras ex laki nurita harith ni ye.

    10

    0
    • minah jambu suka sahara yaakop says:

      ex laki takpe boleh lagi di terima tapi jangan sengaja rembat laki orang yg maseh beristeri n anak pastu dh tkde hati pulak kate nye…suka lakonan cristina very the spontan n natural…semoga bahgia ..lov uuu…

      26

      0
  3. Zero says:

    Wow ex Nurita Harith married someone who looks just like her! Wow.

    10

    0
  4. Anonymous says:

    halamak..pencaras jugak ke hahaha.
    nurita lagi comel rasanya hehe

    1

    5
  5. Rania says:

    Dia caras masa jadi kawan nurita Kan, masa Masih suami Kwn baik dia. .selalu JD model nurita , cuma kawin je senyap2 lps dah berjaya cerai.gap lama lps NH bercerai dgn lakinya. dia boleh jadi ajk makanan kelab Artis pencaras 1 Malaysia. President of coz ibu ting tang ke ting tang ting

    24

    6
    • xyz says:

      Jahatnya mulut. That was almost 11 years ago kot. ExDatuk K pun dah happily married lama dah siap ada anak kecil dah. The family pun baik baik aja, orang luar macam u je sibuk canang macam sempurna dunia akhirat. Such a shame on you. Kalau lah betul Tokti tu perampas takkan lah all the stepkids loves her, and takkanlah exDatuk K tu rilek je berkumpul kalau ada gathering. Mulut jahat sangat.

      16

      9
      • lola says:

        perampas ttp perampas dek nonnn

        23

        0
        • narleen says:

          perampas ke? bukan ke kawan selepas bercerai setelah sekian lama? bercerai dah lama. then baru depa kenal kan?

          4

          2
        • Bawang Lola says:

          A ah.. Esoj lusa anak ko merampas laki org. Jd, jaga jari tu. jgn letak akal kt jari.

          0

          0
      • wak lus says:

        apa pulak ….betul lah ” perampas tetap perampas ”
        dia rampas laki pada kawan yg dah anggap dia adik lalalla
        ting tang ting tang ..lalalalalala

        19

        1
      • jusmira says:

        Not all her stepkids love ct. Anak sulung iaitu anas tak pernah langsung ada dlm majlis ct termasukla majlis akikah aafiyah baru2 ni. Maybe anak sulung inilah yg nampak penderitaan ibu kesayangan 11 thn lalu.

        35

        0
        • wak lus says:

          S : Kalau memang seperti keluarga, bagaimana sikap orangtua Siti melihat hubungan intim Siti dan Datuk K?
          Z : Orangtua Siti, terutama ayahnya, malu sekali. Mereka baik sekali dengan Tengku Zawyah dan keluarganya. Tapi bagaimana jika Siti hendak terus (meneruskan hubungan dengan Datuk K)? Tengku Zawyah itu masih kerabat Kerajaan Kedah. Siti orang biasa yang ingin naik kelas. Pantaslah kalau Datuk Khalid yang diincar.
          #surabayamedia

          9

          0
        • Hmmmm says:

          Apsal google keluar gambar anas tu elok je dieorang sefamily? Ada je gambar anak dia dgn mak iti..ada je gambar dgn mak dia sekali siap ada mak iti.takut pulak kita ni fitnah org.dulu mungkin tak baik sekarang ok mana kita tahu.and kalau tak ada time kenduri tu mungkin kat oversea ker kan? Jgn fitnah org

          0

          0
      • lol says:

        XYZ owh really ??? semua anak tiri ct baek kihkihkih ? tak semua kecuali Anas anak Dk yg sulong tu je tak blh nak ngam ngan ct myb psl cara licik ct mengambik bapak dia dulu , anak2 tiri ct yg lelaen mmg baek ngan Ct sbb ct yg nangung mereka $$$$$ A-Z ..

