Written by Bella | January 26th, 2018

Tahniah kami ucapkan kepada pelawak dan pengacara, Jihan Muse dan suami, Ungku Hariz yang kini sudah bergelar ibu dan bapa selepas Jihan selamat melahirkan seorang bayi lelaki seberat 3.85 kilogram, secara pembedahan di DEMC Specialist Hospital Shah Alam kira-kira jam 10.15 malam semalam.

Bayi dan ibu berada dalam keadaan baik dan difahamkan Jihan akan berehat selama dua bulan untuk memberikan tumpuan kepada keluarganya. Berita gembira itu dikongsikan di akaun Instagram MeleTOP.

Sekali lagi kami ucapkan kepada pasangan KuJi dan semoga kehadiran orang baharu ini dapat mengeratkan lagi kasih sayang dan menambah kebahagiaan mereka sekeluarga. Jangan lupa untuk kongsikan gambar comel anak anda dengan peminat nanti.

116 responses to (TAHNIAH) Jihan Muse Dan Ungku Hariz Timang Cahaya Mata Lelaki

  1. takeloknipu says:

    Mesti anak kalian comel..tahniah!!!

    3

    0
  2. Anonymous says:

    gratz……

    0

    0
  3. ibu mithali says:

    alhamduillah, semangat juga baby, kalau ikut peraturan pekerja bukan 4 bulan ker dpt cuti bersalin, kalau 2 bulan operation lagi x akan cukup rihat punya, baik rihat at least 3 bulan Jihan kalau x nak rihat selama 4 bulan. itu pandangan akak yg anak 3 ini lah, yg kesemuanya kadar operasi.

    3

    0
    • Anonymous says:

      akak, sy bsalin 3 tahun lepas (operate jugak) cuti majikan (swasta) bg mmg 2 bulan je. kalau nk extend lagi sebulan, cuti tanpa gaji la jawap nye. tahun ni baru baru stat 90 hari cuti bersalin, untuk sume sektor.

      3

      0
    • Anonymous says:

      Sdh dgn bangganya dia ckp dulu dia kuat….. hina frattah lari di tagungjawb… tenti muka anaknya iras2 sama hitam mcm.nabil… bila besar takut matahari nanti tambah hitam…bukan peminat nabil. Jihan. Frattah. Kimk .loopak

      0

      6
  4. wekkkkkkk says:

    kerja sendiri x mkn gaji dgn org 2 bulan je ke rehat, kalau keja gn swasta 3
    bulan u cuti brsalin.
    berat 3.85kg.x bsr, x kecil, normal lah tu.

    1

    1
  5. wekkkkkkk says:

    org tua2 kata yg betul2 ikut pantang, kalau ikut tingkap bersalin ..jgn makan atau minum yg ada “berhalia”..

    0

    3
    • Anonymous says:

      Orang tua bodoh ko lah. Halia tu bagus buang angin.

      5

      0
      • wekkkkkkk says:

        cuba u tanya org tua2 lama, org yg bersalin normal boleh byk makan atau minum air halia utk buang angin. Bagi yg czer x di galakkan. Ko + dgn org yg belum kawen dn kakak2 atau makcik2.
        Ko cmpur dgn generasi hingusan je. Mana tau.
        Itu yg aku dpt tahu dri otai2 lama. JGn menidakkan kata2 aku.

        0

        2
        • Anonymous says:

          Ko ni semakin sesat…ko ni mmg x belajar sains. Otak kuno … ko pergi makan racun tikus lepas beranak.

          11

          0
        • wekkkkkkk says:

          ko pegi tanya org2 tua. Pegi tanya sekrg. Kamu yg semakin sesat. Sbb dh minum air x halal.

          TAGLINE PALSU..KECUT PENGECUT. Ko ni umur berapa ha…bebudak mana “makan garam” byk…tapi mengaku dh mkn byk..

          0

          2
        • Anonymous says:

          Aku rasa wekkkkkkk ni beranak kot dubor. Bodoh ko semacam wei. Atau… ko ke geng2 yg meraung kt upacara pasang lilin retis kpop tu?

