Written by Bella | February 8th, 2017

Tahniah kami ucapkan kepada penyampai radio Sinar FM, Feeya Iskandar ataupun mesra disapa Cik Piah yang selamat melahirkan cahaya mata pertama beliau semalam.

Feeya melahirkan seorang bayi lelaki dengan berat 2.8 kilogram kira-kira jam 11.03 minit pagi di Sri Kota Specialist Medical Centre, Klang. Feeya dan suaminya sepakat untuk menamakan anak mereka Adam Malique.

Berita gembira itu diumumkan oleh Feeya sendiri menerusi akaun Instagramnya.

Ini dia cinta hati Cik Piah dan @wnurashidwahab nama diberi Adam Malique. 7/2/2017 tepat jam 11.03 pagi, lahirlah bayi lelaki seberat 2.8kg secara normal, dan tiada jahitan.  Syukur, proses bersalin dipermudahkan… Terima kasih Ya Allah, terima kasih suami yang menemani sepanjang di dalam labour room, terima kasih mak abah, keluarga, keluarga mertua, sedara mara, sahabat-sahabat, tak lupa peminat-peminat kerana mendoakan Cik Piah.

Semoga Feeya dan suaminya dilimpahi dengan kebahagiaan yang lebih lagi dengan kehadiran cahaya mata pertama mereka.

26 responses to (TAHNIAH) Feeya Iskandar Selamat Bersalin Anak Lelaki

  1. mak labu says:

    mak memang minat kat suara cik piah ni, nak2 bila digandingkan dengan salleh yaakop kat sinar fm tu..lagu pun best..
    tahniah cik piah dapat baby boy n tahniah kat si suami tu dapat bini yang x berjahit

    16

    0
    • Anonymous says:

      hahaaaahha tak berjahit tu yg tak tahan…

      15

      0
    • minah jambu hot but never dryyy says:

      tkde nama lain ke nak pangil..kena pangil cik piah ! u tu dj radio ! kalau pangil feey atau feeya aje pon dh boleh ..ni cik piah macm mak cik mak cik aje ..eeeee obit Nye namaaaa….

      0

      9
      • Anonymous says:

        Dulu dia dikenali dengan nama feeya iskandar.. tapi bila dia guna nama cik piah terus orang lebih kenal dan ingat.. sebab tu kekal nama tu.. sekarang dia ada keluarkan single. dia guna nama feeya iskandar..

        0

        0
        • minah jambu hot but never dryyy says:

          Ooo kesah nye…dia keluarkn single ? ape agak nye nama lagu dia eh ? ha nama feeya iskandar minah jambu suka nama tu orang dia pon jambu..

          0

          0
    • Lisa says:

      Cik but married ??
      cik tu kan panggilan perempuan belum kahwin, ko dah kahwin siap ada anak lagi nak Cik aper lagi. X tahu malu pulak tu cerita x jahit. Something wrong lah perempuan ni.

      0

      17
  2. yna says:

    perlu ek sebut tiada jahitan?

    18

    0
  3. Kem plkn says:

    Jrng besalin anak pertama tak bejahit..tnya pkar kalau nk tahu sbb dan kbenaran hehe tahnia feeya dn suami..

    4

    0
  4. sherry merry says:

    congratessss cik piah ^^ welcum to motherhood club

    0

    0
  5. azra says:

    bongek!!! perlu disebut ker bab xder jahitan tu. bangga sangat x berjahit. kuar 2.8kg bleh la tak berjahit cuba yang keluar 3.8kg… ntah apa2 la.

    8

    3
  6. kopi o says:

    Tukar lah jadi Puan Piah , letak Cik kan x pasal2 ada lelaki mengorat sebab ingat belum kahwin.

    1

    1
  7. tukangjahit says:

    bkn stakat kt IG je cik piah bgtau dia x berjahit.. on air kt sinar smlm pon cik piah dgn bangga bagitau yg dia x berjahit.. mst abg SY terbayang2 masa tu.. hmmmm x beragak ko ni cik piah kut teruja pon.. ape2pon tahniah la ye..

    6

    0
    • izzy says:

      first time kot aku dgr org citer pasal x berjahit ni secara umum… slalu citer sesama sdiri pun org tya baru bgtau.. dr time mengandung smpi da beranak pun x sudah2 poyo nye..

      8

      0
  8. Sekadar jenguk says:

    Pada cik ke en.azra walaupun 2.8kg sebaik baiknya kena terima jahitan sebab dan apalagi baby sulung..pertama dlm segalanya,(mybe mama2 ibu2 mamy2) yg da berpegalaman tahu apa sebabnya..tak baik kalau tak jahit kecuali mama tu sendiri minta staf nurse tak nak jahit..statement utk wanita semua..kpda feeya,tahniah moga allah merahmati baby,u n hsband..amin

    2

    0
  9. Upin Zai says:

    Tahniah.. Dapat anak lelaki.
    Rezeki anak lelaki..

    0

    0
  10. Anonymous says:

    untung x berjahit, aku dulu baby keluar 4.3kg tuhan aje yg tau…

    0

    0
  11. Mama syifa says:

    Loh…rugi x merasa manisnya kena jahit…hehe…masa kena jahit ank pertama dl..dah x rasa sakit sbb sakit contraction tu lg hebat sakitnya dari kene jahit…hehe

    4

    0
  12. Anonymous says:

    Saya ada kes mcm ni,kira jiranlah wife dia bersalin 2.17kg ja kecilkan?untung juga sebab dia sendiri ckp tak berapa sakit masa teran baby keluar..nurse ckp tidak perlu jahit tp husband dia ckp tolong jahit sebab mustahil takde luka..

    0

    0
  13. Fidot says:

    Simpan sendiri utk org rapat je kot bab jahit2 tu Piah… Apepon tahniah…

    1

    0
  14. huhuuhu says:

    mcm tak pcya lah 2.8kg tak jahit…1st bby lagi tu…aku 2.16kg 1st bby pun bjait….mmmm

    1

    0
    • Anon says:

      Sbb dia aktif kot time pregnant so baby senang keluar. Kalau tgk ig cik piah energetic gila dia time pregnant. Maybe tu tips dia kot

      0

      0
  15. faktab says:

    bila perkara dalam kain pun nak canang satu dunia. perempuan skrg dah tak de rasa malu ke? mai godd

    0

    1
  16. ntah la says:

    dh longgar ke (lubong besar) smpi x berjahit..adoii la

    0

    1
  17. Ambil msa korang ckit says:

    Stju dgn komen sekadar jenguk,mama syifa dgn huhuhu..sy dlu pun ank sulung 2.19kg dpt jahitan jg tau..tips utk elak bby kena jaundis(kuning) jgn bkn mkn atau minum sup yg ada halia..halia bole menaikkn kuning bby..klau kena kuning jg bgi baby mandi air rebusan buah labu kundur..

    0

    0
  18. Anonymous says:

    aku pun pelik…benda2 camtu pun nak kena bgtau ke…nmpk nau bangga! kalau anak tu lebih 3kg ke 4kg respek la jugak…ceh!

    1

    0