Written by AbangNara | December 12th, 2014

Kemenangan Puteri Balqis dalam kategori Best Actress in a Leading Role untuk Asian Television Awards 2014 pastinya akan menutup mulut sesetengah pihak yang mempertikaikan kemenangan pelakon cilik ini di Anugerah Skrin baru-baru ini. Jutaan tahniah Abang Nara ucapkan kepada Puteri Balqis. Memang lakonan anda power. Semoga pemikiran kolot di kalangan penggiat industri hiburan yang tidak senang dengan kejayaan Puteri Balqis akan terhapus dengan pengiktirafan antarabangsa yang diterima olehnya.

erma fatima

Pengarah yang bertanggungjawab mengembangkan bakat Puteri Balqis iaitu Erma Fatima turut memberikan kata-kata sindirannya buat mereka yang enggan menerima kemenangan si kecil ini. Tulis Erma Fatima:-

Congrats Sayang! Ini membuktikan yg kau layak mendapat gelaran BEST ACTRESS itu!
Adakah juri asian award ni jugak salah mengiktirafkan anak kecil ini?

erma fatima

Sekali lagi tahniah diucapkan kepada Puteri Balqis. Semoga karier anda semakin berkembang selepas ini. Semoga makin banyak tawaran dan watak yang lebih mencabar akan ditawarkan. Tahniah!!!

erma fatima P.S: MisClaire telah melancarkan kardigan baharu yang didatangkan dengan saiz sehingga 8XL. Rekaan kardigan ini simple dan amat menawan sekali. Paling best harga yang ditawarkan HANYA RM40 sahaja. Jangan lupa untuk beli kardigan ini dan skirt denim pada harga RM69 sahaja (masukkan kod promo NORFANBN69). Maklumat lanjut layari www.misclaire.com, Facebook MisClaire dan juga Instagram MisClaire.

54 responses to (TAHNIAH)Puteri Balqis Menang Kategori Best Actress in a Leading Role Asian Television Awards 2014

  1. ibu hasya says:

    Tahniah my dear balqis, aunty suka tgk lakonan balqis, keep it up… Semoga balqis sentiasa sukses dalam setiap perkara…Amin

    0

    0
    • Jemah pkasam says:

      fst prasan adik aqish dlm tkdir qismah..fst perasan nora dlm puteri..yg beza nya,lakonan adik aqish buatkan jemah mngalir air mata terharu yg satu lagi rasa terharu sgt3.. knapa la ade patung kayu berlakon mcm tu skali..boooowekkkk..~“`~

      0

      0
      • kura-kura says:

        Naahh..!! Tak perlu gossip bertukar2 jantan… tak perlu gossip bergaduh dengan artis2 lain… tak perlu mengata dan mencaci orang… Tapi dengan kemahuan dan kesungguhan adik ini dah berjaya…

        Korang artis yang perasan senior dah bagus nak kata apa lagi? Eehh… blah la korang… popular dengan gosip sampah jer…

        TAHNIAH ADIK…

        0

        0
      • lily says:

        mmg lakonan dia dlm BALQIS sgt2 menusuk kalbu beb.. aku sgt confident, even kalo dorg bg skrip tu kat pelakon lain, x mungkin dpt buat sebaik budak ni.. Sgt real lakonan dia.. bila sedih, dia mmg nangis btol2..

        0

        0
      • Bedah says:

        Jemah… Kak Bed dah balik.. rindu kak bed tak uols… ahaks

        0

        0
        • jemah pkasam says:

          jemah pun dh balik ni..ade hal sikt kat myanmar..rindu kak bedd..hihi

          0

          0
        • Anonymous says:

          Muahhhhhhh kak bed. Sejuk tak kat sana ?. Ingtkn kak bed merajukkkk … jemah ni mmg suka buat kelakarlah … tak habis2 dngn myanmar dia tu. Killer yg kerat org tu dah kena tangkap … jemah pegi hantar org tu balik mymar ke ? …

          0

          0
        • jemah pkasam says:

          jemah ade bisnes sikit kat sana,atar anon batok juga..nyibuk je kat bn,syuhhhhh..kekekeke…mmg rindu kat kak bedd,lama juga x ber bn..

