Written by AbangNara | August 15th, 2011

Kata orang kalau dah sampai serunya, pasti akan berkahwin jugak. Tahniah Abang Nara ucapkan kepada Nabil Raja Lawak (28 tahun) yang akan melangsungkan perkahwinannya dengan Nazirah Ayub (23 tahun). Bakal isteri Nabil adalah seorang bekas pramugari Air Asia. Kedua-duanya memang sama cantik dan sama padan.

nabil raja lawak nazirah ayub

Nabil dan Nazirah sudah berkenalan selama 6 tahun. Dan Nabil mahu segera bergelar suami kerana takut pisang berbuah dua kali:-

Saya tidak mahu menunggu lama lagi. Bukan terburu-buru, tetapi saya tidak mahu pisang berbuah dua kali selepas percintaan dengan Irma Hasmie selama dua tahun dulu kecundang di tengah jalan. Saya mengenai Zira sudah enam tahun, dia rapat dengan adik ipar saya. Tapi kami hanya kenal saja, tak rapat dan bercakap jauh sekali. Bagaimanapun, hubungan kami menjadi semakin akrab sejak awal tahun ini. Saya melihat kelebihan pada Zira yang tidak ditemui pada gadis lain. Saya suka sikapnya yang tidak suka menunjuk-nunjuk dan ikhlas. Keistimewaan Zira itulah membuatkan hati saya terbuka untuk melamarnya sebagai isteri.

Tahniah kepada Nabil atas berita gembira ini. Semoga dengan pernikahan ini, rezeki Nabil akan bertambah-tambah. Jangan lupa jemput Abang Nara ye.

100 responses to (TAHNIAH)Nabil Raja Lawak Dan Nazirah Ayub Bakal Bernikah September Ini

  1. as says:

    alhamdulillah.tahniah ^__^

    0

    0
  2. rozy says:

    jgn masa bercinta sume manis n puji memanjang..bile dugaan dtg saling menyalahkan n hilang sume yg dipuji tu..

    0

    0
  3. sarah_nina says:

    akhirnya… tahniah ya.. semoga berkekalan sehingga ke akhir hayat…amiin

    0

    0
  4. calculator says:

    buang yg jeruh ambil yg jernih….semoga berbahagia…

    0

    0
  5. austenite says:

    hehe cepat sgt bro sebulan je lg.. ada pape ke ni..
    gurau je.. :-)

    0

    0
  6. akulahpompuanittew says:

    alahai nabil….pisang bebuah 2x tu kor yg buat..bukan irma.nak kawen baguih, tapi ubahlah perangai buaya kor tuh…kalo x, konpem 88x lagi pisang akan berbuah…!!!!

    0

    0
    • nabil sot says:

      memang pun, dulu tak nak ngaku, napee? irma hasmie tak ikhlas dn menunjuk2 ker time kapel ngan ko dolu? mamat ni putar alam! blah la lu! apa pun takbleh!

      0

      0
      • bongok says:

        mulut banyak busuk. normal lah manusia bila tgh syg puji.. putus/cerai pun sbb nampak n tak boleh terima keburukan pasangan. apa yang peliknya.

        p/s: ni utk kes nabil , bukan elia. kui2

        0

        0
    • along says:

      hahahahaha… aku suka statement ko… rasa macam nk like lapan juta doplas kali… hahaha

      0

      0
    • Manjakani says:

      Hello nabil x penah pn nk menunjuk-nunjuk awek baru dia mcm zaman dia ngan irma dulu.. so kalau nk kata dia buaya pn ko dgr dr mulut sapa ? ske ati mak abah ko je nk kata org buaya. mentang la irma tu dh pakai tudung sekarang ni tetiba jek dia jadi suci bersih sngt .zaman dia x pakai tudung dulu korang kutuk dia gak kan ? hipokrit sngt..