          6

          0
        • Anonymous says:

          kawin paki what do u expect???? Bongok memanjamg

          2

          0
        • Anonymous says:

          kawin paki what do u expect???? Bongok memanjang wekkkkkkk

          2

          0
  6. jer says:

    Tahniah.
    Wanita skg suka sgt buat operate utk bersalin sbb 1) takut sakit. 2) cari tarikh yg dipilih. 3) nak jaga bawah. Yg terakhir jrg jrg.. last minit sebab mmg tak boleh beranak normal.
    Tapi bersalin normal tanpa epidural dan epidural , yg tinggalkan kesan dihati ttg anak tu ialah yg bersalin normal tanpa ubat.. dosa2 kita terhapus.

    0

    38
    • wekkkkkkk says:

      alangkah nikmatnya bersalin normal..paling sedap waktu DR kuarkn air tuban..waktu nilah yg paling sakit..tapi masa meneran kuarkan kepala baby tu yg sgt sedap bila bunyi blurrrrppp….kuar dri kita nye…inilah nikmat nya..

      …betul ke ada berita / kisah yg aku baca..”wanita yg mandul x dpt beranak telah di nodai jin kafir”..

      0

      20
      • fifizafa says:

        awak memang bodoh dari kecik ke?
        #tanyaje

        44

        0
        • wekkkkkkk says:

          cuba terangkan di mana bodohnya…????

          kalau u x jwb..mgkn u x penah bersalin..itu pun klau u dh nikah, kalau belum nikah aku maafkn..kena byk mmbacalah ..terasa ke

          0

          11
        • fifizafa says:

          kepada wekkkkk –

          saya kene komen bab yang mana?
          bab mandul sebab dinodai oleh jin atau bab bersalin normal?

          7

          0
        • wekkkkkkk says:

          22

          0

          3
        • tak terasa pun says:

          korang ni lebih terrer drp doktor. tak semua kes sama. selalunya doktor akan buat penilaian mengikut status kesihatan si ibu. kalau pelvis kecik dan baby tu besar…paling selamat buat C-section. Atau kepala baby dlm perut tak mengadap ke bawah. melahirkan anak secara natural kekadang memakan masa dan ibu terpksa menahan sakit 24-48jm. drp mendatangkan komplikasi baik dibedah. cakap jgn ikut kepala lutut. korang ni mcm x sekolah.

          55

          0
      • dr pun human says:

        Tahun lepas adik aku hamil, umur 43 tahun adik aku tu, anak ke 3. Waktu hamil dlm 3 – 4 bulan, Dr keja kt kerajaan menawarkan masukkan air utk mencegah anak jadi x normal ( mcm erti kata autisme atau sindrom). Dr tu ckp kos dlm RM1500. Tapi mmnadgkn mereka org ssh dn x berduit, kami cadangkan pada adik “kalau ada duit buat”, kalau x ada BERSERAH PADA ALLAH SHJ”. Terimalah pemberianNYA. Top- tao bil lahir, ANAK TU SIHAT DAN NORMAL JE, DR PUN MANUSIA. ALLAH yg bagi hidup dn mati seseorg.

        8

        0
        • Anonymous says:

          Tua nya ko ni… Tua2 pun baca Beautiful Nara ke? Ko kira level makcik bawang ke? nenek bawang? Kalau housewife, pi la bawak2 lipat kain yang tinggi membukit tu…kalau bekerja, pi la buat kerja.

          0

          17
        • dr pun human says:

          tua aku pun, masih boleh bawa bas, bawa car, bawa moto, dn x pakai cermin mata sbb rabun x tau..itulah kelebihan bersalin normal dn ikut pntg, kalau pookie sebesar reflessia pun x apa, masih sihat dn menaip laju. Meja di tmpt keja aku kosong je..suruh org je settle angkat file buat keja dn siap susun cantik2 dlm bilik aku. Jgn x kemas aku kata.

          5

          2
        • Anonymous says:

          Haaaaa…..time kerja surf Beautiful Nara. Jangan selalu2 hakak, nanti rezeki tak berkat.

          2

          2
        • lily says:

          x pyh nk ckp kutok org tua.
          mak ko pun tua jugak.
          bahlol tu simpan celah kangkang sikit but anak2 ko yg belum lahir.

