Written by Bella | January 14th, 2019

Seperti yang dijangka ramai, gadis berusia 18 tahun, Haneesya Hanee berjaya meraih gelaran juara Dewi Remaja 2018/2019 disiarkan secara eksklusif pada malam semalam di Astro Ria.

Tampil berani serta penuh keyakinan, Hanee berjaya memikat hati ramai dan sekaligus menewaskan empat finalis lain iaitu Affie Rania, Anna Jobling, Tia Sarah dan Sherin Amiri.

Bersyukur dengan kemenangan tersebut, Hanee menerusi akaun Instagramnya mengucapkan terima kasih kepada semua pihak yang memberikan beliau peluang untuk menyertai Dewi Remaja dan juga kepada mereka yang tidak pernah henti memberikan sokongan serta kata-kata semangat kepada beliau selama ini.

Mahkota kemenangan  disampaikan oleh juara Dewi Remaja 2014/2015, Raysha Rizrose. Hanee telah berjaya membawa pulang hadiah wang tunai berjumlah RM 10,000. Tahniah kami ucapkan dan semoga anda akan terus mewarnai dunia hiburan tempatan selepas ini.

Sumber Berita : Astro Awani

Kredit Foto : Instagram Media Hiburan

64 responses to (TAHNIAH) Haneesya Hanee Juara Dewi Remaja 2018/2019

  1. Faraj says:

    Black is beautiful..

    6

    0
    • Anonymous says:

      dia cuma bernasib baik thn ni.. peserta lain lebih menyerlah tp dia dpt perhatian sbb story2 kt ig pertahan diri sbb hitam.. extra marks kt situ tuk story mak nangis

      23

      1
      • Anonymous says:

        setuju sangat. soalan yg paknil tanye pon, dah agak jawapan dia pasal skin.

        11

        0
        • Pekerja Gomen says:

          Dia banyak sgt guna warna kulit dia untuk meraih simpati…
          Dulu aku suka dia…. tp aku rasa dia ni tak matang…
          Kecantikan itu adalah bila anda yakin pada diri dan menghargai apa bentuk rupa anda sekalipun…
          Tp dia??? Dia guna isu warna kulit untuk dapatkan markah kesian…
          Balik2 isu yg sama…. sesekali aku bleh terima la…
          Kalau selalu nampak mcm over sgt la… so meluat

          16

          5
        • Ira says:

          Baguslah dia menyedarkan masyarakat bahawa putih x semestinya cantik. Masyarakat Asia je yg suka putih pucat padahal xsedar yg cantik bermula dari dalam. Warna kulit adalah subjektif. Syabas!

          14

          1
        • sentap kah?!!! says:

          korang yg kutuk2 dia ni mesti yg jenis telan pil pemutih kan? atas putih tpi bawah berkerak ke.. apasal panas n sakit hati sgt, b*tch?

          5

          1
      • Applause says:

        Congratulations to her. Regardless, she is beautiful in her own way. Well done. Beauty comes in different colours and shapes.

        7

        0
        • Anonymous says:

          Malaysians biasalah tu. Terikut-rikut dgn Korean Beauty padahal tengok muka pucat macam mayat. Tu pun perasan lawa.. dlm IG semua nampak mcm jelmaan Kak Limah je!

          8

          2
      • Jemah Suka Sangat!! says:

        Gorgeous la minah ni. Mat Salleh suker le complexion mcm ni… esotik bukan mcm korang dah mcm Ju Onn lepas tu guna filter semata2 nk gebu! Adoi Melayu2.. lawak la korang!

        9

        0
      • Anonymous says:

        Beyonce
        Tyra Banks
        Naomi Campbell
        Whiitney Houston
        Ning Baizura
        Nabila Huda
        Jaclyn Victor

        OK je yng penting bakat woi. Putih2 setakat si Lopak je lah. Semak dengan gosip takde kena mengena dengan bakat atau industri hiburan…

        9

        1
      • Anonymous says:

        Looking at her figure..she is the only candidate that has proportionate body …finally dewi remaja has their very own queen with almost perfect figure…

        2

        0
    • Faraj says:

      Putih.. tapi muka cam anak Dato Vida…selera kah ?

      2

      4
    • Anonymous says:

      Dia ni campuran negro ke

      2

      2
    • Dewa says:

      Baguslah tu. Putih tapi lebam jugak selaput2 bawah. Melayu x pyh bohong la.. kalau sekalipun muka putih bawah tetap hitam! Korang tekan pil2 gebu besok kena kanser baru nk berakal. Bodoh!!!