      0

      0
      • e says:

        HELLO MANJAKANI, IRMA MMG BAIK DAN SUCI PUN DARI SEBELUM DIA PAKAI TUDUNG LAGI PUN. LGPUN MMG LA NABIL TAK MENUNJUK2 AWEK DIA NK HEBOH2 SEBELUM NI SBB NI LAH pramugari yang Irma Hasmie jumpa bersinglet tanpa coli dalam rumah Nabil ketika kunjungan mengejut tu. Yang menyebabkan Irma patah hati terus.
        Takkan la nak canang pulak sbb masa irma dah serang tu, wartawan tanya nabil asyik nafi je. Nak cover line la konon. Now bila nak kahwin br la konon2 nak canang dgn harapan org dah lupe ttng cerita pramugari yang Irma Hasmie jumpa bersinglet tanpa coli dalam rumah Nabil ketika kunjungan mengejut tu. Kau nak defend sgt nabil knp? Dia bg duit dia mng maharaja lawak tu kat kau separuh ke? :P

        0

        0
      • Faizen mustapa says:

        Hoii majakani.ko jeles sgt ngn irma ape kes.plg2 kurang pn irma tu dah berubah ke arah lebih baik.bukan mcm dulu lagi.tp c ppuan bakal bini nabil ni,bekas peramugari.soooo,lu pk la sendiri,best bro.dh ramai try bro.akai ada ka.haha.xpenah menunjuk2,lgpn xde sp nk tgk ppuan cmtu.haaha.ko ni nak back up ppuan tu n nabil,np sgt la.rupe2nye ko la bakal bini nabil tu.dh ramai try bro.best bro.syukur la irma putus ngan nabil ni.

        0

        0
      • aku tau pasal nazirah says:

        masa ku kawan dng laki aku kenal nazirah tu kat naza sblm jd pramugari, tgk laki aku beduit terus mlekat dng laki aku, siap minta mcm2 lg tu…(x smpat laki aku belikn myvi) couple dng laki aku tp keluar clubbing dng jantan lain mana laki ku nk. laki ku ckp dia x pandg laki yg sengkeh.masa ada event karangkraf ari tu laki aku ada ga, nmpk laki terus cabut, ke takut rahsia dia terbongkar kot. nasib bk dia bla dr idup laki aku. So x tgugatlah kemewahan aku skrg.. hehhe.. nabil jagalah bini baik2..

        0

        0
  7. pizzahut says:

    tahniah zira and nabil, semoga kekal ke anak cucu

    0

    0
  8. hpmurah2u says:

    tahniah nabill..ko mmg d best la..

    regards
    jom tgk hanpon

    0

    0
  9. hpmurah2u says:

    tahniah nabil..ko mmg d best..

    regards,
    jom tgk hanpon

    0

    0
  10. kid says:

    6 tahun.. lama tu.. cepat2 laa kawin yea…

    0

    0
  11. doubleA says:

    this is best bro ~
    ape2 pon, bakal bini lu tetap HOT bro..

    0

    0
  12. irma says:

    Untung laaaa

    0

    0
  13. tahniah irma.. says:

    tahniah irma sbb x dpt laki camni…hoho

    0

    0
  14. ed shokolath says:

    tahniah nabil !!!!! tapi ape plak cerita irma yer…

    0

    0
    • minah jambu 24jam mengadap computer says:

      eh irma kn dh bertudong ! pandai2 lah dia cari jantan yg baik2…..tol tk bang naraaaaaaaaaaaaaaa

      0

      0
  15. Peminat Irma says:

    tahniah Nabil ! sesuai la ngn ko. apepn irma layak dapat lelaki lebih baik dr nabil !!

    0

    0
  16. Lovelyvic says:

    Ini ke pramugari yang Irma Hasmie jumpa bersinglet tanpa coli dalam rumah Nabil ketika kunjungan mengejut tu?? Yang menyebabkan Irma patah hati terus??

    0

    0
    • cham says:

      yeke..mane tau cite tu?iissshh,klu cm2 la ye,thniah lar pd irma sbb xdpt jantan cegini…

      0

      0
      • hmmm says:

        hmm..kan bagus kalo nabil pilih irma.manis,dan kini brtudung..but ANYwaY irma deserve the better one. XD

        0

        0
  17. NenekPenne says:

    ini ker minah yang irma tangkap bercium dgn nabil dulu?

    baru berkenan dgn kau tu nabil sebab kau dah kaya..cuba kalau kau tu masih lagi despatch..ko ingat ada pompuan ni nak kat ngkau??

    apapun tahniah laa yer….

    untuk irma, u deserve jantan lagi baik okay… jangan sedih2 yer…

    0

    0
    • Honey to the Bee says:

      err…kaya ke nabil nie nenek? kiter tak tau future dier macam mana nenek…..pelajaran takde….depend pada berlakon dan lawak merapu je dier…..kalau orang dah bosan dengan dier? lu pikirlah sendiri…..takpe….wife dier boleh tanggung kot….jgn bila tua esok…..mintak simpati…..muda2 lupa daratan….