          21

          0
        • wekkkkkkk says:

          tagline Anonymous terlalu byk, ntah org yg sama atau x, selalunya dia reply komen aku dn kutuk aku.

          padahal dia tu berselindung di sebalik komen..takut kena hentam..u buatlah tagline sendiri..kecut..pengecut, aku reply pada Anonymous yg sorang tu.

          0

          4
      • Anonymous says:

        dinodai jin kafir paki jual karpet

        3

        0
        • wekkkkkkk says:

          lebih baik jual karpet dri jual dadah…org paki jual carpet mau jual cash..org melayu/india suka mau hutang…lpas hutang larirrrrr jauh2..sapa yg brmasalah dn x ada duit, org kitalah..org paki kata, x mengapalah org buat dosa, paki ckp kita dpt pahala.

          sbb tu aku nikah paki…mereka jujur dan kacak..rajin kerja.
          ko jeles kan..anak2 aku pun ..hidung helang, ko hidung jmbu air.

          0

          6
        • wekkkkkkk says:

          berapa bai ini harga karpet, 100 ringgit macik. Boleh hutang ka?.
          bai cakap, macik kasi deposit dulu la, 30 ringit.
          ala bai 30 ringgit masuk dlm hutang lah.
          saya tengok macik banyak kesian, oklah makcik angkat yang mana.
          ok bai ..terima kasih.
          bai pun masuk buku tulis.
          satu bulan saya byr sama bai 30 ringgit sampai habislah.
          cukup bulan bai dtg angkat wang..makcik bayar 10 ringgit je.
          bulan ke dua pun 10 ringit.
          bulan ke ketiga sudah mau lain barang..carpet baru.

          pelepoklh org kita..

          0

          3
        • Anonymous says:

          Jeles dgn betina kawin paki pls la. Paki semua terkenal penipu besar

          3

          0
      • ohyeah.. says:

        melalui pengalaman aku , bersalin itu amat menyakitkan!!!!!! takda langsung nikmat atau rasa sedap apa2…rasa nk terajang org adalah..

        kisah2 jin aku tak minat. hubungan sesama manusia pun kadang2 susah.

        1

        0
    • Anonymous says:

      Abis tu nk ckp wanita yg bersalin operate tu Rosa x terhapus ke? Kalo ikutkan semua wanita nk lahir normal tapi kalo terpaksa kena la operate jugak. Ingat senang ke nk jaga pantang bila dh operate. Semua benda kena jaga tau.

      12

      0
      • Anonymous says:

        kan…
        cakap sedap la…tak ada sape nak buruk kan perut sendiri kena belah melainkan terpaksa
        ingat x hazab ke bersalin operate ni
        sampai anak da besar pun ada rasa ngilu kat situ

        7

        0
    • fifizafa says:

      kepada jer –

      untunglah bersalin normal..dosa habis..
      rugilah sape yg terbersalin operate.. dosa makin bertambah.
      #doneperli

      6

      1
      • Anonymous says:

        oii…operate dosa makin bertambah? kitab mana cakap ni wey? agak2 la nk buat statement pun…

        17

        -2
        • Anonymous says:

          ko baca tak # dia tu? main sembur je

          5

          0
        • ehehe..nk nafikn pulak says:

          x ada mana2 statement dn payment voucher pun x ada, tapi mgkn betullah kata2 “jer” tu, ada org2 tua2 kata, wanita yg bersalin anak lelaki, maka urat dalaman ibu putus dua, kalau ank pompuan putus 1 urat tu, itulah namanya ‘ dosa terhapus” ,…

          kalau leh bersalin je normal, kalau x leh baru operate, tapi mmg ada yg PILIH OPERATE…KENAPA PILIH OPERATE..melainkan terpaksa.

          2

          1
        • fifizafa says:

          kan saya dah ckp #done perli. saya perli org komen nama jerr tu.
          hadoiii

          3

          0
        • ehehe..nk nafikn pulak says:

          jgn komen dn bangkang je tau..bena komen sendiri, bila org komen bangkan balik, baru u tahu…

          0

          0
      • terasalh tu says:

        ehehehee..terasa pulak sbb terkena pada hidung sendiri

        0

        0
    • mmmm says:

      bodoh nya komen kt atas ni. x leh hadam. nampak sgt korang x pernah beranak. pondan ke akak2 kt atas ni. nonsense..pookie!!!!