      5

      2
  2. damai says:

    she was sweet and her confidence in every task really superb, layan org tua juga nampak saja aja, and the way she answer the question from Dato Aznil mmg sgh menyakinkan. Jgn nanti ahli product untuk memutihkan kulit x habis2 nak promote products pula. Stay as what you are dear

    13

    1
  3. Anonymous says:

    sory to say yer… pasal rupa dia ni
    mak dia sawo matang… bapak bukan afrika.. tp lain mcm hitam dia ni..
    kene main super bright light tuk capture gmbr terang dia ni..
    ok laa anugerah etc etc… tp hitam dia bukan hitam biasa2 even sehitam org asli pun tak laa hitam likat mcm dia ni..
    xsalah pun kalo org pelik wokey ppl just wondering
    xyah marah2 yer makcik2 bawang… as i said xsalah pun kalo org pelik k

    11

    4
    • gilo says:

      tak pelik gak ade orang cam awak ni… saya pun pelik knp yer nak mempertikaikan orang cam awak ni.. jangan marah ye ..cuma pelik orang cam awak ni

      8

      3
    • heheee says:

      bukan awak sorang ramai jer yg pelik. itu termasuk saya sbb mak dia cerah. tak kan nak pegi serang & nak marah sume orang yg pelik dengan kehitaman haneesya ni pulak. dia pun human juga pelik akan sesuatu yg lain. no big deal.

      11

      0
    • gilo says:

      sorry to say no body perfect including you… tak pelik pun orang cam you.. so i wonder how you look like …pelik gak kan… so jangan marah cuma pelik ….

      1

      4
    • Anne Dee says:

      Her brother is gelap like her, most probably bapak die yg gelap.bapak die Arab, Arab ade yg gelap and yg terang… YG gelap bahagian Yaman sane..

      6

      0
    • Anonymous says:

      dia bukan saja memiliki kulit yang menarik tapi saiz badan yang proportionate …tinggi, berat , kaki, tangan dia sangat2 proportionate …memang quality ratu…

      2

      0
  4. Anonymous says:

    dewi remaja yg sblm2 ni.. yg hitam2 skit laa tp bukan india sure tak dpt perhatian… the imej & mindset is ugly walau menyerlah bagus camne pun mesti markah paling rendah.. but this yr berubah perception jd hitam itu menawan… tgk la nex yr n yr forward agak2 melayu rupa hitam legam akan menang lagi tak..

    5

    0
  5. Kinokuyania says:

    Dah agak dia menang sbb skrg ni trend bkn sbb lawa pun sgt. Tgk japan punya miss universe pun ada darah afrika. Tp org jepun sendiri pun ckp dia bukan represent wanita jepun yg asli. Sila tgk di you tube video pandangan org2 jepun.

    3

    3
  6. Anonymous says:

    hisyh2 jeles sgt la korang ni.. tgk jer la 2nd runner up miss universe afrika selatan tu 2018 dpt no 2, hitam gak, yg melayu asyik nak ngutuk skin orang apa hal…

    0

    2
    • Anonymous says:

      haneesya tu muka hitam tp lagi teruk ko hati hitam… takde org kutuk pun… perasaan pelik tu biasa laa sbb hitam dia lain mcm dari gen melayu biasa… nk compare miss universe afrika tu sape nk pelik doh.. sah2 bapak haneesya bukan afrika marii… aduiiiii

      3

      0
  7. Anonymous says:

    the way die bawak diri selama berminggu2 kat dewi remaja tu n semalam die jawab soalan paknil mmg meyakinkan. sayangnya rania jawab soalan cmtu semalam, aku yg kecewa dgr jawapan rania. takpelaa rezeki masing2.

    4

    0
  8. Pikio pikio. says:

    Tahniah. To all youngsters out there. Terima dan bersyukur dg kurniaan Allah SWT. Tak payah buang duit berkoyan2 Nk tonyoh muka dg cream nk bagi cerah. Tak payah nk tobek pipi muka dagu mata bibir. You are beautiful as you are!

    3

    0
  9. Anonymous says:

    Hanee walaupun kulit hitam dia cantik,perfect..lain dari yang lain..tu maknanya klu putih melepak merkuri tu bukanlah segalanya..dia blakon pun bagus..

    3

    0
  10. dato' seri rosalinda ayammor says:

    biar gelap mcm mn pun kulit dia yg penting dia x pakai produk sampah semata2 nk putihkan kulit but end up kt hospital sbb skt buah pinggang then merayu nk minta derma

    1

    0
  11. SAKURA says:

    Saya suka mata dia yg besrsinar sinar ituuuuu….

    0

    0
  12. CiK piNgu says:

    Tahniah Haneesya. Ak vote dia di OG. dan ak rse dia plgtalent dalam ramai2 peserta.

    lgpun jemu tgk balik2 muka pan asian wajah mix je jadi retis..

