Written by AbangNara | April 7th, 2019

Jutaan tahniah diucapkan kepada pelakon jelita Nelydia Senrose yang telah pun selamat bergelar isteri kepada Mohd Hafez Halimi Abdul Hamidd dengan hanya sekali lafaz. Majlis pernikahan pasangan sama cantik sama padan ini telah berlangsung pada 6 April 2019 (Sabtu) bertempat di sebuah hotel terkemuka di Kuala Lumpur. Mereka berdua turut ditunangkan sebelum pernikahan berlangsung sebagai memenuhi syarat.

nelydia senrose mohd hafez

Pengantin lelaki telah menyerahkan mas kahwin berjumlah RM10,000 bersama sembilan dulang hantaran berbalas 11, manakala wang hantaran dirahsiakan jumlahnya. Kira-kira 200 orang tetamu yang terdiri daripada ahli keluarga dan kenalan rapat kedua-dua belah pihak telah hadir untuk memeriahkan lagi majlis. Kata Nelydia selepas diijabkabulkan:-

Alhamdulillah, impian, niat dan hajat yang saya simpan selama ini dipermudahkan. Allah memakbulkan doa saya ketika di Tanah Suci Makkah, termasuk dalam soal jodoh. Semoga permulaan fasa baharu ini akan terus mematangkan saya dan suami, insya-Allah.

Asalnya, kami merancang untuk berkahwin pada tahun lalu. Begitupun, ada sahaja kekangan yang menghalang hasrat itu. Namun, di sebalik ujian dan halangan, saya serta suami melaluinya dengan baik. Sekembali daripada mengerjakan umrah, 5 Januari lalu, saya dan Hafez memutuskan untuk ke gerbang perkahwinan dan kami terus memulakan persiapan

nelydia senrose mohd hafez

Hari ini, Nelydia Senrose dan Mohd Hafez akan diraikan di sebuah majlis resepsi bertempat di hotel yang sama. Pada Aidilfitri kelak, sebuah lagi majlis resepsi berkemungkinan akan diadakan di Kelantan. Apa pun, tahniah diucapkan buat pasangan ini. Semoga perkahwinan ini kekal bahagia sehingga ke akhir hayat. Sama-sama kita doakan. Sumber Berita Harian.

16 responses to (TAHNIAH)Nelydia Senrose Sah Bergelar Isteri Kepada Mohd Hafez

  1. Opsss says:

    Helok je low profile sederhana simple je dari sebelom kawen sampai kawen ni. Xde la mcm si pashah tu sebelom kawen pon dah kecoh sedunia bila kawen pon mcm dia sorg je kawen tahun ni.. tgk nelly and bella rileks je aku tgk pon x serabut

  2. Alanice says:

    Xde 5 majlis resepsi ke

  3. Anonymous says:

    Owh Hafez the player is already hitched… Memang handsome!!! Nelydia is so gorgeous too, love the baju kurung but nampak kurang seri,fasha lagi nampak berseri walaupun janda.. Maybe it’s becaus of alha’s touch

    • Anonymous says:

      tak tahu la berseri celah mana si pasha tu. baju dia cantik, tapi make up kurenggg, mungkin sebab sentuhan alha..

    • Anonymous says:

      helooo… dua2 fasha & nelydia guna amik si alha as jurumekap kawin diorg ni
      tgk kt ig… alha pun ade update ig dia

  4. tahniah Nelydia dan suami :)

  5. AK2.O says:

    Kalau yang ini bangun2 tido terlupa ada suami disebelah..akak boleh terima…

    Dan nasib nely xcakap yang dia sedih meninggalkan zaman dara..

  6. nina says:

    tak macam pinang dibelah dua pun..saya rasa nelydia lebih sesuai kahwin dgn s.jibeng

  7. Anonymous says:

    Bagusla jumlah wang hantaran dirahsiakan. Kalau banyak, takdela nampak riak. Kalo sikit, takdela mcm kebanyakan retis yg hadap wang ringgit

  8. Rin says:

    Simple aje,cantek nelydia, baju pengantin nelydia kurang suailah… Walau die tak kenal aku, aku minat sangat kat nelydia, aku ucapkan tahniah… Selamat pengantin baru, moga bahagia ke anak cucu

  9. Nana says:

    Apsal aku rasa xcantik inai kaler putih tu. Merah gak lawa. Sbb putih nmpk mcm tgn kena sopak je

  10. Jefri says:

    Thaniah..plkon pujaan hti…smga dirimu bhgia hingga ke jannah…Amiin.