      10

      0
    • hakak says:

      abis kalau bersalin operation, dosa tak terhapus ke? hapus atau tak terhapus dosa tu kau ke yg tentukan.. kau igt semua pompuan nak operation ke.. kalau boleh, kitorang lagi nak bersalin normal, senang nak jaga.. btw, nak tanya, kau ni lelaki ke pompuan? kalau lelaki, esok2 bini kau dah nak beranak, tp x boleh normal, kau paksa jugak dia bersalin normal.. boleh la hapus sumer dosa…

      1

      0
    • lol says:

      ‘suka sgt operate’???hotak ko la #silameninggal

      1

      0
    • sygku says:

      -Apabila seorang ibu mula sakit hendak bersalin, tercatatlah pahala jihad baginya.
      -Apabila seorang ibu melahirkan anak, terhapuslah dosa-dosa lepas bagi wanita itu.
      -ibu bersalin akan dapat pahala 70 tahun solat dan puasa.
      -Setiap kesakitan pada satu uratnya, Allah hadiahkannya pahala menunaikan haji.
      -Betapa pengorbanan kesakitan ibu/isteri yg melahirkan bayi itu besar ganjaranya.

      6

      0
    • Anonymous says:

      klu pakai epidural pon bkn nya tk rasa sakit langsung cik kak. kurangnya pon skit je. dah tu tkkn dosa tk terhapus kot?

      0

      0
    • Anonymous says:

      memandai je…

      0

      0
  7. MAK JEMAH says:

    meluaaaat… x minat jihan…. dah over

    5

    2
  8. miss A says:

    tahniah jihan!!! i suka gila this couple!!!

    0

    5
  9. Anonymous says:

    get ready la ye…lepas reality show usop-jibu bakal menyusul rs bb jihan lak

    2

    0
  10. jgn maree says:

    aku besalin nomal 3…perut masih mcm anak dara, x ada calar dn garis2…itulah rahsia bsalin normal..

    0

    5
    • Anonymous says:

      perut je..kat bawah..mcm bunga rafflesia. kan?

      14

      0
      • jgn maree says:

        Bunga rafflesia tu kan bunga yg terbesar…maka Allah memberi sebesar2nya pahala bersalin normal seumpama langit pahalanya.

        0

        4
        • Anonymous says:

          Bersalin dlm erti kata melahirkan zuriat tu dah kire terhapus dosa2..xde plak mention bersalin kaedah apa..bersalin normal sakit,czer pn sakit..jgn la sebarkan mitos2 yg karut marut tu..

          4

          0
      • Anonymous says:

        Tanda2 org riak..huhu

        0

        0
    • miss lollipop says:

      jadi..?? apa yg kau nak katakan kat sini..?? perut ko cantik..?? ko hebat..? ko manusia paling bertuah sebab dapat beranak normal..?? anak no 4 ko macamana..? confirm ke normal jugak..?? ke confirm ko hidup..??

      Mis 5 anak, semua normal.. termasuk no 4, twin.. takde rasa juah mcm kau pun.. rezeki masing-masing kan..

      2

      2
      • suck my loli says:

        ko pun sama juah laa bahlol..

        tak payah nak cakap ko anak 5 lah twin lah…nak tunjuk hebat jugak ke ape?

        cakap kat orang…ko pulak yg lebih…die anak 3…ko plak claim anak 5…pui

        0

        1
  11. BAWANG says:

    bersalin normal ker, czer ker, beranak banyak ker, mandul ker, semua org ada bahagian dia. toksah dok sebok2 la hal org len

    14

    0
  12. Gorges says:

    Mak Jemah. JM ni pelapis Joyah dan k Engku. Memang kategori sama ….,, riuh bising. Kata deme Mulut riang benor

    0

    0
  13. Anonymous says:

    Anak besar sebab tu buat kaedah operate.

    1

    0
  14. rara says:

    letih macam dia yg beranak! comel je..