        6

        0
    • Anonymous says:

      Utusan

      ARKIB : 21/10/2007
      Siti Nurhaliza rela berbagi kasih sayang

      SEMEMANGNYA bukan mudah untuk mencelah di tengah-tengah kehidupan sebuah keluarga yang sedia bahagia, apatah lagi andainya kehadiran itu sedikit terlewat dari waktunya. Banyak masa dan perasaan yang perlu dikorbankan untuk mengambil hati, menjaga perasaan insan-insan di sekeliling kehidupan baru yang sedang ditempuhi.
      Begitu juga Datuk Siti Nurhaliza pada ketika dia berusaha untuk mencuri sedikit kasih sayang daripada diri anak-anak suaminya, hasil dari perkahwinan terdahulu. Penyanyi ini mengakui pada awal perkahwinan dengan Datuk Khalid Jiwa (Datuk K), bukan mudah untuk dia menyesuaikan diri dengan statusnya sebagai ?ibu tiri? kepada empat anak lelaki. Tetapi hari ini kelihatan keadaan semakin berubah.
      Siti bukan sahaja berjaya menawan hati suaminya, tetapi juga dapat merapatkan dirinya ke dalam kehidupan anak-anak lelaki itu setelah lebih setahun mendirikan rumah tangga.
      ?Cukuplah kalau Siti hanya dapat jadi kawan baik mereka. Itu saja yang Siti mahu,? kata Siti Nurhaliza apabila diajak berbicara tentang anak-anak suaminya daripada perkahwinan terdahulu. Semenjak sekian lama banyak yang meminta sesi fotografi ini diadakan. Mereka mahu tahu rahsia Siti Nurhaliza membina kasih sayang dengan anak-anak yang sering kali kelihatan wajahnya di banyak acara nyanyian yang dihadiri Siti.
      Awalnya bukan mudah mengaturkan sesi ini. Mujurlah setelah Pancaindera memberitahu fokus kami yang tersendiri, keizinan diberikan oleh Khalid dan kami bertemu di satu majlis. Sesi fotografi ini diadakan selepas keluarga ini meraikan kenalan dan sahabat handai di sebuah restoran eksklusif. Kelihatan ketiga-tiganya mesra dengan Siti, dan masing-masing tidak menolak bila diajak bergambar bersama.
      * Tak mahu merebut cinta
      Menurut Siti, dalam kehidupannya dia selalu memberi kesedaran kepada diri sendiri bahawa dalam apa juga keadaan, dia tidak boleh bersaing dengan anak-anak Datuk K. Yang perlu dilakukan ialah menjadi teman dan rakan yang memahami kepada setiap daripada mereka. Itu saja. Sebagai ketua keluarga, Datuk K dilihat sebagai figura lelaki yang bertanggungjawab.
      Siti mengakui pada awal perhubungannya dengan keluarga ini, dia terpaksa mengambil sedikit masa untuk menjadi akrab seperti sekarang. Hari demi hari Siti kelihatan makin rasi dengan anak- anak suaminya hasil dari perkahwinan pertama. Baik Adib, Ashraff mahupun Aazif, ketiga-tiganya juga tidak lagi kekok bersama Siti. Anak sulung Datuk K, Anas ketika ini sedang melanjutkan pengajian di Australia.
      Malah panggilan ?Mak Iti? juga semakin sebati di bibir mereka, sebagai menghormati wanita yang dipilih oleh ayah mereka sebagai isteri itu. Melihat kemesraan antara mereka, hati bertanya apa rahsia Siti berjaya menawan hati anak-anak suaminya itu?
      Ingin juga berkongsi segalanya dengan pembaca Pancaindera yang banyak bertanya apa yang dibuat oleh penyanyi popular ini dalam menambat hati ketiga anak berkenaan.
      Rahsianya? Kata Siti, dia hanya menjadi dirinya yang sebenar dalam setiap apa juga perkara yang dilakukan.
      Apabila dia masuk dalam keluarga suaminya, satu yang Siti sedar dia perlu turut sama menggalas tanggungjawab kepada setiap ahli dalam keluarganya.
      Menurut Siti, dia sama sekali tidak boleh bersikap mementingkan diri sendiri. Jauh sekali ada sifat tamak dan haloba dalam mendambakan kasih sayang dari suaminya.
      ?Melihat apa yang Datuk berikan kepada anak-anak, Siti tumpang gembira. Bagi Siti kalau boleh jadi kawan baik anak-anak Datuk pun sudah cukup. Itu saja yang Siti hendak, jadi kawan baik dia orang. Bukan lain-lain yang lebih-lebih,?? katanya.
      * Belajar jadi ibu
      Berapa lama Siti ambil masa untuk membina kasih sayang dengan anak-anak Datuk K? Menurut Siti, memang pada awalnya dia mengambil masa untuk masuk ke dalam keluarga berkenaan. Lebih-lebih lagi di usianya yang masih muda, dengan anak-anak Datuk K yang sudah menjengah remaja, tentunya memakan masa untuk mereka menjadi mesra.
      ?Permulaan dulu, kita kenal-kenal sebagai kenalan biasa saja. Mula-mula tu ambil masa juga. Siti pun masih belajar sesuaikan diri. Tetapi akhirnya tidak ada masalah. Prinsip Siti senang saja, kalau masa itu Datuk dengan anak-anak, Siti biarkan. Siti tak boleh ganggu, sebab Siti faham anak-anak perlukan ayah mereka juga.
      ?Dalam apa keadaan sekalipun Siti tak akan halang kalau Datuk lebih utamakan anak-anak sebab Siti tahu itu tanggungjawab seorang bapa kepada zuriatnya,? katanya.
