Written by AbangNara | July 3rd, 2017

Gagal sekali bukan bererti gagal selamanya. Gagal dua kali pun bukanlah gagal. Kebahagiaan perlu dicari. Dan nampaknya Fiza Halim telah menemui kebahagiaannya selepas selamat bergelar isteri kepada seorang juruterbang duda anak tiga. Setelah penceraiannya dengan Adam, perkahwinannya dengan juruterbang yang dikenali sebagai Jefri ini sudah pasti dinanti-nantikan, lebih-lebih lagi ketika sambutan Aidilfitri. Takkanlah nak beraya seorang-seorang tanpa suami di sisi kan?

fiza halim kahwin lagi

Walaupun belum mengesahkan berita ini, namun penyatuan 2 hati ini disahkan menerusi instagram milik Jefri iaitu @aljefri87, beberapa keping gambar miliknya dan Fiza sedang bersalaman di hari raya dengan kapsyen @aljefri87: “Raya pertama done with my wifey” menjelaskan lagi hubungan tersebut.

fiza halim kahwin lagi

Alhamdulillah. Semoga perkahwinan kali ini kekal buat selama-lamanya buat Fiza dan juga Jefri. Sama-samalah kita doakan. Amin. Sumber Mstar Online.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

74 responses to (TAHNIAH)Fiza Halim Kahwini Juruterbang Duda

  1. Anonymous says:

    hensem.. janda2 sangat laku.. i dont know whats their secret.. maybe aura janda is better than perempuan yg lambat kawen.. anyway, third time is a charm.. tuhan dah bagi rezeki bersuami, jagalah baik2.. semoga kekal sampai bila2

    40

    0
    • wekkkkkkk says:

      ya janda lebih laku dri andrtu, lagi2 janda yg ada pnh mpunyai anak, kalau kwen lagi dh tntu boleh lahirkan anak., melenkn llki / wanita yg penah brcerai (duda/janda ) dan x penah ada anak, hati2 utlk mgawini yg ini, mungkin mandul…hehuhe

      0

      26
      • Ku Zalipah says:

        Sebab anak dara zaman skrng belum tentu x pecah dara. Sebab tu kalau laki nk pasang satu lagi isteri zaman skrg rela. Sebab awal2 lagi buah dah dirobek tupai!

        3

        13
        • Jantan says:

          Baru2 ni aku ke spa dgn member aku di KL ni la. China Doll tu cakap “extra hundred ..hotdog massage”. Aku ingat dapat makan free hotdog. Rupanya dia urut benda lain. Pejam je lah mata ni ..customer lain pun x brapa nak ada. Nak mengayat pompuan2 melayu kt luar huihhh brejam-rejam giler. Jenuh… letih. Ni bayar tambah sket, on..puas! Otot longgar ..balik umah tidur pon nyenyak!

          0

          21
        • Anonymous says:

          Kalu letak anak dara muka mcm Tante Surabaya aku lebih rela kawin janda lawa..
          Dalam Fesbuk ya rabbi berduck face makeup 3 inchi..please lah betina melayu msia. Simpan je la dara korang dlm muzium negara.

          10

          0
        • Jemah Kongo says:

          I pun janda…
          Kuda hitam lari kencang, nafas pun panjang.
          Kalau berani masuk laaa bang!

          4

          3
      • adam says:

        janda kena lah kahwin cepat2 , dah pernah kena jolok mesti lah nak lagi. berbanding dgn anak dara yg lambat kahwin maybe ada komitmen lain spt nak tanggung family susah atau x percaya kan lelaki so dia reject pinangan lelaki tu.

        38

        0
        • Anti Pompuan Melayu says:

          Perempuan2 Melayu berangan!! Muka macam sakai bukit lepas tu malam2 telan pil kolagen nak kasi gebu bak Selina Gomez…bila keluar tampal bedak kalah pelakon opera cina. Bila buang makeup omg..sebijik Senah Gemencih!