    1

    0
  15. Anonymous says:

    diam la korang. menyalak macam anjing je. bangang betul, cipet org pun nk menyibok.

    9

    0
  16. Anonymous says:

    Tahniah jihan and suami..selamat berpantang

    1

    0
  17. Anonymous says:

    bile post cite macam ni pon boleh buat org gaduh…huhu…org malaysia dah sakit….

    2

    0
    • Anonymous says:

      sebab org2 bodoh byk kt sini..mcm si wekkkk tu …

      14

      0
      • wekkkkkkk says:

        komen aku bodoh…, sila jgn baca..nanti ko jdi bingai jugk..aku citer bkn kosong, aku citer dri pgalaman..lah , tagline anonymous yg logo hijau tu citer karut…rekaan..

        0

        2
  18. unknown says:

    malaysian are sick!!!! yang hampa gadoh tang sini pasepa.. biaq la dia nak normal ka operet ka.. bangga sgt dapat beranak normal.. oiiiiii normal ka operet ka x penting.. yg penting anak tu jadi manusia beriman atau manusia banggang cam hampa.. dasar bawang rentong..

    to jihan & husband, congratulation to both of u!! amboi ungku macam hg plak yg beranak nah.. cute!!

    2

    0
    • Anonymous says:

      benor kak. hanjing betul la diorang ni

      0

      0
      • nenomos says:

        banyak nau nengok sinetron endon. kalo tgk indonesian bash arits depa, aku rasa kalo ade yg jiwa nipis, da ramai yg bunuh diri. memang kaw2 depa bantai.

        0

        0
    • Anonymous says:

      hahahha..kannnn…sebok je macik2 bawang nak kira dosa sape terhapus dosa sape idok…LOL

      3

      0
  19. Tk says:

    Malaysians are not sick. Mengikut kajian ramai Malaysians kurang membaca. So OK la sekurang kurang nya mereka baca gosip. lepas baca gosip pengkomen praktis bidang penulisan dengan menghamburkan pendapat dan idea yang membuak buak di minda. Some pengkomen are sick. Yesss. Kerana penulisan terlalu emo melulu. Mencarut maki hamun bagai. Itu kna rehab otak.

    0

    0
    • ADA FHM says:

      ye..kalau nk komen, komen berhemah, bkn mencarut, bangang lah, biollah, bodoh lah..lagi2 di tmbah dgn bahagian sulit manusia pun terkeluar. Anda di alu2kn berkomen, tapi jgn mencarut atau memPERBODOHKAN ORG.

      0

      0
  20. Pikio pikio says:

    Kdg orang komen sedemikian sebab dah jelak tenguk citer ko merata2. Elok la out of the scene for few months. Bila lama tak ada orang rindu nau.

    0

    0
  21. Anonymous says:

    Allah tak kata pun bersalin normal ke..bersalin operate ke..lebih banyak pahala. Acamne manusia yang hamba Allah ni boleh tentukan yang mana lebih baik. Ramaiiinya playing God.

    0

    0
  22. wekkkkkkk says:

    1. Cuba u ools bukak news (mynewshubs) ada je Tajuk citer “Wanita Yang Mandul Umpama Di Nodai Jin Kafir)

    2. Cuba korang bukak sekarang…aku baca je..

    3. Aku tanya kat ayat pada pukul 9.56am..date 26/1/2018…

    4. Soalan aku “betul ke” ? . Bukan main tibai dn jerangkap samar je punya komen.

    5. Bukak sekarang news tu…kepada pengkritik yg kata aku bodoh.

    0

    2
    • Anonymous says:

      Bahlol nya..bukan semua dlm internet tu boleh percaya. Ko ni budak tahap 5 ke? Kebodohan yg sukar utk dihadam…

      11

      0
      • wekkkkkkk says:

        ko lah bahlol, ko ada baca ke atau bukak mynewshub tu, atau internet ko slow tahap 1. Lembab sbb x laju. Baca dulu apa yg ustaz2 & DR reply tu. Persoalan aku tu “betul ke”…walaupun aku tahu dn dh hadam citer dri uztaz dan Doktor2.