      Hubungan dengan anak-anak Datuk K juga akan menjadi proses pembelajaran terbaik untuk Siti menyesuaikan dirinya, seandainya suatu masa nanti dia dikurniakan anak sendiri. Pun begitu Siti tidak nafikan dengan kehadiran tiga anak-anak ini di kediamannya, mereka hidup dalam suasana yang lebih meriah dan ceria.
      ?Bila ada budak-budak di rumah kita akan jadi lagi ceria. Hujung minggu biasanya mereka datang rumah Siti, bermalam bersama-sama. Hari lain masa mereka banyak di rumah di Bukit Antarabangsa,? katanya.
      Dua minggu sebelum hadirnya 1 Syawal, Siti bersama dengan suami dan anak-anak menghabiskan masa ke pusat membeli-belah Pavillion yang baru dibuka di tengah-tengah ibu kota untuk membuat persediaan berhari raya.
      * Bersambungkah silaturahim?
      Sudah dapat menambat hati anak-anak, ada soalan nakal yang minta kami tanyakan kepada Siti. Setelah lebih setahun masa berlalu, tidakkah jauh di sudut hati penyanyi ini berhasrat untuk cuba berbaik semula dengan wanita yang suatu ketika dahulu pernah hadir dalam kehidupan suaminya.
      Bekas isteri Datuk K, Tengku Zawyah Tengku Izham sebelum ini juga adalah salah seorang daripada kenalan Siti, jadi apalah salahnya kalau buangkan yang keruh, ambil saja yang jernih.
      Banyak pahalanya kalau kita menjalinkan semula silaturahim yang telah terputus di masa lalu. Bagaimanapun Siti memilih untuk tidak menjawab soalan itu. Malah katanya, kalau boleh bicara kami tidak terarah kepada persoalan itu. Sampai bab ini kita juga terpaksa memahami. Barangkali Siti tidak mahu bicaranya tersalah ditafsir, atau mungkin bakal melukakan.
      Justeru bibirnya menegaskan, ?jangan sentuh pasal hal itu ya. Siti tak tahu hendak cakap macam mana.?
      Sementelah Datuk K juga ada bersama, kami cuba bertanyakan soalan yang sama. Awalnya Datuk K juga enggan mengulas dan meminta supaya tidak ditanya soalan yang sama. Bagaimanapun kerana mahu menyelusuri jauh ke dalam hati mereka, kami minta juga pendapat Datuk dalam soal berkenaan. Sedikitpun komen pun jadilah.
      ?Saya tak ada masalah. Kalau berbaik pun, anak-anak juga yang senang. Tetapi itulah. Hanya masa yang akan menentukan segala-galanya. Saya percaya suatu hari nanti keadaan akan menjadi jernih semula, kita mengharapkan yang terbaik dalam apa juga perkara pada masa depan?? katanya.
      * Siti tidak lokek
      Layanan Siti kepada anak-anaknya menjadikan Datuk K cukup terharu. Malah dalam sesetengah keadaan Datuk K banyak memuji Siti yang disifatkan matang dan terbuka dalam soal berbagi kasih sayang.
      ?Dia tak pernah kedekut dalam soal kasih sayang. Malah dia yang selalu ingatkan saya supaya telefon anak-anak. Tanya pada saya anak-anak mereka berada di mana? Kalau anak-anak tak datang, dia yang lebih susah berbanding saya,? cerita Datuk K.
      Pernah dalam jangka masa hampir sebulan, Datuk K langsung tidak menyentuh buku-buku tugasan sekolah anak-anak akibat kesuntukan waktu. Dia ditegur oleh Siti kerana melupakan tanggungjawab berkenaan.
      ?Dia pula yang marahkan saya. Kenapa tak periksa buku anak-anak? Sebab itu saya melihat Siti dewasa. Dia tahu masa saya dengan anak-anak, dia tak akan ganggu.
      ?Kadang-kadang dia SMS saya, bagi tahu dia bangga bila saya betul-betul beri tumpuan pada anak-anak melebihi dirinya. dia tak kisah tentang semua itu,? kata Datuk K lagi.
      * Kisah sensitif rumah tangga
      Pepatah ada mengatakan lautan tidak akan berhenti geloranya, badai pula tidak akan berhenti melanda pantai. Sama juga dengan kehidupan berumah tangga. Tak akan pernah lekang dari kisah-kisah sedih dan pahitnya.
      Baik Siti mahupun Datuk K, menganggap kisah rumah tangga mereka juga begitu. Bagaimanapun baik badai mahupun gelora yang melanda, kebanyakannya terhasil dari pihak luar yang membawa angkara.
      Gosip, fitnah dan tuduhan sudah menjadi makanan kehidupan pasangan berselisih usia hampir 20 tahun ini. Pun begitu setiap kali ada cerita buruk mendatang, kedua-duanya tidak cepat melatah. Bukan saja Siti, Datuk K juga tidak lari dari menjadi mangsa gosip.
      ?Siti tahu siapa suami Siti. Setiap kali timbul cerita macam-macam Siti pun pelik, kenapa nama suami Siti yang selalu dikaitkan. Tetapi Siti tak kisah. Sebabnya Siti memang tahu bagaimana kebenarannya, buat apa hendak peningkan kepala memikirkan hal-hal fitnah seperti itu. Yang Siti hendak ketika ini hidup dalam ketenangan dan bahagia bersama, itu saja,? kata penyanyi ini dengan senyuman yang tidak pernah lekang dari bibirnya.