          0

          0
        • Anonymous says:

          fuiyooo kak bed berlagak dah balik. nak mula tunjuk lagak baru balik oversea lettewwwwww…. bila lagi nak berlagak kaya dan mngutuk org miskin ye tak! kak jemah pun dh masuk grup ke… hahaha

          0

          0
        • jemah pkasam says:

          masuk grup? berlagak? hahaha..jemah gi myanmar je pom..bukan jauh sgt,bukan negara org kaya .. tu la kena gi jugak,ade bisnes kecil3, atar anon batok tu skali..

          0

          0
      • anon says:

        Jemah batak ni kalau komen dia mesti ade nama nora, benci beno kat nora. Ni entri psl balqis la batak wei….PASAL BALQIS TAU, BATAK BODO…Hati tu biar baik sikit..

        0

        0
        • jemah pkasam says:

          aku x bnci,sb syg kat dia la nk suh dia sodar anon batok..kikiki..budak3 pun reti mcm mana nk jaga kualiti lakonan..jaga reputasi..asyik neno neno neno..habuk pun tarak..kah3.. sakit ati anon dgn aku yer..aku tahu ko org sama yg maki aku..knapa x buat name ? anon batok ke,snng sikit kita nk sembang..

          0

          0
        • Mr Roger nak out. says:

          biaser lor jemah kene maki berbakul2. Haku nengok si bedah pun kene .. ada anon kate haku ni zairin. Ader ke dier kata haku ni saiko … haku raser zairin tu lurus bendul dr dia masuk bn ni .. baik dier msk Pencetusss Ummah. Dier ni tak habih2 dngn tazkirah dier …

          0

          0
        • Mr Roger nak out. says:

          Oiitttt … Nara sepender saper yg tersidai kek atas tu … klau bulan Posa ngkau jngn sidai kek atas. Org ppuan mmg lor x kesah .. klau laki2 tersilap bulan … aummm susah lor haku … x lor smpi batal tapiiiiiii … pahala haku jd kuruh kering lor bro nara.

          0

          0
        • jemah pkasam says:

          aku x kisah nk maki pom,depa yg dpt dosa..yg aku heran anon batok x buh name ,dayus eh..hahaha..zairin? biar la dia nk tazkirah,dpt pahala kat dia..yg aku tngok tazkirah zairin ok,x mcm spesis anon batok,nk nasihat org mulut mcm longkang..choiiiiiii

          0

          0
    • zairin says:

      Tahniah adik comel. Bukan stakat msia dan asean tp asia. Even holywd pun cover news ni. Adik jaga tatasusila, akhlak dn adab hingga besar .. ya dik … klu dah baligh tutup aurat … ya … sayang. Akak suka tngk adk dr mula2 adk brlakon. Skrng ni pun dah bnyk film dn drama mengikut garis panduan islam spt di tv hijrah. Bnyk bidang2 seni yg di benarkn agama. Harap adik berjaya spt wan zaleha atau mahathir lokman dn ramai lg. Sudirman dn paknil smua nama2 ini bukan stakat berkarisma tp berkaliber dan berpendidikan tinggi. Dah besar jngn pakai pakaian seksa mata memandang dn berlibur di club2. Blajar2 sungguh2.

      0

      0
  2. rania amyra says:

    Thaniah pelakon cilik yg hebat….bakat semulajadi yg di iktiraf…

    0

    0
  3. saya says:

    She’s indeed a very good actress! Keep it up, sayang! Congrats!!

    0

    0
  4. jemah pkasam says:

    waaaa..nora xdpt ke award? satu tmparan hebat untuk nora danish myanmar..adik aqish ajar plakom tua rengka mcm mana nk blakon yerrr..