      irma,he’s not worth it…..insyaAllah jodoh irma dengan lelaki yang lebih baik….

      err….kenapa kelam kabut sangat nak kawin?…hmmm….astaghfirullah hu’azim….tak baik fikir bukan2 bulan posa nie….sorry..sorry :p

      0

      0
  18. blurrrrrrrrrrr says:

    mcam nyah je muke bkal wife die ni

    0

    0
  19. dunno says:

    sesuai sngat la tu…korang bajet dia dapat awek cm irma hasmie jgak ker?? ahaks! lu pikirlah sndiri nabil..

    0

    0
  20. akulah nie says:

    dulu x ngaku, skrg? spesis mawi, khairul fahmi , akhil n bnyk lagi…huhuhu…sabor jer lah…

    0

    0
  21. yang says:

    bestlah pat bini lawa…hehehe

    0

    0
  22. bubuhera says:

    couple dgn org lain, romen org lain, kawen plak dgn org lain? byk muka si nabil ni..muka tebal, bermuka muka…..

    0

    0
  23. mizz malay says:

    mizz malay x kesahla nabil nak kahwin dgn saper pun..asal x amik bini org sudah….huhuhu..mgkin ader hikmah irma putus dgn nabil..ingatlah pompuan yang baik untuk laki yang baik jugak…berubah ke arah kebaikan adalah jln yg terbaik..moga nabil dpt membimbing bakal isteri ke jln yang benar….berebutlah menuju jln allah…ngeeeeeee

    0

    0
    • mizz malay says:

      aikkk ader dislike jugak..ape ke jenis manusia camnih..sabor jelah….ape pu x bholey….

      0

      0
  24. taksukakomen says:

    elok la tu dpd bersekedudukan kat palm spring. erkkkkkk..

    0

    0
  25. refelsia says:

    tak payahlah nak menguji sangat…..jodoh tu tangan tuhan statement tu lagi baik dari menguji kalau nak puji pun biarlah dalam hati, bila suatu hari nanti jodoh tu tak kata-kata tu sure hilangyang bangkit segala kata kejian pula …..dah bayak jadi…

    0

    0
  26. rarerariraro says:

    petikan nabil==>”Saya mengenai Zira sudah enam tahun, dia rapat dengan adik ipar saya. Tapi kami hanya kenal saja, tak rapat dan bercakap jauh sekali. Bagaimanapun, hubungan kami menjadi semakin akrab sejak awal tahun ini. ”
    woiii mmg la dulu korg xrapat,xkn lah minah ‘cun’ ni nk pndg ko yg keje despatch je mase tuh,skrg kan dah kaya mng piala punya la bnyk,fulus bnyak gak,soo telinga panjang sampai ke sabah pon org nak nabil oiiiiiii…..!!!!!

    0

    0
  27. badgaL says:

    nih la keje pramugari y ade SPM je
    target “usha lelaki kaye”
    bhahaha.. lolx

    0

    0
  28. miss pinky says:

    Kalau telinga capang pun, betina akan terima asal poket penuh RM… sedar laa Nabil oiiiii….

    Dulu ko mat despatch jer.. Apa kelas pramugari nak pandang ko… Time duit ko penuh, barulaaa betina2 yg mata duitan baru nak pandang ko…

    “hubungan kami menjadi akrab tahun ni”.. yelah, da menang rm150,000 dlm maharaja lawak, x ke besar segala biji mata, biji idung, biji segalabiji betina tuh…

    to Irma, bersabar ok… Jgn sedey2… Pompuan baik hanya utk lelaki baik….. Syukur Tuhan da tunjuk awal2 kat awak, Irma… Chaiyok!!!!

    0

    0
    • abang besar says:

      lu pikirla la dah tua nanti….

      0

      0
    • HUAHUAHUA says:

      aku bca kat tempat len kos kawen dia jek nt da 150k…sambil dia berkate…’saya x nak perkahwinan yg mewah2,wat yg biase2 je….’ gitu…..hurmmmm….kalu aku da ley wat 7 ari 7 malm da tu….tahniah la nabil..semoga mampu membimbing isteri ni nt ke jalan yg diredhai…amin…..mahal da kos tu…jgn x kekal lak….