      © Utusan Melayu (M) Bhd

      1

      3
      • wak lus says:

        Bekas isteri Datuk K, Tengku Zawyah Tengku Izham sebelum ini juga adalah salah seorang daripada kenalan Siti, jadi apalah salahnya kalau buangkan yang keruh, ambil saja yang jernih.
        Banyak pahalanya kalau kita menjalinkan semula silaturahim yang telah terputus di masa lalu. Bagaimanapun Siti memilih untuk tidak menjawab soalan itu. Malah katanya, kalau boleh bicara kami tidak terarah kepada persoalan itu. Sampai bab ini kita juga terpaksa memahami. Barangkali Siti tidak mahu bicaranya tersalah ditafsir, atau mungkin bakal melukakan.
        #( lalalalalalalalalalalalal ….betul lah org kata datin tu anggap dia adik angkat last last ) ..hahahaha fan dia mmg tak bleh terima reality …media malaysia mmg takut utk buat kenyataan tak spt media2 luar hahahah …cuba yg buat perangai tu retis lain …mahukan kena gam ..muahakakakakakka

        0

        0
  6. Anonymous says:

    Cite caraz mencarazz..kena tau cite dari mula dulu..tak semua caraz kdg hanya satu kebetulan..yg umahtangga dia org dh brgolak..baru hadir diri dia..dct tu kes caraz ke?? Tau dulu baru jatuh hukum.

    3

    5
    • bawangkupas says:

      Pasangan itu ternyata sudah menjalin hubungan dua tahun lebih. Menurut Datin Zah–yang mengenal dekat Khalid dan mantan istrinya Tenku Zawyah–keduanya sudah mempunyai hubungan dekat seperti keluarga. Zawyah menganggap Siti seperti adik kandungnya sendiri. “Bisa dibayangkan betapa remuknya hati Zawyah setelah tahu suaminya mempunyai hubungan cinta dengan Siti,“ kata Datin Zah yang ditemui Surya tadi malam.
      Datin Zah, yang sekarang menjadi pengusaha teknologi informasi, menolak mengungkapkan jati dirinya secara utuh karena ingin menjaga hubungan dengan Khalid. Selain itu, dia juga tidak ingin lebih menyakiti hati Zawyah dengan mengungpakan kisah cinta gelap Khalid.
      #MEDIASURABAYA

      7

      1
      • Anonymous says:

        Suruh datin zah tu tampil wat kenyataan rasmi..ada berani..kenal lama family dk n datin z ni..huh sosial life datin z ya ampun!!! kalau omputih dik..ckp suami zaazz..