          1

          11
        • wekkkkkkk says:

          janda kalau ada org mau, bukn smbaragan org je yg nk di terima, kenalh tgok pada orgnya jugk..x kan nak pisng berbuah dua kali, kalau dulu laki kaki fit, x kan skarang nk cari pengedar fit…kena lah tahan jugk nafsu, sbnrnya duda yg byk x tahan nafsu brbanding janda…kubur bini masih merah, ada hati kt si Janda Senah jual goreng pisang panas, Jnda boleh je brdikari sorang2, berbnding duda.

          11

          0
      • Lol says:

        Layanan janda lain. Mungkin sebab mereka merasakan mendapat peluang kedua. Mungkin laki yg terdahulu loser atau waktu muda mereka belum matang memilih atau belum kenal erti seks. Bila dapat yg baru, rasa seperti terkena nombor ekor atau kuda!

        1

        2
    • X Payah Budget Suci La says:

      Anak dara sekarang, hantaran dah la mahal..mengada-ngada nak itu ini tapi hakikatnya alahai, belum tentu berdara dik! Ini hakikat dan cabaran yang harus ditempuhi oleh kaum adam.

      7

      4
      • Anonymous says:

        Kan, dah la tu mulut mcm taik. Pot pet 24jm.. patut ramai pompuan yg jd adartu. Perangai hudoh xselari dgn wang hantaran. Dah la hidung mcm jambu air!!

        3

        5
      • Anonymous says:

        awak masa kecik dah hilang dara ke.. naper marah sangat dengan anak dara ???

        17

        0
        • Anonymous says:

          anak2 dara berangan beb. lebih2 lagi lepasan izajah sarjana. sepupu aku ada sekor. ego..kak mah punya level. hantaran dah la berdulang-dulang barang branded, nak honeymoon paris dan london 5 -star hotel aje. muka standard si king coco foundiesyennn tu tapi suruh masak maggie .. terketar. hancur .. jadi bubur lambuk maggie mee tu.

          5

          1
        • Nora Danish Kangkang says:

          biarlah perempuan tak reti masak.. nak makan, beli je lah.. apa susah, maid kan ada.. carilah maid jaga rumah.. ni dunia moden okay.. yang penting, perempuan tu cantik tahu kangkang demi suami tersayang. baru puas hati suami penat bekerja dilayan dengan kenikmatan di ranjang..

          4

          2
        • c says:

          Nora Danish Kangkang
          says: July 3, 2017 at 2:56 pm

          itu nikmt utk sementara baru kawen…kalau lama kawen, baru ko tahu, bahawa pentingnya bini masak, kalau hari2 si maid mask, tahi hidung dn hingus yg dia cmpk dlm makanan pun ko x tau…ko sebat je…lama2 laki ko ikut maid sbb kena mendrem…padan muka wahai si pompuan mals masak. lpas kangkng utk suami, suami nk mkn mgee, lpas jimk lapar, maid jugk di cari…alahai isteri pemalas..sedih la,

          12

          0
        • yana says:

          yang komen jahat kat anak dara ni, camne korang tau dia takde dara? korang ke yg tebukkan dara tu? n mne korg tau semua anak dara perangai tak elok camtu? yakin betul je, dah tu nanti dapat anak perempuan korang pon yakin anak dara korang akn hilang dara la ye? dari asyik hentam baik korang nasihat yang elok2 kalau dorg tu kawan korang.. mcm la hentam dorg akan berubah, lg dia memberontak ade la kot..

          12

          0
        • Nora Danish Kangkang says:

          lantakla korang nak hina maid bubuh taik hidung la, hingus la, kuku panjang la, tak bersih ke apa pun.. yang penting perempuan cantik tahu kangkang demi suaminya.. suami ada banyak duit.. suami tak kesah pun isteri malas buat kerja rumah.. suami faham isteri yang cantik ni suka berfesyen, taste mereka memang high class… so kerja di dapur yang menyusahkan elok biar maid yang buatkan.. suka tak suka itulah life perempuan tahu kangkang berkelas tinggi.. tak caya tanya pelakon cantik-cantik yang kahwin dengan jantan pandai buat duit juta-juta.. mana ada masa nak mengemas rumah setiap hari.. dalam setahun boleh kira dengan jari la nak ada mood kemas rumah.. biar maid yang pikir nak mengemas rumah, mengemas pinggan mangkuk di dapur, memasak makanan untuk dijamu di atas meja makan.. lagipun life perempuan elit ni jarang makan di rumah, selalu makan outdoor je.. so janganlah expect perempuan elit berfikiran kolot macam minah kampung yang berkarier balik rumah nak kena bermandi peluh masak di dapur, kemas rumah lagi.. nak harap laki?? laki pun jenis pemalas.. tau hisap rokok, tau melepak buang masa je pandai.. sian sian..