      0

      0
  29. sesiapa sahaja says:

    beginilah perangai orang melayu yang cepat lupa diri dan asal usul..

    0

    0
  30. Rin says:

    mcm x pcaya jek dh nak kawin… Tahniah..

    0

    0
  31. Fellyana says:

    geli sgt tgk nabil. damn fake. terserlah kt muka awk tu “PLAYBOY”. ada mksd di sebalik watak awk dlm cite “Semua nak A jer” (sori la kalau salah tajuk sikit). sbb awak, nabil, mmg spt ape yg digambarkn dlm cite tu.

    irma: tak usahla nk buang air mata & msa memikirkn jantan mcm si nabil ni. tak rugi pape pun tnpa org mcm dia ni. i dont think he has changed now either. u deserve a much better man yg tau batas agama (for real), bkn sekadar lelaki yg mengaku tahu hatas agama, but actually doesn’t.

    0

    0
  32. bcb says:

    jodoh dah sampai. alahai nabil, time susah dulu ade ke pmpn cntek cmtu sudi kat kau. ape apepun irma best, she deserve yg lebh baek

    0

    0
  33. mizuari says:

    APA PON..IRMA HASMI TETAP COOL JER..PAS NABIL CURANG PON DIA TERUS DECLAIR PUTUS DGN PIHAK MEDIA THEN TUTUP MULUT, XDE PLAK DI KUTUK2 NABIL AND NAK CANANG SATU KPG KAN. TIME DEPA CINTA CINTUN PON XDER LA SAKAN SGT.

    IRMA HASMI CONTOH TERBAEK LA..

    0

    0
  34. mmiii mee says:

    Eeeee.. aku makin mnyampah betul ngn nbil ni… dalam maharajalawak pun takde la best gt tp leh plk dapat no 3.. die ni kontreversi je lebih… bajet muke hensem gile je nak jadi playboy… betul la beriye2 nak kawin cepat ni tentu dah ade pape tuu…. pmpuan mane taknak klau ko baru je menang rm150k kan.. mesti la nak cepat2 sambar sebelum jatuh kat tgn org lain… skurang2 pmpuan yg ko pilih ni mmg lagi jauhhhhh kelas nye ngan IRMA HASMIE.

    0

    0
  35. mak kau says:

    congratz nabil. moga berkekalan. korang ni bulan2 puasa cenggini cuba baik sikit. ni tk, asyk mngutuk jeee..biar lah nabil playboy ke ape..ade dia mintak beras dkt mak bpak kau ke??huhhhh.. ni la org melayu zman skrg..mengkritik dan mngutuk mmg nombor satu..cermin diri dulu sbelum nk ckp dekat org..ape pun tk boleh!!!

    0

    0
    • maejae says:

      mak bapak tak yah la nak sebut…statement kau pun tak baik jugak…masyarakat bebas nak bersuara..peace no war…

      0

      0
  36. Yanz says:

    Huurmm…nk kawen dh yer??bguslah tu…kawen dr trus2san buat dosa…tp perangai tu elok2 lah skit ble dh kawen yer en.nabil…jgn mata tu dijual kesana kemari…penah tserempak dier ni kt zara midvalley mse masih kapel ngan irma..mata meliar je dok tgk awek sexy lalu…nmpk sgt perangai ‘sbenar’ mse tu…camni ke artis contoh n bakal suami irma??sib baik irma buat keputusan putus..ade hikmah smua tu tjadi..chaiyok irma…irma pun dh makin lawa btudung skg…:P

    0

    0
  37. mamat says:

    kenal lama dah…6 thn….rapat baru je …1thn….(ada kah kerana nabil 6 thn dulu peon je?)hmmm….

    0

    0
  38. Cik Puteh says:

    dia nie klu xsalah aku adk beradik pekerja counter Pejabat Pos PJ old town, ntah apa nama ntah, akak @ adk dia pn muka seakan2 nie gak, ari2 final maharajalawak de dok sebelah bakal isteri nabil nie….tahniah la ye……

    0

    0
  39. kuku cantik says:

    mmg bdk tu la yg kantoi dgn nabil kt rmh die,sbb dulu yg kantoi tu pramugari so mmg sah la pmpuan ni..nabil da lme nk ngorat pmpuan ni tp dulu pmpuan ni xlyn sbb kje peon je..skng ble da kaya,bkn stkt lyn,siap rampas lg hak org..erm,sesuaiiiiii sgt la dgn ko nabilllllllllllllllll

    0

    0
  40. blackbelly says:

    KESIMPULANNYA: KENAPA IRMA PI UMAH NABIL?ADAKAH IRMA PERNAH MASUK KE RUMAH NABIL?EHEMMMMM MCM MANA IRMA TAHU NO.UMAH NABIL?