    0

    0
  5. dutch lady says:

    berbulu je mia sara tgk balqis menang. opppsssss………..

    0

    0
    • azreen says:

      Tak payah la nak ajar budak2 kecik budaya hasad dengki!!

      0

      0
    • jemah pkasam says:

      dari ko lagakan budak3,baik ko chek bulu dlu..ade juga pekdahnya

      0

      0
      • zairin says:

        Hikhikhik … jemahpekasam. Kelakarlah sampai menangis sy ketawa dngn komen awk ni mcm sy tngk adk balkis ni berlakon part sedih. Dutch lady awk ni sungguh menyedihkan bila awk jd batu api kpd budak2 kecik mcm kawan wartawan dan wartawan cik pang …… ping pung tu skali. Sama jer perangai awk bertiga tu.

        0

        0
        • jemah pkasam says:

          mia pun ade bakat juga,rzeki masing3..teruk sgt la nk lagakan budak3..cik pang pang tu xde keja la tu,budak3 pun nk heret sama dgn perangai busuk tu..

          0

          0
    • mutiara says:

      ntah nyer..mia sara pon ade jugak dapat award..

      0

      0
    • Miaw says:

      Congrats to Puteri Balqis. Mia Sara jgn putus asa. Mungkin bukan rezeki kau. Both are talented.

      0

      0
  6. peah_focus says:

    kau memang layak dik…very the claszzz….berlakon dengan penuh jiwa raga bagai!

    0

    0
  7. bolok says:

    suka watak dia dalam drama Aku tahu. real sangat!

    0

    0
  8. anonymous says:

    ribu-ribu tahniahhhh

    0

    0
  9. Januari says:

    dlm drama BALQIS menangis aku tgk citer tu. mmg giler babas la budak nie blh bwk watak camtu..

    0

    0
  10. Ibu [email protected] says:

    Tahniah Balqis.Ibumerah doakan semuga Balqis berjaya baik di dunia seni dan pelajaran. Ilmu dunia dan akhirat jgn dilupakan. Jadilah anak yg solehah.

    0

    0
  11. Anon says:

    inilah yg dikatakan menilai bakat..good job adek, moga trus dgn sikap humble n sentiasa jaga kelakuan smpai dewasa..pelajaran jgn dilupa.

    0

    0
  12. Anonymous says:

    congrats adik ! memang best lakonan adik balqis nie .

    0

    0
  13. Anonymous says:

    Aku suka lakonan Puteri Balqis ni berbanding Mia Sara. Paling berkesan dia berlakon dlm Balqis.
    Mia Sara suka buat mimic muka manja terutama sekali kalau berlakon sama dgn Raikal Iskandar….last last muka jadi buruk. Suara terjerit jerit…. Menyampah pun ada…

    0

    0
  14. miss lolipop says:

    kurlassss Akish! Boooo Nora Danish sampai ke tua x dpt award. Pg bali dgn jantan pakai bikini cover2….hai la janda gersang!

    0

    0
  15. Anonymous says:

    Hebat lakonan adik ni. Menangis aku tgk. Baru 7 thn. Aku dulu 7 thn masih takut2 .

    0

    0
  16. damia says:

    Balqis menang lagi, mesti si Mia ni jealous lagi…..

    0

    0
  17. kuning says:

    Puteri Balqis adalah artis malaysia yg pertama menang anugerah ini, tahniah aqish!!!

    0

    0
  18. kat says:

    tak minat budak kecik jadi pelakon penyanyi, macam buah mentah disimpan karbait supaya cepat masak, tak berapa sedap, jadi pelajar terbaik baru best.. my opinion..

    0

    0
    • jemah pkasam says:

      oh gitu..ko kat mentah yg ditaruh karbait smpai sistem otak bseliarat..adik aqish berbakat bsar,ok la dia dh di ajar brdikari..pasal plajaran,tahu la mak bapak dia nk bntuk..mmg dngki ke hape ko ni?