          0

          2
    • Kak Ta says:

      Setuju!!Kalu korang rajin cuba pergi ronda2 Taman2 Burung, Tasik Titiwangsa dan Shah Alam hujung minggu. Yg bergesel, melekap mcm burung sejuk atas motor semuanya minah2 tudung bangsa kita. Kekadang terpikir..suci lagi ke diaorang ni? Dah macam bar girl ..dok bersidai baek punya atas peha pakwe!

      7

      1
    • cerita betul ni says:

      Nafsu janda dengan anak dara lain.
      Janda ni kalau lelaki duduk sebelah dia.. nafsu janda akan cepat bergelora. Kalau anak dara yg betul2 dara lah… lelaki duduk sebelah dia pun dia x rasa apa2, lepas tu kalau kita x sengaja tersentuh tangan anak dara… anak dara still x rasa apa2, x dak naik nafsu pun. Kalau tersentuh tangan janda… janda tu mesti naik nafsu. Ni cerita betul..

      13

      0
      • Firdaus says:

        Sebab janda pernah merasa kenikmatan berjimak. Nafsu wanita kan 7 kali ganda berbanding lelaki. Nampak je wanita tu kekadang kurus melengkung. Atas katil ..jgn memain ..meraung macam gorilla nak beranak kembar siam gitu!

        9

        1
      • wekkkkkkk says:

        jdi klau nk ngorat, nk pilih yg mana, yg ada respon terus atau x ada respon.

        kalau tersentuh tgn jnda, janda tu terus bergelora, mana ko tau dia janda, padahal baru je kenal kt tepi meja makan atau lalu di klayak ramai brpusu2, kalau x ada respon maka daralah..kalau ada respon jandalah,

        kalau ko tersntuh tgn janda umur 50an ke atas, ada respon x, bergelora x nafsu janda tu…pelik la imaginasi.

        1

        1
  2. Anonymous says:

    sangguo buang anak sebab artis.

    4

    0
  3. Anonymous says:

    ada anak bini sanggup cerai sebab artis. lelaki sekarang tidak ada harga diri

    11

    0
  4. melati says:

    Janda2 laku sebab tk menipu mcm anak Dara tua Contoh Neelofa …Duta usahawani lah RM50 juta lah ..habok pun tarak , VISA nk gi Umrah pun tk lepas ..Duta aper Duta Pungkoq sian anak2 Dara yg berangan nk ikut jejak Neelofa saper lah Lantik Neelofa jadi Duta Usahawani angan2 ni…!!!

    1

    8
  5. Anonymous says:

    Dulu ada keluar gosio Fiza ni berskandal dgn pilot. Siap cerai rupanya sbb si jendul ni? Loser nyaaa :(

    15

    0
    • Anonymous says:

      drg citer pasal janda..padahal dia ni bini org yg gersang spt kebanyakan komen2 kutuk anak dara org…masa bini org dulu sibuk berkhalwat dgn bapak salah sorang artis sorang dulu…tapi dgn laki tu tak jadi kawin…bini2 org ni lagi galak sebenarnya..

      berapa bini2 org ramai yg berangan tgk si patah tu layan drama celah kangkang?
      berapa ramai bini org mak org galak berunion jumpa kekasih lama lepas tu bercerai walaupun umo dah tua bangka?