    0

    0
    • rianda says:

      babe, instinct kite pd org yg rapat tu biasanya btol. kalo die rasa len mcm means ade lah hal nye tu. so terrrrjaaahhhh la….mmg tuhan nak bg die nmpk. n nak bg die yg lebih baik…

      0

      0
      • elvedksa says:

        @rianda : sy sokong. based on INSTICT kte tau psgn kte bt jahat atau tak.. kuasa tuhan… :)

        0

        0
  41. pekji says:

    putih sungguh lurahnya

    0

    0
  42. alaa..irma tu dulu pun duduk serumah ngn nabil kat palm spring..hari2 ade kat situ..baik sngat lak irma tu kan..coverline je lbey..skang da bertudung kan..xkan nak mnipu..cube tye die btul x dulu die duduk same..kire ok la nabil nak kawin..halal..xde la nak wat dosa lg..bende baik xyah la nak kutuk..nak sangka bukan2..korang susah ape die kawin..xde la [email protected] korang lak jd mangsa die..hahahha

    0

    0
    • suka hati ko gak says:

      klu btol pun irma pnh buat silap sekurang2nya dia dah tunjuk perubahan ke arah yg lebih baik….. harap nabil pun sama2 berubah kita doakan…. insya allah semua akan bahagia…..

      0

      0
      • taksukakomen says:

        eh ko pun duk palm spring. aku pun slalu nampak. tp aku nampak kat luar rumah je, bukan dlm rumah. huahua

        0

        0
  43. Tahniah Nabil…..semoga jadi suami yang soleh dan beriman pada Allah….

    0

    0
  44. chemekmolek says:

    jgn mudah percaya pd lelaki bibir tebal….

    0

    0
  45. Marcello says:

    Tahniah IRMA…harap irma akn jumpa laki yang lagi baek..insyaAllah…tak rugi pon xjd ngn si nabil ni…huh

    0

    0
  46. erna says:

    errr….uqasha tu sapa?zira ni yg mana plak?yg kantoi cium dgn sapa.yg jd penyebab clash dgn irma tu sapa.

    0

    0
  47. Blackbelly says:

    rianda: u irma ker?hahahah

    0

    0
  48. jambubatu says:

    sekali pandang cam iras iras ayu raudhah plak eh..

    0

    0
  49. Blackbelly says:

    INSTICT boleh tahu sejauh mana pasangan kita mencintai kita atau tidak bkn boleh tau no.umah kite.haha.KALAU DIA SERANG KAT KAWASAN KONDO,BOLEH CAYE LAGI LAH,MAYBE SI NABIL NI BGTAU IRMA DIA DOK MANA.INI TAK,SAMPAI DALAM UMAH PI SERANG.NABIL BG NO.UMAH KAT IRMA KER?HAHA..TAKPERLAH SKARANG DIA DAH BERUBAH.MUNGKIN DIBERIKAN HIDAYAH SEBAB DULU PUN IRMA TAK LAH BAIK SGT

    0

    0
  50. cun giler bakal bini die ni…harap2 kekal la ye

    0

    0
  51. sistAr says:

    klau Nabil still mat despatch 100% ak sure yg pompuan ni xkan pndng Nabil!

    0

    0
  52. Ade aku kesahh ?? says:

    Bags la.. Nabil tu dh lame gatal nk kawen. Tp ingat,
    WHAT YOU GIVE, YOU GET BACK. gluck!

    0

    0
  53. Interestingly! It is like you already know my thoughts! You seem to realize a huge amount of in regards to this, everybody else showed the hem ebook in buying it or something like that. I reckon that you can do and some pictures to push the material house quite, nonetheless other than that, this really is enlightening writing. A fantastic go through. I’ll absolutely take another look at yet again.

    0

    0
  54. Spot on on this write-up, I personally assume this excellent website demands extra factor. I’ll more likely be over again to understand rather more, many thanks for the fact that content.

    0

    0