      0

      0
  19. naga merah says:

    ni bukti nye xperlu tetek besar untok berjaya dalam lakonan

    0

    0
  20. Anonymous says:

    You are the best. Pelakon senior jangan malu2 belajar dari adik Balqis. Ketepikan usia. Bakat dia tu yang patut kita hargai. Malaysia book of records tak masuk ke. Artis termuda dapat anugerah pelakon wanita terbaik. Walaupun usia dia masih muda tapi boleh hayati setiap watak dengan baik sekali. Untung mak bapak dia dapat anak berbakat seperti adik Balqis. Diharap bakat yang dia ada tidak dipersia2kan. Dia boleh pergi lebih jauh lagi itu jika digilap dengan betul. Mungkin Erma boleh bimbing adik Balqis sehingga ke peringkat antarabangsa pula. Boleh ke Erma?

    0

    0
  21. Pureet says:

    Semoga bila besar nanti tak jadik macam nabela huda atau nora danish. Jadik macam nilofa ata cik Ta okey lagik..

    0

    0
  22. kembang says:

    dulu waktu dia mula-mula belakon wartawan pernah tanya apa cita-cita dia. Balqis jawab bila dah besar nanti dia nak bukak sebuah syarikat produksi sebab bila dia dah ada kampeni sendiri dia boleh sediakan peluang pekerjaan kepada orang lain.

    huhu. aku sebaya dia dulu tengah sibuk main guli. tak terfikir sampai tahap macam tu lagi.

    0

    0
    • jemah pkasam says:

      jemah masa 7 tahun,main dekcok hambak lagi..hahaha..bagus adik aqish ade ksedaran mcm tu,nk tolong org..ape pun,gut luck,semoga adik x hanyut dgn dunia seni..

      0

      0
  23. kat says:

    mari semua rakyat malaysia paksa diri anda suka pelakon budak2, nanti dituduh dengki pulak kalau tak minat

    0

    0
  24. ha ha ha pasal budak2 orang tua2 sibuk kutuk mengutuk org lain, biarlah kalau ada yg tak suka, bukan jeles pon ngan budak2 tu… muak tengok banyak budak2 nak jadi artis..dunia akhir zaman…

    0

    0
    • jemah pkasam says:

      xda sapa nk marah pon angpa x suka,ade rusuhan ka?mmg dunia akhir zaman,ang pon duk kutuk budak tu,mcm la baik sgt ang tu..kekeke..tngok zairin pncetus ummah tu,ayat dia terbaikk,bukan stalkzah jadian..zairin mana ang eh?x masuk pncetus ummah ka?

      0

      0
  25. kat says:

    tenang Jemah oooiii, tulisan dah tak menentu dah.. pegilah hang cium kaki budak tu tanda sanjungan tak berbelah bagi, kami semua sokong je lah ape ko tulis asal kan ko gembira

    0

    0
    • jemah pkasam says:

      buat apa aku nk cium kaki budak tu? bukan hindu pon..kami? ko sorg je kot..sb ko dh xde idea nk kondem budak tu..hahaha..aku gembira sb ko bodoooo sgt..msti ko pnah cium kaki org kan..jahil ko sorg je la ..

      0

      0
  26. hai says:

    memang ada masyarakat kita yg tak bersetuju kanak2 jadi artis, terutama kanak2 bawah umur, lebih2 lagi pada zaman yg serba melampau kini, ramai ibubapa yg terlalu teruja melihat anak mereka berbakat dan boleh jadi terkenal, tapi dunia artis sangat mencabar, saya tak suka ada yg membandingkan mia sara dan balqis, mereka masih kecil..harap semua berfikiran terbuka menerima pelbagai pandangan, janganlah ada yg terus melenting pula.. sorry ye…

    0

    0
  27. Cik Anon says:

    Mia Sara, kau hado?
    Puteri Balqis go for it girlll!

    0

    0