      9

      0
    • Anonymous says:

      fiza mmg ada bagi statement nak kawin dah dgn pilot masa tu..tapi tak dedah rupa tak silap…masa tu dia kena serang dengan rakan2 sekerja laki ni pasal jadi perampas..pastu senyap balik…ni bila dah reda kawin dah agaknya..masa laki first ada laki lain, masa laki 2nd pun ada gosip ada laki lain…tu la nak cakap dia bukan dari status masyarakat suka hina yakni janda atau andartu tapi BINI ORANG TAK CUKUP SATU BATANG.

      7

      0
  6. Mat Sahdo says:

    kawin sama anak dara melayu..leceh. baik tangkap ahmoi atau filipino. naik genting 2 hari puas. x perlu hantaran 10k. yg konon berdara selak2..rupanya dah pecah beb, mcm kelopak bunga raflesia. rasa tertipu sangat siot!

    1

    7
    • Anonymous says:

      jaga2 bro.. sbb selalunya lelaki yg berzina dpt perempuan berzina jgk… so, jaga mulut, jaga diri, jaga kemaluan.

      39

      0
      • Mat Sahdo says:

        Berzina dosa yg diampun kot. Lagi teruk kalu main mandren, santet, pakai penyeri susuk jumpa bomoh hantar barang kt org..Syrik memperduakn tuhan..Tu dosa yg x diampunkan sampai bila2. Byk Melayu kita buat. Lagi keji!

        0

        15
        • wekkkkkkk says:

          bila kena aids..padan muka…

          11

          0
        • Anonymous says:

          agree, ramai org kita tak tahu level2 dosa. padahal orang2 melayu yng paling gemar main bomoh/mak esah. siap ilmu sihir. tu sampai kiamat tak diampun. ramai yang ambil mudah padahal tu la salah satu dosa yang paling terkutuk.

          1

          1
        • Anonymous says:

          Sebab tu la kondom2 d jual di 7 eleven je. Ko ingat kondom kt 7-eleven tu untuk perhiasan? Ko ingat mcm bunga plastik kt Jln Masjid India tu ke?

          1

          2
        • Mat Sahdo says:

          alah..laki korang tu pun bukan boleh percaya sgt. cakap outstation..pergi memancing laut dalm ..entah2 lencong masuk kelab dangdut rembat GRO indon. Kalu pergi kelab dangdut penuh dgn abam2 yng dah kawin ada yg dah bercucu. geli gua!

          6

          0
    • wekkkkkkk says:

      sbb tu jika dh pech dara blum kawen, org lain konkek dulu, bukn bkal suami, kena terus terus terng pada bkal suami, nak ke x nak si suami tu, terima seadanya, tapi cam mana hantaran lak, mak bapak mintak antaran tinggi dn x tau dh di tebuk tupai anak dia, last2 si bakal suami kata kita kongsi lah hantaran, ko separuh, aku separuh,, dn mak bapak tak tau., maka kawenlah meriah sgt,.

      jadi brterusterang lebih baik…terima seadanya..

      4

      3
    • c says:

      ahmoi dn filipina yg u ckp tu, sbenarnya utk ‘main”je puaskan nafsu u, bukan free, mesti poket ko koyak rabak,selalu main, duit x ada simpan, mana mmpu kawin wanita melayu yg dara , kalau janda pun yg u dapt dn mau kawen, dn tntu ko kata, x yah hantaran, bila dh kawen, x puas gn bini, maka, carilah amoi dn filipino utk memuaskan nafsu, last2 aids yg ko dpt dri bangsa asingtu, ko bagi dn viruskan pada bini ko…

      11

      0
      • Mat Sahdo says:

        Ko hidup dlm gua ke? Kondom ko tak tahu ke? Ko ingat tu belon2 utk parti harijadi anak2 ko?

        0

        9
        • c says:

          ala, kalau ko pakai kondompun, cuba ckp ,ada puas x, licin semcm, bukan mcm yg asli ada kest2 sikit, ko pnh rasakan Mat Sahdo, ko pkai skejp je, pas tu cbut cmpk ke tepi, dlm hati ko pandai2 cewek tu tanggung risiko, mcm tu lh lelaki…aku x suka kondom..lebih baik main gn timun je..

          jgn tipu la bro…

          1

          0
  7. meluataku says:

    janda skg value dia lagi tinggi dari anak dara.

    bukan anak dara tak laku..tapi anak dara byk demand nak hantaran tinggi…etc
    huhuhuh

    1

    6
    • Adudu says:

      Janda atau anak dara sama je. Semuanya bergantung pada individu tu sendiri. Skrg pun banyak kes janda ehem2 dgn suami orang. Bersepah cerita janda sundal saje minggu lepas.