        Sememangya ko x puas hati gn aku. Ko pembangkang kan. Mana ayat2 nk bena.

        Sememang mls melayan aku org bodoh tahap otak kt lutut. Minum air x halal ko ni.

        0

        3
  23. Tuihhhhh says:

    X payah la percaya atau ambik serius dgn si wekkk tu. Pondan gila…yg menyebarkan maklumat2 dan dakyah2 palsu.
    Org mcm wekkk tu la yg jenis percaya teori charles darwin..manusia berasal dri berok!

    12

    0
    • wekkkkkkk says:

      ko hdm balik apa aku taip pada 9.56am..aku tanya “betul ke”.

      Ada org x faham, itu soalan?

      bukan aku menyebarkan maklumat dan dakyah palsu..aku bertanya…

      u bukak mynewshub…sekarang..sekarang…sekarang..sekarang.

      tuihhhhhh

      0

      2
      • Get a life says:

        Gigih reply? Hahaha

        3

        0
        • Anonymous says:

          bertaubatlah wekkkkkkkk, ko senang2 menyebarkan maklumat palsu. ko nk melawak pun agak2 la. wekkkkkk dah panas buntut sbb terjangkit virus fathia…

          5

          0
        • wekkkkkkk says:

          itu bukan MAKLUMAT palsu lah ngok., AKU BERTANYA. MASIH X FHM SOALAN, aku BUKAN SEBAR BERITA PALSU LAH, ORG MCM KO NILAH YG MENYEBABKAN TAGLIINE YG ASLI DAN X MENIPU “MENGGUNAKAN TAGLINE ANONYMOUS..YG NYATA NYA EMAIL PALSU”.

          BANGANAG PUNYA TAGLINE..IDENTITI PALSU.

          SIAP KO.

          MULAI HARI INI, AKU PUN NK BUAT MCM KO..

          0

          0
    • Anonymous says:

      Ni lawak!!!!

      5

      0
    • Anonymous says:

      Si Wekkkkk percaya tahyul. Berdosa besar memperduakan Allah. Boleh terpesong akidah. Nauzubillah min zalik….hish hish.

      6

      0
      • wekkkkkkk says:

        TAK FHM SOALAN…

        SIALAN KO ANONYMOUS

        SIALAN

        0

        0
      • wekkkkkkk says:

        kimak punya taglinee Anonymous ni…ko tu yg sirik..
        mulai hari ini..aku pun nk buat mcm ko..”no name”..
        siap ko…ko ini ”HATI HITAM BERKARAK BERNANAH”..KUSTA
        aku ada dlm ni..

        0

        0
  24. Anonymous says:

    Si Wekkkk tu aku rasa si Fathia Latiff. Beauty …with brain damaged!!!

    7

    0
  25. Beautifulnara says:

    Pengomen terbodoh minggu ni jatuh kepada…Wekkkkkkkkkk. Sila simbah air jamban beramai-ramai kpd wekkkkkkkk!

    8

    0
  26. wekkkkkkk says:

    org yg berselindung di sebalik komen..mmg takut letak email sebenar…itulah tagline Anonymous logo hijau..takut kena hentammmmmm.

    0

    2
  27. wekkkkkkk says:

    5.30pm..aku x ada..KORANG HAPPY KAN.
    3 HARI AKU MENGHILANG JAP..

    KORANG BERGULING-GULINGGGGGGG KAN.

    AKU NI LEMBUT HATI..BUKAN MCM KORANG.

    0

    2
  28. yg was-was says:

    wekkkkkkkkk takut bayang2 sendiri mcm sajat. mungkin si wekkkkkkkkkk juga mempunyai kerandut telor bukan clitoris?

    5

    0
  29. Noname says:

    Keluar dh ustazah bagi nasihat psl dosa2…mkcik halia bagi petua…cuti pantang yg x cukup2…nk beranak pn setengah mati dok argue operate x operate…sian jihan sakit belum hilang…sian baby x de dosa dh kena kecam…well tahniah jihan n ungku dpt baby comel dn semuanya selamat…Alhamdulilah..

    0

    0
  30. anonymous says:

    perasan lawa hakikatnya ugly couple hua hua huaaa

    0

    0