        0

        0
      • eleanorfulanor says:

        Woww makcik bawang surabaya kahkahkah

        1

        0
  7. narleen says:

    maknanya korang semua ni caras Ex orang la? kalau kata dia ni caras, korang pun samalah. Pakwe or laki korang sebelum ni pasangan orang. mereka dah putus bertahun lamanya. kemudian sekarang korang terjumpa and bercinta dengan Ex orang tu. tu ke dinamakan caras ke?

    0

    9
    • kulitbawang says:

      kalau kau kenal bf kau atau bakal laki kau TIDAK MENGENALI X GF Nya itu bukan caras itu jodoh
      kalaui kau kenal GF / BINI BAKAL LAKI KAU TU itu bukan JODOH itu si bodoh yg memula baik dgn bini /gf org tu last2 dia yg amik …paham
      paham kan situasi
      jgn lemau sangats kak bawang oii
      huahauahauahauahau

      7

      0
  8. mak cute says:

    laki ni taste yg ala2 mix ye bab nurita tu kan cm muka mix…

    1

    0
  9. Anonymous says:

    xpayah la gduh pasal die, dh mmg die bercinte time kawen dgn nurita, darsa permpas sbb tu diam sebb kantoi

    5

    0
  10. Prihatin says:

    SAYA TAKDE HAL PUNYE BAB CARAS MENCARAS NI.. DH JODOH KAN. TP SY KONFIUS BETUL KE TU NAMA ASAL AWK… CRISTINA… NAMANYA KRISTIAN KAN… MAYBE INSHAA ALLAH.. ONE DAY BLEH TUKAR NAMA TU KEPADA LEBIH ISLAMIK KAN… INSHAA ALLAH, BILA YOU DH DPT ANAK NNTI YOU AKAN TAU BETAPA PENTINGNYA PANGGILAN YG BAIK UTK ANAK2… SEKADAR PRIHATIN… INSHAA ALLAH PEGAWAI2 JPN AKAN BERI KERJASAMA YG TERBAIK UTK PROSES INI… :-)

    1

    10
  11. Lynn says:

    cantiknya Nurita Harith…baru pas google.

    1

    0
  12. taufiq2213 says:

    Betina ni memang caras suami nurita harith while they still married. Nurita sangat baik dengan betina ni, selalu bagi job untuk tolong si suam kuku ni…tak sangka dia buat macam ni, suami Nurita pon jantan keparat sangat jenis kaki try!
    Betina tak tahu malu. Makan la ayat2 manis jantan tu sekarang biar 2-2 tergolek jobless. Businessman konon tuih!

    6

    0
  13. El says:

    Memanglah takada gosip.. ceritanya dia ni dlm diam ada affair dgn suami Nurita, kesian Nurita, tapi Allah maha adil, satu hari terkantoi dalam rumah Nurita sendiri.. sebelum tu kantoi sebab Nurita check bil perbelanjaan si faiz ni… org tolong kau sponsor baju, kau sambar laki org… nurita dulu kemain puji kata si Kris ni sempoi.. mmg smpoi la, laki org pun dia sambar

    12

    0
  14. layanretisje says:

    Dah tkyh nak kecoh2 rampas ke apa. Sbb tak ada org kenal sgt pn nurita la cristina ni ke apa. Pelakon ke? Penyanyi ke? Abg nara pn tk pyh la up story org yg tk pemes ni. Kalau gaduh kt komen pn bknnya rkyt marhaen. Ni smua sdara sppu papat kwn cristina nurita ni haa. K.. Tutup kes. Next!

    1

    0
  15. Rania says:

    Peminat butthurt ke? Terima lah hakikatnya perampas tetap perampas .apapun skrg dah move on dah baik2 dgn ex mak angkat barulah Ada rezeki tingtangting .mak angkat pun dpt laki helok .xyah penat2 Jaga baby. .layan cucu je skrg

    List president: ibu tingtangting
    Secretary : kak mey
    Bendahari : tin Amy
    Ajk : kak jering
    Ajk :kak Kris
    Ajk : tin sella hantaran Audi
    Ajk :
    Ajk :

    Sape Lagi pencaras eh?

    3

    1
  16. vito says:

    dulu nak ngn bront palare..tp bront xlyan terus frust minah ni

    0

    0

Leave a Comment

Optional