    3

    0
  13. Huhuhaha says:

    Klu lawa n kaya mcm beyonce n oprah, aku pun x kisah gelap. Daripada cerah tp x cun mata sepet, gigi jongang, rmbt lurus kejung buat apa

    4

    0
  14. Anonymous says:

    Cicit zera agus,padan la talent c hanee nih

    0

    0
  15. Anonymous says:

    Aku target saingan sengit dia si rania tu. Menang x pernah miss tgk every week (astro kan ulang 2x seminggu). Tgk rania every week mmg peformed dgn task yg diberikan. Maybe masa jawab soalan semalam agak kurang meyakinkan n little bit off. Tpi klu ada dewi fotogenik, sure dpt kat rania. Btw suka gak arena menang dewi favourite.

    0

    1
  16. Anonymous says:

    x boleh ke kalau x cakap pasal kulit gelap dgn kulit putih? pertandingan ni tgk on maxi or mini challenge kot, and soalan semalam tu just bonus aje utk bg extra marks dekat dewi2 ni utk uji soalan cepu mas. depends lah siapa work hard die lah yg menang.

    1

    0
  17. anonymous says:

    we know very well ‘black is beautiful’ but ur statement bout ur life experienced being bullied makes u so weak not smart..so lame Ms jobling should’ve win beauty with brain

    2

    4
    • Anonymous says:

      Being bullied is a weak answer? Bully happens everywhere and she has a point especially when “dark” is considered as “ugly” by many many uneducated Malaysians like you. The amount of hate in this topic is embarassing. Get educated!!

      5

      0
  18. curious says:

    tapi smlm aku perasaan yg Neelofa dan Pak Nil mcm not happy siHaneesya menang Dewi Remaja, anyone noticed tak expressi muka Neelofa dan Pak Nil

    1

    3
  19. Anonymous says:

    Hitam tapi lawa!!

    3

    0
  20. Anonymous says:

    Pilihan tepat.. jawapan dia win! Koramg tau apa? Guna filter nk kasi nmpk cerah cekap la kannnn..:((

    2

    0
    • Anonymous says:

      Putih tapi xberbakat mcm si Lopak buat pe? Berlakon failed, pengacaraan pun failed.. Elly Mazleen lgi happening mengacara..

      5

      0
  21. Anonymous says:

    Jawapan dia very convincing. Budak ni berotak! Well-done..

    3

    0
  22. Ann says:

    The amount of hate in this topic is making my eyes rolled. Who cares about her skin.. she is beautiful.

    2

    0
  23. Anonymous says:

    Ok je..hitam tpi manis!

    2

    0
  24. Anonymous says:

    Vida putih melepak hanee hitam manis jauh jenak lawa hanee tau x ..yg penting hanee x bodo mcm vida tu

    1

    0
  25. anonymous says:

    nex time tolong la tukar juri..hans yg muka soo creepy pervert,pak nil bapok tua org dah meluat tgok eeuuuww n last but not least si host sca sooo very failed

    0

    0
  26. Snow White says:

    i kulit putih original xpakai pil pemutih qu putih ke whitening injection ke ape ke but i suke hanis ni cantik even kulit xputih tp dye cantik n manis sgt. xkisahla kulit putih ke hitam ke klu kau cantik kau cantiklah kan :) putih xsemestinye cantik n hitam pn xsemestinya lawa. ikut mata masing2 n cantik tu subjektif. yakin dgn diri sendiri k

    0

    0
  27. kakikucinghitam says:

    pelik lah apsal korh kutuk dia menang… aku x tengok dewi ni sbb rumah xde astro. tp tengok kt ig dia clip yg paknil tanya soalan tu.. mmg dia jawab dgn yakin. so ok lah die menang…

    0

    0
    • ex-fans lofa says:

      then you have to watch from episode 1 then you will know her true colour. keje nak condemn orang je. mula2 ernisha, tia. lepas tu arena. macam kau perfect sangat. plus, asyik nak raih simpati orang dengan cerita sedih org kutuk skin kau, cite family kau susah bagai tapi tengok kat ig bukan main lagi life kau. mula2 aku mmg suka dengan dia sbb tengok cte cik reen encik ngokngek tu tapi bila tengok die dalam dewi remaja, nampak perangai dengki pastu fake gile sikit2 nak raih simpati. annoying.

      0

      0
  28. ARS says:

    aku yang dilahirkan memang asal asal putih ni pulak yang terasa korang duk condem perempuan kulit putih. kesian kat golongan cam kami ni oii. hampa duk carut benda pelik pelik pasal orang kulit putih. semua orang lawa tak kira putih ke hitam ke, tuhan dah ciptakan semua baik baik je. lagipun kecantikan xelok jugak nak di tayang tayang. btw semua org kena tau “beauty is in the eyes of beholder”

    0

    0

Leave a Comment

Optional