      10

      0
  8. Minta Pencerahan says:

    Aku dalam dilema. Aku dah terlanjur.. tiap2 minggu asyik main dgn awek. Check in hotel. Aku sayang awek aku tapi awek aku taknk stop. Aku nk stop kiranya bertaubat la.. kalu boleh xmo main sampai kawin nanti. What should I do?!!

    1

    1
    • wekkkkkkk says:

      jdi klau nk ngorat, nk pilih yg mana, yg ada respon terus atau x ada respon.

      kalau tersentuh tgn jnda, janda tu terus bergelora, mana ko tau dia janda, padahal baru je kenal kt tepi meja makan atau lalu di klayak ramai brpusu2, kalau x ada respon maka daralah..kalau ada respon jandalah,

      kalau ko tersntuh tgn janda umur 50an ke atas, ada respon x, bergelora x nafsu janda tu…pelik la imaginasi.

      0

      1
    • wekkkkkkk says:

      Minta Pencerahan
      says: July 3, 2017 at 12:46 pm

      sorry slh reply comment

      1

      1
  9. Lelaki Teragung says:

    Anak dara…dah ler pecah dara, x reti masak, malas ..asyik baca majalah mangga dan urtv je, layan astro 24jm ..atas katil x sensasi keras mcm kayu cendana lebih teruk dri lakonan si hajah lopah…ada hati demand hantaran 12k? Podahhhh!! Baik aku cari org asli. Dapur gas tak da guna dapur arang. Pandai berdikari…

    0

    6
    • Anonymous says:

      ader lagi ke awek baca mangga dgn urtv ??? itu dah bukan awek…… itu mak kpd awek.

      22

      0
    • Wany Hasrita Berdangdut says:

      what the fuck?? majalah mangga dan urtv ni masih wujud ke?? mak nenek je yang baca majalah low class tu.. majalah bercetak ni elok dimuziumkan.. kitar semula pun bagus..

      9

      0
    • WhatSoEva says:

      Serius yg ni lawak. Ko duk dlm gua mn bro. Majalah mangga dan urtv?ha3 Bro, kalau ko tkde duit berkoyan2,takyah nak bsng la ank dara demand 12k. Ko yang carik pasal. Anak dara skrg ada rumah,kereta,gaji banyak. Dah tu ko nak cuci kaki je ke.

      7

      0
  10. Mak Nani says:

    kak jan senang, tak perlu mbazir. anak dara kaaa..puihh, demand mcm puteri gunung ledang. kalau boleh hati nyamuk pun nk dijadikan hantaran.,padahal diploma pon takde lebih2 retis!!!

    0

    2
  11. Ahaks! says:

    Janda ke, duda ke..kalu dah suka go on aje. Yg penting dapur berasap, service tip top, hormat menghormati dan pandai urus rumahtangga.
    Terpulang lah dik tapi…jgn pilih mcm Rita Rudaini dah. Esok cerai kisah spender tersebar seantero Malaya!!!!

    3

    0
  12. Anonymous says:

    mcm2 lah korang ni…hihihiks

    1

    0
  13. kuih ketayap elly says:

    astaghfirullah al-‘ azeem al jazeera watania sadina…..apa punya sembang korang ni,, abang nara tak tapis pun? ke bang nara pun masih berkira2 janda atau dara? mentang2 dah abis bulan posa, korang sembang terubuk ikan masin kuih makmor gebu cucur pisang timun segala…dunia ni hanya sementara,,sementara masih berair kawen jerlah baik dara , tua atau janda..nanti meroyan cam aunty chep wan.

    1

    0
    • Anonymous says:

      ishh… tak baik la kau ni dok al jazeera watania kebende tu.. mcm main2 plak.. benda lain boleh wat gurau, benda agama jgn sesekali okay.. huhuhu

      4

      0
    • mamizura says:

      oiiii mengucap and istifar baik baik lerrr, buat lawak ok…tapi jangan permainkan agama

      0

      0
  14. elyna says:

    Kalau perempuan kena pandai masak, so yang lelaki kena la tau jadi imam dalam solat bersama isteri dan anak2.

    10

    0
    • Wany Hasrita Berdangdut says:

      muda-muda ni jantan nak enjoy.. tua-tua baru pikir nak beribadat.. tu mindset kebanyakan jantan zaman-berzaman.. gitu la betina.. muda-muda enjoy.. tak penting pun masak-memasak ni.. boleh beli bungkus di kedai ataupun lepak je dengan kawan di kedai.. tua-tua baru insaf jadi mak nenek.. gigih tengok cerita masak-masak.. haha.. relax la.. yang muda biarlah enjoy.. yang tua nak insaf dengan kelalaian masa lampau, siapa pun tak halang.. rosyam nor hero malaya yang dulu bebas nak romen dengan awek cun kini nak pakai jubah hot, siapa nak ikut-ikut je..

      0

      1
  15. Anonymous says:

    Kesian anak2 nya. Hilang kasih sayang. bapa terpaksa jaga janda retis yg high maintanance dan anak2 tiri. Tapi lelaki dan perempuan ini sama sekufu kerana nafsu sanggup buat.kesian pilot nanti kpltbg hilang naluan buat malu company saja. Nanti mcm asraf muslim tiap keluar gambar beribu org komen

    0

    0
  16. Anonymous says:

    Terpaksa tulis duda tu balik2. Nanti fiza dan laki barunya kena saman dan naik mahkamah sebab merosakkan rumahtangga orang. Hingga bercerai berai org. Lelaki tu.pun kerana retis sanggup tinggalkan anak bini sebab nafsu meluap2. Sangat rendah moral org2 begini.

    1

    0
  17. Ariana says:

    oh!!dia x bersama Adam AF lg?? OK!

    0

    0
  18. Beauty and The Beast says:

    seriously lebih terhibur baca ruangan komen ni..

    1

    0
  19. melati says:

    Banyak nya Melayu2 Haprak @ Paria yg sokong Neelofa ya….komen & kutuk untuk Neelofa saya semua kena Dislike..!! walau apapun kecantikan Amyra ..ibarat langit dgn Bumi ..jika dibandingkan dgn Neelofa..!! tu jew….hmmmm fikir sendiri lah…yg Dislike ni mesti paria2 Neelofa yg jadi kuli Neelofa untuk Dislike..hmmmm

    0

    0
  20. c says:

    janda ke dara ke, x ada beza nyer, yg membezakan title nyer…dn yg paling ketara bezanyer janda ada bibir tebal dan kecut2 dn tepi tingkap kiri kanan ada langsir hitam, anak dara ada bibir nipis…hmmmmmm…itupun brgantung pada…..

    2

    0
  21. Anonymous says:

    aku pun janda,laki aku bujang .ada masalah ke?

    0

    0
  22. Anonymous says:

    cerai dgn Adam 21 Sep; pengesahan lafaz cerai kat mahkamah 28 Dec; pastu ngaku kahwin baru akhir December… Fuh ! Dasyat… fikir2kan

    1

    0
  23. Hang Jebat says:

    Pilot2 ni pun hobi kawin cerai…first wife pilot yg dah duda2 ni 99.9% mesti stewardess..lepas 2-3 tahun kawen mesti ada affair dgn betina yg lain…boss pun sama.

    2

    0
  24. suri hati mr patah says:

    hairan juga pilot ada masa bercerai-berai.. harapnya tumpukan perhatian waktu bawa kapal terbang tu.. bawa nyawa orang lain tau.. bukannya mengelamun teringat indahnya berhubungan intim dengan insan tersayang di ranjang pulak.. toink toink toink..

    3

    0

Leave a Comment

Optional